Na kolegovi mazdi 6 2019 184 dizel 145000km, opozorilo za nizek tlak in končni produkt zabito sito. Še en dokaz da se servisni intervali na 20000km ne izidejo.
Odvisno od primera. Na moji šestki pri 130.000 km je bilo sito čisto, pa delam servise na 20.000.
Kolikor se spomnim leta 2015, ko sem kupoval nov (nerabljen) avto, so imele vse Mazde 6 2015 na SLO trgu full LED. Je bil pa leta 2015 narejen facelift. Pred faceliftom (2012-2015), so imele vse xenon.
Gazda Pelko pohvalil stanje avtomobila! Če je bilo upravičeno, se bo izkazalo s časom. Zamenjali smo sprednje pakne in obročke injektorjev, olje + filtre, očistili mrežico v karterju, to je to, živel nov avtomobil pri hiši! Tako lepo spucan je prišel k hiši, naslednji dan pa že ves od sive plundre.
Simon Pelko je pa pustil dober vtis, pregledal je vse bistvene dele, svetoval servis, delil še par drugih izkušenj in odgovorov na moja zvedava vprašanja. Naslednjič se spet oglasim pri njem.
V mazdo moram pa še sam porinit OBD dongle (en kitajski KW903 imam) in pogledat, če lahko preberem kaj o stanju DPFja in karkoli drugega pametnega. Sem nekje na forumu srečal spisek PIDov za M6 in bom poskusil uporabit.
Ali lahko poveš v kakšnem stanju je bila mrežica v karterju? Ali je bilo veliko usedlin? Kako velik poseg je takšno čiščenje karterja?
To pomen da istop sistem deluje iz je ready. To niti pribli?no ne pomeni koliko dober je aku. Sam povem
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ko mi je dashcam praznila akumualtor preko noci, je ikonica za akumulator potrebovala 30km, da se je pobarvala modro, saj je bil akumulator cisto izpraznjen. Sedaj, ko ima akumulator zjutraj napetost 12,6V (100%), se obarva takoj modro. Torej gre za idikator stanja akumulatorja.
Kak?ni so kaj prvi znaki, ko je potrebno zamejnati akumulator, glede na to, da pravite, da pri Mazdi dr?i kake 3 leta? Start stop verjetno ne dela ve??
Najla?je je, da zjutraj pred zagonom izmeri? napetost akumulatorja in ?e je vsaj 12,3 V, potem je OK. ?e nima? multimetra, pa je najla?je opazovati status akumulatorja prek MZD connect zaslona in ?e je takoj zjutraj ob zagonu akumulator obarvan modro, potem je tudi OK. ?e pa potrebuje precej ?asa (km), da se obarva modro, pa je v zadnjih izdihljajih.
?ivljenjska doba akumulatorjev je zelo spremenljiva, odvisna predvsem od pogojev vo?nje (dolge vs kratke relacije), ampak kakor je bilo re?eno od tri do osem let.
Zdravo. Nekaj me zanima...kateri akumulator je pravi za na?e mazde 3...koliko Ah mora imeti in kaj je treba paziti glede na to da potrebujem za start stop sistem? Sem gledal po akumulatroju pa ni? kaj ne najdem...
Start stop sistemi navadno potrebujejo "high performance" AGM akumulatorje. Cena original cca. 200+ EUR (vsaj za Mazdo 6).
The manual transmission was discontinued for the 2019 model year, however Mazda has hinted that it might be available as a special-order option in the future.
It's all part of what Mazda calls its "new-generation lineup." These products will roll out between 2020 and 2025 (supposedly), with the Mazda 6 the first to arrive with a rear-wheel-drive platform, an inline-six, and hopefully a look similar to the stunning Vision Coupe concept pictured here.
Seveda je padla prodaja, saj so skr?ili paleto na minimum. Mislim res ne rabi? bit niti Einstein niti Zweistein, da manj?anje palete pa res ne bo dvignilo prodajo. Poleg tega se je ?estica postarala, ki je bila neko? vle?ni konj prodaje. Trojka je pri?la v salone prvi? pozno in drugi? z osnovno motorno paleto. Poleg tega so jo predstavili tako mla?no, da je marsikdo dobil ob?utek, da je samo za zapolnit zanimanje do CX-30 in ni? ve? kot samo to.
Poglej primerjavo, kaj si lahko kupil pri Mazdi pred 10 leti:
1. Mazda 2
2. Mazda 3 HB
3. Mazda 3 sedan
4. Mazda 6 HB
5. Mazda 6 sedan
6. Mazda 6 kombi
7. Mazda 5
8. RX-8
9. BT-50
10. MX-5
11. CX-7
prakti?no je bila prisotna v vseh segmentih torej za vsakega kupca.
kaj pa danes
1. Mazda 2 (napovedujejo ukinitev)
2. Mazda 3 HB
3. Mazda 3 sedan
4. Mazda 6 sedan (napovedujejo ukinitev)
5. Mazda 6 kombi (napovedujejo ukinitev)
6. Mazda CX-3 (napovedana ukinitev - menjala jo bo CX-30)
7. Mazda CX-30
8. Mazda CX-5
9. MX-5
predvidena paleta za 2021
1. Mazda 3 HB
2. Mazda 3 sedan
3. Mazda CX-30
4. Mazda CX-5
5. MX-5
Mazdin dele? bo padal ?e naprej, ker v segmentu SUV-ov, kjer so najbolj dejavni bodo imeli preveliko konkurenco ostalih proizvajalcev. Po moje bodo posku?ali nekaj na silo in sicer najprej s hybridi potem pa ?e z elektri?arji ampak po moje bo prepozno in bojim se, da se Mazda tokrat ?al ne bo zmazala. Niti poskus v premium segmentu ji ne bo pomagal.
Nisem ?rnogleda ampak ?al realist in mi je ?e kar malo hudo za znamko, ki mi je res maksimalno v?e?.
Glede na spodnji ?lanek ni vse tako ?rno, kjer napovedujejo novo Mazdo 6. Zanima me, ali za debato o ukinjanju ?estice stojijo kakr?nikoli realni dokazi?
Zanima me ali obstaja PID, kjer bi lahko videl kilometrino za posamezno DPF regeneracijo? Na primer, sam sem nabral do sedaj 249 regeneracij (povpre?je mi tako prinese 300 km/regeneracijo). Sedaj pa bi ?elel videti neko grafiko (trend), kjer bi bila prikazana kilometrina na posamezno DPF regeneracijo od za?etka (1-249). Sicer uporabljam Torque app. Hvala za odgovore.
Jaz samo telefon vstavim v nosilec in je ze priklopljen... pa se bojazni ni, da bi med voznjo kam padel ... To, da ni brezzicno je OK... ker ce uporabljas telefon za navigacijo, se baterija kar hitro sprazni ... Fino bi pa bilo,d a bi imel obe moznosti ...
Da bi bilo to skodljivo za baterijo pa ze dolgo ne velja vec...
Priklapljanje s kablom bi dejansko bilo tudi meni zoprno, ker imam sedaj telefon lepo v torbi in mi ga v avtu sploh ni potrebno jemati ven (pove?e se preko bluetooth-a, ki je vedno v standby in to je to). Kabla bi se sicer lahko znebili tudi z brez?i?nim polnjenjem, kar nekateri avtomobili ?e omogo?ajo.
?koda bi bilo ukinit najlep?i karavan na tr?i??u,res ?koda. Ko Mazdi upe narediti lepega karavana potem pa bi ga ukinli,vpra?anje res,?e ga bodo,?e pa potem pa gotovo zaradi premale prodaje! Lp. Zoom zoom.
Tale debata o ukinjanju srednjega razreda karavanov pri Mazdi je v stilu "fake news", ki se kar raz?irijo brez zanesljivih virov in dejstev o tem, kaj je res.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Odvisno od primera. Na moji šestki pri 130.000 km je bilo sito čisto, pa delam servise na 20.000.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani