Skoči na vsebino
poraba Mazda CX-5
Napisano

Ja regeneracije gor al dol. ?e se ti pogosto vklaplja, ?isto mo?no da bi poraba toliko narasla. 

?e sam nima? idej, servis. Lahko je marsikaj, vklju?no s kalibracijo injektorjev, slab injektor, EGR,..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

No pa da ne bo sam ?koda na udaru :P V soboto smo se fural z mer?om CLA AT in sorry za 56k ? je pa prava ?ala. Najbolj sm pri?akval kolk bo to bolj izoliran pa udobno v vo?nji, pol so me pa zici v rebre ti??al, komfort na AC pa ni? ve?ji kot pri moji M6, piha tu piha tam, motor se dere k ga prtisne?.

Kar pa nism pri?akoval je pa:

* da je njihov Hi Mercedes prava ?ala. Ni? se nismo mogl z njim zmenit. To?no dolo?ene ukaze pozna in tam se zadeva kon?a

* oblika infotainmenta in ?tevcev mi tak al tak niso v?e?, sm mislu, da majo vsaj en velik monitor, sta pa dva notri lo?eno, no fun

* gadgeti/widgeti polno "cukr?kov" k ji sproba? na testu, med vsakdanjo uporabo je pa ve? kot odve?, aja pa ta model ko smo ga mel je biu brez DAB radia, yay :D

* upravlanje infotainmenta ... omg, zakaj v to tla?jo touch pad, al je preob?utljiv al pa ne prime pa ?e probleme sm meu razbrat kje na infotainmentu je "kurzor" in nism vedu ka klikam

* motor je biu 2.0d, ok 150 dizelskih konjev, od kterih sm vseen pri?akoval ve?, aja pa niti neupam vpra?at kolk bi bla cena za mal bolj resne motorje

* ?rn strop notranjosti, je fajn, ?e ho?e? sred belega dneva spat, drga? je pa pretemn. Hkrati majo zlo velik ?rne plastike v sijaju, bljak.

Na kratko je to za vsaj 20k dra?ji ?pas kot na?e M6 pa ni? ve? ne dobi?, juhu :) Aja ... dobi? ?isto zadnjo kamero, to je pa res, ker je skrita v logotipu :P

Sej takole bi moral vsi vsake toliko ?asa mal sprobat, da bi videli da ni Mazda edina z nekimi problemi, in da so tudi pri drugih precej dra?jih znamkah tak?ne in druga?ne anomalije. Sej v bistvu od 20k razlike, 15k prepla?a? imi?, ostalih 5k pa mogo?e razvoj, tehnologija, standard, ...Pa ?e to sem preve? rekel :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Zanimivo, imel sem ?e n takih situacij, ampak da bi pani?no za?el avto zavirat, to pa ne. Imam nastavljeno da se ?imprej oz ?im bolj zgodaj pojavi sicer to obvestilo 'BRAKE'.

Najhuj?e je, da je avto sicer za?el malce zavirat, to je pa to. Zanimivo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Hja, meni je tudi ?e 1x zabremzal sam od sebe bolj ali manj brez veze. Pred, mano avto zavija desno in ko je ?e skoraj v ulici, mogo?e samo ?e kake pol metra avta na cesti in tudi, ?e bi do konca zavrl ostane cesta za naravnost ?e vedno prosta. Takrat pa Mazda na silo do konca "emergency break". ?e dobro, da ni bilo za mano nikogar, ker bi lahko bilo precej grdo.

V glavnem, kolikor je lahko sistem koristen, je po drugi strani lahko v dolo?enih situacijah tudi nevaren. In zdaj vpra?anje, ?e pride do karambola tipa "breake check" zaradi tega, kdo bo odgovoren? Jaz nisem bremzal, avto je in spro?il nalet. Na?eloma sicer pravijo, da bi morala biti varnostna razdalja, ampak tudi naglo zaviranje brez razloga je prekr?ek. Torej kaj zdaj... a bo Mazda nosila krivdo?

Ne bo, ker si ti voznik. Voznik v polnem pomenu besede. 

Meni se sicer to ?e ni zgodilo, mislim je za?el bremzat, ampak tko lepo linearno in takrat sem samo malce gasa dodal in nekako to pomeni, da 'prevzame?' nadzor. To je taka simpl fora.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Menjava olja na 30 je samo marketing, da je vzdr?evanje v ?asu trajanja garancije ni?je. Tako to je. Kaj se zgodi pa potem, pa vsi vemo

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja, ampak mora? telefon na kabel priklapljat, vgrajena navigacija je pa takoj na voljo. Najbolje je imet obe.

Telefon priklopis v sekundi, in izbere? lokacijo oz cilj ravno tako hitro, ker si prej preko telefona to ?e naredil. Tam traja malce dlje. Se pa seveda da vse tudi tam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

To se ni? ne pove. Pri meni je bil vedno moder, Tut ?e je bil batt_soc pod 70 in je avto dejansko zelo zajamral zjutraj. Tko da, tole ne vem kako to?no ne more bit.

Pa ?e v navodilih ni? o tem ne pi?e. Ponavadi take stvari omenijo v navodilih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.