vsekakor ET45, pa se s tem ti bo verjetno drajsalo zadaj
kaj oz. kje misli? da bo drajsalo? ?e imam pravi podatek, bi manj?i ET moral gumo potisnit navzven... misli? da pride ?e ?ez blatnik da bi po njem ?obalo?
Za materijal pa imajo hude cene, saj komplet filtrov od Nipparts dobi? za 25-30? .
jup... to tam mehaniki sami jamrajo... bojda so bili premorani pre?altati na drugega dobavitelja (zahteva "ta velike ?ivine") in od takrat naprej imajo tudi po trikratne cene, kot bi se dalo drugje dobit
Za primer: zavorne plo??ice bi me stale pri njihovem dobavitelju 40+88?... potem so nekot poslali napa?ne in sem sam na hitro sko?il v bli?nji BHS in komplet dobil za 82?
Mah... zdej je kar je... va?no da je za kak?no leto mir
imam ravno ra?un od servisa na AMZS pri roki, ?e koga zanima (malo sem se zajebal z ceno v enem drugem postu, ker sem pozabil, da sem vzel ?e komplet bosh brisalce in ?e par drobnarij...):
Evo za informacijo... ker glede na kilometre, ki jih delam zadnje mesece, veliki servis ne bo prej kot pa augusta-septembra, olje pa imam v avtu staro ?e leto in pol, sem naredil en redni servis kar na AMZS.
Menjava oljnega, zra?nega, klima filtra, olja (Mutol) in menjava komplet zavornih plo??ic me je z delom vred stala 305?... vsi deli (razen olja) so "prva vgradnja" oz. isti, kot jih mazda montira sama...
bili so celo toliko, da so mi predlagali, da grem plo??ice iskat kam drugam, ker so te originalne bojda kar drage (88+40?)... ampak se mi ni bilo za obadat s tem
Tudi ostale drobnarije, kot je hladilna teko?ina in podoben jajc so bile pregledane in bojda je avto top
Mehanika poznam osebno, tako da vem, da je tudi delo bilo opravljeno na nivoju in to v dveh urcah
Kljub temu, da sem rekel da to zimo ?e ne bom kupoval novih pnevmatik, sem bil primoran kupit dve novi... sem zategnil v robnik in mi je na eni nastal balon
Ker za ta dva meseca nisem hotel zapravit celega premo?enja, sem vzel dve Kumho za okoli 136?/kos... mislim da sta bile skoraj najcenej?i, kar se je dalo ?e dobit... in lej ga zlomka, dejansko se avto s tema dvema pnevmatikama bolj dr?i ceste, kot pa z pet let starimi Goodyearkami (pa je bilo gor ?e okol 6 mm profila)... sploh se to pozna na ledu
Tako da nekaj mora bit na tem, da pnevmatika z leti izgubi na oprijemu...
tut mene malo presen?a ta cifra, ker povsod kjer sem vpra?al je material 700? (govorim za drugo generacijo mazde)... potem je spet tu vpra?anje, kaj ta velik servis zajema... ali je not res zajeta menjava vseh filtrov itd...
Definitivno pa je Simon moj favorit... pa ?e pri njem pri?param 200? je to 200?... vsaj vem da bo zadeva narejena tako kot je treba
Kot re?eno, sem zadnji mesec zbiral ponudbe za veliki servis moje M6...
Pri poobla??enih servisih se cena giblje od 1100 do 1350? (razli?ne cene so v mojih o?eh absurd) in zajemajo zobati jermen z vsemi napenjalci, mikro jermen, olje in oljni filter, zra?ni filter ter klima filter... Kar pa je v mojih o?eh za teh par stvari malo preve?...
Na amzs, so mi poleg zgoraj na?tetih komponent pri?teli ?e filter za gorivo in komplet zavorne plo??ice... cena z delom 900?
En znanec, ki ima SP, mi je za iste stvari kot zgoraj nara?unal 1000?
Poklicati moram ?e od vas predlaganega Simona... da vidim koliko bi on hotel imeti za opravljeno delo
Zdej se pa tu poraja vpra?anje... ali peljati avto nepoobla??enemu servisantu ali ne?... se da tu kaj res zajebat ali je to za ljudi, ki se s tem okvarjajo rutina?
Moja osebna meja za avtomobil je 1/4 pla?e... kar pa mora vklju?evat tako benz, zavarovanje, servise... Meni to v povpre?ju nanese ca. 400? na mesec... vem pa da bo to leto malo bolj "opasno", ker me ?aka veliki servis in 2x nove gume...
v mojih o?eh je popolna... tako izvedba, kot barva...
pa ?e xenon ima (brez xenona ne kupim ve? avta), ravno pravo kilometrino... po mojem ?e jo zdila? za kak?nega jur?ka oz. kake nove zimske pnevmatike ipd. si zmagal
"nov" avto, z 5 k km in 4 leta garancije... pe ?e drugo najbolj seksi barvo ima gor (prva je ?rna, da ne bo zdej kje kak nesporazum )... po mojem super deal za nekoga, ki i??e bencinca..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
da ne odpiram nove teme... pa morda ima ?e kdo interes...
http://www.ebay.de/itm/A205-Aufkleber-Auto...=item27b36572f2
Pozna kdo ?e kak?no drugo ?tacuno, kjer bi se jih dalo dobit?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani