Ne razumem, res ne... kupiš avto za 30k in potem pizdenje "fak 50 eur so me ociganili pri servisu"... alora pejdi po megana 1.9 dizl karavan in vozi pod kozolec s tisto elf brozgo menjavat za 70 eur in je to to... checklisto stvari ki ne štimajo boš pa po poti delal, ko bo avto razpadal med vožnjo
Ni to to. Če nekaj plačam, moram to tudi dobit. Kako bi izgledalo, da bi plačal band za recimo igranje na poroki. Rekli bi ti, da stanejo 1000€/uro. Igrali bi ti pol ure, račun bi dobil za uro in pol igranja. In ti bi lepo požrl to, oni bi šli po pol ure lepo domov, naslednjo uro bi pa ti zabaval goste. Če seveda imaš posluh. 😄
Super, na tvojem mestu bi to priložnost čimprej izkoristil. 😃
Od malega me zanima, kako stvari delujejo. Kot otrok sem razšraufal (uničil) šivalni stroj, kolo, razne ure,..... Ko smo kupili nov TV sem ga po 2 tednih že odprl, da sem videl, kako izgleda od znotraj ... 😂 Zato bi mi bilo všeč, da lahko gledam, kaj in kako mehanik šraufa. Ni pa to všeč vsem servisom, da vidiš, da menjava olja in filtra, za katerega ti računajo 1,5 ure dela, traja efektivnih 10 minut + 20 minut birokracije + 10 minut za pranje vozila.
Točno to stalno ponavljam. Za menjavo filtra in olja so meni zaračunali 1,5 ure. Ali so novo olje kapali z kapalko noter ne vem.
Drugače pa obe luči pašeta na oba modela. Pri Ferrariju je to že od nekdaj zaščitni znak, pri Mazdi pa hvala bogu, da niso generične kot na vseh ostalih SUVih drugih znamk.
Bi rekel, da je odgovornost A-Cosmosa, skrbeti pa bi moralo tudi Mazdo Slovenija, za "dobro ime", ki ga imajo. 😃 Seveda na Komenskega ni delavnice, tam še parkirat nimaš kje ... 😂
Ali je BTG s pogodbo prevzel kakšne obveznosti in katere, je vprašanje - morda bo to povedal A-Cosmos, ko se bo branil plačila. So pa bili, če se ne motim, v času izdaje dobropisa na vodstvenih položajih servisa v BTC (A-Cosmosa) isti ljudje, kot sedaj v BTG! Že takoj na začetku novega poglavja si delajo "dobro ime".
Evo, poslal sem dopis še na A-Cosmos in na BTG. Bomo videli, kako, (če) se bodo odzvali. 🤔
Sam res, kaj je narobe s tem Aleksom, da prodaja 12 let star poškodovan avto za 11.500€. Sam še čakam, da pride en s totalko pa bo hotu 20 jurjev za Mazdo sam zato, ker je bencinar s 50kkm.
Bom še enkrat ponovil. Jaz bi se za teh 180 € boril do konca. Zato, ker se ti je zgodila krivica.
Po toči je sicer zvoniti prepozno. Najbolje bi bilo, da bi se tam naredil francoza (prišel na servis in nič čvekal), potem ko bi ti izstavili račun, pa bi ga plačal s tistim papirjem. Morda bi šlo bolj na trdo, ampak na koncu bi bili oni še veseli, da bi zapustil salon.
Se mi je zgodilo pri Rutarju, kupim ležalnik za 150 € (vsaj 10 let nazaj), doma pa ga ne morem sestaviti, ker je bil tako šlampasto zvarjen aluminij. Popokam v avto in peljem nazaj, vržem na pult in zahtevam direktorja, da ga on sestavi (da bo videl kakšno sranje prodaja). Tam je bilo tudi kar nekaj strank. Na vsak način so me želeli speljati preko nekih formalnih postopkov, vendar sem vztrajal pri direktorju in na koncu so bili veseli, da sem bil zadovoljen z dobropisom. ... Ta Rutar je bil kar cvetka ....
Če se zatakne, zahtevam šefa in po hierarhiji navzgor. Je pa res, da kar dobro poznam potrošniške pravice in zakonodajo s tega področja in me težko peljejo žejnega čez vodo. Je pa najtežje pri kakšnih velikih sistemih. Recimo kakšna zavarovalnica, na primer Vzajemna, kjer so me pred leti ogoljufali in kljub posredovanju inšpekcije in Zveze potrošnikov (vsi so mi dali prav) so na koncu na Vzajemni rekli, "če vam kaj ni prav, nas tožite". To je pa že v stilu mafije.
Ok. Si me prepričal. Pa gremo naprej, da vidimo, kaj bo vse skupaj prineslo.
Kaj bi bil tvoj prvi korak? Vidim, da obvladaš te postopke. Če zmagam, bo pol tvoje zasluge in ti ob prvi priložnosti častim pijačo. 😊
Torej ti paše, da se tukaj pritožuješ, ne boš pa reševal zadev, tam kjer se rešujejo?😩
Kontaktiraj A-Cosmos in naj rešijo, kar so oni zakuhali. Pravno formalno verjetno BTG nima nič, razen, če je s pogodbo prevzel vse terjatve bivšega servisa. Za inšpekcijo ali policijo, če ti na A-Cosmos ne ugodijo ali obstaja pogodba o prevzemu obveznosti bivšega servisa..
So pa izgleda res lumpi tile novi, ki so vodili servis BTC že celo lansko leto in še več ... torej so ti praktično zadevo obljubili isti ljudje, ki se zdaj izgovarjajo, da nimajo nič s tem.
Servis BTC je tudi sicer že nekaj časa cenovno višji od drugih pooblaščenih Mazda servisov. Pri naslednjem servisu bo zame kar dilema.
Mah, ne da se mi ukvarjati s to slovensko folkloro. Pač bom vsakemu samo še bolj odsvetoval obisk tega servisa. Je model, star kakih 20 let, pri katerem sem delal papirje za ta filigransko drag servis na koncu dejal, da se vidimo drugo leto. 😊😊 Gre lahko stavit, da se bom res. 😡
Je pa res žalost, da si znamka mazda privošči tako šalabajzerske servise. V bistvu bi verjetno lahko prešteli na par prstov, koliko je res dobrih uradnih prodajalcev in servisov. Že, ko sem lani kupoval cx30 in sem poizvedoval pri različnih zastopnikih in prodajalcih po Sloveniji, sem videl, da so si vsi vglih.
Ena žalost vse skupaj. Povsem drugačen pristop imajo pri znamki cupra. So vsi po vrsti prijazni, ustrežljivi in vedo, kaj delajo. Brez problema so mi dali takoj na razpolago avto za par ur.
Edina pozitivna stvar v tej zgodbi je bila, da so imeli v salonu eno belo mx 5 in sem lahko preizkusil, ali je dovolj prostora v njej za moje dolge noge.
In ja. Presenetljivo udobno sedim v njej z mojimi 184cm. Če so tudi starejši letniki mx 5 podobno radodarni z prostorom bo super. 😊
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ni to to. Če nekaj plačam, moram to tudi dobit. Kako bi izgledalo, da bi plačal band za recimo igranje na poroki. Rekli bi ti, da stanejo 1000€/uro. Igrali bi ti pol ure, račun bi dobil za uro in pol igranja. In ti bi lepo požrl to, oni bi šli po pol ure lepo domov, naslednjo uro bi pa ti zabaval goste. Če seveda imaš posluh. 😄
Povezava za deljenje
Deli na druge strani