Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

Mal dvomim da je kdo s foruma, prvi lastnik in nima slovenske zastavice. Običajno se kar pohvalijo s tem. Uvažajo rabljene tudi same avtohiše v zadnjem času.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano (urejeno)

Ko sem gledal sem imel občutek, da se že sami proizvajalci te 19 zimske dimenzije kar izogibajo, tisti ki pa nudijo, pa temu primerno navijejo ceno.

Pri letnih te težave ni..

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano
pred 15 minutami je Boss napisal:

Ampak vseeno, razlika v ceni je milo rečeno ogromna - neke top gume so v 17 col dimenziji za moj avto od 150-170€ v 19 col pa 270-300 ali več. To je 400-500€ več na komplet pa pri tem, da je načeloma štos samo v izgledu. Pozimi, ko je že tako več ali manj skos oblačno, več kot pol dneva noč, svinjarija na cestah, na avtih mi je prav malo mar kako zgleda na avtu. Umazane 17 colske zgledajo enako grdo kot umazane 19 colske.

V mojem primeru sem dobil komplet feltne+gume+tmps ventile 17 za ceno 19 samo gum. Mi je tud bolj praktično da menjam samo feltne. Ekstra 400-500€ pa ni malo denarja, so še druge stvari poleg avta :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano (urejeno)

Številka je indeks nosilnosti, črka pa hitrostni razred. Najmanj toliko moraš imet, lahko imaš več.

Več o oznakah:

WWW.AMZS.SI

Spoznajte oznake na pnevmatikah. Katere so tiste, ki jih morate upoštevati pri izbiri za vaš avtomobil in katere tiste, ki izkazujejo vozne lastnosti.

edit: Jaz sem na svoji vozil vseskozi 16 colske. Sem imel attraction opremo in so prišle zraven, pa si nikoli nisem omislil R18 felten in gum, ker so šle investicije drugam. Izgleda pa avto lepše z 18 :)

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3, letnik 2014 ali več - nakupne dileme
Napisano (urejeno)

Sam sem vozil G120 od februarja 2016 do julija 2022. Limuzino, srebrno. Glede umazanije je bila super, najbolj je bilo vidno, da je bila umazana, ko sem jo opral :) 

Z avtom nisem imel nobenih težav, samo redni servis, kjer tudi ni bil nek ekstra strošek. Povprečna poraba je bil 6.3 v vsem tem času, moram pa tud dodat da je bilo veliko kratkih voženj po mestu, kjer se pač kuri bencin.

Meni je parkrat na leto ekstra prtljažnik prišel prav, res ga lahko izkoristiš, je pa bolj nerodno dostopen kot pri sport varianti. Mi je pa limuzina tud lepša :)

Kar se tiče stroškov in uporabnosti, pa vseeno dobra lega na cesti in fina vožnja, jo v tem smislu kar pogrešam. Razmerje med tem kar plačaš in dobiš se mi zdi super. Vsaj za tisto kar smo mi rabili. 

edit: če se dotaknem volana, na teh trojkah, vsaj 2016 letnik je bil še drugačen/trši material. Ni bil tako premijski na dotik, kot recimo pri G165 šestici istega letnika, ampak na tisti se je poznala vsaka ravsa, na trojkinem se ni. Ko je šla od mene je bil volan praktično brez praske/sledi obrabe. Je pa imela cca 60k prevoženega.

edit2: edino kar imam slabega za rečt je zvočna zatesnitev na zadnjih vratih, kjer je podpovprečna. Na avtocesti moraš dvignit glas da se lahko pogovarjaš z zadajsedečim.

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Me zanima če bodo to podražili "čez noč" ali bo znan datum podražitve. Ker v tem primeru se lahko naloži vnaprej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Ne razumem danščine, tko da teksta in utemeljitev ne morem komentirat, mi je pa v oči fejst stopila cena. 120.000 - 250.000 kron cenejša od ostalih?! 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)

Naredila je prvega tehničnega.

Komentar zaposlenega je bil, da mu ni jasno zakaj je treba nove avte na tehničnega vozt. Tako da lahko spiš mirno @Janez007 😀

Si je pa sicer kar vzel svoj čas, se mi zdi da jim je gušt takele avte mal pregledat, kateri pridejo na prvega tehničnega.

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano

Ko prideš do nule je še za od 50-100km notr, odvisno kaj in kako voziš. To lahko trdim za 3ko, sem dvakrat po sili razmer uporabil...res pa da v tisti coni voziš kot po jajcih. Obakrat je bilo v tujini - enkrat v avstriji, nisem šel na avtocesti zaradi cene, sej imam še 50km, bom ko pridem dol, sem poznal pot. Potem pa vse črpalke zaprte na regionalnih cestah ko sem prišel z avtoceste. Drugič je bilo na Hrvaškem, ko iz Dalmacije še niso bile dograjene bencinske na postajališčih. Označeno s tablami, označeno v navigaciji, črpalke pa v gradnji :) Tukaj je šlo cca 60km čez nulo. To sta bila edina primera ko sem tankal čez 45 litrov notr.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Čudno da ni noben notr dal res še, sploh ker vsesorte testirajo. Zelo zanimiv mi je bil en test zimskih gum od lani, kjer so dal notr še neko dobro letno pnevmatiko, samo za občutek kje so tiste zimske proti njej. Tudi po suhem in nizki temperaturi.

Verjetno je pa težko določt, koliko naj bi bila taka pnevmatika stara nekaj sezon obrabljena? Verjetno je polno sprememnljivk na katere ne moreš ravno vplivat in so lahko velika odstopanja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

Sem že predno sem videl ta test naročil Hankook Winter I cept RS3 in je fajn vidt ko ti potrdijo, da se nisi slabo odloču.

225/55 R17 101V za 115 po gumi z vključeno montažo in centriranjem. Se mi je zdela dobra cena. Kje in kako jih hranijo pa nevem :D

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano
pred 8 minutami je Boss napisal:

Pri katerem avtu? Ne vem, nisem imel občutka, da bi kej žvižgalo ali da bi se kakšne neprijetne frekvence slišalo. Pa sem vozil BMW i3, VW e-Golf, e-Smart, Renault Zoe, Nissan Leaf.

V ulici imamo Dacio. Se jo sliši že na daleč in res neposrečeno cvili...je pa dobra reakcija otrok, vsi na kup pa tuljenje električen avto gre! električen avto gre! 😄 dogodek vsakič ko gre mimo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koliko bi lahko dobil za svojo rabljeno Mazdo?
Napisano

Dieslov je nekaj več na razpolago in so tud cenejši.

Če da scania prodajat svojo bo na avto.net praktično edina gor smiselna nakupa. 24.000 je preveč, 20.000 bi morda kdo dal, jst bi verjetno ponudil med 18.000 in 19.000 3 mesce nazaj :) zadržek pri meni kot kupcu bi bil, da ni zadnji fl. Mogoče se komu to zdi nesmiselno, sam tako je moje razmišljanje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski menjalnik proti ročnemu menjalniku
Napisano
pred 34 minutami je Boss napisal:

Za začetek bi sam izpostavil varnost: ročni menjalnik se mi zdi mnogo bolj varen od AT. Predvsem zato, ker zahteva nekaj znanje in vaje, da izvedeš recimo že sam začetek vožnje, ko se vozilo premakne iz stoječega stanja.

Se pravi leva noga pritisk sklopke, desna zavora, leva roka premik v ustrezno prestavo. Desna noga spusti zavoro, leva počasi popušča sklopko, da začne grabit iztočasno pa desna rahlo dodaja gas. Če je to dobro izvedeno bo štart brezhiben. Če ni, bo cukalo, crknilo, ali pa bo motor tulil in sklopka drsela.

Kaj je point - vsa ta koordinacija gibov in občutka prepreči, da bi avto zbezljal brez nadzora in po možnosti zraven še trčil v tri druge avte in kolesarja.

Pri AT menjalniku pa ne rabiš praktično nič, že samo spuščena zavora spravi avto v gibanje in stopalka za gas avto požene kot izstrelek, če je preveč in pregrobo pritisnjena. Potem pa gledamo na YT neskončne količine filmčkov, kako ravno zaradi tega se zgodi milijone nepotrebnih nesreč. Res večinoma blažjih ampak ko to vidiš se samo za glavo držiš.

Morda to velja, če se voznik ni nikoli učil na ročnem menjalniku in res lahko pride brez vsakega znanja v avto.

Jaz ko gledam skozi ženo zadevo, ki se je imela težavo vsedt v avto z avtomatskim menjalnikom, zaradi neznanega strahu. Bi pa rekel da ji je zdaj lažje. Popusti bremzo in počasi mota, brez da dodaja gas, z nogo na bremzi. Zelo kontrolirano spravi največji avto kar ga je kdaj vozila tudi iz bolj kompliciranih situacij na parkiriščih. Lahko je bolj skoncentrirana na situacijo okoli sebe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.