Skoči na vsebino
AVTOPLIN
Napisano

Js si bom za bajto namontiral 2k litrsko cisterno in se bom vozil za 45 centov in to po ?isto uradni poti. :D

A je to ta varijanta :ne vem:

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Po novem tudi moja mazda laufa na plin :D:D

Do sedaj jih lahko samo pohvalim ker res vse dela kot mora.

:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

V?asih so kupovali jeklenke s plinom in filali ta plin v avto. Danes je avtoplin cenej?i kot UNP za v cisterno ali v jeklenki. ?e ima? avto z LPG in cisterno z UNP za ogrevanje se spla?a tankat v avto in pol doma v cisterno ?zmeden?

Ne vem kje ste dobili ceno 45centov?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 GTA - predelana na plin
Napisano

Super :ouje:

Predpostavljam, da ti crkne na plinu. Mogo?e ima? '?tandgas' na plinu na mal ni?jih obratih pa je bolj ob?utljiv na vklop kompresorja. Probaj ga malo pove?at (?e je res ni?ji kot na bencinu). Ponavadi takrat tudi no?e takoj pri?gat, ker je mal 'prebogata me?anica'.

Pa ?e veliko eco-var?nih km :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Si?i, kaj ma? to kak?en V6 moped, da gre notr samo 39 litrov? :D

Men dost :harhar:

Sam res je mejhna kanta, si samo dolil ? ?zmeden?

Ja k 0,7dcl :hohoho: pa mal lufta mor? pustit :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF
Napisano

Zakaj noben ne pove kolk bencina dodatno ?e skur na vsak tank plina. Tud to je treba pri?tet k stro?kom in k porabi ;)

Jaz imam navaden 'vakumski' sistem brez injektorjev. Na plin mi preklopi ?e med speljevanjem (iz 1. v 2., nad 2.500 obr) in ne ?aka segretja motorja. Torej mi porabi bencin dejansko le za v?ig in do 2500 obr. Povpre?no je to med 0,3-0,4 L/100km (sedaj poleti ?e manj). Pozimi (pod 0st.C) ?akam, da se motor malce segreje in takrat je poraba bencina cca 1L ali malo ?ez. To velja za cca 70% mestne vo?nje in veliko v?igov motorja. Na relaciji pa je poraba bencina zanemarljiva. Recimo lani Lj-Kor?ula-Lj 1700km z 156L je povpre?je 9.2L plina. Tu je nemogo?e izmeriti ?e koliko bencina saj ga je zagotovo manj kot 5L.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

men je se vedno hecen, da mas sporten avto pa plin :)

nekako se zgubi point

je pa kul tale plin definitivno, sam upam da se ne bo podrazil zdaj ko bo vec in vec ljudi to instalirali

V6 sound filing (to je bistvo) se ?uti-sli?i na benzu al pa plinu - ni razlike. Avto je ?porten, var?en in ekolo?ki. Normalna vo?nja je vedno na LPG...ko pa srce za?eli mal extra V6 power-ja, pa preklopim :rispekt:

... hecen, da mas sporten avto pa plin..

Men ni hecn imet nitrous v avtu...?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Ker ti vbrizgava bencin za mazanje masine......

Sem skoraj prepri?an, da mu ne vbrizgava bencina poleg plina (razen, ?e M6 2.5 ima direktno vbrizgavanje). Tak sistem ima? ti, ker ima? motor z direktnim vbrizgavanjem (cca 20'%benz+80%plin). Pri 'klasi?nih' motorjih pa dela al na bencin al na plin. Je pa pri novej?ih mazdah priporo?jivo vgraditi 'flash lube' sistem za dodatno mazanje - hlajenje ventilov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Da se ?e jaz malce pohvalim, da sem se pridru?il mazda avtoplinarjem :blush:

M6 2.5i 2009 je uspe?no prestala predelavo na plin. Moram re?i, da deluje odli?no. Najbolj je pa zadovoljna moja denarnica :D

Zadevo so zrihtali fantje pri G-1.

LP, S

:bravo::ouje::jupiii::rispekt:

P.S. Zdaj bo? lahk 'var?nim' traktorjem tole kazal :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.