Skoči na vsebino
Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Mogo?e kot razmislek, kak?ne avtomobile kupujemo...

http://www.zurnal24.si/avtomobili-najbolj-...e-clanek-144219

Sam da je pa Land Rover med znamkami, katere imajo najve? okvar zaradi slabe ceste, je pa tudi nikakva reklama za znamko, ki se fokusira na izdelavo terencev.

Razen ?e so avtomobile zjebali na off-roadu, potem so pa prijavili kao da je bilo na cesti, ker zavarovalnica off-roada (verjetno?) ne krije.

Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Boss, samo en citat iz enega izmed prvih mojih postov v tej temi, katerega si verjetno gladko spregledal:

Je pa res, da vsak po svoje - seveda ?e nekateri kupujemo rabljene avtomobile, morajo drugi kupovati nove, druga?e ne bi imeli od koga kupovat

Pri odgovorju uporabniku Mrau?k sem samo prikazal racionalni pogled, podkrepljen s ?tevilkami, da se s finan?nega vidika pogosta menjava ne izpla?a. Ni bilo namenjeno direktno tebi, te tudi nikjer nisem omenjal.

Nobenega ne zmerjam z malome??anom, to glede Slovencev in novih avtomobilov ni noben kletni nivo oziroma vsiljevanje mojega pogleda na zadevo, to so pa? dejstva, ki so ve?krat javno objavljena v medijih, pa tudi od samih tujcev sli?i? enake besede.

?e pa? tebi pa?e toliko financ namenjat za avto, potem si pa? preberi zgornji citat in ne i??i neke fov?ije v mojih postih. Prav z veseljem vozim svojega 14 let starega Xedosa, denar ki mi zaradi tega ostaja pa porabljam po svoje, ravno tako kot to po?ne? oziroma ne po?ne? sam. Prcanje - ja zelo rad uporabim besede in "metode" tistega, ki s katerim debatiram, tako da ja nastavljen ?pegu je najbolj?e "prcanje".

Se tudi sam opravi?ujem za off, sem zaklju?il debato z Bossom v tej temi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Mrau?k, je pa malo razlika ?e kupi? nov avto in ga potem ima? 12 let ali pa ga menja? na vsake 2, 3, 4, 5 let.

Gledam ta novo obliko Mazde 6 na avto.net. Letnikom 2008 se cene za?nejo nekje pri 11 - 12k ?. Cena nove se za?ne nekje pri 24 k?. Recimo da v prvih 3 letih izgubi vsaj 50% vrednosti.

In ?e to prera?unamo na tvoj primer: 21k ? vredna nova, katero bi ?ez tri leta prodal za recimo 11k ?. Torej si za avto dal 10k ? v treh letih. To je 3333 ? letno, in to je skoraj ?e enkrat ve?ji stro?ek nakupa nove mazde/leto kot v tvojem primeru.

Razlika je torej 1600? letno, torej glede na to, da te po tvojem izra?unu pride M6 let 1700?/mese?no na 12 let, bi lahko prakti?no za enak denar dobil 2 Mazdi 6 za dobo 12 let, kot nekdo, ki bi si vsake 3 leta omisli nov model. To se pa ?e malo druga?e sli?i, kajne.

Govorimo samo o nakupni ceni avta, pustimo vse tiste stro?ke avtomobila, katere si na?tel, ker ?loveku kar slabo rata, ko takole za?ne se?tevat - prakti?no delamo 2 dni na teden samo za ta faking pleh (no nekateri tudi ve? :hudicek: )

Zato pa pravim, da z menjavo avta na vsake 3-4 leta v 10 do 15 letih vr?e? denar ?ez okno ?e za en avto. Slovenski obsedenosti z novim avtomobili in potrebi po posedovanju zadnjega, najnovej?ega modela se ?udi ogromno tujcev, ki pridejo k nam, in ko sklepajo po avtomobilih vsi mislijo, kak?en standard je pri nas. V Nem?iji, skandinaviji in ?e kje je kljub vi?jemu standardu na cesti ogromno starih (10 let plus) Mercedesov, BMW-jev, Audijev, Volvotov,... . ?e jim avto dobro slu?i najve?krat sploh ne pomislijo na menjavo, ?e najmanj pa da bi menjali samo zato, ker je pri?el nov model avta na trg. Slovensko "malome??anstvo" v vsem svojem sijaju :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Ampak res ne vem zakaj se vsak kurac to?no vame obregne in mi pamet soli pa ?e to sem tolk previdno napisal, da je to samo moj pogled pa da ga nobenu ne vsiljujem?

Ampak ne, na vsak na?in mi posku?ajo dopovedat, da sem budala, ?e se obna?am malo druga?e kot si je kritizer zamislu. :ne vem:

Ja dej, bogi no.

Itak, nekdo drug ti napi?e svoj pogled nazaj, in potem sledijo tvoje litanije, katere si raz?iril ?e z ?ivljenskim slogom, delom na ?rno in nekimi finan?nimi na?rti, na katere se potem ljudje odzovejo. Kdo potem ?iri debato?

Ampak va?no, da ti napi?e? svoj pogled, drug ti pa ho?ejo vsilit mnenje, ane... v stilu ubogi jaz... :hohoho:

Nazaj k debati - ma ne kupim novega avta v ?ivljenju, imam poleg toliko drugih prioritet, in pa opcij, kamor bi lahko vlagal, da mi je pleh zadnja briga. No pa ajde, ko bi mel 100k ? na strani bi si nabavil nov avto za 30k ?.

?e dodamo ?e pod katero vlado so bili avti najdostopnej?i smo pa zmagal......

Pod Drnov?kovo se mi zdi, to je bilo cca. 10 let nazaj, ko se je spreminjal davek nja osebna vozila in so vsi avto dilerji hiteli s prodajo kupci pa na veliko kupovali... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

pa ne da si nevo??ljiv?... zadnji stavek je ?e tak.... no ja sej vem da je na desnici nevo??ljivost pa? vrlina tako, da ti tega ne morem niti zamerit sej tudi un ortodoksni forumski desni?ar skoz, kr poka in si lase puli od same zavisti. :rozico:

A nih?e nikoli niti ne pomisli, da se da poleg slu?be ?e kaj dodatno delat in zaslu?it. Pa namesto, da pla?uje? raznorazne majstre se loti? sam. Pa? ne hodi? po lokalih in gostilnah, se ne preserava? s potovanji in po?itnicami na dragih destinacijah. Ne kupuje? raznoraznih dragih gizmotop tipa iNeki ipd, ra?unalniki se zadnje ?ase tudi ne razvijajo toliko, da bi rabil vsak let novega in ?e in ?e. Opustil sem tudi tiste tadrage hobije in se bolj ukvarjam raje s kak?nim poceni ?portom tipa ko?arka ipd. Drugih razvad razne kake ?okolade ob?asno pa nimam tako, da se da.

Sam jamrat ne sme? pa se smilit samemu sebi kolk je grozno in si sestavit finan?no sliko pa se da marsikaj brez, da bi kdo bil la?en ali pa bil na mrzlem samo malo ve? osebne energije je treba vlo?it pa si kak znanja pridobit tudi iz podro?ij, kjer ti je bilo ?e pred ?asom pod ?astjo sploh pomislit, da bi delal kaj takega (ne Ivar, nisem mislil na prostitucijo). :blush:

Evo si vse povedal - sam nimam krede in v bistvu mi je ta denar kreda, ki si jo dajem sam sebi.

Boss, zakaj bi ti bil nevo??ljiv? Zaradi nekaj sto ? vi?jega regresa pri vas, mogo?e zato, ker vozi? nov avto, ali zato ker precej izgublja? na vrednosti novega avta? To o regresu je bilo bolj kot ne za foro.

Da bi se zdaj zaradi vo?nje v novem namesto rabljenem avtu vsemu odpovedal recimo motorju, smu?anju, novim rolerjem, enemu pivu na avstrijskem smu?i??u, Xboxu, + ?e kak?nemu hobiju, no way. Da se odpoveduje? stvarem, ki so ti v veselje, samo zato da se lahko vozi? v novem avtu - tipi?no slovensko. Pa da ne bo? narobe razumel, tudi sam se ne preseravam z nekimi dragimi po?itnicami in ne hodim kaj dosti po gostilnah in lokalih.

Nobene ne jamra, samo svoj pogled na vse skupaj sem napisal. Tudi sam ob vseh izdatkih dam na stran cca. 200? mese?no, pa? da bo za naslednji avto nekaj ?e na kupu, ?e Xedos nepri?akovano rikne, samo ne zaslu?im minimalca in vem da je s srednje polno ritjo la?je srati kot s prazno. Za moje pojme si skoraj ?arovnik, ?e si (poleg tega, da var?uje? 300? mese?no za avto) teh 20k ?, katere si vlo?il v hi?o, stresel iz rokava, torej brez kredita.

O kak?nem dodatnem zaslu?ku poleg slu?be ti to? Delo na ?rno mogo?e? Ker to da sam kaj namesto majstrov naredi?, to so le ekstra stro?ki, ker material in orodje je pa ?e vseeno potrebno kupit... X-)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Boss,ta matematika o 300?/mesec pri?paranih so za ve?ino samo lepe sanje.To bi ?e ?lo, ?e ima? sre?o, da podeduje? stanovanje od star?ev, ki so se preselili v hi?o in ti se lepo "vgnezdi?" noter in kupi? samo kak?no malenkost.Druga?e je ni ra?unice,da gre? skozi mesec li?o skozi in pri?para? ta denar,?e ima? ?oloobvezne otroke.

Jap.Spet smo tam.Zakaj hodimo na dopuste, zakaj hobiji... :P

Tudi to ni tko easy, razen ?e dobi? ?e opremljeno zadevo in res spremeni? le malenkosti.

Sam sem tako podedoval stanovanje od starih star?ev, vzel kredit za 20k ? (kompletna adaptacija + nova oprema), nekaj so dodali ?e star?i. Kredit sem vzel na 7 let, in obrok je ravno 300? mese?no. In dokler imam tole za odpla?evat, ni ?ans da razmi?ljam o kak?nem novem avtomobilu, saj me samo kredit + stro?ki pridejo cca. 600? mese?no. Kje je potem ?e bencin, razna zavarovanja, hrana,... kaj ?ele kak?ni ?oloobvezni otroci... :D

Tako da trenutno mi je idealna varianta Xedos 6, za katerega sem 5 let nazaj dal cca. 3300?, danes pa bi zanj dobil kakega jurja mogo?e.

Tudi ko bom enkrat odpla?al kredo, mi na misel ne pri izgubljat 50% vrednosti novega avtomobila vsake 4 leta. Se mi zdi najbolj?a varianta kupit dobro ohranjenega rabljenega za pol cene novega (ali manj) od kak?nega ata, ki ga je vozil ob nedeljah. Tako ?e najmanj izgublja?.

Je pa res, da vsak po svoje - seveda ?e nekateri kupujemo rabljene avtomobile, morajo drugi kupovati nove, druga?e ne bi imeli od koga kupovat :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

?aki Boss, torej ?e vsakih 5 let kupuje? nov avto v vrednosti 30k ? to pomeni, da vsakih 5 let vr?e? "skozi okno" 15-20 jur?kov, ker tam nekje v petih letih na ceni izgubi avto, ki je nov vreden 30k ?, . ?e vzamemo ta izra?un to pomeni, da nameni? samo za nakup avta vsako leto 3 do 4k ?. To se meni ne zdi malo. Tudi var?evanje 300? mese?no samo za avto... dober si.

Verjetno tudi regres v va?i firmi pomaga... :hudicek:;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Pojma nimam, kaj je v user manualu, ga nimam, bom pogledal na nalepko, ki je pri voznikovih vratih. Druga?e pa kot je zgoraj napisano, gume so Goodyear UG7+ 185/65/14.

Sprednje letne mi je na notranjem robu za?elo pobirat, ampak minimalno ve? kot recimo zunanji rob. Recimo da je notranji rob pobralo do te mere, da je guma za zamenjat, na zunanjem pa je kak?en milimeter ve? profila. Imam dimenzijo 195/60/15, polnim jih pa isto kot zimake, spredaj 2.6 in zadaj 2.5, avto pa je ve?inoma neobte?en.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Ma po regionalkah nisem nek divjak, je pa vmes kar precej avtoceste (hitrost cca. 140 km/h) ker uporabljam avto za delo na terenu.

Tovarni?ki tlak pi?e ob normalno obte?enem avtu 2.1 se mi zdi, bom preveril, samo to se meni zdi res malo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Evo, ?e tle vpra?am, ker je bolj primerna tema:

Tudi mene zanima, koliko je potrebno pumpati zimake na Xedosu 6. Avto ma 1300 kg (no z mano vred 1400 ), gume so pa Goodyear UG 7+ 185/65/14

Vulkanizer mi jih na napumpu 2.2 spredaj in 2.1 zadaj, sam sem pa dofilal na 2.6 spredaj in 2.5 zadaj.

Je to zadosti ali naj ?e dofilam?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cene Xedosov 6 na avto.net
Napisano

Jp Jures, na sre?o sem zavijal levo iz prednostne in komaj speljal, ustavil pe?cu, gospodi?na je pa za mano levo uletela, gledala da nasproti ni nobenga in je pe?ca spregledala. Hitrost je bila minimalna, ?koda pa tudi. Je pa res ja, da ?e nikol prej nisem dobil cifre od kake misice B)

Thanks Ploki, samo sem se ?e s Pelkotom zmenu, mi bo on rihtal pa kar novo lu? dal, so na zavarovalnici celo novo priznal.

Ma ja, sej smo se v slu?bi ?e zajebaval na ?iku, da ji predlagam poravnavo v smislu: "lej, ti si mene ?e nagazila od zadej, dej bom ?e jest tebe, pa sva kvit..." :hohoho:

Je pa punca precej "down to earth", no mo?no je tudi, da je bilo to bolj posledica tega, da jo je vse skupaj mal pretresl.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo, danes za lep za?etek tedna se mi je ena fletna gospodi?na na poti v slu?bo v rit zabila, sicer ?koda minimalna, zadnja desna lu? razbita pa odbija? popraskan, predvidoma potreben samo li?anja, ampak spet en kup birokracije in laufarije.

Po Eurotaxu so mi na Triglavu ocenili avto, in naj bi bil vreden 1400? - to je skoraj pol ve? kot sem pri?akoval. Limit za popravilo ?kode imam 700? kar bo ?isto zadosti, da se bo avto zrihtalo in bo delal ?e neki ?asa.

Sicer je bil dekli? tko prikupno zmeden in prestra?en, lu?tna mal pegasta faca, pol grem pa mal pogooglat - in najdem tole teto http://www.playboy.si/dekleta/pictorial/sara-jereb-2/

Sej ne rabim posebej poudarjat, da se je kar ene par sodelavcev prijavl, da se zmenim z njo kao da brez zavarovalnice zrihtava, pa da grejo oni zraven na pija?o ... :hohoho::hohoho::hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jankovičevi raubarji
Napisano

No pustmo to glede sinov, bolj da ne ve? kolk SLO firm ima na Cipru ipd. firme in tja nakazujejo denar. Pa? ni prepovedano a ne....in vsak ki ima ?anso to naredi. Vemo kdo je letos pri?el zelo visoko na lestvico najbogatej?ih v SLO s tistimi animacijami za telefon, ?e se ne motim preko 60-70mio eur v letu,dveh...in firma je registrirana na Cipru in USA....logi?no. Da bi jest imel milijone, bi naredil popolnoma enako, zakaj bi dajal denar nekomu, kateri ni zanj ni? naredil in zaslu?en (a da bojo cigoti pa socialci od tega ?ivel...my ass)...in dokler bo to pri nas v SLO in drugod, bodo obstajale dav?ne oaze in temu se ni za izogniti.

Ja, samo je razlika, da tista slovenca nista nikomur ni? dol?na, pri nas je pa Jurćek dol?an kar lepe milijone, denar gre na Ciper, bajta je na oćija napisana, dohodkov pa po dav?ni napovedi prakti?no nima... razen kar nakazuje iz Cipra. Fino ane.

Boss, saj dokler bo levica na oblasti Jankoviću tudi ne bodo ni? dokazali. Kaj dokazali, kriminalisti sploh preiskave proti njemu ne bodo za?eli. Kak?na je "leva logika"sem pa ?e malo vi?je napisal, ?e povzamem - skregana sama s sabo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jankovičevi raubarji
Napisano

Evo, v redu, bom pa ?e sam eno kost vrgel glede Jankovića - z Jankovićem prihaja obdobje velike korupcije, klientelizma, elitizma in dvojne pravne dr?ave, kakr?ne v SLO ?e nismo imeli niti v ?asu najve?je totalitarne dr?ave, ko se je o vsem odlo?alo pri Dolancu. To, kar se je dogajalo pod Pahorjem, Kresalko in Golobi?em, je otro?ki vrtec proti temu, kar prihaja sedaj. Kako bo nekdo, ki ne zna v red spraviti niti lastnih sinov, v red spravil dr?avo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jankovičevi raubarji
Napisano

Skratka, karakter JJ je ?iv poden, razdiralen, ma??evalen, nezrel, hinavski in verjetno tudi mentalno problemati?en, da ne more ven iz svojega negativizma in blatenja vseh, ki niso z njim in ga brezpogojno ne podpirajo in navijajo zanj.

Kaj ma tle karakter JJ veze? Pri dose?kih v ?asu njegove vlade, pozitivnih za SLO, prav nobene.

To pride prav le tebi podobnim, ki JJ pribijajo na kri? in ka?ejo na njegov "karakter", v bistvu pa imajo sami v sebi do JJ ve? sovra?tva kot ga premore sam JJ do Ku?ana recimo. Eni ste res ?e bolani s tem hejterstvom.

Dajte, preden ka?ete pri tajkunskih prevzemih s prstom na Jan?o, raje pogledat, kdo so prevzemniki podjetij in iz katerih krogov prihajajo. Ve?ina zadev je bila ?e vnaprej pripravljenih in se je ob njegovem mandatu le izpeljala, kredite jim je pa dajal NLB, katerega vodstvo je bilo tudi nagnjeno k levi opciji.

Sploh pa si dajte ?e enkrat vbiti v glavo, da je ?e leta 1998 je Jelin?i? predlagal LDS (takrat so bili dale? najmo?nej?a koalicijska stranka + njihovi hlapci SD) sprejetje "protitajkunskega zakona", torej da prevzemnik ne bi mogel zavarovati svojega kredita z delnicami podjetja, ki ga kupuje, pa so ga gospodje iz LDS vehementno presli?ali. Kdo je torej tu prvi zajebal v boju proti tajkunom in roparjem podjetij?

Druga stvar - tudi sami levaki ve?krat priznavate, da bi JJ najbolje naredil, ?e bi bil 4 leta v opoziciji tiho in bi dobil naslednje volitve z lahkoto. S tem posredno priznavate, da znajo levaki (pardon leva sredina :whatever: ) stvari samo zajebat/zafukat/vstavi poljubno besedo/... in se med sabo pokoljejo v 4 letih na poziciji... ampak ne, ker imate osebno sovra?tvo do JJ, vam pri naslednjih volitvah ni mar za razsulo, ki ga pustijo levaki za sabo, ampak greste po na?elu samo JJ ne, vseeno kdo, pa ?eprav nima ne programa, niti nima predstavljene ministerske ekipe. Birko iz radia Antena ima pravo besedo za vas, in sicer tisto, s katero ponavadi obklada jutranja voditelja.

Kot sem ?e nekje napisal, Ku?ko&Co. je dal z Jankovićem na mizo zadnjega aduta iz rokava, ko so ponovno prepakiral nesposobni LDS, Zares in del SD-ja v LZJ, Slovenci so to spet kupili, ampak naslednji mandat je pa od JJ. Levim elitam je zmanjkalo nove embala?e, hvalabogu (pa nisem veren, sploh ne v kr??anskem smislu, da me ne bo kak razsvetljenec Ploki spet zmerjal z vernikom, ali ?e slab?e s cerkvenim vernikom).

Ploki je napisal:

Velja to tudi ?e gre v koalicijo z Jankovi?em?

To velja predvsem v tem primeru, ?e gre z Jankovićem v koalicijo. Pomembno bo, kako se bo obna?al v koaliciji z Jankovićem - torej ali bo imel hrbtenico in se trudil v smeri, ki jo je za?rtal, odlo?no rekel ne ob kak?nem bebavem predlogu, ali pa bo navaden kimavec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jankovičevi raubarji
Napisano

?uj ti zakaj pol 7 let nazaj nismo bli tam no ko je mel ablast

Zato, ker je bila levica ostalih 17 let na "ablasti"... :hudicek:

Si pa ?e sam v obdobju volilnega molka ugotavljal, kaj sploh je na?a "levica".

Kam se potem po tvoje umesti Virant?

To bomo pa ?ele zdaj videli. Virant je zame trenutno en navaden ma?ek v ?aklju, ?e se bo izkazal v naslednjem mandatu s pokon?no dr?o, ima potencial, da dobi moj glas na naslednjih volitvah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jankovičevi raubarji
Napisano

Ne vem kaj vidi na JJ, res ne.

Mogo?e to, da je edina resna alternativa levici, ki to sploh ni, ampak so to elite, polne naropanih ?.

Boss, res ste mi levaki jako zahtevni volilci, 3 leta nazaj ste si izvolili troj?ek, ki se ni znal ni? zmenit in so se med sabo po?rli, seveda je bil potem zato, da so znotraj troj?ka trenja, kriv JJ .... :hohoho::hohoho::hohoho:

Janković pa naj bi ?e dobil ko?arico od SD-ja. Zgleda in upam, da je Pahor pri?el k pameti in se zaveda, da bi v naslednjih 4 letih spet po?iral vse sranje ter na naslednjih volitvah kon?al tako neslavno kot letos LDS.

Naj le narod dobi, kar so hoteli, vlado Zokija iz Ljubljane, pa ni va?n, kolk stane.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jankovičevi raubarji
Napisano

haha, ok nasmejal sem se, zdej gremo naprej brez takih nebuloz... upam, da je ?elja vsem, da se izvle?emo iz tega blata (pa ne unga kjer so parkirani avti) in bi nam morala biti v interesu le in samo to in dajmo prilo?nost ?loveku, da se izka?e.

?esa se ima za veselit narod?? Izvoljena je bila ista bebava ekipa padle vlade, s tem, da je novi "vodja" 5x ve?ji pokvarjenec od prej?njega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jankovičevi raubarji
Napisano

Ja odkrito priznam, da mi je on antipati?en - ?e bolj njegova politika in pristop. ?lovek ki vle?e stvari iz komunizma, praveka in zgolj le obsoja ne bo nikoli popeljal Slovenije do ?pice ali ?vice....dolo?en del ljudi v SLO ima zaslepljen in zmanipuliran - najlep?i dokaz je stalen procent na volitvah vsa leta...niti ne raste, niti ne pada, a hvala bogu je krog proti njemu mo?nej?i - iz leta v leto mo?nej?i....

A ja?

2004 je proti Jan?i popu?il LDS, 2008 so volilci stavili na SD in je LDS komaj prilezel v parlament, 2011 ste volili Jankovića in je SD izgubil 20%, LDS pa izpadel iz parlamenta,... kaj sledi? Izpad SD iz parlamenta naslednje volitve, Janković 10% in spet nova leva stranka, s katero bodo slovence peljali ?ejne ?ez vodo?

Zdi se mi, da bo levici po?asi zmanjkalo "novih obrazov", v katere se preobla?ijo s tem ustanavljanjem novih strank kot sta Zares 2008 in LZJ 2011?

Podobna situacija je v ?portu s ?portniki, proti katerim so bili razni hejterji - recimo Schumacher (lahko apliciramo na Rossija, Jordana, Loeba, skratka jih je kar nekaj). Ima? ljudi, ki so proti njemu ?e celo kariero, ko si jih vpra?al, za koga navija - za vse, samo za Schumacherja ne :blink: , in so navijali najprej za Damona Hilla, potem za Villeneuva, pa za Hakkinena, Montoyo, Raikkonena, Alonsa, skratka za tistega, ki je bil njegov aktualen nasprotnik. In taki se ti potem upajo re?t, da se ti kot navija? Schumija/... obra?a? po vetru... :hohoho:

Ni? bat, tudi ?as JJ ?e pride, samo vpra?anje, kdaj bo levici "novih obrazov" zmanjkalo :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jankovičevi raubarji
Napisano

Vi vsi samo ?akate....gre pa za star zakon.

Raje priznajte da vam gre v nos...

P.S. Nisem volil ne Zokija ne Jan?o, a spo?tujem voljo naroda - to kar Jan?a ne bo nikoli - in kar je s prvim govorom po porazu potrdil!

Jan?a je v bistvu sam dal glasove Jankovi?u....enako prej Pahorju....

Dokler bo na ?elu bo enako, bolj antipati?nega politika in manipulativnega v EU ni!

Lej,ti ma? pa? do njega osebne predsodke, ko si zadnji? pisal, da je pri tebi izgubil ?e tisti promil s svojo izjavo po objavi rezultatov.

Raje povej po pravici, da JJ ne bi niti malo bolj maral, pa ?e bi (hipoteti?no) Slovenijo povzdignil na raven ?vice.

Ja, res je, gre za star zakon - pod Zokijem bo po novem kazen za ta prekr?ek 2000? :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jankovičevi raubarji
Napisano

Ne boste verjeli enemu podatku, ki sem ga danes sli?al;

LJ mestni redarji, naj bi bili na pre?i za morebitnimi blatnimi pnevmatikami na na?ih vozilih. Kazen pa naj bi zna?ala "carskih" 1000?. Sem najprej pogledal na koledar, da ni morda 1. april na koledarju! ?zmeden? :ne vem:

Po?elo je, po?elo... :hudicek:

Jures, odli?no, potem lahko policija stoji na vsaki lokalni prireditvi, gasilski veselici, kresovanjem,... povsod kjer pa? morajo ljudje zaradi mno?i?nega obiska parkirat na travi, kjer posledi?no nastane blato, in kasira enga jurja od vsakega, ki zapelje na cesto... tu bi ?erjav dodal, da je potrebno uporabiti zdravo kme?ko pamet :D

Tole je konkreten primer veliko previsoke kazni.

Marsikaj je v zakonu napisano, pa dajte se enkrat postavit v vlogo tistega, ki to kazen dobi, namesto da pridigate iz pri?nice, kaj zakon dovoljuje in ?esa ne. Sem 100%, da je vsak ?e kdaj z blatnimi gumami zapeljal na cesto, in tudi pomislil ni na kak?no kazen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jankovičevi raubarji
Napisano

<_< nabijajo pse? Tvoj post je pravkar zgubil vso kredibilnost. Se pravi vodilni v dr?avi bi morali biti vsako nedeljo v cerkvi ter ?iveti po 10ih bo?jih zapovedih. <_<

No dej povej mi, zakaj je izgubil kredibilnost? Kaj zdaj tu vero me?a? zraven, ko je ni noben niti omenil? A po novem ima ?lovek samo dve izbiri - ali nabija pse ali pa hodi k ma?i?

Kaj ni Bari?evi?, ki je bil zdravnik elite, zlorabljal pse? Torej je bil del te vodilne elite.

Raznih Bossovih zagovorov pa sploh ne bom komentiral. Boss, ti bi verjetno ?e lastno mamo prijavil, ?e bi parkirala z enim kolesom na travi, ker red pa? mora bit in ?e je nekdo prekr?il zakon temu pa? sledi primerna sankcija, kajne.

Prav nikomur, komur bi parkirni listek padel iz armaturke ali pa bi pozabil dati dovolilnico oziroma oznako invalida na vidno mesto, ne bi takole zlahka odklenili lisic, poleg tega pa ?e STORNIRALI kazen. ?e policija ima pla?ilne naloge za prekr?ke o?tevil?ene, in ko smo se kot ?tudenti kriminalistike enkrat izmotavali iz pla?evanja prekora?itve hitrosti smo dobili odgovor policaja v smislu "joj fantje, sem ?e za?el pisati pla?ilni nalog, ampak vam bom dal najni?jo kazen in ne kazen za hitrost".

Boss, najbolj?e, da kar sam nakazuje? denar MOL ob vsaki prekora?itvi hitrosti v Ljubljani, vsakem napa?nem parkiranju, vsakem nepravilnem ustavljanju,... ker red pa? mora biti.

Res, takih ovc sploh ne rabijo silit k stri?enju, ker kar same rinejo v vrsto za stri?enje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

13let star avto za ta dnar?? jaoo, ?e jurja je preve?. Poglej kaj vse dobi? zdej ?e za male pare, celo nove, mislim da Fabio za 6jurjev ?e v Tu?u prodajajo :vskalo: ,res da je 5x ve? pa ni isti razred, sam garancija,brez tehni?nih par let, v varnostni tudi neprimerljivo, tako da....ne vem no. ?e bi bli tolarji bi te stare avte prodajali za 100.000 sit pa so kar v eur spremenili lastniki in so 1000eur +

Sej to mi ne gre v ra?un, sam sem poleti 2006 za mojega Xedosa 6 1.6i letnik 97, takrat prevo?enih 150000 km dal 800000 SIT - to je nekje 3333 ?, in zato se mi zdijo te cene, ki jih postavljajo lastniki Xedosov 6 precej optimisti?ne.

?e bi za mojega sedaj dobil 1000?, bi bil kar zadovoljen (seveda ?e bi pa kdo ponudil ve?, se pa tudi ne bi branil :D)

Ploki, tvoj ima bolj?i motor in kar nekaj ve? opreme, kot teli 1.6 modeli, ki se trenutno prodajajo, zato se mi 1600? zdi ?e nekako sprejemljivo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.