Druga slika, razvadil sem se, da levo roko s komolcem “odložim” na vrata ko sem na AC.. očitno moje roke niso narejene niti za volane, niti za plastiko v 6ki
Naredil meritvi, seveda v okviru natančnosti app. na mobitelu.
CX30 povprečje 69.4 dB, max 78.1 dB (vožnja preko dilatacije mostu)
6-ka povprečje 69.6 dB, max 79.6 (vožnja preko dilatacije mostu)
Meril sem v petek in ponedeljek na istem odseku AC dolžine cca 5km ob isti uri pri 135 km/h, da sem izključil vse ostale spremenljivke, kot je kvaliteta asfalta, temperatura ...
Zaključek; razlika je zanemarljiva in jo sam, kot sem že omenil ne opazim. To ni splošna trditev in velja IZKLJUČNO za mojo kombinacijo vozil in pogoji, pod katerimi se je izvajala.
Lp
dne 21. 7. 2022 ob 17:10 je NevLado napisal:
Pejte mal comparisone gledat, da so iste glasnosti in za 6ko in cx-30
Kvaliteta nimaš kaj. Jaz bi znorel, da mi takole rata po toliko malo kilometrov.
Mislm res zanimiv no, ampak jaz sem mel CX-3 ki je bilo nekako znosno z luplenjem pri 80kkm, pa ko je šlo bolj proti 100kkm je blo vsak dan slabš, isto zdj na 6ki, sem jo kupu z 57kkm je blo čist mal podrajsan, zdj mi že res orngi sivina ratuje pri 77kkm.. Kako ti tega nimaš na 2014 modelu?
Tole sem po mesecih premisljanja in nabiranja novcev (predvsem drugega) na koncu tudi vzel 14 dni nazaj...sem jo ze nalozil in smo ze na dopustu. Super zadovoljen.
Sem kupoval na Bolhi RAM prejšnji teden, se vse zmenim, potem me pa tip kliče nazaj, da ga je prodal nekomu, ki je klical za mano in ponudil več ... take bi pa nekam poslal ... Če drugega ne, bi me moral tip obvestit in povedat, da ima boljšo ponudbo, da lahko tudi sam ponudim več ...
Ampak... Sveta pomagavka. Cx 30 pije manj kot mazda 6 dizel. Wtf? 🤔
Žena je vozila pred mano 6-ko,hitrosti so bile nekje od 130-150. Vozila sva identično od BTC do Kopra.
Edino na vrhniškem klancu me je malo pustila zadaj, ker smo nekaj bremzali in je ona lepo pobegnila naprej ampak sem jo na vrhu klanca dohitel. 😊
Prvi vtisi in razlika med vožnjo ene in druge?
Mazdo cx 30 moraš voziti bolj "filigransko natančno", gas moraš dodajati postopoma. Če ga stisneš naenkrat do konca kot dizel, se ne zgodi najprej nič. Nato postopoma pridobi hitrost. Je pa vožnja z cx 30 veliko bolj sproščujoča kot s 6-ko.
Že vidim, da, se bom hitro sprijaznil z njo. 😊
Pa še porabe obeh pri enaki hitrosti.
Mazda CX 30
Mazda 6 dizel
Evo še en dokaz da se staraš in ti je vožnja v povišani kocki bolj všeč kot vožnja v stabilnem znižanem karavanu
Srečno vožnjo in veliko varnih km!!!!! Pa upam, da boš kdaj stisnil do podna
Evo pa jo/ga imamo..kljuko in nosilec koles.. malo sem odlašal in iskal najugodnejšo varianto in se na koncu odločil za montažo vlečne kljuke kar pri Selmarju v Celju, uspelo mi je celo zbarantati nekaj pospusta na vlečno kljuko in montažo le-te..Mazdo sem jim pustil za en dan in dobil nadomestno vozilo CX-30 skyactiv-x at, moram rečt,da je čisto drug avto proti moji sky-g 122.. še kar dobri pospeški (v Sport mode😅), zavidljiva poraba ob normalni vožnji in dokaj gladko prestavljanje avto.menjalnika,tudi vzmetenje je dosti boljše kot pri mojem..je pa res da se takoj vidi, da je to nadomestno/testno vozilo,saj s dobrimi 9k prevoženimi izgleda in daje občutek kot da je 2leti starejši od moje Mazde s skoraj 11k prevoženimi.. malo mi je žal da si nisem mogel privoščiti x motorja, ampak kaj češ, ko je pa bila januarja takšna razlika v ceni😕..
No, če vzameš testni avto..res je bolj zjahan in zmahan...si pa lahko ziher, da ne boš rabil na peskanje ventilov ker zabit ziher ni
Ko sem bil najstnik al pa na začetku dvajsetih mi je bil pospešek do 100 najbolj pomemben podatek. Je pa to čist overrated podatek, ko enkrat voziš več avtov. Praktično ni nikjer uporaben razen na drag race-ih, kjer pa verjetno s temi našimi avti ne zahajamo.
Skozi leta sem dejasnko uvidel kaj pomeni navor in kaj krivulja navora in moči in kako se to odrazi v vožnji. Na evo pa sem dal kost za glodat in da vidim, kdo se bo prvil javil in se delal norca, ko sem spet omenil krivuljo navora... 🤣
Vem vem, smo že večkrat debatirali o tem. Ampak če se z bencinarjem ne cijažiš 120kmh na AC prav tako ne rabiš mučkat
..in pa da bo Alex končno imel konkurenčen motor našim bencinarkam
Sem vrnil ja, na servisu se mi zdi, da ga menjajo na 2 leti, tako piše v knjigi 🙄, pa ne dam jim 40 eur za ta filter, ko ga dobim za 15...servis mam čez slab mesec
Bodi pozoren, da na servisu menjaš prvih 5 let vse, kar oni predlagajo glede na zahteve Mazde. Na ta način si zagotoviš garancijo!
Filter pa lahko menjaš sam - tisto leto, ko ga po knjigi ne rabiš.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zakaj potem ne vzameš 3ke namesto cx-30?
Motorji in oprema so identični. Avto je nižji, manjša poraba in bolj stabilen! Bauh maš pa manjši kot jaz, se boš že zvlekel not
Drugače pa klio 1.5 dci, tebi bi pil 3 litrčke.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani