Ne vem zakaj, a jaz zaupam bolj rokam. Sem zadnjič poliral z eno baterijsko polirko (sposojeno) eno mojo novo narejeno kitaro. In sem na enem robu "prišel skozi lak". 😬
Vse delo sem moral ponoviti, od barvanja, brušenja do poliranja. Tako, da bolj zaupam roki in pritisku roke. 😊
Pri strojnem poliranju barve moraš vedno paziti, da ne pregreješ barve, se pravi, da hladiš polirno spužvo ali kak drugi nastavek za poliranje.
Tudi, če izbereš pregrob nastavek za poliranje ni v redu, ker lahko preveč pobira barvo in si, še posebej pri Mazdinem tankem laku, lahko takoj skozi prozorni zaščitni lak. To se zgodi najlažje na kakih robovih( streha, havba, blatniki), kjer je tako in tako tanjši sloj barve. Tako da-roke so zakon. 😊
Nekak se strinjam s tabo. Mašina olajša delo ali pa ga podvoji celo.
Ni. Še vedno, če se ti seveda da in imaš nekaj ur časa, lahko čisto profesionalno sam spoliraš avto. In to tako, da je na ravni razstavnih avtov. Imeti moraš le prave "sestavine". 😊
Jaz sem deset let nazaj sprednje luči poliral na roke. Nikoli več
Ima kolega polirko, če bi mi spet zapasal kej tacga.
Chevrolet je bil tudi identičen Saab 9-4X in vmes model 9-7X kateri je bil preoblikovan Chevrolet Trailblazer se pa pri nas niso prodajali ; razlog? SUV-i takrat še očitno niso bili popularni, hkrati pa omenjenih zadev niso proizvajali na Švedskem, ampak v Mehiki, svoje pa je naredila tudi prva kriza leta 2008
Naj omenim še to, da je bilo narejeno le malo čez 800 avt 9-4X.
Sodelavec je kupil Forda S-maxa avtomatika, in potem 3 leta prisegal na avtomatika, da nikoli ne gre nazaj, dokler se mu ni pri cca 190.000 km na počitnicah nekaj zataknilo. Prvo popravilo 1.200€, drugo popravilo 1.500€, potem je avto 1 mesec stal v delavnici, ko so po celi Evropi iskali rabljenega,... Podobno zgodbo sem slišal z Audijevim avtomatskim menjalnikom - strošek 4.500 €. 🥴
Fordovi novejši avtomatski menjalnik (ne Aisin) so zelo občutljivi, kar se servisiranja tiče. Če zanemariš par servisov si lahko na hitro ob menjalnik. Žal.
Mene pa ravno mika, če bo potreba po večjem avtu da bi na kakega s-maxa oko vrgel. Ga ima žlahtnik že lep čas in nobenga izrednega popravila.
Ko bi jih le se sedaj taksne delali... rad nosim All-Star superge, ampak najljubse so mi te ko nimajo vezalk, ker imajo eno gumo, ki vbistvu enako tesni nogo. Ampak vec ne najdem taksnih v nasih trgovinah.. te so pa stare ze.. 7 let.
Mislim, da jih ne delajo več, žal. Tudi sam sem rad nosil all starke vse od osnovne šole. Ikone so ni kej.
Jaz pa sem imel že od top gume do budget gume. Pa niso budget spet tolk slabe. Le kake sezono prej jih vržeš stran. Pa se nisem ne razkopal in nobenega ubil. Je tud veliko od voznika odvisno.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Nekak se strinjam s tabo. Mašina olajša delo ali pa ga podvoji celo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani