Skoči na vsebino
Mazda 3
Napisano
pred 14 minutami je Boss napisal:

Jaz ves čas, saj ga mam na voljo že pri 2700 obratih :nevem: Vsako vključevanje na AC je poln navor.

Točno to je to ,kar naredi navor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pravkar je Mraušk Mčk napisal:

ESP, TCS, ABS, ASR, ESC, XDS....

Edina tipka ki kaj izklaplja pri mojem avtu je tipka za izklop ASR - preprečevanje zdrsa pogonskih koles. Le ta omeji tudi delovanje ESC - elektronski nadzor stabilnosti.

Izklopa ABS-a nimam. Izklop ABS-a je smiseln samo v primeru globokega snega ali mehkega peska ko blokirana kolesa pred seboj rinejo kajlo materjala, ki poveča trenje - krajša zavorna pot. V vseh ostalih primerih podlag blokirana kolesa podaljšajo zavorno pot. Izklop tudi ne pomaga pa k izboljšanju vodljivosti ampak ravno obratno. 

Končno en pameten odgovor. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je jures napisal:

Alex ti si fenomen, pri tebi se svet vrti drugace :) :)

Tud jaz sem ze v snegu z motorjem sel preko dolomitev po asfaltu brez problema. Prelazi so soljeni, spucani...ce pada sneg se ne pomen da vozis po snegu

Pridi na nas klancek pa pozimi preden ga kmet zorje spelji na glavno....sem pisal lani da sem sosedo vlekel ven karoq 4x4 pa je zlezla postrani s ceste glih zato ker se ni mogla prenakniti sntcs nikamor

To je osnova zimske voznje drugace tcs vedno mece ven gas.

Yota ma gumb Trial ki v bistvu vse to priredi za voznika (tud manj obcutljiv gas) kadar gres na pesek, off ali sneg

A si ti kdaj šel čez prelaz, ko je snežilo? Dokler ga ni na cesti vsaj 10 cm ni nikogar blizu. Nato prelaz zaprejo.Šele pozneje ga spucajo. Tako, da ne tii meni, da je vedno asfalt. Tam čez hodim od leta 86 vsako leto. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 7 urami je jures napisal:

Dokazano: ABS zmanjsa zavorno samo v enem primeru - na ravnem zaviranju na suhi cesti (mocno zmanjsa), ker je takrat trenje med gumo in cesto vecje od trenja med 'drsenjem' blokirane gume

V vseh ostalih primerih pa jo podaljsa. Na ledu, pesku, snegu, mokri cesti, kot tudi na suhi v primeru krmarjenja med zaviranjem, saj se trenje zmanjsa med gumo in cesto med krmarjenje.

Mas ogromno teh testov.

V snegu pravilom ne izklopis samo abs ampak tud tcs, ce hoces kam priti

V snegu še nikoli nič nisem izklopil, pa sem brez težav prišel v snegu preko vseh prelazov v Dolomitih. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
Pravkar je FuManchu napisal:

Možakar je pomotoma dodal številko ena spredaj...

Res je. Tip ta avto  prodaja kot, da je nov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 1 uro je Carot napisal:

Alex tebe pa res ne razumem. Do sedaj je bil tvoj x186 najboljši motor, kar je možno, zadnje čase pa si bistveno spremenil svoje mnenje. 

Nisem. Še naprej trdim, da je x186 znatno boljši motor kot dino, da pa ne en ne drugi niso nek presežek, kar se tiče same vožnje po razgibanem terenu. Obema manjka turbina, da bi bila vožnja v klance bolj tekoča brez menjavanja. Mogoče je to zaradi tega, ker vsakokrat, ko se vsedem iz dizelce v atmosferca, mi manjka navor. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 2 minutama je Boki-koki napisal:

Janez hvala ti, vedno vozim mazdo seveda samo bencinarja,sedaj imam mazdo 6 2016 limuzino prevozenih 160.000 in mislim da je cas malo za spremembo, mulca sta ze velika, tako da ne potrbujem velikega avta vec.

zelo dobro si mi opisal oba motorja, tako da mislim da se bom odlocil za 2.5 140

Karkoli vzameš od mazdinih benzinarjev ne bo optimalno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
Pred eno uro je etcho napisal:

V ameriki, če nočeš, da ti ukradejo avto, ga kupiš z ročnim menjalnikom.😁

V Evropi pa Teslo. Ga ne rabiš niti zaklepat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 32 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Kaj se zdaj nekaj ven vlečeš. Kot večina nas si ziher volil za vstop Slo v EU. 

Prijatelji iz Anglije so vedeli povedat vic o deželici, ki si je stoletja prizadevala za svojo samostojnost. In, ko jo je končno dosegla, ni vedela kaj bi z njo...

Prijateljem iz Anglije je že nekaj časa žal, da so izstopili iz te "gnile" Evrope. 

Če bi bil referendum sedaj se to ne bi več zgodilo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 24 minutami je Tilen5 napisal:

Kupi AT da se boš peljal kot gospod :D

Jaz še že vozim kot gospod. Z AT menjalnikom me pa vozi avto in ne jaz njega. V Ameriki dajo celo bogastvo, da si kupijo avto z ročnim menjalnikom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Oba Mazdina bencinska motorja naj bi bila zelo zanesljiva. O G140, ki je v osnovi "zablokiran" Mazdin 2.5 G194 atmosferc, je bilo napisanega veliko dobrega. Tudi tehnološko novejši in bolj kompleksen X motor je sedaj v uporabi brez posebnih težav že dobrih 5 let.

Odločitev je zato popolnoma subjektivna, kot pri izbiri žensk (enim so všeč plavolaske, drugim rjavolaske 😃).

Če bi danes kupoval jaz, bi zelo verjetno kupil G140 AT, ... še pred letom sigurno MT, zakaj?

- Mazdin 2.5 motor je preizkušen, vrti se s cca 500 nižjimi obrati kot 2.0 motor - je posledično tišji

- 2.5 motor ima v nizkih obratih (ki jih rabiš najpogosteje pri pospeševanju) precej višji navor od X186

- 2.5 motor je bolj enostaven kot X186 motor, večja poraba se kompenzira z višjimi stroški in ceno avtomobila pri X motorju ... pri 200.000 km si finančno približno na enakem

- radarski tempomat v kombinaciji z MT ni zelo uporaben (če je v opremi)

- če je veliko vožnje v kolonah, po mestu, itd ... AT voznika zelo razbremeni

- Mazdin AT je zelo zanesljiv, neproblematičen (tudi MT je odličen) 

Kljub povedanemu, bi z lahkoto izbral tudi Mazdo 3 X186 MT ali X186 AT ali G140 MT. Vse bencinske Mazde 3 so po mojem mnenju super izbor. :) 

Jaz bi tudi izbral vse tri : x186 z ročnim menjalnikom, x186 4x4 z ročnim

menjalnikom in x186 z pomično streho z ročnim menjalnikom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Danes sem naročil Conti PremiumContakt 7 za cx30. Jutri pridejo in jih damo gor. Itak je zime konec. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 39 minutami je klemen 77 napisal:

Imam x 186 motor pa zadnje case vozim tudi veliko dolgih relacij. Moram recti da nobene potrebe po turbo , motor lepo odziven poraba 5.8 . 

Ja, za dolge vožnje je v redu,ko ni to neka gorata država. Recimo za vožnjo po Italiji do Milana je super. Ko pa se voziš po Sloveniji ali pa recimo, ko greš v Dolonite, je pa že malo manj zabavno. 

Takrat je vožnja z dizelco veliko bolj prepričljiva in zabavna. Zato pa recimo grem veliko raje v Ljubljano z 6-ko. Še posebej se pozna, ko piha močna burja. 

Pridem prej, dam v šesto v Kopru in ne uporabljam menjalnika do Ljubljane, pa še poraba je nižja. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 23 urami je Gregor Muc-Up napisal:

Tokratna dela so bila nad mojo opremljenostjo z orodjem in znanjem zato je za Mazdo poskrbel mehankar :)

Dela:

- menjava zadnji diskov in ploščič (nisem pretiraval s kvaliteto :));

- menjava zadnjih amortizerjev;

- menjava semeringa na desni aksi (pri menjalniku je puščal);

- posledično še novo olje v menjalnik (ga menjam bolj redno kot motornenga :));

Strošek vsega materiala in dela 400,00 EUR.

Stanje na števcu 358.100 km.

2f3a2d58-8578-4690-84dc-6c23e632d7dc.jpeg

28783aa1-bba4-482f-8432-133803b537b8.jpeg

Kako, da nisi pretiraval z kvaliteto. Textar diski in ploščice so top. Jaz sem z njimi najbolj zadovoljen od vseh, ki sem jih imel na 6-ki. Bremzaho fenomenalno. In se ne zvijajo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je samSimon napisal:

Po 3300 začne pa padat krivulja pri G140, to je pa (predvidevam) ravno nekje 130km/h v šesti nekje, po ravnem?

Če smo realni, ne gre nobena prav super v šesti brzini v klanec ,ne x186 ne baby dino. V čem je problem pri atmosfercih? 

Kot je nekdo napisal, voziš v šesti v klanec, recimo 150 / uro in nenadoma nekdo pred teboj upočasni. Upočasniš tudi ti. On ima dejmo rečt turbo dizel, pohodi na gas in gre. Ti pa v šesti kar konkretno zaostaneš. Menjaš v peto, kjer pa pri teh hitrosti 140-150 na uro motor zatuli pa ne poskoči glih ne vem kako. Ta zamik meni pri teh atmosfercih ni všeč. Ko grem z dizelco, greš v klanec kolikor si pač upaš hitro, spustiš gas, ga dodaš in avto hipoma pospeši in si takoj na prejšnji hitrosti. To je turbina, ki mi pri tem avtu manjka. 

Ne vem koliko časa bom trpel to. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Ne bo držalo, no vsaj pri moji mazdi ne menja v nižjo :) , če upočasnim pred klancem na 130 in dam po gasu pa tja do 180

Če govoriš pa specifično o cx-30 pa pol pozabi kaj sem napisal, ker jo še nisem peljal nevem kako deluje

Pusti dizelco. Njo moraš na vrhu klanca  bremzati. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 13 minutami je samSimon napisal:

A bo treba en Mazda piknik na Vrhniki, al mi lahko nekdo pove kolk obratov ima kater motor pri 100km/h v šesti in kolk pri 60km/h, v četrti? Mene najbolj zanima tista razlika med 2700-3200 obratov, kjer na teh krivuljah prednjači x186. V kateri situaciji na cesti se ponavadi znajdeš v tistem rangu obratov? Vključevanje na AC? Pri speljevanju in normalni vožnji bi tam itak šaltal že v višjo brzino. Kolk obratov je, ko pičiš po tem famoznem vrhniškem klancu navzgor? A jih ima x186 takrat preko 3000 in je zato kokr bolj prožna kot G140? Pa ne mislim zdaj pri 160+ km/h, ker nekateri ga očitno mal manj kot preletijo, govorim brzine 100-130km/h.

Da, se razumemo. Ko je govora o vožnji v  Vrhniški klanec je govora o vožnji v šesti brzini.Tako, da ne primerjati ročnega in avtomatskega menjalnika, kjer avtomatski menja v nižjo brzino ali dve. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 25 minutami je Janez007 napisal:

Kdaj gre zelo drag inovativen razvoj tudi v napačno smer. In nekdo mora to plačat (na primer @Alex). 😁

Samo ni mi jasno, zakaj se Mazda ni nič naučila od Mitsubishija - njegovega neuspelega poskusa z 1.8 GDI. Imel sem ga nekaj let, super motor, a pri 150.000 km ni več prišel čez tehničnega - na srečo ima Mazdin X GPF, ki bo lovil in sežgal prekomerne saje.

image.png

Samo se ti tolaži, ko si kupil Dinota. 😊

Najlažje je vlačiti isti požrešen in neaktaktiven  motor že skoraj dvajset let po avtih in ga prodajati kot "novega".😊😊

Je kolega iz banda, bobnar, trenutno vozi toyoto korolo karavan, šel malo na mazdo, da pogleda za nov avto. Zanima ga cx30 zaradi večjega prtljažnika. Preizkusil je baby Dinota in bil precej razočaran nad njim. Rekel je, da bi vzel takoj x186 z ročnim menjalnikom, a da mu je predrag. Tako ni vzel nič. Kvaliteta pač stane. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Magoče CX-30 napisal:

75 

Ni slabo. A je tvoja V8? 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Imel si tako ali tako samo dve možnosti, ali vzameš doberega ali še boljšega..... :party0035:

Ne smemo pozabit, da je baby dino druga izbira, cenejša varianta za cx30, motor, ki je nadomestil osnovne 2.0 motorje. 

Nadgradnja in boljša izbira še vedno ostaja x186. Ljudje, ki gledajo za cenejšo varianto bodo izbrali pač baby Dinota. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 32 minutami je Magoče CX-30 napisal:

G140. Evo po narejenih 1000+ km, avto je top. Start, gumb za izklop zvočnih obozoril in gas. Ful se lepo pelje, na avtocesti in v "vrhniški klanec" brez problema 160 km/h. 

Kar se tu piše da avto ne gre so bedarije.

Še nikoli pa ni bilo na parkirišču toliko prošenj od znancev, ali lahko pogledam avto... kaj pa notri... 😃

Dobro, 160 v vrhniški klanec ni neki presežek. Kaj pa poraba? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 40 minutami je Bini napisal:

Za hec al zares, da ti ne bodo kaj zasrali....😂😉

Zares. 😊

pred 1 uro je dvorjan napisal:

Bi ti pa še kako prav prišel avtomatski menjalnik ...

Še to. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Na tisti so gume tipa Sava zmanjali kitajci.

Generalno testirajo najbolj prodajan rang + kitajce.

Žal Sava je primarno prodajana pri nas, drugje raje kupijo Fuldo, Minervo, ....

Pa če se ne motim, so modelsko že tudi krepko let na trgu.

Ne vem kdaj ti na avtocesti ful ovinkaš, da bi bočnico zvijal? Jaz vsaj ne.

Fora je v tem, da na Fordovem volanu (s hidravličnim servom) izgubiš mikrokorekcije na avtocesti.

Michelinke imajo izredno mehko bočnice in pri mesnati gumi se pač prej pojavi tyre-roll pri agilni vožnji.

SC7 in PS5 ne spadata v isti rang.

SC7 je bolj športna od mišelinke.

Nič od tega se ne dela v dimenziji 235/45R17, kjer so omenjene PS5 in PC7 vožene 😉

Ta mikrokorekcija je odvisna od smerne stabilnosti vozila. Recimo pri 6-ki, ki je precej dolga, tega sploh ni. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 11 urami je godlike napisal:

Za poletje mi je najbolj sedla Dunlop sportmax TT ali pa Yokohama Advan Fleva v701, najmanj pa Toyo Proxes.

@akla

Sem prosil direkt za komentar:

Majo ogromno gripa v suhem in mokrem. Dobro zavorno pot.

So pa glasne, ko se segrejejo so malo tišje.

Nič povratnih informacij, sploh v primerjavi z PS4 in Eagle 1

Pa men so premehke okoli centralne lege oz. volan je relativno mehki, ne vleče gum toliko v centralno lego.

Isto je volan malo premehki na AC.

Za povprečnega voznika dobre gume, za mene ne preveč.

Aha, pa trša bočnica kot pri PS4. PS4 prej čutiš, da zvije bočnico, tu ne takoj, se pa bolj čuti

To, da  so glasnejše je res. To je pa tudi več ali manj njihov minus.

V enem stavku se omenja, da so bočnice bolj trde in takoj nato, da je premehka na AC. Premehka kako? 

To so zelo dobre gume za vsakogar ne samo ta povprečnega voznika. Za še bolj športno vožnjo so pa https://www.tyrereviews.com/Tyre/Continental/SportContact-7.htm, ki so celo boljše na, splošno od michelin pilot sport 5 in so v samem vrhu. Jih pa malo preveč pobira, tako, da ne trajajo tako dolgo kot michelin. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.