Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

No jaz sem imel na M6 porabo 6,9l z 2.5l avtomatikom. 

Nič nimam proti X motorju, je tudi tehnološka zanimivost, samo na področju porabe, sploh v primerjavi z ostalimi mazdinimi notorji, pa tud ni takšen presežek kot ga želijo nekateri prikazati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Pa dobr, ko to berem si mislim očitno je CX30 res šparovec in grem mal pogledat spritmonitor.

Cx30 z X motorjem je poraba uporabnikov od najmanj 5 pa do največ 9 l. 

Pa pogledam še dinozaverski motor 2,5l v M6, ki je mimogrede težja in se poraba giba med 6 in 10l.

@Alex dej prosim razloži kaj je sedaj tolk šparovnega na tvoji premiumki napram drugim mazdinim bencinarjem.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 3
Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Tako pri avtu kot pri ženskah. Proporci , eleganca, lepota gibanja... to mi pač sede.

Jebo te, rad bi videl tvojo izbranko, to pa mora biti petarda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 3
Napisano

Zanimivo kako različno vidimo stvari. Meni se pa sanke prov dopadejo, hkrati pa so praktične da ne rabim vsakič posebej šraufat nosilcev v streho ko grem kolesarit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Alex napisal:

Mašina je pa za ene tri generacije nodernejša kot dinozaverski 2.5 motor.

Veš kaj pa meni ni jasno, zakaj je ta tvoj najnaprednješi motor vgrajen samo v CX30 in M3, v velike mazdine avte M6, CX5 in celo najnovejšo CX60 pa tlačijo zastarelo tehnologijo?

Mogoče zato ker te avti rabijo močan zanesljiv motor? 🤷‍♂️

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 3
Napisano
pred 1 uro je brett napisal:

Sam sem postal bolj pozoren v zadnjem letu, ko so me začeli srbeti prsti, da bi posegel po CX-5. Še posebej sedaj, ko vidim koliko okvirno iztržim za manjšo sestrico.

Aha, tud sam sem imel takšne racunice koliko bom iztržil za M6. No ko pride do prodaje pa se zatakne, sem bil na koncu vesel da sem jo prodal pod ceno, pa je bila top avto. Mogoče boš CX-3 lažje prodal, ni pa nujno. Vglavnem po moji izkušnji so cene na avtonetu previsoke in je treba kar fajn spustiti da prideš v ožji krog izbire potencialnih kupcev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jz imam na M6 z 2,5l motorjem porabo 7l. Vožnja je 60% relacija Kranj- Domzale, 10% mesto, 30% AC polno nabasan via Croatia. Nisem divjak, vozim normalno, gužve za mano ni nikoli, ko mi paše ga stisnem, drugače pa pametna predvidljiva dinamična vožnja.

Sosed ima enako vozilo pa ima 10l porabe.

Te motorji niso pozrešni odvisno je samo kakonga voziš. Tudi vsi novi turbo opevani mlinčki ne pijejo nič bistveno manj če ga mal bolj pohodiš, edino po mestu pa so verjetno malo manj požrešni.

Sem se pogovarjal tudi z lastnikom dizla M6 2,2, 184km, se je vozil vsak dan relacijsko, normalna vožnja, poraba 7,5l. Ok, lahko da je imel slabse pogoje za vožnjo kot jaz, samo kaj dosti pod mojo porabo ga verjetno ne bi spravil.

Sam se moraš odločiti ali hočeš dizla z boljšim navorom in visjo možnostjo okvare ali top zanesljivega atmosferca. Poraba ne bo bistveno drugacna.

Če bi ga šparal sem prepričan da bi svojega spravil pod 6,5l.

Aja, pa ne oziraj se na @Alex v delu kjer govori o zastarelih motorjih. Ja res je, motor ni zadnje čudo tehnike, je pa zato vzdržljiv in denarnici prijazen za vzdrževanje, beri samo tankaj in vozi.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plastika na Mazdi CX 30
Napisano

Ta tema v osnovi ni nič zgrešena. @DragoK je pač motila plastika, za kar je navedel tudi nekaj dejstev in verjetno ima tudi prav, da je plastika slabše kvalitete.

Problem se je pojavil iz dveh razlogov:

1.  @DragoK je pričakoval množično potrditev s strani članov foruma, vendar vsi niso bili enakega mnenja oz. se jim problem plastike ni zdel omembe vreden. Ker ni dobil željenega odziva je postal razočaran, saj je bil prepričan v svojo trditev. Razocaranost je negativno čustvo, ki vpliva na vedenje posameznika, kar se je posebej pokazalo v njegovi komunikaciji.

2. @DragoK ni mojster komuniciranja, predvsem mu težave dela kontrola jeze, izbira besed primerna javnemu forumu in občutek nemoči, kar kompenzira z nesramnim vsiljevanjem svojega mnenja.

Kakorkoli, @DragoK, člani tega foruma so mi že velikokrat podali super nasvete, včasih pa se je nasel tudi kakšen komentar, ki mi ni bil všeč, pa sem se mogel tudi zadržati, da nisem nazaj udaril z vsemi topovi. Svetujem ti, da kot lastnik Mazde ostaneš na forumu in iz njega izvečeš karkoli koristnega, hkrati pa upoštevaj, da so za profili članov različne osebnosti z različnimi mnenji, zato tvoje mišljenje ne bo vedno edino pravilno. Na forumu je potrebno upoštevati in dovoliti mnenja ostalim in kar je najpomembneje, biti spoštljiv v komunikaciji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 45 minutami je Hixxy napisal:

Mehanik mi je računal

75€

še enkrat napišem

75€

Dihej, dihej, 75€ ni nič posebnega za današnji čas. Časi so se spremenili, počakaj, da ti bo kakšen mojster prišel kaj na dom delat, tam boš šele sopihal. Vsi obrtniki takšni in drugačni so navili cene v nebo.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup vozila do 6k
Napisano

Sodelavka za sina kupuje vozilo do 6k. Vozilo mora biti velikosti Mazda 3, Megan, Astra.... Predlagal sem ji bencin. Malo sem pogledal kaj se dobi, ker pa nisem glih poznavalec pa prosim za vaše mnenje, kaj bi bil vredu nakup, predvsem z vidika zanesljivosti motorja, okvar. Lahko dodate tudi kakšno drugo vozilo, ki meni ni padlo na pamet.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18806313&display=Mazda Mazda3

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19102888&display=Mazda Mazda3

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19212570&display=Peugeot 308

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19208672&display=Peugeot 308

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19209521&display=Renault Megane

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19206620&display=Renault Megane

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.