O?itno ima? problem s telefonovim GPSom, nisi pa napisal kak?en telefon ima? :/
Pa? daj ga na ?ipo ali pa menjaj za bolj?i telefon je vse kar ti lahko tu napi?emo.
Telefon je Sony Xperia Z3 Compact in mi je pr starem avtu (?koda fabia) delal skos kul, sedaj pa ne vem, a je morda mazda 6 bolj izolirana in slab?e lovi. Prav tako mi je parkrat padel na tla in je morda zarad tega tut fasal kak?no notranjo bu?ko, kljub temu, da mam bumper...
Je pa tako, da no?em glih fiksirat telefona nekam na nosilec in sem mislil, da obstajajo kake antence al pa kej podobnega za oja?itev lovljenja signala al pa kej.
Ne vem, kam naj pi?em, pa bom kr tukaj, ker se navezuje na navigacijo.
Za navigacijo od nekdaj uporabljam Google maps, ker je res epic. Ampak odkar je zima (no vsaj takrat sm za?el opa?at, ker avto mam od septembra in se na za?etku ne spomnem, da bi kej slab?e delalo), mi GPS signal non stop prekinja, ?e je telefon na sovoznikovem zicu ali pa v odprtini za pija?o pri ?altheblu. Ko pa telefon dvignem k vetrobranskemu steklu, pa se signal znova vzpostavi.
No in sedaj me zanima, ali se da to nekako re?iti oz. ?e je mel kdo podobno te?avo in jo je re?il...
Imam od hi?e do asfaltne ceste nekje 300 m makedama, del tega je tudi vzpon in ?e zapade veliko snega, kljub plu?enju, ostane toliko snega na cesti, da so samo zimske gume premalo, z verigami se pa peljem kot gospod. AMPAK, ko vidim (slutim, mutim), da bo zapadlo ful snega, pustim avto pri ?lahti, ki ?ivi ob glavni cesti in se tako sprehodim 5 min po na?i cesti in tako ne potrebujem verig.
Je pa tudi asfaltna cesta tak?na, da ko se peljem proti domu, imam vsaj 300 m vzpona preden pridem do svojega parkinga pri ?lahti, ampak se ga da dostkrat ob mali koli?ini snega na cesti brez problemov prevoziti. ?e ga je pa malce ve?, pa se potrebujejo verige, ampak v mojem primeru, bi pa oblekel te nogavice in bratranec, ki jih ?e ima, ni imel nikoli problemov z njimi.
Kar se ti?e ostalega, je pa tako, da sem skos na cesti in gume jeseni menjam pravi ?as in ne rabim nogavic oz. verig za policaje. ?e je res res hudo sne?i ?ez no?, potem drugo jutro, ?e se le da, ne grem na ?iht, pa? pa delam od doma in se ne izpostavljam nevarnostim. Se pa velikokrat zgodi, da grem zjutraj na ?iht v LJ in potem za?ne sne?iti in do konc ?ihta je v?asih cesta dost slaba in za te primere bodo pa nogavice zakon.
PS: glede na to, da verige ponavadi rabim mogo?e enkrat na leto in ?e to v slabih razmerah, je natikanje le-teh v?asih dost zahtevno opravilo. Baje pri nogavicah ne bi smelo biti te?av, saj so enostavne za uporabo...
Rabim pomo? pri nakupu tekstilnih verig za mojo Mazdo 6, ker nimam nobenih izku?enj s tem. Za prej?nje avtomobile sem vedno kupil klasi?ne verige, sedaj pa se mi zdi, da bi bilo potrebno narediti korak naprej.
luknje? Da da? 100.000? za nekaj kar to ni, luknje?
Podjetje Tesla Motors je te navedbe vselej zavra?alo in trdilo, da se navedeni podatki ne nana?ajo na mo? avtomobila, temve? zgolj na mo? elektromotorjev.
Ne vem no, eden v tej zgodbi i??e luknje. Al se Tesla izgovarja na nateg al pa kupci niso pojma, kaj so kupovali in trditve tesle dr?ijo.
Druga? se ne spoznam na elektromotorje & stuff, tako da te?ko pametujem, ampak ?lanek je tako napisan, da bi reku, da kupci i??ejo luknje, kot kak?ni klasi?ni ameri?ani.
Tako hitro pa spet ne napreduje... vsaj ne mnozicno ... In da bi leta 2030 popolnoma ukinili prodajo vozil z motorjem na izgorevanje se meni osebno zdi znanstvena fantastika ...
Zakaj ne napreduje? Zaradi naftnih lobijev, itd... vedno so v ozadju interesi in tudi ?e se leta 2030 ni? ne zgodi, se bo v vmesnem ?asu marsikaj spremenilo. Glede na to, da je 2030 nek deadline za to, bo tut napredek hitrej?i, ve? bo vlaganj v to, proizvajalci se bodo vrgli na glavo v to, saj ?as tika taka.
Mogo?e samo js razmi?ljam tako, ampak meni se ne zdi znanstvena fantastika. Kar se danes zdi nemogo?e, bo morda ?ez 10 let ?isto druga?e... kar je danes vredno milijone, bo morda takrat dostopno vsem nam povpre?nim.
Glede nato, da v Nem?iji od leta 2030 ne bo ve? mogo?e registrirat bencinske oz. dizelske avtomobile, bo vsekakor slej al prej to postal standard, o?itno. Poleg tega so elektri?ni avtomobili trenutno za povpre?ne ljudi ?e rahlo predragi, da bi kar planil in si ga kupil... s?asoma se bo to spremenilo.
A pa je kdo pomislil na to da mora doma zaprositi za industrijski tok in prikljucek?
Ce teslo polnis doma preko normalne vticnice rabi 30 ur za polnemje ce pa ces ti to vsaj v dveh urah napolniti pa potrebujes vsaj 22kw polnilno postajo.....
Zadnji moj post je pristal v napa?ni temi, jao.
Am, sem ?e pomislil na to, ja. ?elje so eno, izvedba je pa drugo, ?al. Pa ?e se ne motim, ti mora podjetje, kjer si zaposlen, zagotoviti polnilno postajo. Naj me kdo popravi, ?e se motim.
Frajer v sivi skodi yeti... stajerska AC, smer stajerska. Vozimo se po obeh pasovih 50kmh, ?as konice. Majster mimo nas po zaviralnem pasu za sneberje, ne zapelje dol na sneberje, ampak z nezmanjsano hitrostjo (vsaj 70kmh), nadaljuje po nekajmetrskem odstavnem pasu, seveda prileti na pospesevalni pas, kjer na sreco ni bilo nikogar, ki bi se ukljuceval.... priletel bi mu direkt v bok...
Debilno.
Ma vsak dan se najde kak?en tak debil na tej relaciji. Pa ?e se samo eden, je ?e malo.
Pustil bi se vozit od Krtine do ?entjakoba vsak dan, ker se itak samo cjazimo v priv/drugi prestavi. Druga?e pa rad vozim avto, ne vem, zakaj bi to po?el avto namesto mene...
Je sicer mal drazji vrjanta od ebaya itd. vendar je bil BT pri meni kljucnega pomena. Zadeva deluje brezhibno in v treh letih nisem imel nobenega problema
Prek ?esa pa je zadeva priklju?ena z radiem? Je treba razkopavat armaturko?
Pa zanima me, kak?ne kvalitete je potem telefonija tuki?
Jest, samo da imam jest se bolj enostavno zadevo. Imam usb vmesnik od densiona kateri ima se BT funkcijo. Avto prizges in se preprosto s telefonm povezes in streamas musko. Ce imas pa BT na telefonu ves cas przgan se pa sam poveze ko si v blizinu avta. Poleg tega lahko se prostorocno telefoniras ali streamas glasbo preko usb ali aux.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Glupo vpra?anje.
?ipiranje mazde6 bi prineslo manj?o porabo?
?e predpostavljamo, da nisem divjak in se vozim po avtocesti cca. 120 km/h.
Hvala.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani