Skoči na vsebino
?arnica
Napisano

Zdravo !

Spet mam eno vpra?anje? A je ?e kdo menjal ?arnico za parkirno lu? spredaj levo na M6. A jo sploh sam lahko zamenja? ??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

To dr?i, vseeno svetujem, mehankarja v avto, pa naj ga sproba in ti bo takoj povedu v ?em je problem!

Saj tud mene ?e firbec matra... :P

Sem dons debatiral z enim mehanikom, sicer ne dela v M servisu in mu povedal za svoj problem. Odgovor po vsej verjenosti neenakomerno obrabljena lamela. A je ?e kdo sli?al za tako diagnozo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

To dr?i, vseeno svetujem, mehankarja v avto, pa naj ga sproba in ti bo takoj povedu v ?em je problem!

Saj tud mene ?e firbec matra... :P

te obvestim ko pridem s servisa

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

No ja neki ?e zmeraj ne razumem, a je bila sklopka taka ?e ko si avto peljal na probno vo?njo,al se ti je pol za?elo dogajat..? ?zmeden?

Sicer pa Ali bi ti kupil avto za skoraj 6m, pol pa mora? menjat predne zavorne diske, ker so se pregreli in zvili pri 40kKM? :whatever:

?e dobro, da je ?e v garanciji :bravo:

Sicer pa so dandana?nji avti dale? od tega, da bi zdr?ali 300 ali 500kKM brez velikih popravil, kot je to bil Golf II dizel z 55 konji.... :jupiii:

Sej ve? kako je, ko kupuje? nov oz. drug avto, vse je nekaj novega druga?nega pa ves navdu?en si, da si si kupu avto, ki ti je res v?e?. No sklopka je bila ?e od prvega metra taka, vendar takrat na to nisi posebno pozorn (nov avto nov sistem vo?nje). Zdej po nekaj ti?o? kilomerih me pa to res moti. Sem imel prej Carismo s katero sem prevozil ?ez 200000 pa je vse funkcioniralo kot je treba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

Pri dandana?njihavtih,neglede na firmo, se uporablajo skozi cebej?i materijali in to tudi na mestih ki so bolj ob?utljivi, zato pa to crkava.Ko pa zamenjamo ta del z drugim, vseno garancija ali pa po garanciji, pa ponavadi dobimo ?e "popravljene" dele ki so seveda bolj?e narejeni iz bolj?ih materijalov, in tako delajo dlje in bolje. Vsaj take izku?nje imam jaz in sosed ki dela na servisu in mi je po?teno povedal da je tako.

na ktermu servisu pa dela ta tvoj sosed ??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

Ja, mogo?e si res razo?aran, ni? pa ne pove?, kdo je bil prej?ni lastnik, ali si jo mogo?e uvozil iz Nem?ije, kjer so baje zelo poceni... ?e bi kupil novo bi razumel tvoje razo?aranje, tko pa... :ne vem:

Avto je kuplen v Makomi v NM, prej ga je imel en gospod star okoli 5o let tako, da ne vidim razloga za to pomankljivost. Avto naj bi bil redno servisiran (knji?ica, MES) tako, da naj bi to o prevo?enih km tudi dr?alo.

A ti bi bil pa zadovoljen za avto da? 3m pol pa tole.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

za sklopko bi se kar lahko strinjal, da je njena vzdr?ljivost ve? ali manj odvisna od na?ina uporabe, za menjalnik pa ?al ne, saj je moj tak ?e od nakupa in na ?tirih razli?nih servisih so mi rekli, da je pa? tak?en kot je in da se ne da ni? pomagat. :(

OK, pa da ga ne bom ?isto spljuval - menjalnik se ne zatika (samo ene parkrat ni hotel takoj v rikverc in je pomagal samo spust sklopke pa ponoviti vajo - to se dogaja tudi pri drugih znamkah), je precej hiter in tudi ko je peklensko mraz ne otrdi in je enak tako poleti na +35 kot pozimi na -20.

Moti me pa ob?utek na ro?ici saj daja filing, kot da ali ni podmazan, ali pa da se ?altkebl drgne ob ohi?je in pri prestavljanju oddaja zvoke, ki so mogo?e super ?e jih sli?i? pri dirkalnem menjalniku ne pa pri limuzini tega ranga.

To z menjalnikom se ćisto strinjam s tabo je res ?lamparija, katere res ne bi pripisal Mazdi, no mene pa res bolj moti ta sklopka, ?e jo boim mogu menat pri 65, ta avto zvozim do konca, pa nikoli ve? mazde.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

Kaj mu nih?e ni povedal, da mora med vo?njo sklopko do konca spustit... :bravo::hohoho::hohoho::hohoho::P

Sej ni vsa fora v na?inu vo?nje- pri takem avtomobilu kot je M6 1.8 TE bi moralo biti vse o k, ne pa da pri 65 k ugotavlja? ali je fu? sklopka al po 20 letnem sta?u voznika ne zna? vozit, to zame res ni fora, sem kar mal razo?aran nad Mazdo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

A ti mogo?e to dela, ko je avto mrzel ali tudi potem, ko je ?e ogret? Ker sam imam podoben problem "zdrsavanja" sklopke a le in samo takrat ko motor ?e ni ogret, ko se pa enkrat ogreje pa ?e nikoli ni sklopka zdrsnila, niti v najhuj?em klancu. :ne vem: Tako, da to pomojem ni skurjena sklopka (avto ima cca. 72.000 km), nevem pa kako je pri tebi. Bodi torej pozoren, ?e ti to slu?ajno dela le takrat, ko motor ni ogret. ;)

Si prav povedal, najve? je tega "zdrsavanja" ko motor ?e ni ogret. ?eprav tudi pri neogretem motorju po mojem do tega ne bi smelo prihajal. Se bom jest kar na servis odpejal, da vidim kaj mi povedo "storkovnjaki" Je pa to en velik minus za tako opevane Mazde saj po mojem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

no gospodje in gospe vseen hvala za va?e odgovre ste me kar mal potola?l, da pa nisem tak ?tor, ampak je M6 specifika a ne. ?e bo pa kdo kaj o popravilu predala oz. pokrova zvedu pa prosim ...

Je pa res da sem tud jest mislu ?e vse skupaj prodat tko me je zjezila ta sklopka ampak upam da se bom navadu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

hojla,...

no ja,..od mene ne mor? pr?akvat k?nga pametnga nasveta (no nej se hitr kdo oglasi da je to res :P ) se mi pa zdi da se mor? res sam navadt,..k sm se js en let nazaj usedla u M6 sm bla zihr da jo bom kr nazaj pelala tok mi je bla ?udna sklopka pa use po spisku,..sam se pa navad? pol je pa zakon,..tko da moj nasvet,..hitr km nabirat :bravo:

hm,..unga predala pa sploh nikol ne odpiram,..morm pogledat ?e sm kdaj k?n dnar pozabla slu?ajn not,..da se ni za?el kj razmno?vat :hohoho::ouje:

Lp

no gospodje in gospe vseen hvala za va?e odgovre ste me kar mal potola?l, da pa nisem tak ?tor, ampak je M6 specifika a ne. ?e bo pa kdo kaj o popravilu predala oz. pokrova zvedu pa prosim ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

ne vem katera 626 ima 310Nm navora?

faceliftana M6 ima ze vecjo sklopko (in se vec navora)

Se pravi, da naj ne bi blo ni? narobe s sklopko le navadet se bo treba, ?e vas prav razumem. Je pa to ena neprijatna zadeva ?e tega nisi navajen a ne. ?eprav a mislite, da ne bi blo bolj ?e na servis odit.

Kaj pa pokrov za pija?o na sredinski konzoli je ?e kdo popravljal, sem malo preve? pritisnu na nepravem koncu pa se ne da ve? zapret oz. se pokrov ne zasko?i ve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

Kako dolgo ima? ta avto?

Mo?no je da se ga ?e nisi dovolj navadu oziroma se kuplonge nisi navadu in ti zato kuplonga dela te?ave? (cuka,...)

Ker da bi imel pri 60 000 skurjeno, skor ne verjamem! :huh:

Ja sej tud sam mislim da imajo te mazde ?ist svoj sistem, saj tega problema ?e nisem imel pa sem imel ?e kar nekaj avtov.

A je mogo?e to kaj povezano z navorom imam namre? M 6 1.8 TE.

Pa ?e nekaj vas vpra?am ali se je komu ?e pokvaril pokrov za pija?o na sredinski konzoli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

bo? moral malo bolje opisat, zakaj misli?, da je skurjena ?

drsi ?

ja v?asih prime takoj v?asih pa ?e je malo klanca kot bi zdrsnila pa tud ne vem kako spelat v?asih se lepo spelje z malo gasa v?asih pa ?ist brez gasa pa en kup enga cukanja je ?e ni dovolj gasa res ne vem ali neznam ve? speljavat ali je pa kaj narobe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

Zdravo !

To je moje prvo pisanje na forumu kot lastnik M6 TE l. 2002. Ta avto sem kupil pred tremi meseci pa me dragi mazda?i zanima nekaj stvari, ki jih ne pogruntam-skapiram sam, ?eprav nisem ve? ravno fri?n voznik.

Najbolj me moti sklopka ne vem ali imate tudi vi take izku?nje kot bi bila ?e skurjena, avto pa ima prev?enih 60

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.