Pred kratkim sem vplačal aro za Mazdo cx-30. Prodajalec je rekel, da je dobavni rok do 4 mesece. Zanima pa me koliko ste tisti, ki ste že lastniki istega modela čakali na avto?
Hvala za vaše odgovore.
1 mesec pred 2 leti, je bil ravno v Hamburgu.... 😉
Recimo, da je mož vozil s hitrostjo 110 km/h. to pomeni 30 m/s.
Upoštevajmo, da je reakcijski čas človeka sekunda, mogoče sekunda in pol.
Ženska je bila v dveh sekundah na prehitevalnem pasu. Če je bil možakar 60 metrov daleč, ko je ona zavila na avtocesto, je možakar komaj zavoro stisnil, pa je že počilo (še enkrat poglej posnetek: v trenutku, ko je ženska s sprednjim levim kolesom prevozila črto in je bil kljun vozila na voznem pasu, se že vidi tudi kljun vozila, ki vozi po avtocesti. Zna biti, da ni imel niti 60 metrov za odločitev in manever). Je pa možakar reagiral povsem refleksno. Kajti vsak bi pričakoval "pacienta", ki bo iz pospeševalnega pasu takoj zavil na vozni pas, pa čeprav s 40 km/h, namesto da bi po pospeševalnem pospešil in nato zavil na vozni pas. In se je možakar enostavno prestavil na prehitevalni pas. Ko je ugotovil, da ženska polkrožno obrača, ni bilo več ne časa ne prostora za "umik"...
Bi bilo bolje, da sploh nebi reagiral, kot pa je.... Sem pa tudi napisal, da ne pričakuješ takega manevra voznice...
Ps, lahko, da še kdo ne ve, nikoli ne glej prepreke, ovire itd.pred sabo ampak mimo nje, to ti lahko pride prav v marsikateri situaciji...😉
Sem pa pri posnetku opazil, da je reakcija voznika, ki je trčil vanjo bolj kot ne nerodna, izogibaš se vozilu kontra od smeri vožnje nasprotnega vozila. Mogoče bi se dalo tudi kaj rešit z drugačnim manevrom.... 🤔 Je pa res, da kaj takega ne pričakuješ na taki cesti.
Na službenih sem imel že razno razne gume in nek najboljši občutek mi je bil na Conti, Danlop, G J in Kleber. Vse ostale so bile tako, tako a se nekako pomatraš in gre... Je pa veliko odvisno od avta in voznika...
Če se voziš v jutranjih konicah je pa tako vse odvisno od vozil pred tabo.... 🤔
A v našega FucksWagna lahko nalijem blinker-fluid od VWja?
Nalij rajši ta sredinskega bo morda manj problemov z "lučkami".... 😁😉
pred 2 urama je Alex napisal:
Imamo enega mazdaša več. 😊
Do sedaj je vozil hondo accord. Atmosferca.
Pravi, da mu pije 9-9,5/100.😬
Sedaj, ko so njihovi otroci na študiju v Ljubljani rabi dober in manjši avto. Ki bo pil znatno manj. 😊
Znanec je bil zmenjen da gre na poizkusno vožnjo s cx 30. Pa sva to rešila kar midva na hitro. Posodil sem mu svojo za krog do Kozine in nazaj... Narejeno. Včeraj jo je šel vplačati. 👍
V tem primeru pojdi k mehaniku ali k avto električarju. Nekdo, ki nima izkušenj z elektriko, lahko skuri/"zmeša" elektroniko ali zaneti požar, pretegne kleme, ... ne splača se igrat za cca 30 € razlike.
Sem zdaj pogledal račune iz servisa in ugotovil, da so lani uporabili olje Supra 0W-20, prejšnje leto pa Ultra 5W30, tako da bi lahko bil vzrok tudi v tem. Bom vprašal še na servisu.
Sigurno se pozna to olje saj je bolj redko, jaz bi točil 5w-30 kot se je prej. 😉
Zdaj v soboto bom menjaval 5. Prvič so mi v garanciji menjali do mislim da nekje 25000km - 30000km dva krat, potem sem jim napisal da bom sam kupil zimmermanove in so mi držali do 100000km, zdaj sem menjal spet z zimmermanovimi in ekola zvito, včeraj domov privlekel textar, zdaj še nabavim nova vodila bremzcilinder pasto in silikonsko mast za vodila, pa da vidim kaj bo.
Tvoj avto je pa res u nulo porihtan..... 👌👍😉
pred 3 minutami je toto89 napisal:
Na displayu je ponavadi malenkost opisana napaka pod "Warnings".
Koliko pa je star akumolator?
Bi ga bilo treba izmerit, da se točno ve, če ni brezveze menjat in dat 150-200€ za novega( i-STOP)akumolator mora bit! 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
1 mesec pred 2 leti, je bil ravno v Hamburgu.... 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani