V?asih so kupovali jeklenke s plinom in filali ta plin v avto. Danes je avtoplin cenej?i kot UNP za v cisterno ali v jeklenki. ?e ima? avto z LPG in cisterno z UNP za ogrevanje se spla?a tankat v avto in pol doma v cisterno
Predpostavljam, da ti crkne na plinu. Mogo?e ima? '?tandgas' na plinu na mal ni?jih obratih pa je bolj ob?utljiv na vklop kompresorja. Probaj ga malo pove?at (?e je res ni?ji kot na bencinu). Ponavadi takrat tudi no?e takoj pri?gat, ker je mal 'prebogata me?anica'.
Zakaj noben ne pove kolk bencina dodatno ?e skur na vsak tank plina. Tud to je treba pri?tet k stro?kom in k porabi
Jaz imam navaden 'vakumski' sistem brez injektorjev. Na plin mi preklopi ?e med speljevanjem (iz 1. v 2., nad 2.500 obr) in ne ?aka segretja motorja. Torej mi porabi bencin dejansko le za v?ig in do 2500 obr. Povpre?no je to med 0,3-0,4 L/100km (sedaj poleti ?e manj). Pozimi (pod 0st.C) ?akam, da se motor malce segreje in takrat je poraba bencina cca 1L ali malo ?ez. To velja za cca 70% mestne vo?nje in veliko v?igov motorja. Na relaciji pa je poraba bencina zanemarljiva. Recimo lani Lj-Kor?ula-Lj 1700km z 156L je povpre?je 9.2L plina. Tu je nemogo?e izmeriti ?e koliko bencina saj ga je zagotovo manj kot 5L.
men je se vedno hecen, da mas sporten avto pa plin
nekako se zgubi point
je pa kul tale plin definitivno, sam upam da se ne bo podrazil zdaj ko bo vec in vec ljudi to instalirali
V6 sound filing (to je bistvo) se ?uti-sli?i na benzu al pa plinu - ni razlike. Avto je ?porten, var?en in ekolo?ki. Normalna vo?nja je vedno na LPG...ko pa srce za?eli mal extra V6 power-ja, pa preklopim
Sem skoraj prepri?an, da mu ne vbrizgava bencina poleg plina (razen, ?e M6 2.5 ima direktno vbrizgavanje). Tak sistem ima? ti, ker ima? motor z direktnim vbrizgavanjem (cca 20'%benz+80%plin). Pri 'klasi?nih' motorjih pa dela al na bencin al na plin. Je pa pri novej?ih mazdah priporo?jivo vgraditi 'flash lube' sistem za dodatno mazanje - hlajenje ventilov.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sex, V6 and Rock 'N' Roll
Povezava za deljenje
Deli na druge strani