Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

Imam eno vpra?anje, pa da ne na?enjam nove teme, bi ga prilepil semle, ?e mogo?e kdo ve za PRAVI odgovor (ne zgolj ugibanja). Namre?, na? va?ki vseved se je za?el hvalit, da se on s svojim dizlom vozi skoraj zastonj, ker da v nekem Kebabu pobira staro jedilno olje iz fritez in ga tanka v avto ter se na to vozi.

Kaj bi bilo to res mo?no?

Pa brez posledic za motor?

?e drugega ne, v fritezo kdaj pa kdaj dajo tudi sol. To pa najbr? ni ravno najbolj?e za motor?

?e je to res mo?no, zakaj potem tega ne po?nejo vsi?

Kako gre ta re? pozimi pri nizkih temperaturah (pod -15°C)?

Z petko dizel sem kar nekaj km naredil z oljem iz friteze....zadeva laufa b/p PREVERJENO!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ne vem kako vam te mazdure tok la?ejo BC-ji, celo Renault ma to?nega u nulo! :harhar:

Sicer pa vsekakor lohk pojamram nad porabo Lagune 120KM, ker pri 130kmh mam porabo ?e nekje 9 - 9,5, kar je dost konkretna potro?nja, ampak jebiga - ipak mi takrat tro?i LPG, tko da je vsaj neki morale! <_< ?eprov na benz so teli motorji precej ?parovni, 9,0 in ve? litrov pri 130kmh pa ni ve? tok var?no! :hudicek:

huh, to je pa precej....meni je nissan pri 130 ?rl cca 7,5 :ne vem:

o porabi ?kodilak traktorja pa raje nebi :notworth: da nebom ?e banan z foruma :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomoc .. Help -- Rx3 rx5
Napisano

Hi, thing's aren't that complicated here as far as oldtimers are concerned. Since both of your cars are older than 25 years they are concidered as oldtimers and the conditions for registration in Slovenia arent that tough. But i do advise that you say nothing about any modifications that you made (the oficials might give you trouble) as nobody has any idea how stock rx3, rx5 engine looks :P :ne vem:

oh, and road tax and insurance will be practicaly free as they are oldtimers ;) ( 90% off :bravo: )

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kilometrina?
Napisano

Se strinjam da je avtocestnih 300k km bolj?ih kot mestnih 150k km vendar pri?akuj da se bodo pri tej kilometra?i za?el po?asi ogla?ati raznorazni "potro?ni material" kot npr. kon?niki, le?aji, amortizerji, sklopka ipd. Motor je ponavadi sam po sebi ?e najmanj?i problem pri tak?nem avtu. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

?e bi bla kaka ugodna, zakaj pa ne ;)

Sm tega prodajalca malo pogooglal in ugotovil da je to biv?i Cargo, tako da ogled/nakup odpade! (nej bi bil kao te?ki nategator) <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Kolikor je meni poznan svet offroada je vozil ki se jih uporablja za te namene dokaj malo.......Land cruiser, Patrol (najbolj raz?irjeni), Lada Niva (vzhodna EU), Defender, Pajero pa ?e kak?en Wrangler ali Puch se najde.....vse ostalo so eksoti :P (lahko da sem kak?nega pozabil :ne vem: )

?e nebi rad zapravil preve? denarja bo? z Lado Nivo prilezel daaaale? :bravo: (in da se jo kupiti novo!!! :huh: )

?e pa denar ni ovira pa LC oziroma Patrol (pa? kar ti bolj odgovarja) tudi zaradi mo?nosti velikega ?tevila nadgradenj (vr?e? gor enga Trailmasterja in snorkel, pa nema boga da te ustavi :rispekt: )

Moje mnenje!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup 626 - prosim za pomo?
Napisano

Pozdravljen!

Sam si lastim Primero P11, sem pa lani naredil par krogov z podobno 626 kot je tale v oglasu.......in moja opa?anja so bila slede?a......polo?aj za volanom je preeeecej slab?i kot v primeri (sedi? vi?je, volan je dlje od voznika, skratka manj ?portno bolj sunday driver style kot v primeri), anemi?en motor, tudi prestavna razmerja so malo druga?na (pri 130km/h ima ve? obratov kot primera, zato predvidevam da tudi vi?jo porabo), da pa bi bila kak?na stvar nevem kako bolj?a od primere nisem opazil :ne vem: ........... skratka I would take Primera over 626 any day!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 bencinar
Napisano

?ak mal kaj bo pa z nissanom ? ?zmeden?

jah kaj pa vem, verjetno ga bo kdo kupu :P

Sicer pa to je "somewhere in the future"!

Madmax, kaj pa ?e te :policaj: zaustavjo oz. zdej se jim re?e CARINA! :ne vem: :harhar::P

Pomoje te ocarinjo ko osla! :blush:

Glede na to da je to domena carine nisem ravno najbolj na teko?em vendar se mi zdi da je kazen za prvi? 400?, kar znese 200? (to pa kar hitro dobi? notr ne ;) )

Zdej mi pa povej kolikokrat si jih videl ob cesti ustavljati in kontrolirati avte! Jaz do sedaj samo 1x. ?e ?e potem ponavadi kontrolirajo kamione na po?ivali??ih.......poznam kar nekaj ljudi ki delajo po 50.000+ na leto pa ?e nikoli niso nobenga dobili.......uglaunem povedat ho?em to da je to da te dobijo skoraj ekvivalentno dobitku na lotu ;) sploh ?e se ne vozi? okoli glih z golfom dvojko! :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 bencinar
Napisano

ja ja, ?e jasno cvi?kar. Samo to potem ne bo mazda z ultraob?utljivimi injektorji in ?rpalko, ki ko?tata kot 3/4 avta, ampak en star zjeban VW TDI 90 al pa 110 km, ker 105KM, 115KM, 130KM al pa 140KM so PD ali CR motorji in tud ne marajo cvi?ka, vsaj tko pravjo.

Al pa Hummer.

Kej tazga sm mel u mislih: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3313842&show=1

tako kot si napisal, sm noter gre rde?e kot ata na mamo! ;):P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 bencinar
Napisano

Pol si se pa zbudu, razen ?e bo? ubawu smarta, js se vozim za 5?, pa nobenga ?paranja.

hehe, ?e enkrat vdihni, po?asi preberi in vse ti bo jasno (0.605? x 5l/100km = 3,025?/100km) ;)B) recesija nima? kej! :)

Any questions?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 bencinar
Napisano

Upam da nebo tole spet ena neskon?na brezplodna debata........itak da bo vsaksvojga konja hvalu.....ste ?e kdaj kje koga sli?ali govort, da to kar on vozi je crap, kar sosed pa tisto pravo.....come on, get real! :P

Boss itak da dizla kot gliser dvigne saj ima vso mo?/navor skoncentrirano v 2000k rpm bencinarji pa pa? ne, tko da pomojem bi kr znal tuki ti?at vzrok za ta navidezen manjko mo?i ;)

Si me pa spomnu kako kak?en italian?ek z Imprezo (ja vem spet te?im z to Imprezo) ko mu re?em na ?ihtu da naj ga malo natera :P skoraj z avspuhom po tleh drajsa ko speljuje :notworth:?zmeden?

Se pa strinjam da je dizel zakon.....tudi moj naslednji avto bo dizel....zakaj?.....zato da se bom lahko okrog vozil za cca. 3 ? na 100km ;):ph34r:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zamrznjena ro?na...
Napisano

Uff, to se je meni enkrat zgodilo na mojem prvem afteku Fiat Uno-tu.......pa je blo treba lepo dol od?raufat kolo pa z macolo po bobnu pa je popustilo! :huh:

Od takrat naprej zategujem ro?no ?e je le nujno potrebno, in enako sem navadil mojo ;):D

David jeba je tole, sploh ker se ti taka stvar ponavadi zgodi zjutri ko se ti mudi v slu?bo <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.