a dej no dej si pa ?e lubosumen na Lojza sj bo samo za one night
Lojzzz kje si al si moral ?e z neta!
Dvomim, da bo? zdr?al celo no?. Bo? moral prej krent na ORL nos popravt, pa k okulistu in zobozdravniku......aja, pa orehov?ek bo? moral prej spit, ker te bo trebuh bolel.
nop puter sj ve? man dela samo odvije? folijo prima za za?etnike ki se uvajajo v to!
No saj tud ?e ne bo? imel torbice z margarino, bom jaz tebe vseeno prepoznal pravo?asno ?e na dale?, ker bodo okol tebe letale muhe drekobrbice. Muhe pa? zavohajo vsazga, ki drek me?a.
Je pa nekaj sj te je kr nekaj skup A si kje na kakih zmenkarijah prijavlen ???
No ja, lepo da ma? ti mene rad, ampak mislim, da nis ti na tapravga naletu. ?e bi se ti slu?ajno posku?al name priklopit, bi se prav lahko zgodilo, da bi ti mene potem s svojim nosom na mojo pest udaru, pa s svojim trebuhom v moje koleno sunu, pa s svojim o?esom v moj komolec tre??u, in s svojimi zobmi v moj ?evelj ugriznu.
lojz men se pa tko lepo smeji ko berem tvoje ogromne poste!
In ne bo? vrjel nekako mi postaja? v?e? mislm da sm se zalubu vate
Hmmm, uklopko, zdej si me pa spravu v resno zadrego. Glede na to, da si ti uklopko, se kar malo bojim, da bi se ti rad name od zadaj prklopu. Dobro, da si me opozoru. Bom pa od zdaj naprej bolj previden in bom mojo perdo zarad varnosti bolj k steni in zidu obra?al.
Lojzek bi kar ustavil sredi glavne ceste pozimi .....to je njegova re?itev!
No pa poglejmo kaj pravi ZVCP glede tega:
Ustavitev in parkiranje
52. ?len
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
1. na prehodu za pe?ce in na razdalji manj kot 5 m pred prehodom. ?e so na vozi??u pred prehodom ozna?ena parkirna mesta, mora biti prepoved iz te to?ke ozna?ena s predpisano ozna?bo na vozi??u;
2. na kolesarski stezi, kolesarski poti, plo?niku, pe?poti, kolesarskem pasu ali na tirnicah. ?e je s predpisano prometno signalizacijo dovoljeno parkiranje na plo?niku, mora biti za pe?ce zagotovljen najmanj 1,60 m ?irok del plo?nika, ki ne sme mejiti na vozi??e;
3. na prehodu ceste ?ez ?elezni?ko progo in na razdalji manj kot 15 m od najbli?je ?elezni?ke tirnice;
4. na kri?i??u in na razdalji manj kot 15 m od najbli?jega roba pre?nega vozi??a pred kri?i??em, razen ?e je druga?e dolo?eno s predpisano prometno signalizacijo;
5. v predoru, galeriji in podvozu, ter na viaduktu, mostu in nadvozu;
6. na ozna?enem avtobusnem postajali??u. Zaradi vstopa ali izstopa potnika je dovoljena ustavitev na postajali??u, ki je zunaj vozi??a, ?e s tem ni oviran avtobusni promet;
7. na ozkem ali nepreglednem delu ceste (v ovinku, pod vrhom klanca ipd.);
8. na delu ceste, kjer bi bil prost prehod med ustavljenim oziroma parkiranim vozilom in neprekinjeno lo?ilno ?rto ali usmerjevalnim poljem na vozi??u ali nasprotnim robom vozi??a ali kak?no drugo oviro na cesti ?irok manj kot 3 m;
9. na pospe?evalnem, zaviralnem in odstavnem pasu. Na odstavnem pasu je za nujno potreben ?as dovoljena ustavitev vozila v sili. Ob tem mora voznik storiti vse potrebno, da ustavljeno vozilo, osebe ali tovor ne ogro?ajo udele?encev v cestnem prometu;
10. na mestu, na katerem bi vozilo zakrivalo postavljeni prometni znak;
11. na vozi??u ceste zunaj naselja;
12. na smernem vozi??u ceste v naselju z dvema ali ve? prometnimi pasovi;
13. na vseh prometnih in drugih javnih povr?inah, ki niso namenjene prometu vozil ali niso namenjene prometu tovrstnih vozil;
14. na mestu, na katerem bi parkirano vozilo onemogo?ilo vklju?itev v promet ?e parkiranemu vozilu ali onemogo?ilo dovoz na dvori??e stavbe, do gara?e, skladi??nega prostora ali drugega podobnega objekta ali do zasebnega zemlji??a. Dovoz na dvori??e, v objekt ali k objektu, pred katerim je prepovedana ustavitev ali parkiranje, mora biti na vhodu ozna?en s predpisanim prometnim znakom, ?e pa so na vozi??u pri vhodu ozna?ena parkirna mesta, pa tudi s predpisano ozna?bo na vozi??u;
15. na ozna?enem parkirnem prostoru za invalide oziroma invalidke (v nadaljnjem besedilu: invalide), razen za osebe iz ?etrtega odstavka 53. ?lena tega zakona;
16. na ozna?enih poteh, namenjenih intervencijskim vozilom;
17. nad priklju?kom za vodovodno omre?je (hidrant). Prepoved iz te to?ke mora biti ozna?ena s predpisano prometno signalizacijo;
18. v obmo?ju umirjenega prometa, razen kjer je izrecno dovoljeno s predpisano prometno signalizacijo, in v obmo?ju za pe?ce.
Uhhh kolk pameti si stresu zdaj tle. Ti si gotovo ?upnik k si tolk pameten.To kar si ti naklofal tlele velja v normalnih razmerah in normalnih pogojih.
Ja, jaz bi ustavu sred ceste, ?e bi vidu, da je pred mano cesta ledena kot ?ajba. Pa ustavu bi tud, ?e bi vidu da je pred mano velika luknja na cesti, pa ustavu bi tud, ?e bi vidu, da je pred mano na cesti velika skala in podobno, mim katere se ne more peljat itd...Pa uklopu bi 4 ?migavce in ?e trikotnik postavu pol, ?e se ne bi imel kam umaknit. To so izredne razmere v katerih je treba tud kaj pameti nucat.
A ti pametnjakovi? bi pa kar ?ez drsali??e peljal, po omejitvah knede? Pa v jamo bi ti kar zapeljal, ?e bi bla na cest? In skalo bi ti kar odrinu s svojim madmaxmobilom?
Uh, take rabmo. Tvoja mama je gotovo ponosna na tvoje mo?gane.
Prilagojeni hitrosti se zato re?e prilagojena, ker mora bit prilagojena razmeram in stanju na cesti in tvojmu psihofizi?nemu stanju. Druga?e se taki hitrosti ne bi reklo prilagojena ampak obvezna.
Prav tako se tudi re?e ljudem, ki so zmo?ni sobivat v civiliziranem svetu, da so le ti prilagojeni. Ampak mi vidmo, da veliko ljudi ni prilagojenih, saj vozijo kar po svoje. Se pa? no?ejo/te prilagodit civilizaciji. In takim pravimo neprilagojenci.
Si zastopu?
No Lozji, zdej mi pa razlo?i, kolk pelat pozimi na suhi cesti in ?e v trenutku, prileti? na ledeno plo??o, ki je iz lastnih izku?enj ?e slab?e, kot ?e bi vozil po celem snegu? Pomojem bo? rekel, da najbol?e, da pe? hodimo, kakrn?na je tvoja teorija, samo vedi vsi nimamo tako blizu do slu?be, da bi to ?lo.
Ja ?udno. Kam bo? pa pr?u po ?istem in debelem ledu? A ma? gosen?arja?
Velikokrat je bla ?e taka poledica po tleh in ?led, da se ni dalo niti do avta pe? prit. In pol bi ti po takem drsali??u kar z avtom plesal al kaj? Pa? po?aka? da cestarji posolijo in opravjo svoje delo, al pa to opravi? sam in ?ele potem gre? v slu?bo.
Madona, a ste tukaj res taka teleta, da vam to ni jasno?
Prej?na cena vinjete 55EUR se jo obrnila ve?ini od nas, mogo?e samo upokojencem ne, pa mogo?e ?e Lojzu, ker o?itno vozi, samo po stranskih cestah, kjer so ni?je hitrosti in se po?uti bol varno, samo pozablja, da se tam zgodi ve? nesre? kot na AC, so pa posledice nesre? na AC res ve?je, samo ?e gledamo z druge plati so AC bistveno bol varne kot navadne ceste, ker kolkor je meni znano je na njih pri nas bistveno manj nesre? kot na cestah po katerih se vozi Lojz in kjer so ni?je hitrosti, pa Lojz ne pozabit tudi na regionalnih in drugih navadnih cestah nastajajo nesre?e s smrtnimi iziide in ?e ?eli? to popolnoma odpravi, potem bi mogli hodit pe?, pa ?e potem s najdejo med nami norci, ki bi na kak drug na?in spravili ljudi na drug svet, pozablja? na vojne in na psihote, ki jim strga in zato pospravijo premnogo ljudi na drug svet.
Tak jaz vinjeto imam in jo bom imel, ker se bom vozil po AC, ker se mi zdi ta cesta bistveno bol varna kot kaka navadna cesta in ne pozabi Lojz pozimi lahko ?e majhna hitrost povro?i zdrs vozila in iz lastnih izku?enj ti povem, da je to bol prijetno do?ivet na AC kot na navadni cesti, ker ima? ve? mo?nosti, da ob pametni reakciiji nepo?kodovan odpelje? naprej, kar pa je na navadni cesti bistveno te?je, ker ima? dosti ve? mo?nosti pristati kje izven ceste in mislim, da je vseem jasno kake so potem posledice v najslab?em primeru je zvita samo plo?evina.
Hmmm, a sem jaz res kje napisal, da jaz nimam vinjete?
Ja majster vem. Pozimi se z avtom po spolzki cesti lahko vseeno zdrsne, pa magari vozi? po omejitvah. Zato pa je treba vozit ?e po?asneje od omejitve. Al pa kar ustavit, ?e vidi? da je led. Torej s prilagojeno hitrostjo je treba peljat. In prilagojena hitrost ne sme biti vi?ja od zgornje omejitve, ker omejitev pomeni mejo. Do tam v dobrih tazmerah lahko, ?ez pa ne. lahko pa manj, torej nazaj od meje.
Sicer pa to ni tema v tej debati. Ampak ne bo ?kodilo, ?e sem ti razlo?il.
Ne Lojz tko pa ne bo ?lo, da samo po TEJ cesti... dejmo re?t po katerikoli cesti saj je treba vse ceste vzdr?vat pa ?etudi se v ?ivljenju niti 1x nisem peljal po njej, gre del mojega denarja tudi za to cesto.
Dej bodi no pravi?en kon?no no... ne mor? bit pravi?en samo tam kjer ti pa?e taka pravi?nost.
Saj jaz sem pravi?en. Zmenjeno. Po?teno. ?eprav ne ?isto. Jaz sem sam financiral 300m ceste v na?em naselju z lastnim denarjem. Nobeden drug iz naselja ni za to cesto pla?al niti fi?nka, po njej pa se zdaj vozijo vsi iz tega naselja. In to celo ve? kot jaz.
jaz bi imel tudi raje nepla?ljive AC, kot majo Nemci... ampak oni ta denar not potegnejo pri registracijah vozil, potem pa bo spet pizdarija, ker morajo VSI vi?jo registracijo pla?evat, ?eprav se toliko ne vozijo... in ode pravi?nost in po?tenost...
A to da bi vsak pla?al toliko kot po tej cesti vozi, ti pa ne pa?e?
Si prepri?an, da ne sikajo? Od kod pa potem vsa medijska gonja, pljuvanje in celo izdaja zgibank kako do IKEE v Grazu mimo na?ih AC? Ne vem no. Govoriva o isti stvari?
To je ?e res da hr?ki sikajo ?ez na?e vinjete, ampak v tej debati ne gre za to. Tukaj na tem forumu itak razsaja alergija na vinjete, zato nisem hotel debate v tej smeri. Zaradi debate o smotrnosti in pravi?nosti vinjet se tukaj take debate zaklenejo, ker tukaj nih?e ne sme biti proti vinjetam.
Jaz sem samo izpostavu, ker zaradi na?ih vinjet dejansko obstaja gverilski boj in izmikanje kupovanja na?e vinjete. Tukaj druga?e trdijo, da so vinjete pripomogle k bolj?i statistiki umrljivosti, ker bojda zdaj ve? ljudi gre na AC in so zato, spet bojda, stranske ceste manj obremenjene. Pa kot vidimo ni tako. Zaradi vinjet se ve? ljudi odlo?a da te vinjete ne bo kupilo in se raje vozijo po stranskih cestah.
Hrvati naj kar dr?ijo rilec okol na?ih vinjet, banda oderu?ka. Za eno smer iz Zagreba do Zadra je 117 kun ali okoli 17 eur. pa nazaj, pa si vinjeto zaslu?u. sam tiho nej bojo hr?ki.
Saj se ne gra zato, da bi hr?ki kaj sikali ?ez na?e vinjete. Oni imajo klasi?no cestninjenje in od vsakega lepo "po?teno" pokasirajo glede na prevo?en km po njihovi AC. Gre se zato da se po na?i AC veliko tujcev pelje zastonj, ker ne kupi slovenske vinjete, da bi prek Slovenije pri?li na Hrva?ko. Slovenska kontrola vinjet je neu?inkovita in pre?voh.
Me zanima kolk ljudi tle te sploh resn jemle, mal preber komentarje na tvoje poste, pa ?e nis ravn slep ti je odgovor na dlani. Sam ej ?e bi bil jaz tvoj ?ef, vedi da ti pisat po neke privat zadeve po forumih ravn ne bi pustil, ker to lahk po?nete sam v dr?avnih slu?bah in to pove koliko ?asa imate in koliko sploh delate.
Pa tako vem, da ti ni pomo?i in se bo? spet oglasil, samo to je moja zadnja replika tebi, ker ti ni pomo?i.
Vseved, ki se samo spra?uje to in ono.
No le nehaj replicirat, da se ne bo? od fou?ije u?gal.
Pozabu si se z glavo v steno tre??it.
PS: ?e te pa tako hudi?evo zanima moja slu?ba in moje privatno ?ivljenje, pa komot tukaj odpre? novo debato o gospodu Lojzu, da ne bo? tukaj po nepotrebnem kozlaril.
Lojz, tak odgovor sem od nekoga, ki ima ?as samo v slu?bi, pisat tle gor pri?akoval in kako pravi star pregovor, ko ma?ki stopi? na rep zacvili. Pa o tem kolk je tvoje delo profitabilno bi se dalo razpravljat, ker si v slu?bi neprestano tu gor, to pove vse, kolk naredi?, za prora?un, moje mnenje je ?e vedno, da ve? vzame? vem kot pa prispeva?, ?e ima? v slu?bi ?as pisat po forumih in vpra?anje, ?e ?e ne kje drugje.
Pa zakaj postavlja? neka vpra?anja, ?e si tolk pameten, kot se ima??
Se ti zdi da sem zacvilil? Jaz bi reku da cvili? ti, ker iz tebe gori fou?ija in ker te zaradi tvoje nesposobnosti verjetno noben ne mara v resno slu?bo.
Zakaj se tolk z glavo buta? v zid? Probaj malo omejit to svoje butanje v zid, pa te bo mogo?e tud kdo resno jemal.
Lojz glede na to da si v dr?avni slu?bi, bi blo pametno da bi mal ve? eni delal v takih slu?bah in ne sam tle ?epel, pa bi mogo?e lahk tud mal ve? kontrol vinjet opravljal, pa bi blo za vse bol?. Pa brez zamere, ker poznam kar preve? ljudi v dr?avnih slu?bah in vem da jih ve? kot 30% tako ni? kaj pametnega ne po?ne samo tro?i denar vseh nas in so za moje pojme popolnoma nepotrebno breme vseh nas davkopla?evalcev, ve?ina jih je to po nekih ministrstvih na nekih nepotrebnih polo?ajih, ker tako dobesedno ni? ne delajo in zato vle?ejo visoke pla?e navadni ludje pa zaradi njih so reve?i, ker jim za njihovo nedelo na nekih polo?ajih pla?ujejo visoke dajatve.
A nisi ti predlagal da se vrnemo nazaj na temo?
Sicer pa, verjem, da imam jaz tak?no delo in v eni uri naredim ve? dobi?ka kot ti v 8 ali pa ?e ve? urah. Ni va?no koliko ?asa dela?, va?no je koliko in kaj naredi?, kaj privar?uje?, ali s svojim delom zmanj?a? stro?ke. Posledi?no vr?em tudi precej ve? denarja v dr?avni prora?un kot ti.
Nazaj k temi.
A obstaja mogo?e kak?en izra?un kolk pade za izdelavo in vzdr?evanje slovenskih cest na enega zaposlenega slovenca in kolk je to drugje po svetu?
Spet ste eni vklju?no z Lojzom za?li od teme nekam drugam in ?e tega ne boste nehal bo spet ratala TV novela brez konca in kraja.
Ma? prav. Dejmo nehat s tem.
Dejstvo je, da se ?tevilni tujci raje ?vercajo in tvegajo kazen, kot pa da bi pla?ali vinjeto. In to je pokazatelj, da vinjete niso zadele zastavljenega cilja, tako kot je bilo zami?ljeno, ?e? da bo tranzitni promet nosil veliko breme za oporabo na?ih AC. Kot vidimo, se uresni?uje moja napoved. Poglavitno breme financiranja za uni?evanje na?ih AC je na ple?ih tistih, ki AC uporabljajo le ob?asno.
Mislim, da se bodo vinjete v prihodnje ?e lepo podra?ile. ?alostno. Slovencev je premalo, da bi sami s svojim aktivnim prebivalstvom lahko financirali slovenske ceste, katere uni?ujejo tudi tujci.
vinjete pa nujno ne rabi? se pa zato odpove? potem uporabi AC-jev.
Boss bravo, enak odgovor si dal, kot sem ga navedel pri zgodbi o uporabi toplotne energije.
In ja Boss, AC se zaradi vo?nje avtov po njej tudi uni?uje. Osebni avti jo uni?ijo manj, kamioni opa? ve?. Zato pa je na AC zmeraj kak?na zapora ceste, ker je treba cesto popravljat. Ve? se vozi po tej cesti bolj je ta cesta po?kodovana.
@LabiGT, kolkrat na teden se pa tvoj dedek okopa?
Nekaj mi pravi, da bo? odgovoru, da se vsak dan tu?ira, al da dedka sploh nima?, al pa da je nepokreten v domu ostarelih. Ser motim?
Po navadi je itak tako-kdor kako stvar rabi jo hvali,tisti,ki je ne rabimo pogosto,pa jo grajamo.
Tako je tudi z vinjeto.Kar priznajte,da je tako.Tudi jaz bi jo hvalil,?e bi jo rabil vsak dan.
Druga?e pa z nakupom financiram tiste,ki bi sicer porabili za avtoceste veliko.
Nekak?na solidarnost ali nekaj takega.
Podobno se je v?asih, za vse enako pla?evalo ogrevanje v blokovskih stanovanjih.
Bili so primeri, ko je bilo v enem stanovanju 5,6 ali pa ?e ve? ljudi, ki so tro?ili toplo vodo in se v banji kopali na vso mo?, imeli vse radiatorje na ful odprte, da so morali po zimi odpirat okna zaradi vro?ine itd...pa so enako pla?ali ogrevanje kot nekdo ki je ?ivel v istem bloku sam v stanovanju, se enkrat tedensko stu?iral in imel odprt samo en radiator, ker mu je to zadostovalo in se je obna?al racionalno.
In ?e se je pol tak var?ni ?lovek, ki ni po nepotrebnem razmetaval energije skozi okno in ki ni brezveze to?il toplo vodo itd...kaj prito?eval nad nepo?tenostjo pla?evanja kar na po?es, je dobil serviran odgovor, ?e?, pa daj ?e ti naseli 5 ljudi v svoje stanovanje, pa se kopajte no? in dan pa imejte ?e vi odprto okno in odprt raiator na ful.
Nekako podobno zgleda danes vinjetna politika in nekako podobno mislijo danes tudi tisti ki se po AC vozijo vsak dan.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
..... in mi je prepovedano pisanje, se bom na piknik prijavil kar tukaj.
AMD Mazda klub vabi na 1.mazda piknik v sezoni 2012 (2.6.2012, ob 12.uri), napovedana udele?ba Mazda?ev;
1. Deeyan
2. ZMAJ
3. Canyon + najvrjetneje ?e ena beyba z svojo mazdico
4. BOBI
5. Mitja MX6&T
6. Uklopko ???
7. Rendy
8. qwerty
9. baby-Viper
10. Boss
11. Sishi (90%) ???
12. TurboLumpi (Sh&Sh)
13. akijan (?e bova z bolj?o polovico imela prosto soboto) ???
14. Peri?nik (Sh&Sh)
15. Hazzard20
16. Jest
17. Mazda2 ???
18. Mazdaman
19. Pristavc
20. PATO
21. Neyko
22. Andriy
23. DejanOT
24. Joshh III Jeram Jost
25. yanko
26. Symon
27. Banditk
28. Curko
29. Crazybeyb
30. Allyssa
31. Dejan Pavlovic (Sh&Sh)
32. g. Wankel (Sh&Sh)
33. Gorjup 13???
34. StepskiWolf (ni ?e 100 %)
35. Batko (99%)
36. Danny
37. `ripper` (93,25%)
38. Metachlone (99%)
39. Maestro Pelko
40. Darjan - ?e ni ?ist zihr (verjetno ga ne bo)!!!
41. pantlar
42. Lojz
Povezava za deljenje
Deli na druge strani