Skoči na vsebino
S ?im o?istiti smolo z avta
Napisano

Evole pa se je za?elo, seveda smola kaplja na morju iz borovcev in me zanima s ?im se da to o?istiti s ?ip in pleha avtomobila?? Preko pralnice itak ne gre tako da nebi rad dol drgnil s kak?no napa?no zadevo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 Sport CD110
Napisano

Pozdravljen,

?e se ne motim bo kmalu glavni servis pri tem avtomobilu, je letnik 2006 ampak ?e "stari model" pred remakeom. Ena tipka (za radio) na konzoli manjka tako da...kar tako ?e ne odpade. Imam ob?utek da je avto uvo?en. Glede dizel motorja ti bo pa kdo drug znal kaj ve? povedati, sam vozim bencinarja :) Druga?e pa avto je kvalitetno izdelan, ?ri?kov v notarnjosti v ve?ini primerov ni, tu pa tam se komu kaj pojavi, materiali so kakovostni, vodljivost je odli?na, je pa remake malo bolj zvo?no izoliran, v glavnem ?e dobi? dobrega in redno vzdra?evanega kak?nih ekstremnih popravil ne sme? imeti, je pa res da se tudi pri pri tej avtomobilski znamki pojavijo kak?ni izredni primeri, niso pa vsesplo?ni .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Jap jap...moja.... ?ele zdej so jo o?itno v prodajo dali.... :aaaaa:

Je pa zanimivo da so dali ni?jo ceno kot sem jim jo prodal.... :hohoho: :hohoho:

temu se re?e biznis..hehehe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov lastnik mazde 6
Napisano

P.S.

Ne sveti tudi kaka oznaka za pri?gane lu?i. Al tega sploh ni? :)

Pri trojki s xenonom sveti lu?ka ko pri?ge? lu?i, na moji prej?nji trojki pa ni ni? svetilo, ko so bile pri?gane lu?i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ej tvoja ima 4 vrata ? ?zmeden??zmeden?

?e bi mela gepek za?vasan potem bi imela ja :hohoho: Nekateri zgleda da gepeka s ?ipo ne jemljejo za vrata in vrata so ?tiri ali dvoja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova mazda3, model 2010
Napisano

Kolikor sem govoril niti ni bila zelo zelo zelo ni?ja, ker avto je bil v bistvu po naro?ilu, npr. pri abs-u niso varovlka ven dal ampak ga ni bilo sploh ipd., ne vem ?e je bil tak?en avto prav na ceniku. To so spet te prodajalske cake, ne bom trdil 100% ampak te verjetno Mazda 3 base in da bi hotel imeti ?e klimo te verjetno pride dra?je kot bi naro?il Mazdo 3 z opremo CE. V tem primeru so pa? zadeve ven metali. :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov lastnik mazde 6
Napisano

Mah teli testi so kr neki, pazite tole iz avto-magazina.

Mazda 3 1.6 (letnik 2003)

Hvalimo in grajamo

+zunanja prepoznavnost

+volan (obro? in mehanizem)

+predali za drobnarije

+vodljivost

+notranja prostornost

+oprema

-podpovpre?na prilagodljivost prtlja?nika

-slabotna osvetlitev notranjosti

-podatkovno natla?en osrednji zaslon

Mazda 3 GTA (leta 2004)

Hvalimo in grajamo

+zmogljivosti

+zavore

+menjalnik

+ elektrohidravli?ni servovolan

-doseg

-nima zapore diferenciala

-slab?a kakovost izdelave

Mazda 3 (leta 2006)

Hvalimo in grajamo

+motor

+bogata oprema

+voznost

+podvozje

-cena Testno vozilo: 18.043,73 EUR

-poraba goriva ob priganjanju

A tukaj je pa izdelava ?ude?no odli?na, da je ne grajajo??

Tak?nih ekstremnih sprememb ni bilo, sploh glede na to da sem vozil in bil lastnik in remak-a, sedaj imam prej?njo verzijo. Izdelava je enaka, materiali so enaki, sem imel pa feeling da so bila vrata pri novej?i te?ja (je pa res da so izbolj?ali zvo?no izolacijo, remake ima tudi zvo?no izolacijo motorja, prej?nje je niso imele), ostalo je pa popolnoma enako glede notranjosti in materialov tako da ne vem kaj so sanjali.

Tko da, teli testi ipd. je vse bolj informativno, odvisno kdo testira avto.

Evo, banjica za prtlja?nik pri Mo?niku v Kranju stane 68?. Kar precej :)

Glede zaklepanja vrat sem pri mehaniku izvedel, da je vklju?eno neko dvojno zaklepanje. Pi?e nekaj tudi v navodilih, ne pi?e pa kako tega hudi?a izklopit. Ko v razmaku 3s 2x kliknem na gumb za zaklepanje, se zaprejo tudi sovoznikova vrata.

Verjetno ima? res to vklopljeno, imajo to vse tele Mazdice, tudi trojka, sem nekaj bral o tem v navodilih avta, vem samo da se izklopi v obratnem vrstnem redu kot ga vklopi?. Najbolje da pogleda? v knjigo, jo ima? v sloven??ini??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova mazda3, model 2010
Napisano

Poznam primer ko je en star ata ?el kupit novega golf IV, ampak pazi to, je moral ?akati nanjega ker je imel res posebne zahteve. Brez klime, brez servo volana (za to nism 100% ?e so zrihtal da ga ni), vse ?tiri ?ipe na ro?no odpiranje, brez ABS-a, brez BC-ja ipd., brez daljinskega centralnega, potem so mu hotli zastonj vgraditi avtoradijo pa je reku da ni ?ans, da ho?e samo to kar je napisal. OK, pa kljuko za prikolco je gor namontiral. Tako da...tudi tak?ni se najdejo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova mazda3, model 2010
Napisano

Jep, Kia ima isto foro, tisti pro ceed za 9900 je tud brez klime (?e se ne motim), ro?no klimo mislim da ima oprema ly fresh. Bedne fore, saj podobno je v vseh reklamah, na slikah in spotih najbolj?i in najdra?ji model, cena pa npr. ?e od 10.000 eur.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova mazda3, model 2010
Napisano

Jap, sem v temi novice malo o tem napisal, za?ne se s 15 tiso?, 1.6 motorjem, ki je popolnoma enak kot v "stari" trojki, oprema seveda CE. V predstavitvah so pa tako ali tako pri vseh znamkah full opremenjeni avti, je treba dobro reklamo naresti :) Najbolje da se zapelje? v kak?en salon, kjer jih ?e morajo imeti in pre?ekira? avto, pa naj ti poka?ejo tistega katerega opremo si ?eli?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Bo ?e dr?alo kar pravi Uklopko. ?e ho?e? iz avta iztisnit malo ve? dinami?nosti gre koj poraba za liter do dva gor. Samo mene jezijo tile uradni podatki o porabi. Moja mazda mi porabi v povpre?ju 7,6l poleti in 7,8, - 8l pozimi. Kaj morem. no?e manj piti. Je pa res ko popizdim imam tudi te?ko nogo. Pa ?ena ko bi lahko malo pri?parala ma avtocesti (130/h) ga tla?i do 170. Samo da fajn leti.

:ouje::ouje::ouje:

Pri meni je tudi nekako podobno, nazadnje smo ?li z morja in ga pali 160-180-190 km/h, se pizdi na folk kaj se ne umika, zapele za rit pa sama prav da to ni vredu,sam ?e se pa no?e umaknit, blenda ipd. jest pa samo :huh: pol pa ?e prav, sej to pa kar leti pa leti :hohoho::ouje: tko da.....ni? ne bo poraba ni?ja :) upam da tro?arine zni?ajo da bo benz cenej?i :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

kaj ti nuca 150 konjev ?e jih pa osel ?ene :D:jezicek:

Se vidi da sm komaj ustal in moram takoj te?it po forumu :blush:

hahaha...naj se ti zajtrk zaleti :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Moja povpre?na pa je 8,9 litrov, tako da moram re?ti da mi pije skoraj enako kot pri prej?nji z 1.6 motorjem, deci gor-dol, odvisno od situacije.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 3
Napisano

Jah z novo bo te?ka, samo zgubi? ?e v momentu kar nekaj denarja ko jo kupi?, sploh sedaj ko prihaja novi model. Glede opreme je pa takole, kot so drugi ?e pisali, raje ve? opreme in malo starej?i avto. S testnimi je tako...ne ve? kaj so z njimi delali (?pralih zihr ne), vozilo jih je veliko razli?nih voznikov, in vem za par testnih vozil (mazde 3) ki se prodajajo ?e ve? kot leto dni in se ne prodajo. Ne vem, sam osebno nebi testnega kupil iz omenjenih razlogov. Oprema pa res naredi svoje, so zelo pomembne malenkosti, ?e od varnosti naprej, kot si napisal DSC, ?e 2 AB ve?, avtomatska klima je res razred zase. Oprema da res tisto piko na I, za kar ti kasneje ni ?al. Ima? kak?ne slabe izku?nje da si ?eli? ?isto nove?? Sem prepri?an da tudi ?e se v nekaj let staro Mazdo vsede? in ?e jo je imel lastnik ki mu ni vseeno za avto, niti ne bo? opazil da je kaj druga?e v avtu kot v novem. Smo si pa ljudje razli?ni nekomu ?e zelo pomeni da je avto novi in di?i po novem :) meni pa to pa? ne, oz. ?e ne,hehe. Raje malo starej?i avto in s preverjeno zgodovino pa je :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.