Blizzak je odlična na suhem in mokrem ter slabša na snegu. Če pomislim kolikokrat sem vozil po snegu (pa hodim na smučanje redno) je podatek o snegu manj pomemben zame.
To bi morali narediti tako, kot pri Toyoti, ko ze ob nakupu oz. ko prides v salon in se odlocas povedo, koliko stane posamezen reden servis… in si tako lahko izracunas stroske lastnistva za recimo 5 let ali do 100.000 km… In da imajo vsi pooblasceni servisi enake cene…
Na Interclassu ne popuščajo glede cene olja oz. če jim omeniš ceno olja pravijo, da je najbolje če prineseš lastnega. Meni je sicer vedno malo neugodno, ko pripeljem lastno olje, samo plačevat 28 EUR na liter je nerazumno.
Na kolegovi mazdi 6 2019 184 dizel 145000km, opozorilo za nizek tlak in končni produkt zabito sito. Še en dokaz da se servisni intervali na 20000km ne izidejo.
Odvisno od primera. Na moji šestki pri 130.000 km je bilo sito čisto, pa delam servise na 20.000.
Kolikor se spomnim leta 2015, ko sem kupoval nov (nerabljen) avto, so imele vse Mazde 6 2015 na SLO trgu full LED. Je bil pa leta 2015 narejen facelift. Pred faceliftom (2012-2015), so imele vse xenon.
Gazda Pelko pohvalil stanje avtomobila! Če je bilo upravičeno, se bo izkazalo s časom. Zamenjali smo sprednje pakne in obročke injektorjev, olje + filtre, očistili mrežico v karterju, to je to, živel nov avtomobil pri hiši! Tako lepo spucan je prišel k hiši, naslednji dan pa že ves od sive plundre.
Simon Pelko je pa pustil dober vtis, pregledal je vse bistvene dele, svetoval servis, delil še par drugih izkušenj in odgovorov na moja zvedava vprašanja. Naslednjič se spet oglasim pri njem.
V mazdo moram pa še sam porinit OBD dongle (en kitajski KW903 imam) in pogledat, če lahko preberem kaj o stanju DPFja in karkoli drugega pametnega. Sem nekje na forumu srečal spisek PIDov za M6 in bom poskusil uporabit.
Ali lahko poveš v kakšnem stanju je bila mrežica v karterju? Ali je bilo veliko usedlin? Kako velik poseg je takšno čiščenje karterja?
To pomen da istop sistem deluje iz je ready. To niti pribli?no ne pomeni koliko dober je aku. Sam povem
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ko mi je dashcam praznila akumualtor preko noci, je ikonica za akumulator potrebovala 30km, da se je pobarvala modro, saj je bil akumulator cisto izpraznjen. Sedaj, ko ima akumulator zjutraj napetost 12,6V (100%), se obarva takoj modro. Torej gre za idikator stanja akumulatorja.
Kak?ni so kaj prvi znaki, ko je potrebno zamejnati akumulator, glede na to, da pravite, da pri Mazdi dr?i kake 3 leta? Start stop verjetno ne dela ve??
Najla?je je, da zjutraj pred zagonom izmeri? napetost akumulatorja in ?e je vsaj 12,3 V, potem je OK. ?e nima? multimetra, pa je najla?je opazovati status akumulatorja prek MZD connect zaslona in ?e je takoj zjutraj ob zagonu akumulator obarvan modro, potem je tudi OK. ?e pa potrebuje precej ?asa (km), da se obarva modro, pa je v zadnjih izdihljajih.
?ivljenjska doba akumulatorjev je zelo spremenljiva, odvisna predvsem od pogojev vo?nje (dolge vs kratke relacije), ampak kakor je bilo re?eno od tri do osem let.
Zdravo. Nekaj me zanima...kateri akumulator je pravi za na?e mazde 3...koliko Ah mora imeti in kaj je treba paziti glede na to da potrebujem za start stop sistem? Sem gledal po akumulatroju pa ni? kaj ne najdem...
Start stop sistemi navadno potrebujejo "high performance" AGM akumulatorje. Cena original cca. 200+ EUR (vsaj za Mazdo 6).
The manual transmission was discontinued for the 2019 model year, however Mazda has hinted that it might be available as a special-order option in the future.
It's all part of what Mazda calls its "new-generation lineup." These products will roll out between 2020 and 2025 (supposedly), with the Mazda 6 the first to arrive with a rear-wheel-drive platform, an inline-six, and hopefully a look similar to the stunning Vision Coupe concept pictured here.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zamenjal akumulator (zdržal 7 let).
Povezava za deljenje
Deli na druge strani