Klasika. Meni se je popolnoma ogulil tako na prvi, kot na drugi generaciji. Sem iz ebaya narocil novega za 30€ pa ga samo zamenjam in bo se za nekaj casa mir
Cigaretni vtic nima nobene veze. Kupi primeren 12v vtic oz. polnilec in bo hitro filal. Sam sem ga kupil na aliexpressu za 4€ in je super fast charge. Seveda ob ustreznem 5 A C type kablu.
Ta hardware kit katerega lahko dokupis (kabel) je misljeno, da kamera uporablja parking mode, ko zazna pred avtom oviro oz. neko gibanje. To ne pomeni, da snema 24/7. Torej bojazni, da bi se akumulator izpraznil ni. Je pa tudi tako narejeno, da se samodejno izklopi, ce zazna, da ima akumulator nizko vrednost.
Pa ravno sedaj ti pravim da to nima nobene veze s tem da je elektricen avto in da spara na zadnjih luceh. Avti so tako debilno narejeni, da ce je dovolj svetlobe gorijo samo dnevne luci spredaj. Zadaj je tema. To je ze od samega zacetka, ko so ven prisle dnevne luci. Je pa res, da bi voznik sam lahko malo razmisljal in pri slabi vidljivosti rocno obrnil stikalo na on in bi bila zadeva resena. Take paciente usak dan vidim na cesti. Tudi "blendanje" ne pomaga.
Odvisno kaj zelis. Jaz imam priklopljeno na 12v in se avtomatsko vklopi ob zagonu avta in izklopi, ko ugasnem avto. Lahko dokupis kabel (hardwire kit UP02) in priklopis tudi na stalno 12v napajanje in ima kamera opcijo tudi parking mode. Torej se aktivira, ko zazna gibanje pred avtom. Ta kabel imas isto na tem linku.
Ta se zdi kr uredu. Pa je 3.5m kabla dovolj, če bi napeljal iz 12v vtičnice med sedežama?
Na aliexpressu jo dobis za 150 € (njihova uradna trgovina). Jaz sem v preteklih letih narocil dve in je za moje pojme best price/performance. Ce ne rabis zadnje kamere je cena se nizja.
Kupil nove (rabljene) 17ke za zimo s pnevmatikam :). Stare so že kar konkretno rjaste. Pnevmatike sicer ne rabim in bojo šle v prodajo. Slučajno kdo potrebuje letne 225/55/17 sava uhp2 letnik 2020. Profila je se cca 5mm.
Ravno to sem mislil vprašati s tistim "prej in potem" vprašanjem. Mogoče nisem ravno lepo oziroma jasno napisal kaj želim vprašati.
Meni žal te cifre ne povedo veliko. Nekaj razlike je med "prej in potem" na listu, ampak še vedno ostaja neka razlika. Kaj več pa ne znam razbrati.
Je pa mojster rekel, da je "spredaj levo" in "zadaj desno" bilo veliko razlike oziroma za nastavit. Ampak kolikor vidim na listu, je še več razlike bilo med "desno spredaj", kar pa ni omenil. Saj pravim, ne vem kaj so te cifre...
Ja ce si imel zjebano optiko logicno da ti jih je pobralo v dveh letih. To imas lahko bilokatere gume in bo rezultat isti...
Če letno narediš 20.000 km in če imaš 1/4 leta zimske gume, to pomeni, da z letnimi narediš letno 15.000 km. V petih sezonah je to 75.000 km. Če zdržijo šest sezon, je to že 90.000 km...
Edino, če gre za umirjeno vožnjo po avtocestah. Pri nas v hribih ne zdrži toliko. Sploh, ker vozim v gojzarjih - težka noga pa to...
Tocno tako, kot je boss napisal . Sedaj so gor letne gume znamke hankook (trenutno se v garazi), katere so bile namontirane leta 2017. To sezono grejo pa v smeti in grejo gor nexen.
Pred eno uro je Bini napisal:
Jaz sem letošnjo zimo(službeno) naredil cca 40kkm s Savo hp2 in bodo zdržale še naslednjo zimo. 👍
Je pa res, da je 80% AC, ostalo pa ovinki na nož..... 😁😉
S to gumo sem jaz imel najslabse izkusnje. Sicer je bila takrat UHP1, ampak vseeno. Se mi je sava cist zamerila.
Prvi vtisi za kitajske gume so vredu, zdej ko se je riž spucal iz profila ven... Tišje kot prejšne, v suhem dobro, po mastni cesti(ko je ravno začelo padat) tudi lepo limajo. Če mi za ta denar zdržijo 3 sezone bom srečen.
Jaz sem nexen gume imel vedno 5-6 sezon. No, saj sem tudi continental in hankook imel toliko dolgo... Edino sava sem imel komi dve sezoni in so bile ze za v smeti. Letno delam 20.000 km.
Na koliko časa pa vozite avto na optiko? Vsakič ko menjate iz letnih na zimske, ali... ?
Mazdo vozim ze vec kot 10 let in se nikoli nisem delal optike. No, lazem enkrat sem jo delal preventivno in sicer pred montazo novih pnevmatik pa se to sem jo delal po nepotrebnem, ker je vse stimalo. Vmes sem tudi menjal spodnje roke, lezaje itd. in nikoli ni bilo potrebno delati optike. Tudi pnevmatik mi ni nikoli neenakomerno pobiralo...
Letne- zimske menjam sam in nikoli ne peljem na centriranje. Na novo mi centrira samo takrat, ko kupim nove pnevmatike. Letno delam 20.000 km
Pisal sem jim že, samo je rok za vračilo že potekel. Itak ga ne bi gor pošiljal, ne mislim še to poštnino plačevat. Naj mi dajo brez poštnine, pa naročim novega.
Zato pa vedno plačuj s paypalom. Pri paypalu imaš 180 dni časa za vračilo in tudi brezplačno pošiljanje nazaj do vrednosti 30€.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Budale...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani