Skoči na vsebino
Gume
Napisano

jaz se razmislam med nokian wr d3, d4, semperit speed grip 2 in yokohama v905, vse so okoli 70eur/kom :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

mislim, da je to kar ok guma (sicer star model) in super cena

Ja nova wd4 je 76, conti 860 je pa 80, nekje sem moral postaviti mejo :D a je kdo ze naroceval gume iz nemcije, so kar cenejse, samo nevem kako je s postnino

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Te sem lani gledal, zdele vidim da so za mojo dimenzijo 70eur najcenejse, tko da ni dost razlike:) trenutno se najbolj nagibam k nokian wd3 za 67eur, ce kdo pozna kako cenejso varianto se priprorocam na zasebno porocilo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Evo tut pri meni je prisel cas za nove zimske gume (205/55 r16). Postavil sem si limit max 70eur po komadu:) Zanima me predvsem dobro obnasanje na mokrem..sneg je na mojih relacijah itak v enem dnevu odstranjen... Naredim pa cca 15k km letno, gledal sem nokian wr d3 ali d4, bridgestone blizzak lm001, mogoce celo toyo. Ali pa celoletno michelin crossclimate. Vsak nasvet dobrodosel

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nastavitev ro?ne zavore
Napisano

Z rocno imam probleme odkar kupil avto, vedno je prijela bolj na koncu, pozimi pa pa sem slisal precej mocan zvok, kot da bi se utrgal nek feder ali kaj podobnega-od takrat sploh ne prime..Kako lahko ugotovim ce potrebujem samo zice ali tudi zavorni cilinder?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 1.8TE
Napisano

Ker je leto naokoli bo treba spet na servis. Ker sem ostal brez sluzbe bi najraje vse zadeve nabavil sam, da pridem cimceneje skozi. Sicer nevem kaj bo treba vse menjati me pa zanima ce kdo ve kje dobiti filtre, olje itd cimceneje?? Pomoje je najcenejsa nemcija tko da mogoce narocim celo iz tam. Skratka vsakrsni predlogi dobrodosli:) imam mazdo 6 1.8 benz prva generacija

Kar se tice lanskega "velikega"servisa pri pelku me je stal 340eur, vec je vidno na spodnji sliki. Zajla je se zmer v kur*u in prime samo 20% torej prakticno nic (zategujem jo na polno in prime komaj pri koncu-ce se prav spomnil jo je potem pele samo nategnil, kar sicer ni pomagalo nic...)

slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 1.8TE
Napisano

Danes sem peljal svojo mazdo 6 1.8te bencin k Pelkotu ker se blizam 120k km in je potrebno opraviti "veliki"servis.

Zaracunal mi bo 160eur za olje, oljni filter, filter kabine, svecke itd...

Zadnje ploscice 140, rocna zajla 80eur....

Sumljiva mi je ta zajla, je res tako draga? kaj mislite?

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3 da ali ne?
Napisano

Lepo da se ti je iz?lo kupiti tole ?ebelco in seveda sre?no. A je zgodba bila realna, pa? oglas, bolezen itd.....

Hvala vsem :cheers:

Lastnik avta je na onkoloskem-prodal ga mi je njegov svak s pooblastilom. Delovalo je resni?no, ?e se pa ?lovek zajebava iz takih stvari ga pa tut ne ?aka ni? dobrega...

Avto smo sicer pred nakupom na hitro pregledali na uradnem servisu, nazadnje pa je bil servisiran aprila letos-priporo?ate kak konkretnej?i pregled v bli?nji prihodnosti ali po?akam da bo leto oz. kilometrina mimo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3 da ali ne?
Napisano

jest mam 2.0 in mi zdej pije mestno 8 litrov....sem imel 1.6 sam mi je bila pre?voh pa sem zamenjal...poraba tam tam ?e enako vozi?.

Kok pa pride zavarovanje drazje? Kasko? Cca 300-400eur

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Skoraj sem se ze odlo?il za nakup "rjaste" mazde. Bral sem da je to precej normalen pojav pri japoncih, tako da me ne skrbi toliko. Zanima me koliko stane pribli?no odprava rje? Je pa prisotna na vseh vratih-malo spodaj na robovih in zadnjih blatnikih.

Sigurno je imel ?e kdo tak problem :P tako da hvala za odgovore

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3 da ali ne?
Napisano

Hehe ?al ne bo ?lo. Unih 500 eur bo? pa ?e na?el :P

500+ gre ?e za zavarovanje, reg., gume, itd... ?e najraje bi dal za vse skup 4k, ?e pa do zime ni? ne najdem ti javim :P samo dvomim ker je kar precej ponudb.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3 da ali ne?
Napisano

Uf kako pa tole punce vozijo...

Tud jaz imam mazdo 3, 1.6 tx, letnik 2005. Sicer ne gre za ekstra ?paroven avto kar se porabe ti?e, ampak moja poraba se giblje okoli 7.1-7.3, od 600-700 km naredim z enim tankom, odvisno kolko je notr relacij in predvsem avtoceste, kjer poraba naraste, ?e pelje? malo hitreje. Ampak poraba 8, oziroma da ne spravi pod 8, se mi pa zdi znanstvena fantastika, pa nisem var?en voznik, ne gledam na porabo ko vozim.

Osebno 1.4 nebi priporo?al, mi je ?e 1.6 kdaj podhranjen, sploh ko je avto nalo?en. Glede na to da gre za 1. avto, bo? verjetno hodil tudi na po?itnice itd., se mi zdi 1.6 bolj?a izbira.

Meni ko sem kupoval ni bila prioriteta prtlja?nik, ampak morm re?t da me je kar lepo presenetil s prostornostjo. ?e gre pa notr vozi?ek pa nevem, bo treba probat :)

Hvala vsem za odgovore.

Sem pa malo zmeden glede ketne, na?el sem temo kjer je nekdo napisal da imajo ketno vsi bencinarji razen benz 1.4?? Ce jo ima tudi 1.4 se mi zdi tudi ta model ok (seveda bi raje 1.6 samo rabljenih ki padejo v moj budget je ve? z ma?ino 1.4), saj nisem nek rally voznik ali je res tako "?voh" <_<

Imas kaj problemov z rjo. Bral sem da mazde rade rjavijo, koliko pribli?no stane odprava rje na blatnikih??Tehni?ni?Gume?

Druga?e pa bo 1. in edini avto-mel bi ga pa vsaj 2, 3 leta...

hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3 da ali ne?
Napisano

Bolje je vzeti 1,6 motor pribli?no ista poraba kot 1,4, s tem, da ima 1,6 ketno in avtomatsko klimo ter drugo opremo.

U to pa so dobri razlogi, zgleda se z razlogom prodaja vec mazd z motorjem 1.4 oz so 1.6 kar precej drazje. Torej je vzdr?evanje obeh tam tam, razen veliki servis pri 1.4?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.