Svojo pla?o sem neko? ?e napisal pa ne bi ?e 1x, ker bom spet poslu?al prcanja - si pa lahko potem izra?una? kolko pla? je to.
Sploh je pa nefer, da bi samo o pla?i govoril, ker obstajajo tudi drugi legalni zaslu?ki, ki niso delo na ?rno, da ne bi spet kdo od prcajo?ih imel svoje du?ebri?ni?ke izpade.
Hah temo OD si je zmislu Guliko?a. Ja svojo pla?o si pa res enkrat napisal pa ti lahko dam izto?nico.
Ker si uspel na?parat za nov avto sedaj ga pa menja? na cca 5 let domnevam da pla?a? vsaj pol novega avta lahko pa manj.
Skratka verjetno da? za svoj avto v tej verigi okoli 12 tvojih dohodkov. V prenesem pa pa? 24.
Si pa sam napisal, da ma? tudi bonuse, torej je ?e manj sedaj
Ampak res ne vem zakaj se vsak kurac to?no vame obregne in mi pamet soli pa ?e to sem tolk previdno napisal, da je to samo moj pogled pa da ga nobenu ne vsiljujem?
Ampak ne, na vsak na?in mi posku?ajo dopovedat, da sem budala, ?e se obna?am malo druga?e kot si je kritizer zamislu. :ne vem:
Kje, a na WC-ju? :ne vem:
Pa ?e vedno nisi napisal koliko kratnik svoje pla?e da? za avto
Boss, zakaj bi ti bil nevo??ljiv? Zaradi nekaj sto ? vi?jega regresa pri vas, mogo?e zato, ker vozi? nov avto, ali zato ker precej izgublja? na vrednosti novega avta? To o regresu je bilo bolj kot ne za foro.
Mogo?e je mel pa ve? sre?e, pa je podedoval ?ist novo stanovanje, ne pa kot ti ki si ga moral obnoviti
Res jo moram pohvalit, se dr?imo vsak dan da jemo kot dru?ina 1x, te dni je ?e naredila poleg kosil vsak dan:
2 x pijana nevesta
?upavci
3 x pi?koti
jabol?na pita
Moram jo res pohvalit - to so pa? njene korenine iz Vara?dinskega zagorja....pijana nevesta je nekaj kar bi ?e v ameri?ki piti.....
No pa za te dni, ko sem bolan pa ma ona ?urke en velik lonec hudo dobrega pasulja
Pa to ne pomeni da fotr kdaj ne vsko?i in nekaj scmari
Kaj hudi?a so pa ?upavci
mater ne odpirat socialnih tem, ker pol je sam se kregarija...
vsak ma svoj life-style (ce enmu ni vsec ni treba zdaj pluvat pa rec, da ta lifestyle ni dobr)
jaz recimo kupujem nov avto sam ce ostane kaj od place
Niti dve leti u slovena?koj, pa ?e nov drugi avto.
?e lahko dodam - dokler sis am je moćno to ?parat, ?e pa ima? v glavi ?e na?rte kje stanovat, dru?ina hrana...no way.
Mi damo samo za hrano 300? na mesec 4 ?lanska dru?ina, pol pa ?e bajta s stro?ki, vrtci, ?ole.....jaz kar na?param gre v bajto in po?itnice - pav?al, pa smo vsi sre?ni tud ?e kolo vozmo, a brez avta ne gre, mam pa? sre?o da ga slu?beno rabim/krijem
Zadnji? sem pa zra?unal, da bi na?a z dilpomo zaposlena v JU bila na bolj?em ?e bi bila doma. ?e je doma ne rabimo stro?kov drugega avta, kot je benz, avto, zavarovanje, gume...itd, vrtca.....vse to pride ve? na mesec kot njena mizerna pla?a.
le leta ji ne bi tekla....
Saj jo lahko prijavi? kot gospodinjo, pa ji pla?uje? zavarovanje . Pa ?e za vrtec bo? pri?paral
Mogo?e si malo narobe zastavil vpra?anje... bolje bi bilo kolk procentov pla?e na mesec ali pa kolik?en znesek na mesec odrine? samo za nakup avta.
Osebno razmi?ljam vedno v kontra smeri, da kolikor si discipliniran in privar?uje? toliko si pa? pol privo??i?. Se pravi recimo 300? na mesec. V petih letih ti za 300? krede na mesec dajo "le" cca 15.500?. ?e pa var?uje? isti znesek in denar samo ve?e? na banki pa si na 20.000? pa ?e kredit ti ne visi nad glavo. S prodajo 5 let starega avta plus 20k? pa si lahko vsaki? privo??i? nov avto razreda ?estke z ve? ali manj vso opremo.
Ampak to je moja logika, da ne bo zdaj spet kdo zapel, da komu solim pamet.
A pol ?e ma? en avto na za?etku, al si prvih 5 let brez avta da pri?para? unih 20tiso? btw
Jaz sem 91 kupil nov avto. Po 4 letih je bil vreden ve? kot pol manj. Od takrat naprej kupim avto le rabljen. Po Alex-ovem vzoru na?tudiram ?im manj okvar za ?im dalj- torej benz. Zaenkrat best buy je bil volvo. Vztrajal je 12 let s prvo sklopko, brz kakega ve?jea stro?ka. Mazda ne bo tako poceni , Upam pa da bo slu?ila vsaj ?e 5 let dokler se ne kon?a kreda za bajto.
Potem bom razmi?ljal o rabljenem z lep?o letnico.
Jures kako gre tale lizing za vrednost tvojega avta npr 6k evrov oz ne vem koliko je bil vreden(?e ni poslovna skrivnost)?
Aja pozabil dodati Mazda je bila skoraj polletna pla?a
Jp Jures, na sre?o sem zavijal levo iz prednostne in komaj speljal, ustavil pe?cu, gospodi?na je pa za mano levo uletela, gledala da nasproti ni nobenga in je pe?ca spregledala. Hitrost je bila minimalna, ?koda pa tudi. Je pa res ja, da ?e nikol prej nisem dobil cifre od kake misice
Thanks Ploki, samo sem se ?e s Pelkotom zmenu, mi bo on rihtal pa kar novo lu? dal, so na zavarovalnici celo novo priznal.
Ma ja, sej smo se v slu?bi ?e zajebaval na ?iku, da ji predlagam poravnavo v smislu: "lej, ti si mene ?e nagazila od zadej, dej bom ?e jest tebe, pa sva kvit..."
Je pa punca precej "down to earth", no mo?no je tudi, da je bilo to bolj posledica tega, da jo je vse skupaj mal pretresl.
prejsnji rondo je bil boljsi: picil si 120 in potem na izhodu proti crnucam naglo spustis gas in mas svetvovni drift pri ca. 100 na uro...
KHM ZARAD TAKIH KOT SI, sem moral jaz ?akat iz smeri Jar? kadar sem mamo na ?ale peljal. Pazi ?e en divjak gre. Ko ma? mamo not glih ne more? spelat pod obrati
Komot se ga da obvozit le menjat mora? pas kjer je prekinjena ?rta
Verjetno je mislu da ne menja? pasa. Saj ?e se prav spomnem naj bi se na?eloma vedno umikal na notranji pas in potem nazaj proti zunanjemu ko ?eli? ven. Seveda v praksi pol to ni glih ve? isto vsaj v sloveniji kjer te nekdo takoj zare?e mimo po desni in potem so v kro?enju ,?e nima? 2 izvozov tko kot na toma?evskemu
In, ne, ne gre brez prekr?ka oziroma po tablah obvoziti rondoja. Lahko zavija? na notranji pas, vendar se potem ne dr?i? tabel, ki te od za?etka vodijo do cilja (kao). ?e bo? pozoren, poglej, kako so zarisane ?rte. Notranji pas je dejansko namenjen tistim, ki se vklju?ujejo v rondo (nelogi?no, ampak razvrstilni pas pred semaforji ka?e tako). Na?eloma ni mi?ljeno, da bi menjaval pasove in zavijal na notranji pas (ravno to bi naj bila tista prednost, da je ?tevilo nesre? manj?e, ne?). Isto napako delajo vozniki tudi po "turbo" rondojih. Tako, da tisto preverjanje CPP zase obdr?i Pa ?e, ko to omenja?, semaforiziranih rondojev v knjigi ni bilo.
Ostalih stvari se mi ne da komentirat tega pa ne ?tekam obvozit rondo. Vsak uvoz ma ve? razvrstitev tako da ?e pride? npr. z Jar?ke smeri ?eli? iti v Maribor gre? skrajno levo in to je to. ?e ?eli? Kranj je en ni?je, za ?rnu?e je skrajno desno. ?ist OK. ?e bi rad pa driftal to so pa ti zajebal ja
Druga?e v?eraj sodelavcu odobrili prito?bo zaradi nezmo?nosti ugotovitve kdo je vozil avto ob slikanju . Avto ki ga vi vozte naj bo pisan na ?eno in obratno.
- overjanje dokumentov na UE, kar se je izkazalo za bistveno ceneje kot pri notarjih
-
- poenostavljena dav?na napoved
Drugih ne bom komentiral ker ne poznam okoli??in. Za te dve ti pa lahko povem koliko prej so ?e vsaj na Marandu in Srcu pripravljali re?itve in priprave. Vsaj jaz osebno vem za stvari da so se pripravljale med 2002 in 2004. Na to temo bi pomoje znal tud Jures kaj povedat za stran Src-a. Za Marand ti lahko jaz potrdim. Jan?a je mel sam termin da je to po?egnal isto kot je vpeljal Evro(razen ?e ni to sam zorganiziral ).
Lej,ti ma? pa? do njega osebne predsodke, ko si zadnji? pisal, da je pri tebi izgubil ?e tisti promil s svojo izjavo po objavi rezultatov.
Raje povej po pravici, da JJ ne bi niti malo bolj maral, pa ?e bi (hipoteti?no) Slovenijo povzdignil na raven ?vice.
Ja, res je, gre za star zakon - pod Zokijem bo po novem kazen za ta prekr?ek 2000?
?vica
?uj ti zakaj pol 7 let nazaj nismo bli tam no ko je mel ablast
Zdaj pa prisegam da teb zadnji? odgovarjam na politi?no temo in temo tle mislim kot darknes jaoo
Res sam ?e ?akam da napi?e? da Zoki si sam zmi?ljuje zakone.
Aja tud ta mi je v?e? da ljudje morajo it na veselice in to z avti in se tam parkirat v blatu in pol vsi veseli z blatno alkoholnimi domov prav morajo tja ja....
Ne moraliziram nikakor pa ne zagovarjam lin?a brez dokazov in dejstev. Lov na ?arovnice upam, da je mimo, ?eprav nisem ?ist sigurn da res.
Ker si verjetno po nesre?i slabo prebral, kar sem napisal ti ?e enkrat citiram to?no tisto kar me obto?uje?, da opravi?ujem.
Bom pa ?e dodatno razlo?il kaj sem s tem mislil, ker verjetno je te?ko razumljiv stavek. Dejstvo je, da so mu avto odvzeli, ker je vozil brez izpita in to je popolnoma pravilen in ustrezen ukrep policije. Poudarjam, pravilno je da so mu odvzeli avtomobil saj je v zakonu to tudi napisano, da policija tako ukrepa.
Sem pa imel pripombe na ?pekulacijo, ko si se spra?eval kolk prekr?kov je prej naredil pa, si ugibal, da so ga verjetno pustili pri miru pa ne vem kak?ne vse predpostavke. To pa je pa? ?al samo nabijanje in natolcevanje ne?esa in to sem napisal v primerjavi z nami samimi in na?im udejstvovanjem v prometu pa mi je ?al, da nisi razumel.
Lej sam si napisal da so mu avto vzel zaradi PREKR?KOV. Jaz sem sam dodal koliko jih je pa bilo je pa vpra?anje. To da vozi brez voza?ke je pa itak za moje pojme kaznivo dejanje. Lej ?e ma? dost ke?a si pa kupi? helikopter, ne zna? letet ampak gre? na eno vo?njo saj je tvoj fotr pilot in si se parkrat pelal zraven, pa dal ti je za pelat, zna?........ Zame to ni prekr?ek, ker je zraven ?e preseravanje in igranje z ?ivljenji. ?e enkrat npr. da je tip epileptik pa dobi napad med vo?njo po avtocesti pa stol?e par ljudi ker avtomatik je kar vleku, bi bilo to vo?nja brez izpita ali naklepni uboj. To je seveda ?pekulacija lahko tudi natolcevanje, iz nekega razloga pa? nima izpita pa si gre kupit avto in se vozit kar pomen da se mu jebe rahlo. Lahko bi si vsaj ?oferja omislu za moje pojme.
Dokler z svojim po?etjem ogro?a? samo sebe si samo kreten al pa premaknjen, ko gre? pa ven pa lahko koga sname?...
Ne bo mu uspelo, ?e nobenemu ni, pla?ati in bo mir...?koda cajta in denarja, zavrnili bodo prito?bo, pla?ati bo moral celotno kazen.
Mojmu sodelavcu je zaenkrat. Bil je s fotrovim avtom, un je bil pa v slu?bi na drugem koncu slovenije: Prito?ba nisem vozu, bil je nekdo z dru?ine pa ne vem kdo... Zaenkrat po 5 mescih ?e ni odgovora.
Mogo?e je najbolj svoj avto na ?eno napisat in obratno pa gasaaaaaaaaaaa
Ma lej celofan gor lahk zavije? pa moralizira?, kolk prekr?kov- TIP je brez vozni?kega izpita, pa se mu normaln zdi da voz avto. Kaj pa ?e izpita nima ker je epileptik pa ogro?a okolico z svojim dejanjem.
A lahk tle povle?emo ?rto, razen ?e je to tud prekr?ek, da nima? vozni?kega.
Lejga, pa kje ti ?ivi? al si ?e ?ist indoktriniran? :ne vem:
A ne ve?, da so enmu Jankovi?u mlaj?emu ?e zaplenili eno me?ko zaradi prekr?kov - se pravi ni imel nobene protekcije oziroma bi prej rekel, da je celo kontra in da ga marsikje policija ?e bolj nadzoruje kot tebe ali mene. In verjemi, da bi marsikdo od njiju raje menjal svoj lajf za kakega bolj neopaznega saj to, da sta sinova politika in ?upana, ki je trn v peti mnogim, je to prej velik minus kot pa plus.
Ve? se bo pa razkrilo zelo kmalu in marsikdo, ki danes pljuva po tamladih jankovi?ih iz zavisti ali pa ?rednega nagona bo zelo presene?en in si niti malo ne bo ve? ?elel biti na njunem mestu. Samo spremljajte dogajanje v prihodnje pa bo zelo zanimivo.
Ok zaradi prekr?kov mno?ina in brez vozni?kega. Tle je pol zanimivo kolk je blo teh prekr?kov preden se je kdo upal. Zlo ne verjamem da je pozabu blinker pa pol hop ej pa nema? voza?ku daj kola .
Seveda se pa lahko motim in so policaji v sloveniji zelo u?inkoviti tko kot npr SKB ipd
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Hah temo OD si je zmislu Guliko?a. Ja svojo pla?o si pa res enkrat napisal pa ti lahko dam izto?nico.
Ker si uspel na?parat za nov avto sedaj ga pa menja? na cca 5 let domnevam da pla?a? vsaj pol novega avta lahko pa manj.
Skratka verjetno da? za svoj avto v tej verigi okoli 12 tvojih dohodkov. V prenesem pa pa? 24.
Si pa sam napisal, da ma? tudi bonuse, torej je ?e manj sedaj
Vidi? kako enostavno je lahko
Povezava za deljenje
Deli na druge strani