Skoči na vsebino
Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano
pred 12 urami je MarkoSolnir napisal:

Hvala za vse koristne informacije! Zanima pa me, če se splača kupiti potem kakšna rabljena original alu platišča? S tistimi ne bi smelo biti nič narobe, tveganja za luščenje, rjavenje verjetno ni toliko, kot pri neoriginalnih?

Original platišča so najmanj za komplicirat :D Kupiš, montiraš, daš na avto in je mir. Pri aftermarket platiščiš boš imel malo telovadbe, bodo pa ceneje. Predlagam, da spremlaš ali boš kje dobil kakšna rabljena original.

pred 4 urami je TBA napisal:

Po mojih informacijah se homologirajo samo gume. Če imaš v avtu certifikat za felge in imaš avto cerificiran, bi moralo biti ok. 

Kar se pa aftermarket felg tiče pa na določenih straneh piše katere so ok za zimske razmere.

Lej ne :D Kregal sem se že s pol foruma glede tega, na žalost jih je večina samo teoretikov na nivoju gostilniške debate, ki niso še nikoli homologirali ničesar, je pa verjetno nek sosed od bratranca enkrat 2015 nekaj homologiral. Zdaj če nočeš bit tudi ti v tem klubu mi verjami to, kar ti povem. 

O tem govori tudi zakon za motorna vozila, več o tem tukaj:

https://www.mazda-si.net/topic/16834-mazda6-g192-at/?do=findComment&comment=470131

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 9 minutami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu dama pa se ne zastopm prou preuč na običaje, k jh jmaste tm doli. A ti med vožnjo voziš al gledaš filme?

Glede na to opremo v tem avtu nimaš niti digitalnega imenika klicev, kar pa nekateri precej uporabljamo v avtu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 urama je MazdaBoy napisal:

Evo, če kdo išče avto z malo km, za ljubitelje SUV-ov, za 23k € (ugodno 🤔?)..... 😊

WWW.AVTO.NET

Mazda CX-5 2.0 G 165 EMOTION, letnik:2019,23900 EUR :: www.Avto.net ::

Res je ugodna cena ampak nima niti klime, niti digitalnega zaslona :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Jaz sem imel ob nakupu original feltne dimenzijo tudi 7.0jx18 ET50 in tudi v kartončku so oboje dimenzije. 

Res pa je 18 letnik a ne vem zakaj bi bilo pred FL kaj drugače saj je isti model in podvozje.... 👍

Seveda, Marko je spraševal za dimenzijo R16. Če gledamo R18 je pa potem 7x18 ET50.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano
pred 11 urami je MarkoSolnir napisal:

Tudi jaz imam Mazdo 3 SP G120 Revolution, letnik 2016. Ne najdem točne informacije o platiščih. Homologacijo imam za 205/60 R16 92VR.

Kakšen pa je ET? Kje najdem podrobne informacije o tem? In kakšna je širina platišč? Imam 5 vijakov, razdaljo pa sem izbrskal, da je najverjetneje 114,3. Drži? Ker se zavedam, da je potrebno biti pri teh zadevah sila natančen ne bi rad zgrešil pri nakupu platišč in pnevmatik...

In pa še neka oznaka DOT (Primer: DOTxx22)?

Homologacija je vedno narejena za original platišča za katera jamči Mazda. Na spletni strani pod dodatno opremo odpreš neka platišča, npr tole (ta so za letnik 2016/06 dalje): 

WWW.MAZDA.SI

Preberite dodatne informacije o dodatni opremi vozil Mazda in izberite prave kose, Ki bodo vaše vozilo Mazda naredili res unikatno.

Tukaj piše 6,5x16, zamik 50.

Takšna so torej original platišča, ki so homologirana.

Če boš dajal gor karkoli drugega kot v teh merah, moraš homologirat po zakonu - zato poleg platišč dobiš tudi tuv certifikat. Načeloma lahko izbereš tudi kakšna druga platišča in v tuv certifikatu preveriš, če so legitimna za tvoj avto.  Notri je tabela in poglej za tvoj avto. Tako si recimo lahko izbereš drugačen ET, za 5 mm širši npr. Homologacijo pa opraviš na amzs, avto krka,... košta 35 eur. Nekateri ne grejo nikoli homologirat pa se vedno vozijo z neoriginalnimi, jaz za 35 eur ne reskiram :) 

Na razpolago imaš 4 original platišča od Mazde za tvoj model - https://www.mazda.si/lastniki/dodatna-oprema/?model=MAZDA3&year=2016-06-01

Najcenenejša so 758 eur.

Tako da si preračunaj, če boš kupil neoriginal platišča za 400 eur pa montaža pri vulkanizerju s papirjem o tehnični vgradnji cca 50 eur pa avtokrka homologacija 35 eur si na ceneje kot original.

Priporočam pa ti, da kupiš neoriginal platišče, ki je požegnano za zimo. Nekatera niso in se potem luščijo, rjavijo, etc.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Evo kolesa zamenjana,letna za zimske....👍

Malo sem se poigral in jih malo zvagal in poslikal za primerjavo,letne Bridgestonke imajo 23kg,zimske Klebrce pa 24kg,verjetna razlika zaradi več profila,letne 5mm,zimske 7mm.Vizualno so mi všeč obojne čeprav svetle bolj izstopajo in mi nekako večja zgledajo zaradi srebrne barve. Pregledal sem malo zavore (ate) in so kot nove.....😊 

Na koncu pa ena fotka med CX-30 vs X CEED ,ko so ravno tako bile parkirane,so pa drugače v istem velikostnem razredu....😉

IMG_20221106_140121.jpg

IMG_20221106_141600.jpg

IMG_20221106_151023.jpg

IMG_20221106_153658.jpg

IMG_20221106_142359.jpg

IMG_20221106_152407.jpg

Čeljust ti hoče že rjavet. Wd-40 pa zobna ščetka!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je Deeyan napisal:

Pa da vidimo kok se kej obnesejo Continental 🙂

IMG_20221105_153328.jpg

Uf, a niso te kao “the best” po amzs testu? Lepo!!

Disk pa spodaj na notranji strani malo podrgni z wd-40, samo pazi, da negres po dejanski povrsini zaviranja, ker bo potem katastrofa :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Haxballer napisal:

Vsem lepa hvala za komentarje in vaše izkušnje. Sem dobil par zelo koristnih informacij.

Šel bom na ogled te Mazde 3, z zgodovino vozila: AvtologMi je zelo všeč - prav po mojem okusu.

Morda kak vaš pomislek? Vidim, da sta avto imela v lasti dva 70+ letnika, kar bi po "nenapisanem pravilu" naj bil dober znak, ni pa nujno. 

Tehnični pregled je bil samo eden - 2020, avto pa je letnik 2016. Kaj to pomeni v realnosti? Zakaj pri nekaterih tehnični pregledi niso redno zabeleženi?

null

2022 tehnični je tudi že moral bit, ampak avtolog ob zacetku naslednjega leta vnese notri podatke za nazaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 G165 Revolution, letnik:2021,29800 EUR :: www.Avto.net ::

Mmmm :wub:

Škoda da ima ta motor za reveže

dne 19. 10. 2022 ob 9:16 je MazdaBoy napisal:
WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 CD184 AT Revolution, letnik:2019,25660 EUR :: www.Avto.net ::

Nova cena iz 25660 na 24940

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Android Auto Wireless
Napisano
pred 2 minutama je Janez007 napisal:

OK, za A mi je jasno.

Kaj pa B? Ali ni Carsifi samo za Android, ni pa za iOS?

Pri A točki sem tudi sam razmišljal kaj in kako. Če kupiš na aliju, moraš potem sam updejtat info. Če kupiš na pooblaščencu, se rešiš te traparije.

Glede B preberi še v eni drugi temi, ki jo imamo. Ampak zakaj bi želel imeti brezžično povezavo, če ti to pije baterijo in je boljše, da si na kablu in se telefon še malenkost polni? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Android Auto Wireless
Napisano
pred 8 minutami je Janez007 napisal:

Na kratko me zanima, kaj moram kupiti za brezžično povezovanje telefona na zaslon avta, oboje Android Auto in CarPlay.

A. Pri Mazdi 3, model 2017, ki še nima vgrajene funkcije Android Auto in CarPlay?

B. Pri Mazdi 6, model 2019, ki že ima vgrajeno funkcijo Android Auto in CarPlay preko USB?

A. 1. 

In montiraš sam

A. 2. pokličeš na pooblaščenca da ti zmontirajo oni za cca 250-300 eur

B. kupiš to, kar je nabavil @kacnje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
pred 17 minutami je Bini napisal:

Avto je bomba,res dobro šiba.....🔥😉👍

So mi rekli na servisu,da po njihovih podatkih na CX-30 do 100kkm ni imel še nihče nobenih problemov,če ni tako napišite lastniki CX-30tk kakšne vse probleme imate razen tega,da premalo "pije".....😉😂

Počakej še pol leta, ko boste imeli srečanje ob menjavi motorčkov poklopljivih ogledal :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozdravljen na forumu! Tako stare se ti ne splača uvažat iz Nemčije, ker kot si že ugotovil zna bit na koncu več stroškov kot koristi.

Predlagam G120 motor - dovolj moči, dovolj tih, dovolj glasen. Poraba pri dinamični vožnji okoli 6,5. 

Ko boš kupoval se glede motorja ne rabiš sekirat - preveri samo, da je bilo olje menjano v roku 20kkm. Glede ostalega - volani znajo bit kar hitro spraskani, ker imajo slabe materiale - povprašaj o tem, ali je bil volan menjan. Isto velja za stranska ogledala - zelo rad crkne motorček za zapiranje. Ponavadi menjano v garanciji, potem pa boljše, da to izklopiš, ker bo po 3 letih spet šla zadeva rakom žvižgat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 10 minutami je Alex napisal:

Ha, ha, se pravi, po tvoji logiki, da če kupiš avto za 5 jurjev in pije 20 l/100, si še vedno v prednosti. 🤣🤣

Ne, jaz ti govorim za najin primer, kako nima veze tiste 2 litra manj porabe :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 10 minutami je Alex napisal:

Zanimivo, a ne? Zadnja vožnja Kp-Udine in nazaj, tempomat na 140-150, povpr. poraba 6,3/100.Pa če ni to zastonj.. 😊

Ne ni, ker če se ti voziš z povprečjem 6,5 in jaz z povprečjem 8,5, bova v 1 letu pri 30kkm pridelala za 850 eur razlike (po trenutni ceni goriva). Jaz sem dal 10 tisoč manj za avto kot ti, tako da imam 11 let fore, da te ujamem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz pa mislim da pri CX-30 ni problem v gumi, ampak v SUV-u :D Alex in Bini sta imela prej oba nizek avto, SUV se pa pač vozi drugače zaradi višjega težišča je tudi bolj obremenjen v zavojih, sploh pa v mokrem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 7 minutami je MazdaBoy napisal:

Kaj, sploh ne bi več vozu dizla mazdo? Si imem kdaj slabe izkušnje z dizlom al imaš že skoz bencinarja?

Ti bom kar jaz odgovoril - reciva, da se je moral z CD175 ukvarjati več kot z ženo.

Potem je pa sprobal G194 in mu spet ni bilo ušeč, ker je bilo pa preveč časa za ženo na razpolago. :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 18 minutami je SpEkTr napisal:

Huh? Ženin avto, notranja stran gume, 7 let stare..
39b4db9203df2b42b88fdd4f8310dc19.jpg

a0d1062715dcbdf54eb1b177d131e72b.jpg

7 let :)

To je to kar vam skos govorim, pa se delate norca iz mene.. Včasih so to naredili za ziher, zdaj pa ti prodajajo zgodbo, da je gume treba menjat na 4 leta in je guma pač narejena za 4 leta :D 

Drugače ne bi imeli plastičnih pokrovov karterja na najbolj premijskih vozilih X186 benzinar.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.