Se strinjam... Meni je Najhuje ko par dni kolesarim po IT ali AUT in ko se vrnem v SLO vidim kaki gnoji pri nas ?ivijo.
Ni druge kot vozit se po manj prometnih cestah. Meni je ?elja iti na Krk k star?em s kolesom pa ne grem , ker ga ni denarja da kolesarim po glavni cesti do Ko?evja ali pa od Pivke do meje. Je preve? nestrpnosti.
Enako je nam motoristom, ne kot po?asnej?e vozilo ampak hitrej?e in o?je, v Italioji, Bosni, ?vici, ?Franciji te vidijo, se umaknejo k robu, celo tovornjakarji razumejo prednost fleksibilnej?ega....si del prometa, kjer tudi sam mora? spo?tovati red.
Pri nas...meni je vedno koncentracija na 100% na LJ obvoznici in podobnmo, ko pridem ?ez mejo se ?ele sprostim....tu pri nas je zakon ega, ?e jaz nisem prvi oz ?e jaz ne morem si ti kriv in tudi ti ne more? - pika!
Zato mora? pri nas se tudi s hitrostjo, po desni itd odlepiti od dolo?enih modelov...
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
50.000 km delam z obojnimi gumami - letne (7 mesecev) + zimske (5 mesecev).
Avto sem kupil rabljen, kmalu bo 2 leti in takrat so bile gume zelo malo obrabljene, ?e danes imajo kar nekaj profila (razen tam, ki mi ga je pred optiko malce ve? pobralo), zato sem se odlo?il, da letos ?e zvozim.
Nekak imam v mislih, da vsaj za 2 sezoni morajo nove gume zdr?ati brez problemov.
Obstaja kak?na vmesna dobra guma, da ni ravno 70 ? in da ni 130?, pa da bi bla dost dobra? :
Potem ti je vredno razmisliti o celoletnih, kot jih ima Labi po moje
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Kot racunalnicar lahko povem da digitalna nastavitev ne
More izenaciti natancnosti analognega potenciometra.
Na primer digitalni ima korak 1,2,3,4 pri cemer so koraki vedno enaki, medtem ko analognega rocno nastavis kjerkoli med moraki 1-2-3 na osnovi trenutne potrebe.
Lep primer so avtoradiji , ce imas dig nastavitev zvoka s + in - nikoli ne najdes tiste zeljene glasnosti, ki bi jo z okroglim gumbom zlahka....
Mazda je ?e dolgo tukaj med podprtimi proizvajalci.....zanimivo. Jaz uporabljam radio (napravo) zgolj preko tega, aplikacija za radije z vsega sveta je fenomenalna. brez prekinitev, celo postaje brez reklam, poro?il, samo izberep ?anr ali leta (90-a) itd pa ?opa? muziko.
Slaba stran, ?ena je pogruntala da lahko narodni radio poslu?a ........
A tako. To pomeni da ce dam odstranit DPF, lahko AdBlue pustim normalno notri. Predvidevam da se z odstranitvijo le tega ( AdBlue) poveca izpust dusikovih oksidov.
?e ve?, ni ti treba dati odstraniti DPF (?e le dela), samo deaktivira? scavnico
No pa poglejmo se z druge strani. Ce imas na primer active break system (ne vem kako se imenuje na mazdi ze, pri meni je tako) pa da zazna in zlajfa kot nor (tezko za gumo ampak recimo karkoli vecjega, tudi kolona)
Un zadaj pa nima ma pa samo smart phone technology....
A ti je TMC dejansko uporaben? Ker do zdaj vedno ko sem se vozil po tujini so bili dogodki ?isto mimo in niso koristili nikakor. Je recimo Waze bistveno bolj to?en.
Je kar azuren
Pri zadnjih 32 urah konstantne uporabe ugotavljam:
+ slovenski DAB nese vse do Benetk
+ TMC dela tudi z njim (seveda ne v Sloveniji), govorim o prometnih informacijah v navigaciji (tisti osnovni, ker jaz imam ?e naro?ene Citroenove preko interneta). Torej ?e prekintem HS na telefonu deluje TMC in to preko DAB
+DAB je zelo velik plus za Italijo, kjer se druga?e postaje zme?ajo na vsakih 5km, s tem pa je ena postaja poslu?ana od Benetk do Torina
- vsak 100m tunel prekine signal.....s tem da pri meni avtomatsko vr?e na FM, a bistvo je da to ?e ni urejeno, 5m v tunel pa zgine
o v Franciji sploh ne dela :ne vem:
Edit, internet pravi da se ?ele vpeljuje, mesto po mesto, tukaj o?itno ?e ni.
Le DAB+ arrive en France
Depuis 2014, le DAB+ est pr?sent dans trois villes fran?aises : Paris, Marseille et Nice. En juin, le DAB+ arrive dans la zone de Lille. Les zones de Lyon, Nantes, Rouen et Strasbourg, suivront plus tard. Et dans trois ans, 70% de la population fran?aise pourra recevoir le DAB+.
Ja... saj v tem primeru je fajn, ker pade direktno na tavelik zaslon... in ko pritisnes, ti ga se prebere... seveda po anglesko ...
Citroen ima to v osnovi (brez carplaya itd) preko bluetootha utripne ikona za mesi? klikne? in se ti izpi?e tekst tako kot na telefonu, ?e pa bere v osnovi pa ne vem, ker ne uporabljam, uporabljam pa vsak dan CP kot sem napisal.
To drzi... Ce imas povezan iPhone, potem lahko SMS sporocila prejemas (jih tudi zna prebrati... ceprav ni ravno najbolj razumljivo, edino ce so v anglescini ) ... ne mores pa posiljati SMSov direktno preko infotainmenta ... Seveda to zgoraj velja samo SMS sporocila... iMessage recimo ni navadno SMS sporocilo... in takega ne prebere ...
Karte se posodobi tako, da na racunalnik namestis program Mazda Toolbox, v citalec vstavis kartico in sledis navodilom ...
Ampak na ajfonu itak lahko dela? to preko SIRI. Res da je sloven??ina neuporabna, je prav posre?eno ?e proba?, velik smeha na strani prejemnika. Carplay na primer to obvlada ker je neposredno vezan na SIRI
Za slu?bo na primer kjer je vse ENG pa super, ampak spet, kdo pa slu?beno komunicira preko SMS, to je bolj za hitre zadeve ala zamujam itd. SMSji lahko po?akajo!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Enako je nam motoristom, ne kot po?asnej?e vozilo ampak hitrej?e in o?je, v Italioji, Bosni, ?vici, ?Franciji te vidijo, se umaknejo k robu, celo tovornjakarji razumejo prednost fleksibilnej?ega....si del prometa, kjer tudi sam mora? spo?tovati red.
Pri nas...meni je vedno koncentracija na 100% na LJ obvoznici in podobnmo, ko pridem ?ez mejo se ?ele sprostim....tu pri nas je zakon ega, ?e jaz nisem prvi oz ?e jaz ne morem si ti kriv in tudi ti ne more? - pika!
Zato mora? pri nas se tudi s hitrostjo, po desni itd odlepiti od dolo?enih modelov...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani