Ampak vse to kar si napisal enako dobro naredi 5-vratna limuzina, kot je recimo Škoda Octavia ali Superb, VW Arteon, KIA Stinger, 5-vratni Mondeo itd itd. Vsem, kjer se zadnja prtljažna vrata odprejo na široko so praktično enako uporabni kot karavani.
Da taki uporabni avti izginjajo je krivda te nove SUV mode, ki je še mnogo dražja za vzdrževanje.
Drži, ampak čemu in zakaj bi se mučil če je karavan že v osnovi dostavniško in delovno vozilo, medtem ko so te ki si jih naštel vglavem šminka.
Pri SUV pa je resnica ena samo se je nikomer žal ne da dopovedati : to niso pravi ampak kvazi terenci (nima diferencialnih zapor, reduktorja, možnost priklopa delovnih priključkov, ...) ; dostikrat vidim kako te malo povišane verzije ter Audiji in Bmw-ji kompljejo ter niso sposobni prepeljati daljših vzpetin v sneženih razmerah, da o tem kako večina z njimi ne upa na makadam ipd... ne govorimo ; za-me so pravi terenci oziroma džipi samo : LadaNiva, Suzuki Jimny, Jeep Wrangler, Toyota LandCruiser, Toyota Hilux, Mercedes-Benz G in Mazda BT50.
Vzdrževanje in trajnost materialov in karoserije sta tudi temu primerna.
Kar se pa tapetnikov tiče pa se izogibajte Kermavnerja na Tržaški cesti ker dela zelo nestrokovno.
Mnogi živijo v zmoti in mislijo da so karavani še vedno mišljeni za družine in obrtnike, kar pa je daleč od tega oziroma ta teza ne pije vode.
Lahko vam sam iz izkušenj povem da sem imel že pa karavanov čeprav živim sam ; nabavil sem jih zaradi vikenda(morje, vinogradi) in vleke težkih prikolic (počitniška, čoln, drugi avto, ....). Drugače pa tudi taksisti zadnjih 15 let posegajo bolj po karavanih kot limuzinah oziroma sedanih, ker le-teh praktično ni več na trgu z nekaj izjemami.
Pa še zanimiva statistika iz leta 2000 : v večini karavanov in enoprostorcev z več kot skupno 5 sedeži se vozniki vozijo sami (75%) in so njih lastniki samske osebe (70%).
Za tja in sem kam skočiti in kaj prepeljati so to super vozovi.
Vedeti pa moraš da imaš na našem trgu zelo omejeno izbiro v kateri pa prevladujejo le najosnovnejši oziroma vstopni modeli.
A o kakšnih posebnih serijah in uvozu nisi razmišljal?
Pri meni je bilo tako da sem na pravega terenca slučajno in nepričakovano naletel ko sem dlje časa iskal dve vozili kateri sem si želel že od malega, hkrati pa sem se preselil na obrobje kjer sem podedoval nekaj gozda.
Pa vedno sem imel večinoma 4-vratne in kupeje, upam da bom našel legendarni pickup.
To pa je prava terenska legenda, ne pa te pomehkuženi kvazi SUV.
Drugače pa sem tudi jaz gledal eno Mazdo 6 2.0 automatic, letnik 2002 ki pa je bila nažalost že v precej bogem stanju ; nažrte zadnje obrobe, pa tudi spodaj se je videlo da jo je že načel zob časa.
So pa tudi na splošno prve generacije zelo redke pri nas, prej boš dobil kakšno novejšo oziroma predhodno serijo današnje.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Drži, ampak čemu in zakaj bi se mučil če je karavan že v osnovi dostavniško in delovno vozilo, medtem ko so te ki si jih naštel vglavem šminka.
Pri SUV pa je resnica ena samo se je nikomer žal ne da dopovedati : to niso pravi ampak kvazi terenci (nima diferencialnih zapor, reduktorja, možnost priklopa delovnih priključkov, ...) ; dostikrat vidim kako te malo povišane verzije ter Audiji in Bmw-ji kompljejo ter niso sposobni prepeljati daljših vzpetin v sneženih razmerah, da o tem kako večina z njimi ne upa na makadam ipd... ne govorimo ; za-me so pravi terenci oziroma džipi samo : LadaNiva, Suzuki Jimny, Jeep Wrangler, Toyota LandCruiser, Toyota Hilux, Mercedes-Benz G in Mazda BT50.
Vzdrževanje in trajnost materialov in karoserije sta tudi temu primerna.
Kar se pa tapetnikov tiče pa se izogibajte Kermavnerja na Tržaški cesti ker dela zelo nestrokovno.
Raje pojdite k Šetini v Črnuče.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani