Skoči na vsebino
Nova Mazda CX-5 (2017)
Napisano

To plavanje je o moje mit starejsih avtov, enako je pri citroenu, mehek a vodljiv.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda CX-5 (2017)
Napisano

Mene je zmotilo v tem clanku to, da trdijo, da nima touchscreena ;)

4835502D-24EC-41AF-B48A-B6199FA02415.jpeg

Ocitno so to poskusali le med voznjo, ko je touchscreen iz varnostnih razlogov res blokiran... drugace pa ta trditev ne drzi... ;)

To, da je to SUV za na avtocesto pa mi ni jasno, kaj so s tem mislili... ;)

Saj z mehkobo ni jic narobe...:) vsaj za nasa leta....se posebej na Jeprci :)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda CX-5 (2017)
Napisano

A nimajo tako vec ali manj vsi avtomatski menjalniki? :) ... Sicer pa... zakaj bi dajal v nacin M, ce imas avtomatski menjalnik mi res ni jasno :) ... 

tako je, edinkrat ko sam saltam je ko aktivni tempomat na primer od cestninske 50km/h gre nazaj na 130 in ga 'torira' na polno....takrat sam prej saltnem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoplin
Napisano

Se vedno manjka kljucen podatek cena predelave...

Drugace pa fizike ne mores izigrat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoplin
Napisano

In smo ?e tam....15% manj?a poraba...

http://www.lng.si/domov.html

Ja s ?im? a potem tudi zmanj?a mo? motorju?  :ne vem:

druga?e pa ni tako zelo cenej?i, dobro tovornjakarjem se verjetno pozna

Glede na trenutne razmere na trgu, cena LNG v Sloveniji zna?a okoli 65 odstotkov cene dizla

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

Kako pa je z kabli, al obstaja kak konektor na mazdi ali je potrebno posamezne ?i?ke spojiti na zadnje lu?i?

Pri original ti menda ?e odklopi zadnje senzorje, da ne piskajo, ko je prikolica zapeta.

lp

Zraven mora priti 'box' ki ka priklopi? na ?i?ke, box skrbi za za??ito in druge stvari - ni vse direktno, obenem piska ?e je kaj narobe (stik, pregorela ?arnica na prikolici itd...) aftermarket pa ne more? vezati s parkingi, razen ?e ima avto posebej funkcijo za 'kljuko' kjer izklopi srednje dva oz vse (vo?nja samo s kljuko ali pa z prikolico). Seat je to imel preko VCSDja, ne preko avto menija

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

Pa saj sem jaz to naredil in opisal v moji temi, glej ko sem imel mazdo5.

Tuv pa mora imeti (ce je za tvoj avto potem sigurno ima)

Moj strosek 120 kljuka

25 prevoz 40 homologo thats it

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A tako je to to pa nisem vedo. Kako pa je z meglekami prednjimi. Meni sveji samo ena nevem zakaj ali je mogoce kasno stikalo. Hvala

Poslano z mojega G3121 z uporabo Tapatalk

stikalo je, eno, sta pa dve ?arnici  :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Lahko da je zaradi cene zavarovanja.. meja je pomoje ravno pri 130 KW...

Ne verjamem da je japonc sel delat masino za slovenijo po slovenski tabeli zavarovanja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OMV MaxxMotion Performance Diesel
Napisano

150 naprej

Lahko pa imas oboje, gres noret po cesti, da ti odvzamejo izpit, potem pa je Vransko obvezni del ponovne pridobitve izpita. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Po moje se bo s tem gorivom spla?alo pripeljati nazaj na tretji tir do Kopra staro dizelco

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Slivka a ti sarkazma res ne prepoznas? Men je avto kar sam vozil do Beograda, potem sem pa moral prevzeti volan ko je zmanjkalo Maxxxxmotion super performance goriva

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

Polo niti ni slab ne recem se posebej v Slo je marsikomu prvi avto, samo primerjajo jabuka s krompirjem, razen ce ni jabuk nemski :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

Tukaj ni? novega.

Ampak je zanimivo, da so CX5 prav skorajda vsi ozna?ili z najslab?o oceno

http://www.rtvslo.si/zabava/avtomobilnost/novice/slovenski-avto-leta-2018-je-volkswagen-polo/443244

Najbolj usmiljeni so bili ravno na RTV

Tretje mesto si je v na?i redakciji prislu?ila mazda CX-5. To je svetovno najbolj prodajana mazda vrhunskega dizajna, vrhunskega imid?a. Odli?en polo?aj za volanom, odli?na tehnika, odli?ne vozne lastnosti, odli?no udobje, hi-tech motorji. Avto na ravni premijskih avtov. Zakaj torej ne spada na vrh, ?e je tako vrhunska? Ker je to odli?na izbira, ko kupuje? take sorte avto, ?ir?e gledano pa avto ne uvaja ni?esar tak?nega, kar bi v avtomobilski svet uvedlo nekaj tak?nega, kar bo v prihodnjih letih zaposlovalo druge avtomobilske znamke.

Torej sen ne ocenjuje ve? avta kot avta ampak dodano vrednost.... po drugi strani pa:

Po temeljiti debati, razmisleku in pregledu vseh mo?nih vidikov, od cene, novih tehnologij do uporabnosti in primernosti za slovenski trg, smo v ekipi Avtomobilnosti najve? to?k podelili VW polu. Polo je civica premagal, ker varnostno opremo ponuja za izredno dostopno dopla?ilo. Vemo, petnajst tiso? ni malo, a za ta denar dobimo avto z aktivnim tempomatom - predvsem pa je ob?utek v polu izredno dober, daje ob?utek vsaj za razred ali dva dra?jega avtomobila. Tista oguljena fraza, da ima vse, kar imajo tudi veliki, je zdaj resni?na, da bolj ne bi mogla biti. A tisto, kar ga dela prvaka, je desjtvo, da kljub podra?itivi avto ponuja veliko tudi racionalne?em - ?e je bil nekdaj golf tisti optimalni avto, za katerega smo rekli, da ?e mora? izbrati en avto za vse, je to golf - no, zdaj je to lahko polo. Seveda ima nekaj mo?nosti za izbolj?ave, fiesta se recimo veliko bolje pelje in skoraj si upamo oceniti, da je tehni?no enaka Seatova ibiza lep?a - objektivno, ne pa subjektivno!

To je tako kot bi primerjal Samsung Galaxy S8 z Yaomingom ....en je 1000? drugi pa 300?, zmaga Yaoming ker ima ?e ?italec prstnih odtisov tako kot Samsung....4 razrede razlike a v istem ko?u.....................................................................................................a je ?kodo Kodiaq premagal zgolj za to?ko, pri Kodiaqu pa pi?e da je drag tako kot konkurenca...

Torej?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Glavno da bojo Francozi zaradi varnosti zni?ali omejitev iz 90 na 80 km/h.... Avti pa vedno bolj varni.

Varnost je za javnost v ozadju pa co2. Kar je spet nonsense...

V parizu je velikokrat periferique na 40 ali 60 omejena...da ja vsi v drugi vozijo ne pa na nizjih obratih

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Bo? pa ja tuj denar pustil v tujini :). A si se ti tudi odjavil ali si ?e slo davkopla?evalec?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda CX-5 (2017)
Napisano

Kupi? ?lauh za bicikel ki ima ?e teko?ino not, potem normalno pumpa?, samo ne ko je fentil?ek v spodnjem polo?aju. Ima? pa mo?nost dveh variant te?av, ena da ti teko?ina s ?asom zama?i fentil?ek, druga varianta pa, da del?ek te svinjarije pride not in ventil?ek ne zapira ve? - pu??a.

Pomoje je kar na mestu Slivkina pripomba o krasni kombinaciji senzorja tlaka in teko?ini za flikanje.

nisem imel se take izku?nje namre?, 1x na motorju Slime, pa je ?e danes ta guma s fentil?kom in ?lauhom v operativi (svakova Transalpka nima ?lauhloss, ker ima ?pice oz napere in zaradi tega ?lauhe) cela znanost ker klobase ne more? uporabiti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda CX-5 (2017)
Napisano

Moja izku?nja s teko?ino za flikanje luknjic je omejena na uporabo na biciklih - uporabljal sem zra?nice s teko?ino "Slime" in pa "Bontrager". Kolikor teko?ina zanesljivo zama?i majhno luknjico ob predrtju, toliko zanesljivo tudi zaje... fentil?ek, pa ne glede na to ali je ventil Presta ali Schrader.

Pa kako potem napumpas po trm ko das tekocino not

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda CX-5 (2017)
Napisano

Tekocina masi samo tam kjer uhaja zrak, to pa ni ventilcek, pa le ta stane euro ali dva

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda CX-5 (2017)
Napisano

Od aprila letos bodo morali imeti vgrajen sistem eCall ... za TPMS pa nikjer ne najdem tega podatka ...

Jaz tudi nisem, zato mi je malo na sumu da je to izgovor :)

Tudi ce gres konfigurirat skodo danes, ki ne bo dobavljiva se aprila (kodiaq) bo mela abs varianto

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda CX-5 (2017)
Napisano

Od aprila letos bodo morali imeti vsi TPMS preko ventilov (ne samo ABS) - tako mi je bilo receno v enem izmed Mazda salonov. ?eprav imam raje ABS varianto. Ventili so nesramo dragi.

Hmmmmmm ampak to mogoce samo mazda prodaja kupcem? Jestova ni aprilska

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.