Hvala za info. Sicer sem prav za Mazdo kupil en nov 64GB klju?. Druga?e pa kar nekaj od svoje zbirke nosim na telefonu in mi je tudi funkcija Bluetooth audio v?e?.
I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)
Moja je v?eraj zapeljala na cesto. V?eraj sem naredil nekaj ?ez 50km. V?e? mi je lega na cesti. Nekoliko tr?e podvozje in 19" gume se po na?ih ovinkih kar dobro obnesejo. Zmotilo me je edino to, da se predvajanje iz USBja za?ne ob vsakem zagonu avta od za?etka in ne tam, kjer se je prej nehalo. Mogo?e je celo v kak?nih nastavitvah kaj, v?eraj ?e nisem imel ?asa preverjati. ?ez praznike planiram okoli 1200km dolg izlet in bom na?tudiral tudi nastavitve na obeh ra?unalnikih.
I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)
Pri avtomobilih so zazlike, glede na to, na kateri trg se prodajajo. Tudi ?e prihajajo iz iste tovarne. Orodje na strojih se z vsakim izdelanim kosom obrablja in ima predpisano ?ivljenjsko dobo. Proizvodnja iz za?etka ?ivljenjske dobe orodja je namenjena zahtevnje?im trgom (zahodna Evropa, ZDA), tista bolj proti koncu pa manj zahtevnim trgom, kamor spadamo tudi mi.
Zadnj? sem za VW izvedel, da je za isto okvaro v Nem?iji imel odpoklic, pri nas pa ne.
Dodajam ?e jaz za svojo 136 CD, letnik 2005, trenutno okoli 125000 km.
- enkrat je pri menjavi akumulatorja crknil senzor masnega pretoka, mehanik je rekel, da je verjetno kam zadel s kontaktom, ko je menjaval akumulator, zato mi je senzor zamenjal na svoje stro?ke;
- razmajana plastika na notranji strani prtlja?nika;
- gnili zadnji blatniki;
- enkrat se je zaklenil Webasto, ki so ga nato pregledali in odklenili;
- letos rahlo pu??anje hidravli?nega olja za servo, pod objemko je bila razjedena alu cevka;
- lani se je pri?gala lu?ka za napako na motorju, tester ni pokazal ni?esar, po resetu deluje vse normalno;
- nekaj zamenjanih ?arnic spredaj.
Avto servisiram enkrat letno na neuradnem servisu, saj kilometrov ne delam veliko.
Na sliki se vidi, da so na havbi ostanki gasilnega sredstva. ?e najbolj bi na po?ar v motorju lahko sklepal po celih (vsaj tako je videti na sliki) zadnjih steklih. Sam sem bil pred nekaj leti pri?a po?aru v enem avtu. Ko se je enkrat razvila dovolj visoka temperatura, je zgorelo ?isto vse, kar lahko zgori. Plameni so segali vsaj 10m v nebo. Vro?ina, ki je pri tem nastala, je stopila plasti?ne dele na avtih, ki so bili parkirani vsaj 5m stran. Ti se niso v?gali, jim je pa plastika dobesedno odtekla. ?e je med motorjem in kabino po?arna pregrada, potem je najbr? res bolj verjetna mo?nost, da se je po?ar za?el v motorju.
hmmm ?udno... iz tiste slike sode? ni zagorelo pod sede?om :ne vem:
Ne vem, ?e lahko iz tiste slike sklepa?, kje je zagorelo. A si ?e kdaj videl, kako gori avto? V kabini je precej plastike in podobnih materialov, ki gorijo zelo intenzivno in ogenj se zaradi velike vro?ine hitro raz?iri na ostale dele. V motorju zagori tudi olje in plastika.
?al pa s(m)o ljudje ve? ali manj ovce in rinejo v hoferje, lidle, eurospine in kupujejo dobesedno noname robo dvomljive kakovosti samo, da je poceni pa v velikih koli?inah.
Zelo dobro poznam enega doma?ega proizvajalca prehrambenih izdelkov. Pripovedoval mi je, kaj vse je potreboval, da je lahko prodajal eni od zgoraj omenjenih trgovin: vse mogo?e doma?e in tuje certifikate, poleg tega pa je trgovec izvajal ?e svojo senzoriko. V dra?je trgovske verige, ki so prisotne pri nas, pa je lahko prodajal robo brez kakr?nega koli papirja. Toliko o dvomljivi kakovosti.
Ne glancaj armature s svetle?imi ?istilnimi sredstvi. Meni so to enkrat naredili v avtopralnici in sem nato zahteval, da naj mi ves tisti svetle?i glanc odstranijo.
Kjer ni stikala je potrebna naknadna vgradnja!!!! Preverjeno - madona v Mazdi 5 GTA (najvi?ja oprema!!) nisem imel v najbolj druzinskem avtu stikala in sem ga moral vgraditi!!!!
Ne ga srat - na AC Cosmosu so mi ga vgradili naknadno, povpra?aj, sploh ni drago! ?koda avta
LP
Prevejeno - Mazda 5 ima to mo?nost, menda tudi Mazda 3, medtem ko stara Mazda 6 te mo?nosti nima. Avta pa ni ?koda, ker ne izpolnjuje osnovnih pri?akovanj, saj ni uporaben kot dru?inski avto.
V predalu pred sovoznikom ima? "gumb" za airbag off. S klju?em lahko prestavlja? airbag on - off. In ne pozabi spet vklju?iti airbaga nazaj na on, ko ne bo? imel ve? avtosede?a spredaj.
Pa ne v modelu Mazde 6 iz leta 2005. V knjigi sicer pi?e, da se airbag samodejno izklju?i ob uporabi mazdinega otro?kega sede?a. Ker pa v mazdinih salonih prodajajo Roemerjeve sede?e kot mazdine in enega takega ?e imamo, sem zadevo tudi preizku?al, vendar se lu?ka za samodejno izklju?itev airbaga ne pri?ge, tako kot navajajo navodila za uporabo avtomobola. Zadevo sem raziskoval tudi na servisu (A-Cosmos na Celov?ki), kjer pa so mi povedali, da v tem modelu avtomobila ni mogo?e izklju?iti sovoznikovega airbaga.
Posledica zgornjega je, da ?tiri letna M6 Sport 136 CD i??e novega lastnika ...
?e ko?arico za najmlaj?ega imamo kar masivno, sede? za 9-18 kg je pa pravi fotelj, tako da v sredini ni ve? prostora. Ali ima kdo morda izku?nje z deaktivacijo sprednjega airbaga?
Zanima me, ?e ima kdo izku?nje z name??anjem dveh otro?kih sede?ev v Mazdo 6. Z dvema otro?kima sede?ema (en 9-18 kg in ena lupinica) na zadnji klopi postane M6 nenadoma majhna in ne nudi prostora za ?e enega potnika med sede?ema. Navodila (tako za sede?e, ko za avto) pa odsvetujejo preve?anje otroka na sovoznikovem sede?u.
Sicer nimam usnja v avtu, ampak za ?evlje in jakne uporabljam nekaj na osnovi ?ebeljega voska in ne vem ?e ?esa. Dobi se na tr?nicah. Je ?e kar dobro za impregnacijo usnja.
Jaz perem avto, ko se uma?e (zunaj in noter). Uporabljam tisti ?ampon, ki mi pride pod roko ali najbli?jo avtopralnico. Na Golfu je ob takem re?imu pranja plo?evina po 11 letih kot nova, prav tako na Mazdi po 4 letih.
Mogo?e edino pozimi ve?krat obi??em avtopralnico in naro?im ?e povoskanje. Poliram ne. Sem pa zadnji? v eni avtopralnici naro?il en premaz za stekla, ki prepre?uje prijemanje kaplic vode med de?jem. Poizkusno sem namestil na Golfa, ki se uporablja za kraj?e razdalje in sem zelo zadovoljen, tako bo isto ob naslednjem pranju dobila tudi Mazda.
Ali morda kdo ve, ali je ta dizel motor popolnoma nov, ali so uporabili obstoje?ega. ?e se bom ?e odlo?il za cx-7 bom verjetno po?akal, da bo ta model zunaj vsaj eno leto, da bodo lahko odpravili morebitne napake.
Mene je tudi poraba odvrnila od naklupa. Pri 150 prevo?enih kilometih na dan je rezlika kar precej?nja v primerjavi s sedanjo 6-ko 136 CD ki pije tam okoli 6,5 litrov. Plin pri meni ne pride v po?tev, saj ne ?elim posegati v avto in tvegati morebitnih okvar. Bomo videli, kak?ne bodo karakteristike dizla.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Problem je, ker jih potem rabim 10.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani