Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Aja, a naj bi bil delno softwersko zaprt do 2000 km? Jaz jih imam 1180km pa ga že bolj kot ne vozim normalno (če je treba ga pritisnem) edino nad 5500rpm še nisem šel, večinoma pa vozim v "kleti"😁 z obrati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Uf to gre men noro na živce...vedno ko dobim avto se sprehodim čez vse menije in ugasnem nepotrebne stvari kot so pisaknje, ko prekoračiš hitrost, potem tisto, ko ti piska, če greš blizu črte,..ipd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Jaz se vozim cca 35 km v službo in imam do tja krepko pod 6 l...izpiše mi 5,6...ampak potem še jajcanje po mestu in je povprečna potem na 6,3 na M3 G120 pa sem imel okoli 6,5 ali kak deci dva čez. Tankam vedno 100 oktanskega. Se pa še nisem navadil na vožnjo (višje sedenje) tako da mi je bila g120 čez ovinke veliko boljša 🤔 (sedež imam na max nižini :) ), no ja to sem tako pričakoval...ostalo pa je NORO 😍, tišina motorja, radarski tempomat, menjalnik (še krajši in natančnejši gibi), udobnejše sedenje, boljše požiranje naših rovtarskih cest, super volan, matrični žarometi, pa lepa je ko šus 🥰

Popravljeno od tommaazz
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Evo prvi tank je za mano, povprečje je bilo 6.3l/100km...odlično, zanimivo pa mi je, da sem pričakoval višjo porabo kot prej na M3 g120 in sem prijetno presenečen 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

A se mogoče da kamera kaj nastavljati? Zanima me,če imamo možnost,da se črte premikajo skupaj z volanom (se pravi predvidena pot vozila)? V nastavitvah nisem našel ničesar, v navodilih pa piše tak kot da je to možno...ali je samo pri 360 kameri?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Evo je, še moja makina 😎. Vožnja je fenomenalna, veliko tišja kot v Mazdi 3 ter udobnejša. Notranjost pa je tak vsaj stopnjo ali dve višje in sploh ni primerjave, TOP👍

IMG_20210902_173817.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ma saj je meni tudi lepa Mazdina rdeča, še posebej en odtenek, ki sem ga videl samo enkrat in to na Mazdi 6 karavan...taka gloss barva je bila, kot bonbonček 😍. Ampak na CX30 zame žal pašejo le te malo temnejše...machine gray ga naredi elegantnega, tudi polymetal ni slaba a mi preveč sekajo tiste črne obrobe ven, modra pa mi je bila malenkost pretemna, čeprav na soncu zgleda fenomenalno, v oblačnem vremenu pa skoraj črna...zdaj tako je, kar je, odštevam...še 4 dni 🥰

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 urami je Bini napisal:

Takih je malo,ki kupijo avto brez testne vožnje🤔. No jaz ga moram sprobat in če lani nebi vozil 150 tko,letos pa 180 tko nebi vedel kaka je razlika in se nebi odločil za 186 tko.:bravo:

Meni je bomba,samo motor naj dela kot je treba in sem zadel v polno.:jupiii:

IMG_20210826_153953~2.jpg

Se vidimo se vidimo,samo ne vem še kdaj.....🤔

Verjetno,ko bo čas......😊😆😂

Bom povedal,ko ga bom vozil a sem ga usral al ne🤣...ker sem ostal na Mazdi sem prepričan da je to to in ne potrebuje m testne vožnje 😁👍...sem pa razmišljal tudi o drugih znamkah(nova Kuga,Quashquai,Tucson), takrat pa bi šel obvezno na testno vožnjo😁...a ker sem vedel,da me srce ❤️ 100% vleče k CX-30,nisem potreboval ostalih testnih voženj. Jaz še vedno mislim,da je dobro,da sem vzel G150,saj je ta bencinski motor še eden redkih,če ne zadnji, ki ne potrebuje filtra trdih delcev(kot dizel),namreč X ga ima😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ne, samo sedel sem notri 🙃. Itak nimam kaj falit, če je že 3 bila top, ta pa je novejši pa še malo poskočnejši motor ima...znotraj mi je pa res top...oldschool-eleganca, urejeno, kvalitetno,... 😍. Ja prtljažnik je po višini večji po dolžini pa dejansko manjši, mah, glede na to, da imam enega otroka itak ni panike :), čeprav še samo dobra 3 leta pa ga bo počasi tudi on lahko vozil 🥰...malo me skrbi, ker bo kar velik "mali", mislim, da me bo nekje prihodnje leto, konec leta ujel 😆 (pa sem velik 179 cm)...imam občutek, da bom potem jaz zadaj sedel, žena pa spredaj 🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Dajte mi malo povedat kako je električno odpiranje prtljažnih vrat?ne vem,nisem najbolj navdušen nad tem,se mi zdi da je še ena stvar,ki lahko hitro crkne...ampak je v style opremi (ter gt).ste zadovoljni,deluje ok?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Bini napisal:

Ja kako bo pa zgledala na 16kah,ne to delat no! Že na 18kah zgledajo mala kolesa in bi dal najraje 19tke gor če bi šlo!🤔

Kaj boš pa kupil,če ni skrivnost in kje?😉

Ravno imam knjigo z navodili v rokah in piše,da so med drugim dovoljene 215 65 16" gume.😃Homologacije pa nimam pri roki in pogledam jutri.

Ja sem gledal,da ne izgleda ravno najlepše na 16🤣...bom videl...sem že prej na Peugeotu 508 imel 18 zimske,jih bom pa zdaj tudi🤔...vzel bom (želja) g150 plus style sound (glede nato,da sem HI-FI guy in je bilo ozvočenje narejeno posebej za cx30,je to to 😁),barvo pa bi imel modro,ampak mislim da je ni ni na zalogi😢...bom videl kaj bo.

Popravljeno od tommaazz
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Evo fantje, zdaj gre počasi zares :) ...jutri verjetno na pogajanje...me pa zanima, če moja 16" zimska platišča pašejo na cx-30, verjetno ja? ali...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Je pa ta nova verzija X kar poskočnejša od stare kolikor sem gledal teste, pa dejansko so ga kar izboljšali...mislim, da so dali nove cilindre in pa znižali kompresijo iz 16:1 na 15:1...so ga lepo optimirali. Važno je, da ne bo slabše od moje g120 kar mi je bistvo, bo pa sigurno vsaj tako ali celo malenkost poskočnejša, saj ima malo boljše razmerje KM/kg :)...pa nad 4kRPM bo sigurno še vlekla🙃

Tukaj je nekaj informacij o spremembah, če koga zanima :) ...

WWW.AUTOMOTIVEWORLD.COM

The 2021 model year versions of the Mazda CX-30 and Mazda3 see the debut of the updated version of Mazda’s unique Skyactiv-X SPCCI Spark Controlled Compression Ignition petrol engine

Popravljeno od tommaazz
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ma bom jaz tudi raje ziheraš (kar dejansko sem 😁) in bom raje vzel g150,neke hudo velike razlike tudi ne more biti...če pa 1 s hitreje do 160 prileze pa mi tako ni pomembno😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.