Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Če bo komu prišlo prav. Za nastavitev equilizerja (non Bose sistem). 

Zelo se izboljša zvok (še posebno za rock glasbo) 🤘

IMG_20240822_200741.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 18. 8. 2024 ob 21:30 je etcho napisal:

Podatek iz prve roke? 😊

Yes 

dne 21. 8. 2024 ob 13:32 je Justus napisal:

Bom sprobal nekaj časa z E10 voziti, da vidim, če je kakšna razlika ... 😁

Jaz tankam v obe mazdi, tako v 6-,ko dizel kot v cx 30 le in zgolj shall gorivo. 

Zdi se mi, da gredo avtomobili najbolje in najmanj pijejo. Izogibam se pa Petrolu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Na Danskem imajo poleg res veliko električarjev tudi veliko cx30. Izgleda, da so tudi pri njih popularni. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ne morem se načudit majhni porabi cx30. Na poti do Pise in nazaj, skoraj vse avtocesta, povprečna poraba

5,7l /100. Zopet shell gorivo, tankano pri nas kot tudi  v Italiji. 

Bravo za moderen  X Motor. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

To je najbrž kak osamljen primer. Ni to za posploševati. Kot pri prvi generaciji 6-k, ko so zaribaval motorji. Dokler nismo ugotovili, da je potrebno menjavati bakrene  podložke. 

Tako, da po moje ni nobene panike. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 13 urami je ignacij napisal:

Kako pa si to občutil. Jaz tankam na MOLu, Petrolu in Shellu, pa ne opazim nobene razlike. Mogoce si bom pa vzel čas pa spremljal porabo različnih ponudnikov.

Še kako se občuti. Ne dajejo vsi v goriva istih dodatkov in aditivov. 

Mogoče je osnova podobna a razlike so v malenkostih. 

Kako sem opazil razliko? Avto je bolj poskočen,z enim tankom sem  naredil veliko več kilometrov ( 802 km),pri avtocestni hitrostih do Bologne, okolica in nazaj). Najbrž v dinozavrih tega efekta  ne bo. 😉 Na žalost. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Včeraj sem slučajno odkril, da je v Izoli benzinska od Shell-a. In ni na hitri cesti. 😊

Tako, da bom od sedaj naprej samo še tukaj tankal in to vedno le  "poceni" goriva od Golobjaka. 😉 Danes sem do Bologne že lahko občutil, kako dober je njihov benzin. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 urami je etcho napisal:

Potenje rok zna biti resna težava. Pot vsebuje različne soli in aminokisline, ki povzročajo razpadanje usnja. Nekateri npr. primejo revijo v roke in praktično v trenutku stopijo tisk na mestu, kjer držijo s prsti.

Rešitev? Vozniške rokavice (za avto, ne za revije). 😉

Enako je s strunami in kovinskimi deli  na kitara. Eni zamenjajo strune z novimi in že naslednji dan so rahlo zarjavele. Po par dnevih so že neuporabne. Podobno je z kromiranimi sli nikljanimi deli. Povsod se pozna pri nekaterih prstne odtise, ki ne gredo dol. Meni večinoma zdržijo strune  tudi do mesec dni, brez da bi trohico spremenile barvo. Res mora bit nekaj na tem z močnejšo  kislino na rokah. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 23 urami je Jest napisal:

Enim pa rata unicit motorcke v ogledalih :D  ...

Večini. 😉 Samo veliko lastnikov mazd  je pusijev pa jih ne preklapljajo nikoli. Če že imajo funkcijo prejlapljanja naj se preklapljajo.😊... ali naj crknejo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je NevLado napisal:

Sem mislu da mi boš reku tko kokr za volan, da neznam tepihou uporablat :lol:

Enim  pač nekako  uspe vse uničiti (od tepihov, do volana, pa ročke, pa sedežev,barve karoserije). 

Moji "premium", lepi tepihi v CX30 so po letu dni kot novi, kot prvi dan. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 25 minutami je skritikrt napisal:

Evo-zrihtal nakup,premontažo na feltne itd...na avto bom pa sam...je treba malce zavore popucati,pregledati,in rad to sam naredim...lepo počasi in v miru,da je narejeno,kot je treba.

DOT je 0524...lih prav,k baje jih začnejo sredi Decembra delati...spet Made in Germany😃👍...to pa danes že zelooo težko najdeš.

333€ gume,montaža na feltne,centriranje in stare pustil pri njih...mi je vseeno,kaj bodo z 6-let starimi...dve sta pa itak že flikane,tako da...boli me pimpek.

Najbrž v Soboto zrihtam na fordeka🙄...bo draga vesela😊

Aja,ima Vulco eno promocijsko akcijo imenovano "TireGuard365"...skeniraš račun,in registriraš,pa dobiš 1-leto "kasko" na gume (največ 4x popravilo itd...)...je zastonj,torej fino...pač samo k dobijo tvoj email...samo,jaz k skoz šraufe gazim🙄,zna prav priti😅

V redu nakup😃

Aja-pri Grošu...gužva nenormalna...enih 10 avtov v vrsti...jim laufa na polno,tako da tiste dve ženski na kasi ne vesta kje imata glave...se mi ni dalo čakati,sem kar pri njih pustil,in šel danes mimogrede iz nočne iskati...

IMG_20240515_084047.jpg

IMG_20240515_081245.jpg

Capture.jpg

Si jim pustil 6 let stare gume?? 

Pa kaj si jih drugače hotel prodati na bolhi, ali kako? 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 46 minutami je skritikrt napisal:

Sem malo pogledal pri C-Maxu...so letne že 6 let stare🧐...prej ko je bil edini avto,sem menjaval na 3 leta,sedaj pa k ga samo žena vozi...

Naročil Dunlop Sport Maxx RT 205/55 R16 91Y pr. Grošu...72€/kom-lepa cena😃👍 

Da bo žena lahko varno vozila.

Če bodo tudi te zdržale 6 let...pol bo pa avto (2006 letnik) tudi počasi za odpis....ali pa tudi ne...bomo videli🙄 

Naslednji teden dobijo,pa da vidim,k prvič kupujem pri Grošu.

Bo treba tudi zimske...septembra bodo tudi že 6 let stare🧐

Verjetno držijo cesto kot pes ježa. 😊

Mehke so pa  najbrž kot prvi dan. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 32 minutami je sportman333 napisal:

Danes družinskega avta pod 30k sploh ni....vse kar ima malo bolj spodobno konjenico in opremo je pa takoj 40-50k eur....čeprav po voznem parku si to lahko privošči kar veliko SLO.....🤔😉, sicer glede na standard to ni ravno povsem normalno....

Pushing, lizing, krediti... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 urami je Boss napisal:

Sej @Slivka je imal v širši familiji že prej problem s Fordom. Če se ne motim je bil sestrin, tako da sem se kar mal začudil, da je poskusil še 1x. Verjetno je mislili, da ga bodo VW geni rešili. Po drugi strani ga pa full razumem, ker če nimaš več kaj pod milim bogom za izbrat in če so alternative po 2x dražje si postavljen v situacijo, da to sploh niso več lastne odločitve, ampak da tvojo izbiro narekuje dobesedno nekdo drug. Navadno tisti, ki ponudi najboljšo alternativo, katera je pa še vedno daleč stran od želja in potreb.

Zato sem tudi sam nejevoljen ob dejstvu, da se nam izbor samo še oža in oža in da bo na koncu dejanski izbira le en SUV v različnih velikostih s polno ali pa delno elektrifikacijo. Če samo našo znamko pogledamo... CX60, CX70, CX80, CX90 so dobesedno enojajčni dvojčki. Niti tolk se ne potrudijo več, da bi vsaj nekoliko plastiko spredaj in zadaj spremenili, da bi vsak od teh imel nekoliko drugačen "face". Ne rajš ne, kupci vi morate kupit tisto kar vam sploh izvolimo dati.

Tako pa prihaja do tega, da prodaja pada in se vsi čudijo kako se je pa zdaj to zgodilo. Res rabiš bit detektiv ali raziskovalec tržišča, da je raznolikost ponudbe delala zanimivost in možnost izbire za širok krog kupcev. Ta krog so zdaj tako zožali, da tudi tisti tradicionalni kupci Mazde, kot sem sam, pogledujemo drugam. Žal pa tudi druga polja niso tako zelena, kot so bila recimo pred desetletjem ali dvema.

Prodaja pada predvsem zaradi nenormalno visokih cen vseh novih avtov vseh znamk. Še Dacia je postala premium znamka, vsaj kar se tiče cen za novi model. 

Če bi  sedaj mazda naredila novo 6-ko, bi malo bolje opremljena ziher stala okoli 50 K€. In zopet bi se jih malo prodalo. Podobno je z mazdo cx60. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je godlike napisal:

Pa ok, tebi še skoz prste pogledam, ker te preoblečen VW jezi.

@Alex pa ne razumem. Kaj si imel Forda, pa si imel težave, kot @Slivka, al pač na suho udrihaš?

Ne jaz, pač pa kolega. Je imel Ford fiesto. Kolikokrat smo ostali na cesti in kaj vse je zamenjal na njej. Ko jo je končno prodal je kupcu po par mesecih zaribala. In je imel probleme še naprej, ko se ga ni mogel rešit. Skratka, odločitev je padla. Nikoli Forda, prav tako ne nobenega Peugeota, s katerim sem imel pa  jaz miljon  problemov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 19 urami je Boss napisal:

Alex tanka pod kozolcem. Na uradnih pumpah so itak šalabajzerji 😂

Ne, tankam tam, kjer je najcenejše. Preden tankam pogledam na internetu, kje je v bližini najcenejše gorivo in kdo je ponudnik. Je nekaj dražje, a z njihovim shell benzinom naredim več kilometrov kot s kako našo Petrol župco. Sicer pa na Petrolu nisem  tankal že jakih deset let. Mogoče parkrat v življenju. Najslabše gorivo prodajajo, definitivno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 17 urami je DINAMIK napisal:

Plastike na CX30 me ne motijo ,če je siva barva avtomobila..,če pa je bela me pa motijo preveč in bele ravno zaradi teh plastik nebi imel..,Ko bi lahko dal motor od fokusa v CX30 😃

Ne smeš omenjati Mazde im Forda v enem stavku. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 6 urami je godlike napisal:

A niso to vsako leto za hrvate pravli, ker zaporedoma podražujejo in še kr je vse polno.

Tak bo tu. Al bo prišel kdo, ki bo pripravljen plačati visoko ceno ali pq bojo spuatli in bo polno.

Drugače pa tvoje cene o italjanskem bencinu me skozi fascinirajo.

Center Bologne:

Screenshot_20240504_075408_Fuelio.jpg

Center Firenz:

Screenshot_20240504_075659_Fuelio.jpg

To so živi podatki od uporabnikov za RON95.

Rad hodim v Italijo, samo takih cen, kot pri nas, ni bilo tam nikoli. Vedno so med najdražjimi v Evropi.

Saj pravim, da se da tudi dokaj poceni tankat. Nazadnje sem tankal konec aprila po 1,7€/liter v okolici Milana. Sem naletel na eno malo Shell črpalko, sicer si moraš sam tankat, a vseeno. Pa še poraba mi je do Kopra padla. Ne vem, mogoče je pa shell gorivo kaj boljše? 

Drugače pa ja, na avtocestah je okoli 2€ ali tudi več. Zato sam nikoli ne tankam na, avtocestah. Ja, se ustavimo na odličnih rogljičkih in še boljšem kapučinu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 9 urami je sportman333 napisal:

Sigurno je pa poceni🤣, bil v IT in sem bil primoran tankat na AC, imajo kar drag bencin (2.30 mislim da...oz.tak nekje).....je pa res da imajo pa večino ostalih zadev bistveno cenejših kot mi....v bistvu je severni del IT krepko pred nami....ne samo cene, tudi ponudba, odnos gostincev, cene v gostilnah, trgovinah (da o raznovrstnosti v neki navadni trgovini supermarketu ne govorim, dvomim da ima kaka aleja v lj na 10x vecji povrsini tako ponudbo)....se vidi da se italijancki znajo it biznis😉🤣

Odvisno, kje tankaš. Na avtocestah je res tudi 2€ in več,na kakih navadnih cestah pa ga dobiš tudi za 1,6€.

Res je kar praviš. Hoteli so tudi do 50% cenejši kot pri nas. Aperol spritz v Veroni 4,5€,v Kopru od 6-8€, pizza v centru Milana od 7-10€, pri nas že krepko nad 10€. Skratka, naši so šli s cenami v nebo. Lep primer je Bovec, kjer so dobili en kup odpovedi. Moj znanec dela tam kot vodnik splavov in je več doma kot gor v Bovcu. Ne ve, kako bo s to sezono. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 11 urami je Bini napisal:

Bencin je ok, dizel pa tam za naše Mazde ni najboljše ... :nevem:

Kaj pa, če je njihov dizel tako dober, da reši vse nevšečnosti z dpf filtri?😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.