Skoči na vsebino
Mazda 323F l.94
Napisano

Absolutno. Odvisno je kak?na je ta rabljena roba, kak?na je cena ... :prstgor:

Rabljena roba: ?e je nova-stara pribli?no toliko kot avto, ti bo prejkoslej zopet crknila.

Prodajalci ponavadi za stare dele ho?ejo 30-50% vrednosti novega dela, kar je preve? - vsaj za nekatere dele.

Po lastnih izku?njah, ?e kupi? novej?i rabljen del potem ja, star ti pa tako ponavadi odpove zaradi iztro?enosti oz. enake napake.

?e misli? avto imeti ?e nekaj ?asa, je v?asih bolje kupit novo.

Tako se jaz neko? kalkuliral z grelnikom v kabini. Na koncu sem malo stisnil zobe in ?el po novega.

Te?ava grelca je bila v tem, da je spustilo tesnilo grelnika, ki ga je nemogo?e zamenjati.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Je Sucker naredil zadnji krog ?
Napisano

Sucker ?e ni naredil zadnjega kroga.

Bi pa lastnik Punta za narejeno ?kodo lahko kupil novih gum vsaj za 30 let vo?nje. ?paral je pri gumah, ki bi jih moral menjati ?e pred tremi leti.

Neko? sem tak?ne stare gume (Michelin MXT z 4-5 mm profila) imel na prej?njem avtu. Prva lastnica je naredila v 6 letih 90000 km. ?e si se hotel peljati skozi ovinek malce hitreje je bilo potrebno ?agati, bog ne daj da sem v kri?i??u na polno speljal. Pa sem se enkrat komaj ustavil v kri?i??u, drugi? sem letel iz ceste, tretji? pa mi je pri prehitevanju traktorja nekdo speljal iz stranske ceste - ?lo je za centimetre. Ko sem pri?el do prvega kri?i??a sem se obrnil in ?el kupit nove gume. Od takrat, ko gume nimajo ve? oprijema, jih zamenjam z novim. Ceneje je komplet gum kot razbit odbija?.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sport
Napisano

Jaz imam na trojki 1.6 bencinski motor, pa se vklapljanje klime na ob?uti na motorju, niti se ne opazi na porabi. Med tem ko je na C3 1.4 pri vklopu klime takoj pol litra ve?ja poraba in ob?utna obremenitev motorja, posebej pri parkiranju.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Je moja Mazda odtekla poslednji krog?
Napisano

Ko med vo?njo opazujem promet, so najve?krat vozniki kombijev najve?ji dirka?i, ki ne spo?tujejo nobenih omejitev. Res da imajo zadaj nalepko za dovoljeno hitrost, a kaj ko nimajo tafografa kot tovornjaki, katerega bi uradne osebe lahko kdaj preverili. Dejansko dirkajo od to?ke do to?ke kakor hitro jim pa?e, pa v?asih tudi cele dneve. Potem pa se ?udijo, ko je kaj narobe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.