Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 13 minutami je robz napisal:

Hm, a prav gledam?

Capfgfdgfdture.JPG.cd008ace8dad76f5c11ff4059a4a7616.JPG

Kolikor jaz vem,so vse 1.33 brez turbine. Nasledil ga je 1.2 turbobencinar. 

Razen če je obstajala močnejša 1.33 s turbino; ve kdo kaj o tem ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 minutama je robz napisal:

Berem da ima Auris tudi turbobencinski motor, torej ima turbino. Potem je 1.33 mašina podobna Fordovi 1.0 (125km)? Ali se motim? Sicer je razlika tudi 3valjni vs 4 valjni?

AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI

Auris se spreminja. Novi je privlačnejši, nižji in bolj prepričljiv, s posodobljenim in bolj dinamičnim podvozjem, pa tudi cenovno bolj prilagojen.

1,33 je brez turbine. Veriga, 4valjnik, 100konjev

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 minutama je robertk6 napisal:

Se popolnoma strinjam z prvim odstavkom , kar se pa tiče prevoza kolesa pa nikjer nisem omenil da je na strehi varneje ......govorim o kljuki. No ko boš dal 5000 za kolo te bom vprašal če ti bo vseeno za tiste 3 praske, kar se pa tiče švica in  sladkih pijač ....to se vse umije praske pa ne grejo stran. Sicer kot kolesar točno veš o čem govorim.  Če pa kolo slučajno odleti po cesti pa itak potočimo solze.

Ja kljuka je fajn zadeva.  Ampak vsakic jemati prljaznik dol, nesti prtljažnik v klet ... Pač plusi in minusi , tako kot povsod. Nevem,mene zelo odbija voziti kolo na zunanjosti avta. Konec koncev se ti kdo zaleti v rit...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 11 minutami je robertk6 napisal:

@Slivkanisem mislil na avto ......na specialko če se mu ne smili

Če kupiš ono pravo pokrivalo za kolo je čisto OK , saj vem da nima kam pobegnit ampak problem so razne praske ki znajo nastat ob tem 😉

Sam čist tko... Če smo že odplavali iz teme,pa dajmo čist odplavat... Poznam veliko kolesarjev; kolesom dajemo imena, pucamo jih po vsaki vožnji, doktoriramo iz števcev in gonilk (in iz vseh ostalih delov). Z boljšimi polovicami se kregamo, ker ne zastopijo ,da mora biti kolo v sobi. S hotelirji v Dolomitih se kregamo,ko želimo imeti kolo v sobi.  Bidon mora biti barvno usklajen s štunfi. In tako naprej in tako naprej... Skratka, pazimo na kolesa.

No,ubistvu si prvi,ki ga poznam,ki dojema vožnjo na strehi kot varnejšo za samo kolo,kot vožnjo v avtu. Res. Ponavadi vsi kupujemo avte,kamor bomo spravili vsa kolesa. Malo privezes, stiropor med kolesa,če jih voziš več in to je to. Če se pa popraska ,se pa popraska. Tko... Ni konec sveta. Potrošna roba je to . Še zmeraj je to samo stvar. 

Tako kot je Slivka napisal ; iz dneva v dan gonim(o) ta skupek karbona in plastike , po njemu teče švic, sladke pijače in še kaj , vsako kolo slej ko prej odleti po cesti. Če bom pa  v petih letih pridelal 3praske zaradi vožnje v toplem avtu... jah,bo pa kolo imelo 3praske .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 5 minutami je robertk6 napisal:

Specialka sem mislil ja.....obstajajo tudi cerade za kolesa, mislim da je 100x bolje ga peljati na strehi kot pa ga tlačiti v prtljažnik. Ko sem še sam aktivno bajkal me je prav srce bolelo ko sem specialko za 4500 tlačil not pa je takrat bila pri hiši Omega karavan.

Mah kaj pa vem. Pomojem je večji problem dež, vlaga,megla, ki srecajo kolo na strehi. Pa tele cerade; to ni ok za moje pojme. 

Meni se zdi najbolse mesto za kolo v avtu. Če pa ni prostora, pa na kljuki. 

Pa saj privezes kolo v avtu,nima kam pobegniti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 12 minutami je robertk6 napisal:

Kupil bi nov avto za 12.000 -14.000 in bi potem v njega tlačil specialko???? A se ti nič ne smili????

A specialka?:) 

Ne, resno; pač bajka ne maram dajat na streho ali kljuko. Poraba naraste in zoprn občutek mi je voziti nekaj na strehi plus to da pozimi redno hodim kolesariti na Kras in da je bajk izpostavljen soli, dežju in snegu ter megli na poti do tja... No go.  Raje si vzamem 3minute in dam bajk notri. V xsari to delam že 10let in ni ob tega niti ene praske in nič umazanije.

Ok,v cliotu bi se šel Tetris in verjetno bi malo peezdil kdaj zraven,ampak avto se bolj uničuje s čim drugim,kot s tem da se da bajk v prtljažnik .

Popravljeno od Nejc1986
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 42 minutami je robz napisal:

U tnx za info, vse kar pije do 9l mestne voznje mi je ok:) a obstatja tudi karavanska razlicica tega Aurisa, ali je samo Avensis?

Obstaja v novejši razlicici. Imenuje se Auris TS. 

Sočasno s tem Aurisom,ki so ga prilepili tu gor (prva generacija), pa je bila corolla karavan. Malo so se igrali s poimenovanjem, tako da je nekaj časa Auris bila oznaka za hatchbacke, potem za hatcbacke in karavane (s priponko TS), corolla pa je bila 4vratna. V najnovejši generaciji pa so zapustili ime Auris in je spet vse Corolla.

Popravljeno od Nejc1986
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 21 minutami je NevLado napisal:

Jah novega auta za 14 jurjeu ni več… c3 citroen mogoče brez vsega 🤔

1.33 ne gre nikamor, novega s tem motorjem več nimaš. 1.2T Aurisa sem gledal jaz pred nakupom CX-3 in kot pravim nisem našel nič problematičnega. Potem bi morale vse turbine ribnit pri 100k…

Moj prejšnji 1.4D Auris se še vedno vozi naokoli z 180kkm in original turbino…

C3 malo drazja od clia. Rio, Clio,sandero so cenejši. Najcenejši je space star,ampak je velikostno bolj v stilu Picanta / i10. Res premajhno. 

1.33 je bil do leta 2016. Kar nekaj prevozil corollo s tem motorjem letnik 16. Presenetljivo solidna zadeva , 6prestav, poraba 6,5l

Pravkar je Deeyan napisal:

specialko sm js v Alfo 159 limuzino spravu čez zadnje sedeže brez, da sm karkoli podiru 😂

Jst pa v prastarega punta :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 18 minutami je Jest napisal:

@Nejc1986, kako bi pa resil s prevozom bicikla v Cliu? Prtljaznik?

Specialka gre preverjeno notri :) prtljaznik ne pride v poštev :)

ampak ja,pogrešam čase karavanskih Cliov,Ibiz in podobnega. Bili so grdi,ampak hkrati prostorni za malo denarja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 10 urami je dvorjan napisal:

Niste resni. 1.0 trivaljnik s 65 konji pogojno pritiče upokojenki, ki se pelje 1x tedensko kak kilometer, ne pa za "daily driverja". To je kot bi 12 jurjev vrgel stran.

Ja, novi avti so dragi, rabljeni se dražijo, vse se draži. Ampak vedno raje poiščem dober rabljen avto kot pa izberem vstopni model kateregakoli razreda.

Sploh pa se morate zavedati naslednje: avti ranga Mazda 6 so delani za to, da zdržijo 500.000 km, Mazda 3 mogoče 300.000, Clio pa za 150.000 km. Koliko od teh jih bo neproblematičnih, pa je težko reči.

Moje razmišljanje je naslednje:

če imam 12 jurjev, jih ne bom dal za novega clia ali sandera

dal jih bom 10 ali 11 za par let staro Mazdo 6 in jurcka ali dva na stran za morebiten servis, nove gume itd.

Pa se bom peljal kot kralj, prehitel kogarkoli bom hotel, prezivel, ce se kdo zaleti vame itd.

E,jaz sem pa tu drugačnega mnenja. Avtor vprašanja pravi da bo delal 10t km na leto ,občasno kak izlet. Nekaj podobnega delam jaz.

Raje dam 12t za Clia in ga vozim naslednjih 10let ,kot pa da že v startu kupim 7let star avto višjega razreda,ki bo čez 10let že skoraj polnoleten in imel 300.000km ter bo že v štartu imel vprašaljivo zgodovino. 

Zdaj me bodo nekateri linčali (ali pa tudi ne),ampak imam več zaupanja v to,da bo sandero/clio preživel 10let in  100.000km brez večjih popravil,kot pa ... Ekhm.... Avensis (ali kaksen drug japonski konkurent v tem razredu ) 17let in 300.000km. 

Ok,varnost pa je razlika; tu ti dam pa prav 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 8 urami je NevLado napisal:

Ok kaj zdej iščeš, karavana ali hatchbacka?

Golf == mazda3

Cena za oba z dobro opremo je 25 tisoč.

Mazda6 kot predstavnik višjega razreda in JE karavan pa pride 30 tisoč. 

Povprečna slo družina pa vzame avto na lizing tako da ji je vseeno za ceno…

Kaj pa Toyota Auris 1.2? Te imajo 4 cilindre in ketno… Nisem slišal še nič negativnega o njih.

Vem da je mazda3 v istem razredu kot Golf. In v tem razredu nima karavana :)

kaj jaz iščem ? Karkoli novega do 12-14jurjev :) Pač prisegam na nov avto,ki ga potem vozim 10-15let. Saj to je never ending story; novega clia za ta denar ali rabljen avto 2velikostna razreda višje. 

Auris z 1.2 je že turbina. Sam bi raje gledal 1.33. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 9 minutami je robz napisal:

Jaz kupujem nekj v rangu, mazda 3, 6, ford focus, kia ceed, proceed (kaj je sploh razlika?), hyundai i30, i40, opel astra, itd. Nekaj v rangu 5-7k (raje manj) za vecinoma mestno voznjo, racunam cca 10k na leto, tako, da je v igri bencinar. Idealno bi rad avto mlajsi od 10 let in pod 150k km, ter od prvega lastnika, karavan je plus zaradi kolesa in borda. Ce ne najdem nic pametnega pa bom kupil starejsega atmosferca za par tisoc eur, ki glede na napisano bolje dela kot novejse masine :D

Proceed se od ceed-a razlikuje v tem da ima slednji 5vrat, proceed pa zgolj 3. V zadnji generaciji pa je Proceed oznaka za izvedenko ki spominja na CLS Shooting brake (nekakšen športni karavan torej ). 3vratnega pa v zadnji generaciji sploh ni več 

pred 2 urama je robertk6 napisal:

Clio te bo prišel kar dražje pojdi na konfigurator in malo preračunaj , pa tudi Sandero je čisto osnovni 11.500 kak si boš zaželel malenkost boljšega je že 15.900.

WWW.AVTO.NET

Renault Clio SCe 65 Limited, letnik:2022,12250 EUR :: www.Avto.net ::

To se meni zdi trenutno Best buy. Je pa res mlinček. Ampak to je (če se ne motim )edina bencinska opcija pri cliu.

Popravljeno od Nejc1986
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 46 minutami je robz napisal:

Odsvetovali ste TSI-ok kupim, itak je VW overrated znamka za moje pojme.

Odsvetovali ste turbo mlincke ala Ford Focus 1.0. Te variante se nisem odpisal.

Potem mi ostanejo samo se atmosferci :D zgleda bo odlocitev simpl kot pasulj, sarcasm off.

Osebno bi tudi raje kupil od fizicne osebe.

Enako sem storil tudi pri prejsnji Mazdi. Vsaj mislil sem tako, dokler ni tipa nekdo klical in je v pogovoru omenil nek drug avto. Takrat sem vedel koliko je ura...

Avto kupiti od postenega prodajalca je skoraj misija nemogoce... Imam pa moznost nakupa Crysler Sebring od poznanega prvega lastnika :D

Jaz z enim očesom gledam k nakupu novega (picasso iz leta 09 je pač že malo v letih ). Budgeta imam 12t EUR. Želje imam dokaj podobne kot ti. Ker nihče od znancev ne prodaja avta,gledam novega. 

Ugotovitve: sandero pride 11000,Clio jurja več, zanimiva je tudi KIA Rio, Fiat tipo je malenkost večji in tudi dražji . Vse ostalo (Polo,Ibiza, i20, Fabia...) je še dražje. 

Trenutno se mi zdi Clio Best buy.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 3 urami je NevLado napisal:

Kakšno težavo? :D 

Imaš hatchbacka 3ko, imaš limuzino 3ko, imaš "višje sedečega" cx-30, imaš 6ko karavana ali pa CX-5 če rabiš res orngi placa. Vse z brezkompromisno vrhunskimi in zanesljivimi 2.0/2.5 skyactiv-G motorji.

Nimas pa karavana oz. družinskega avta za povprečno slo družino. Nekaj v stilu golfa,astre. Vem... Trendi so zdaj drugačni. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 22 minutami je Deeyan napisal:

po večini so crkovale AdBlue pumpice, enemu je odtrgalo  jermen in zabilo ventile v bate....

Adblue crpalka je kar znana težava pri novejših Citroenih. Ampak Citroen ima eno drugo težavo zadnje čase; nobenega pametnega modela za množico razen Berlinga. Sam bi res rad ostal na Citroenu,pa preprosto ni nobene izbire. Imajo podobno težavo kot Mazda in še kdo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:
WWW.AVTO.NET

Peugeot 208 NEKVALITETNO VOZILO NEPRESTANO NA SERVISU, letnik:2021,13500 EUR :: www.Avto.net ::

Pomojem je pa nekdo vdrl v telefon-racunalnik  tistega ki je dal oglas gor. Da bi bil prodajalec tako pošten malo težko verjamem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 minutama je Shrek napisal:

Dacia je tudi turbo mlinček...

Jaz osebno raje 10 let starega atmosferca kot novega turbo mlinčka. 

KIA STONIC je še z 1,4 motorjem kvaliteten avto brez turbine. Samo ta nov avto obstaja poleg mazde brez turbine. 

Dacia je NOV turbo mlinček :)

Saj to je večna debata a vzeti nov avto nižjega razreda ali rabljenega iz višjega razreda. Jaz vem da bi gledal rabljenega od nekoga ki ga poznam in mu zaupam (za normalno ceno) ali pa nekaj novega in bi ga imel za 10+ let.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 28 minutami je robz napisal:

Ja trenutno je kar drago. Gledam Dacie pa je Sandero s klimo in zaslonom ter v solidni barvi takoj 13k. Je tudi mene premamila oglasevana cena 10k, vendar je hitro vec. A kdo ve kaksni so kaj popusti pri Dacii?

Huh,res je. Ravno gledal. Sandero s klimo in tempomatom je 12jurjev... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
Pred eno uro je sportman333 napisal:

Predelanim avtom na plin bi se jaz na dolgo in široko ognil :), če ti ni oblika "odvratna" :) 😀 ->

WWW.AVTO.NET

Honda Civic 1.4 Sport, letnik:2010,6800 EUR :: www.Avto.net ::

nimaš s takim avtom kaj veliko zgrešiti...(1.lastnik, malo km).je pa res da je 1.4 bolj mlinček, civic-a bi jaz gledal tistega 1.8. 140 km.....drugače pa mazda 3 ali pa kot rečeno toyota auris (bencinarke imajo mislim da tudi 1.6 130km)....

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=16967513&display=Toyota Auris
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=16888661&display=Toyota Auris

Sam cene so pa šle v nebo. 

Meni je Civic sicer všeč,ampak ne vem kako se obnesejo na dolgi rok.

Imam kar nekaj izkušenj s corollo 1,33. Zadeva ni nekretnina,kot se mogoče zdi,ampak Auris je malo težji če se ne motim. Ampak... A ni imel ta motor verigo? Tam pa piše da je jermen zamenjan.

Jebemu da bi jaz raje doplačal 3jurje in kupil novo Dacio.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

Sam imam xsaro predelano na plin. Zdaj imam na LPG prevoženih že čez 120t km. Razen 2x prižgane lučke za motor ,ker je bila mešanica prerevna (smo rešili s spremembo nastavitev), zadeva dela. 

Ampak... Jaz rabljenega na LPG nebi kupil . Nikoli ne veš ,kako so ga vozili (so bolj občutljivi na neumno vožnjo in na neredno vzdrževanje), poleg tega se marsikateri motor preprosto ne razume s plinom. Poleg tega,je zelo pomembno kdo je montiral sistem. Tega pri rabljenemu ne veš.

Ker ti poraba ni zelo pomembna,bi se ognil takemu nakupu :)

Jaz bi gledal navadne bencinske atmosferce.

Če pa te zanima kaj o LPG pa vprašaj,ampak kot rečeno; jaz nebi kupil rabljenega LPG-jevca.

Popravljeno od Nejc1986
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 minuto je robz napisal:

Kaj si mislite o tem Focusu, je dovolj 101km za tak avto? Ima kdo izkusnje z avtohiso real:)

Poraba pri Cruze-u se mi zdi sprejemljiva:) vse kar je pod prejsnjo Mazdino (9+l) mi je ok.

Corolle so zaenkrat izven budgeta do 6k.

WWW.AVTO.NET

Ford Focus Trend 1.0 ecoboost, letnik:2012,5990 EUR :: www.Avto.net ::

Avto je ziher čisto solidno poskočen. Mene osebno bi bolj skrbela kvaliteta majhnih turbincev po 10ih letih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 56 minutami je robz napisal:

Evo pa sem se po 8-ih letih poslovil od svoje Mazdice (6ka, l. 2004, 1.8 benz masina). Top avto, le prevec zejna je bila in rjasta, za voznjo pa seveda odlicna.

Po toliko letih lastnistva lahko napisem nekaj minusov:

-rocna je bila res slaba, ce se ne motim smo 3x zategovali zajlo in 2x menjali celjusti

-voda v vratih in obcasno v prtljaznih vratih

-cricki

-ekran oz mrtvi pixli na njem

-rja (podvozje, pragovi in blatniki)

-zadnja leta sem jo uporabljal vecinoma za mestno voznjo in je bila precej zejna, racunalnik se je ustavil pri 9.6 L

-dragi deli v slo/jaz sem vecinoma vse narocal iz nemcije tako, da je bilo tudi pol ceneje (vsi 4 diski in 8 ploscic za 160eur, bartog mi je poslal predracun za 360eur)

-klima (Pelko je takrat rekel, da pusca ena izmed cevi... Kljub menjavi je klima ponovno spustila. Nevem ali je bila slaba diagnoza ali slabo opravljeno delo ali pa je zaradi pritiska pocila se kaka druga cev. Uglavnem stroska je bilo takrat cca 150eur, klima pa se vedno ni delovala)

Iscem naslednji avto in imam budget do 6k (rezerve je do 10k, samo res nisem zahteven in bi raje manj). Moje zelje so nekje v rangu Mazda 3 ali 6, Ford focus, mogoce kaka Astra, tudi Kie ali Hyundai-a nisem odpisal in mogoce celo Cruze-a, so res poceni in z malo km. Zelim si bencinarja, najraje do 1800 ccm prostornine, 1. lastnik, do 200k prevozenih km. Karavani so seveda plus, ni pa nujna izbira. Ce dobim kak dober dil grem lahko v nakup takoj, drugace pa se mi ne mudi. Avto bi uporabljal za mestno voznjo in obcasne vikend izlete. Glede na visoke cene rabljenih avtomobilov razmisljam, da bi kupil nekaj poceni za 1-3 leta in sel v drazji nakup, ko se bo na trgu poznal ucinek dviganja obrestnih mer in bodo sle tudi cene dol.

Zanimajo me vasa mnenja in predlogi. Ce kdo pozna kak ohranjen avto, ki je naprodaj, pa naj mi kar napise, lahko tudi ZS.

Jaz bi pogledal kakšno i30tko, corollo, civica... Mogoče cee'd , Megana, mazdo3, focusa? Nekaj kar je pogosto na cesti in slovenskega porekla. Čez Cruza sem slišal kar precej kritik+baje so zelo žejni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.