Skoči na vsebino
Kupiti Mazdo 3?
Napisano

Pozdravljeni!

No, kocka je padla. Danes grem pla?at aro za 2017 M3 sedan Revolution 2.0. Tako dolgo sem ?akal zato, ker sem ?e zbiral informacije, iskal varianto glede barve in dobavljivosti, se pogajal glede "popusta" in predvsem, ker sem ?akal, da pred dokon?no odlo?itvijo preizkusim ?e Toyoto C-HR. In sem jo. Zame Mazda zmaga, ?eprav Toyota ni slaba, vendar je to bolj "joystick" ob?utek vo?nje kot npr. pri Renault 2016, pa tudi cena glede na opremo je ob?utno vi?ja. V M3 dobim za slabih 21 ?e skoraj vse, v Toyoti mora? za nekatere stvari iti do najvi?jega paketa opreme. Pa seveda argument 2.0 proti 1.2T. Saj dobro dela (zdaj, ko je nov) ampak jaz sem bolj za klasiko.

Predvidena dobava v januarju. Pa ?e to, za tiste, ki vas zanima - da se kaj zglihat, ?eprav gre za facelift model. Kar pogumno, spo?tljivo in s potrpe?ljivostjo. ;-)

?estitam za odlo?itev.

Glede "glihanja" pa lahko re?em, da o?itno kakor kje in o?itno imate nekateri nekaj ve? v sebi. O pogumu ne ?elim, sem pa bil definitvno spo?tljiv in potrpe?liv pa ?al nisem bil kaj dosti uspe?en.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 3 - Specifi?na vpra?anja
Napisano

Upam, da vse tole niso splo?ne zna?ilnosti Mazd. Jaz priznam, da na testni vo?nji nisem kak?nih zelo glasnih ?ri?kov zaznal, sam te testne vo?nje so bolj tako tako. V tisti uri enostavno ne more? ugotoviti takih zadev. Resno upam, da gre tukaj za posamezne slab?e avtomobile, ker ?e bo cel sinfoni?ni orkester v avto res ne bom zadovoljen :vskalo:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Uf, to pa za mene (ki se ?ele odlo?am o Mazdi) ni fajn sli?at.

Phu tudi meni tole naredi kar velik cmok v grlu. Enostavno ne prenesem mr?esa v avtu. Pri prej?njem vozilu sem imel en zvok iz armature za katerega sem se 5 let prepri?eval, da me ne moti ampak dejstvo je da sem ga preklinjal vsaki? ko se je pojavil.

Ni? bomo videloi kaj bo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cenovna razlika med 16'' in 18''
Napisano

Res da je najina Cx 3 ampak je zgodba ista: pri tej opremi so 18'' plati??a; in ker bo avto pri hi?i ve? let, sva se ?e v ?tartu odlo?ila, da za zimski komplet vzameva 16'' - v salonih Mazde so imeli kao akcijo in sem dobil ponudbe za lita plati??a + Sava HP 2 za okoli 800 ?; seveda sem ?el potem v "lov" po vulkanizerskih delavnicah in dobil komplet (z vsem, kar sodi zraven) za 600 ?.

Samo predvidevam,da  nisi dobil tako ugodno ceno z original Mazda plati??i?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Men je uspelo dobiti zimske gume (+alu feltne za njih), navigacijo in nedopla?ilo barve.

A to si dobil na modelno leto 2017? Daj lepo prosim napi?i kje, ker me res zanima? Jaz sem dobil nekaj popusta na navigacijo in ?isto ni? ve? od tega. Eni imate o?itno res odli?na pogajalska znanja.

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A potem nisi bral zadnjega Avtomagazina kjer je 6tka malenkost bolj?a od i40, Passat, Superb sta tako ali tako oh in sploh a takoj za njima sta Mondeo in Talisman.

Pha ?e bi se pa zana?al na avtorevije potem bi pa ?e bi bral AutoBild itak lahko kupil samo VW in mogo?e kak?no njihovo podznamko in v primeru slovenskih revij ?e kak?en Renault zraven.Res imam ob?utek, da testi v revijah ve?krat niso niso realni. Res se da na spletu dobiti precej bolj relavantne podatke, itak pa si mora vsak sam ustvariti vtis in pridobiti mnenje na podlagi izku?enj.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Mazdasi, meni je tole nepojmljivo, da imas vozilo letnika 2016 in se ukvarjas s korozijo! Pa saj nismo vec v 70ih prejsnjega tisocletja in govorimo o dokaj ugledni znamki! :(

Se popolnoma strinjam. No iz lastnih izku?enj ?e ne morem govoriti (in upam, da mi ne bo treba) amapk kolikor se lahko zasledi na spletu, je to velik problem Mazd. Ja tudi novej?ih letnikov.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Pozdrav !

Je ?e nimam, imam naro?eno. Samo ko sem videl po drugih forumih kak?ne te?ave imajo ?e vedno zaradi rjavenja na skoraj novih avtomobilih, se mi je malce cmok v grlu naredil.

?e kaj ne prenesem na avtu je to rjavenje, ni? kar bo pa bo

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Nov HUD je fajn, elektri?na zavora sprosti precej placa na sredi, zaslon ne zgleda ve? tako ?e?ko. Pa mislim da je kamera zdaj serijska glede na 2014+ modele?

Na za?etku so kao meli nekaj problemov, samo naj bi se do zdaj ?e to spucalo. Na mojem nisem opazil nobenih te?av (2016, Mehika).

Pozdrav !

Lepo sli?ati, da je zadeva ok. Me pa zanima ali sestavljajo v Mehiki tudi motorje ali samo skupaj sestavijo kon?ni izdelek?

LP

PS. Nekje sem celo zasledil, da so se te?ave z rjavenjem, kot izhaja iz zgornjih slik bile prisotne samo na Mazdah, ki so pri?le z Japonske.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Malo sem bral tuje forume in bo kar dr?alo. V bistvu pa je tako iz ?isto prakti?nih razlogov: V mehi?ki tovarni delajo ve?inoma za severnoameri?ki trg (ZDA, Kanada), kjer pa nimajo v ponudbi dizlov. Imajo pa zato recimo 2.5 L bencinarja. Poleg M3 delajo, ?e se ne motim ?e Mazdo 2. Na Japonskem (poleg EU seveda) pa se prodajajo tudi dizli, zato jih delajo izklju?no tam. Potem teh dveh je ?e ena tovarna na Tajskem, vendar tam je proizvodnja bolj kot ne za azijski trg, izdelujejo pa tudi CX-3 in Mazdo 2. Avstralija recimo tudi ve?inoma (ali morda celo izklju?no) dobi samo japonske M3.

Pozdrav !

Ja sli?i se razumljivo zakaj samo Mehika. Predvidevam, da je kvaliteta izdelave na popolnoma enakem nivoju in ne kot namigujejo nekateri, da naj bi bila slab?a. Po moje imajo standarde in kon?no kontrolo enako kot na Japonskem.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.