grega, za zimske gume (po zakonu) lahko das dve stopnji nizje kot je priporocal proizvajalec...
T je 190km/h
H je 210km/h
V pa 240km/h
razlika je ponavadi trsi boki pri visjih indeksih, ce ne bos velk peljal nad 190km/h potem lahko das tudi T ni panike
Oooo hvala Labi, tole nisem vedel da da? lahko dve stopnji ni?je!! Za ozna?itev hitrostnih razredov sem pa vedel. Tako da bodo kar T padle ker tole je na koncu ?e kar okoli 80 eur skupne razlike v ceni.
Kak?na je razlika v gumi pri hitrostnih razredih? Gledam med T in H razlika v ceni je cca. 20 EUR po komadu :ne vem: ?? V homolomo so vpisali pa samo V-je bumbarji
grega taprav cajt sm ti povedal kako je to ker sm sem bil na istem. Zato ni? jamrat!!
hehe...prvo sem se vadil s tem da bodo ?le zimske 15tke gor katere sem lani nabavil ampak tudi za to si mi povedal da NO GO , tako da na sre?o so prodane tako da gume se pokrijejo, feltne bo treba dokupiti, spomladi pa letne. Sej najbolje me to ba?e da je vse naenkrat
Druga?e je pa fora to da je itak bencin pri obeh enak, tako da sta "morala" oba ime spremeniti oz. ?e najbolj mir bi bil da bi bila oba najve?ja ponudnika tiho, pa? je bencin mal bolj "normalen" kot prej.
Tole dobo 4-5sezon sem napisal zato ker ?e nikoli nisem imel tako dolgo gum oz. avta ...sem pa prebiral da je guma ok cca. 4-5let, letne na mazdi so lih 4 leta stare, tako da gredo spomladi itak da dol, tidu zaradi tega ker je profil ?e skoraj na minimumu. No pa spet na zimske, lih zaradi tega ker iz leta v leto postajajo vse bolj trde sem se odlo?il da bi vzel GY UG 7+. Ne vem, ampak glede na to da imajo continentalke obrabo zelo malo, bodo verjetno hitreje trde ratale (tako kot je Labi povedal za Michelinke, ki imajo na testu ?e manj?o obrabo kot Continentalke).
Sam sem se pa odlo?il da bo spet padla GY UG7+ 205/55/16H - 103 EUR/kom , ?eprav ?e nabavim pa T pride pa 10 EUR po komadu manj.
Continentalke jih ?i?nejo kot sem videl, najve? pri obrabi, v de?ju je GY bolj?a in ker je pa? ve? mokrih dni pozimi sem se odlo?il da raje te vzame, po 4-5 letih bo pa? malo bolj znucan profil, bojo pa tako ali tako za stran z dobrim ali pa malo manj dobrim profilom.
No pa ena dobra novica, nekaj sem se danes oglasil na gami, in iz ?leparja je zapeljala prva CX-7 diesel v SLO in sicer ?rne barve Sem pa s prodajalcem na kratko tudi spregovoril glede tega da je to malo manj konjev, za kar se je strinjal, vendar tako kot ostali tukaj pravite, potrebno jo je sprobati. Druga?e se pa strinjam s tabo Boss, tehle 127 kw so odli?no ujeli glede registracije. ?koda ker niso tole ?e v ?estko dali, tam bi se pa poznalo da je avto la?ji.
Pri meni je mestna ?e na 7,9-8,0 padla, danes bo relacija padla do Novigrada, natankam ?e polnega pa bomo vidli koliko bo. Je pa res da relacija pod 7,8 ?e ni ?la. Ne vem mogo?e kaj pripomore da se klima ve? toliko ne uporablja, pa da je neka normalna temperatura zraka.
Zanima me ?e prav razmi?ljam, tr?a guma ima verjetno manj?o obrabo gume?? GY UG7+ je zelo mehka guma in obraba je kot ka?e res zelo visoka. ?koda ker ni testa kak?ne bodo pribli?no tele gume in njihove ocene ?ez 2-3 leta ko bodo ?e deloma obrabljene.
David saj tako je na?eloma pri vseh avtih, res pa da alfa ogromno zgubi, kot si sam napisal. OK najbolj zanimivo mi je npr. tudi kak?na eksotika kot je BMW M3, vem za primer ko je bil nov cca. 80t EUR, sedaj je 2 leti stari in se ga ne da prodati za 45t EUR.
Pa kaj vi delate z avti da imate tako porabo, govorim o bencinu ?
Ma ne vem kaj avti delajo da tolk ?rejo. Do vikenda je bila poraba ?ez 9.0 (predvsem mestna vo?nja) v soboto sem ga ti??al tja do 225 km/h, ok, je bila poraba 9,6 (bila je notri 100tka), sedaj je pa pod 9litrov. Najbolj ga kot ka?e uni?i mestna vo?nja, v LJ je katastrofa. Relacija se dobro ?ez pride, sem z nadpovpre?no vo?jo pri?el na dobrih 7 litrov. No sej bi vgradil plin, ko bo ?e nekaj konkurence in bo cena na 500 eur padla , zanimivo da tako niha poraba.
Evo, ?e niti 50km/h nisem naredil z ultimaxom in porabo ka?e 9,1 l, kar seveda ?e ni realno povpre?je ampak vseeno bolje kot 9,6l z omv 100. v?asih imam ob?utek kot da za?teka izra?un povpre?ne na najvi?ji mo?ni ravni
V?eraj natankal prvi tank ultimaxa pa da vidimi, ker z omv 100 je bila poraba res visoko, v soboto sem ga res ornk ti??al 180-220 - 140-150kilometrov in poraba 9,6 l/100km
?e so dvomi da bi bil CX7 pre?voh potem pa na nekaj takega + plin , druga?e ima? pa na ?e kar nekaj bencinskih ?rpalkah plin, je pa res da odvisno iz katerega konca Slovenije si. V Lj in okolici jih je kar nekaj, v?eraj sem opazil da ga imajo tudi na Dom?alskem Petrolu.
Tale je pa od kolega oz. odkar smo nehal z musko se ukvarjat bolj znanca V glavnem tip je skuliran, z avtom je lepo delal, vedno ko sem ga videl na cesti jo je lepo peljal.
Podatke zgleda da dajo takoj samo da re?e?. Npr. ob moji nesre?i itak nisem niti spregovoril s povzro?iteljem ker je v nezavesti,pijan spal v avtu, potem je bila bolnica itd. itd. tako da ni bilo nobenega stika, odvetnica je povedala da rabi zapisnik o nesre?i in da ga dajo na PP Brdo (prometna policija), no in grem tja, zapisnik so ?e nekaj rihtali, mi je pa takoj povedal podatke o povzro?itelju in to ?isto vse, da je odvetnica lahko naprej delala svoje.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Oooo hvala Labi, tole nisem vedel da da? lahko dve stopnji ni?je!! Za ozna?itev hitrostnih razredov sem pa vedel. Tako da bodo kar T padle ker tole je na koncu ?e kar okoli 80 eur skupne razlike v ceni.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani