A te smem vpra?ati zakaj ima? garancijo? Pojdi na servis in prijavi te?avo, da ti na?telajo menjalnik. Normalno ogret menjalnik se mora ?altat ko po putr?ku pa ne glede al ima 10kkm al pa 200kkm.
Sme? vpra?at nisem delal iz muhe slona ker ni bila to taka vlka re?. ?e je kdaj pa kdaj za?tekal se mi je zdelo normalno ker je pa? novo. Pri ogretem motorju in menjalniku je laufalo tak kot mora. Zdej pa tud ko zjutraj ?tartam tega ve? ne opa?am pri teh kilometrih ki sem jih naredil. Pa? ne letim za vsak drek k servisu da mi ne ?arajo po avtu ker v?asih nardi? ?e slab?e kot pa bolj?e.
uff hja bral sem po tujih forumih da majo probleme s tem prestavljanjem sam takrat so mel ?e melo kilometrino. Jz v?asih nisem mogo prestavt v drugo al pa v tretjo sem bolj ne?no pretikal pa je ?lo. ?e pa ?e ne pol pa v ler pa spustit sklopko pa ponovi vajo:)
Bo se zrihtalo po?asi Jz zaenkrat nimam ve? te?av s tem. Prej na za?etku sem jih mel potem pa vse manj. Zdej mam 30 000 km prevo?enih. Pa ?e ne gre prvi? lepo v prestavo pa po?asi z ob?utkom prestavi ne mo?no rint
pa ne bo 18 col mal prevelike za g100. Mislim bo to sploh kam ?lo ko bo? te valarje dal gor? Tud sam sem razmi?ljal o 18. Res da je avto lep?i ampak a se to dost pozna pri mo?i? pospe?kih itd? Samo zarad lepote avta jz nebi ?el dajat 18 gor pa se pol fural kot z cliotom 1.2 ma?ina. Ne vem ni? no?em pametovat ker ?e sam ne vem kolko je razlika med 16 in 18 col. bi pa mel 18 definitivno no ?e raje 17 ker mislim da bolj pa?ejo kot 18. ?koda da ni homologirano. To bi moglo bit vse od 15 do 18 pa pol sam zbira? ka ho?e? met.
G100 ima pri 130kmh okoli 2800 obratov, pri 120kmh pa 2600 obratov.
Sam se vozim 90% po priporo?eni prestavi! Tako da mi na ravnini ?e pri nekje 53kmh ka?e 6 prestavo, tako da prakti?no redno vozim v ?esti, ni?je prestave imam zgolj za pospe?evanje in prehitevanje, Pri G100 je pomembno, da ?e ho?e? prehitevati mora? obvezno obrate pognati na 4000 - 4500 in vi?je, tako da takrat postane vo?nja resni?no ?portna, avto pa dirka?ko posko?en
Pri 130kmh mi ka?e trenutno porabo nekje 6,6l (relacija LJ-KR)
Res je da pri teh obratih kot si napisal lepo avto gre. Samo mi je kr hudo ko poslu?am motor kak tuli na obratih. Redkokdaj ga prtisnem preko 4000 obratov. Za vklju?evanje na avtocesto ga v vsaki prestavim poteram do 3000.
Mislim da ima g120 dalj?a prestavna razmerja kot g100 ker pri 130 kmh je mislim da pri g120 okoli 2500 obratov pri g100 pa blizu 3000. druga?e pa se more ?e vse ulaufat pa tud g120 po avtocesti manj pije ker je mo?nej?i motor in se ne matra toliko vsaj pri vi?jih hitrostih od 120 naprej. sam imam relacijo bre?ice novo mesto pa sem kar zadovoljen. po ra?unalniku mi pi?e poraba 6.5 pa ne ?param . ve?ino se nas pelja 3-4 notr. Pa tud zimske gume pripomorejo k ve?ji porabi.
?ivjo. Bom kar tu vpra?al. Mogo?e malo sme?no ampak ka ?em jz ne vem. Ko bom zamenjal gume bi zraven zamenjal ?e feltne in me zanima kako je z senzorjem za tlak. morem kej ?e kupt kake ventil?ke oz. kje je ta senzor. Prosim za razlago
Hey mam eno vprasnje. Bom kr tuki prasal. Zdej bom mel redni servis pa me zanima ali lahko nardim kak km vec npr 21000 al moram pred 20000 it tam. Hvala
Bicikl, kdor kupuje AVTO in to DIZLA s celih 105 konji, ga kupuje zato da ima parkiranega, al pa zato da ga ima, manj?a mo?nost je da se bo znjim vozil k ma?i al pa da ma ta avto za rezervo, ker 105 konjev za vla?it med 1-1,5 tone te?ko kanto, je krepko premalo, razen ?e se notri vozi ena suhcena oseba z ni? prtljage in konstantno 10 KM/h pod omejitvijo.
Da se pol hvali kolk malo paorabi, ne po ve pa da se je 100 km dale?vozil 1,5 do 2 ure.
Da ne odpiram nove teme o felgah in razli?nih ?tevilkah.. Zanima me nasplo?no oznaka ET ?e bi si jz zdej omislo nove feltne na mazdi 3 16 col kulk bi mogo bit Et da bi blo ok.. Mogo?e bi si ?elel da pride malo ven proti blatniku vse skup. A bi mogo bit ET manj?i? Se pravi ?e mam zdej 45 (ne vem to?no kuk)pol bi blo 38 preve? in bi bruslo kje? Prosim za malo razlago ker sem lajk glede teh stvari
tud jz sem svojo prtisno skor do konca mislim da bi ?e ?lo ampak res bol po?as... 180 je kr lepa hitrost za 1.5 benz. pa iz ?ihta zadnji? 170. 3-je v avtu po ravnini... aja pa opral sem jo ter posesal in pobrisal prah zdej se sveti kot nova
Dejte mi prosim razlo?it kak zamenjam ?arnice za osvetlitev tablice. In sicer ne vem kje so zati?i pri plastiki da me bom kaj polomil :-) ker pr prejsnji 6-ki je blo to easy za zamenjat tuki pa nimam pojma:-/
Ok. Hvala za odgovor. Imam pa naslednjo te?avo. Obe prednji lu?i se mi rosita. Ne vem zakaj. ?e se ne motim se ponavadi rosijo ?e je avto bil razbit in bolj redko pri novem. Se to samo odpravi ?ez ?as al dam reklamirat?
Ob hladnem zagonu je motor prvih 10 sekund precej glasen potem pa se umiri in obrati padejo po 1000. Zanima me ali je bolje po?akat teh 10 sekund pa nej avto to zadevo uredi al se lahko takoj peljem brez problema? gre se za 1.5 bencinar.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sme? vpra?at nisem delal iz muhe slona ker ni bila to taka vlka re?. ?e je kdaj pa kdaj za?tekal se mi je zdelo normalno ker je pa? novo. Pri ogretem motorju in menjalniku je laufalo tak kot mora. Zdej pa tud ko zjutraj ?tartam tega ve? ne opa?am pri teh kilometrih ki sem jih naredil. Pa? ne letim za vsak drek k servisu da mi ne ?arajo po avtu ker v?asih nardi? ?e slab?e kot pa bolj?e.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani