Skoči na vsebino
Nakup Mazde6 2017
Napisano

Če kupuješ CD150/175:

- servisi na max 15kkm

- zamenjane podložke injektorjev in pregledani injektorji

- letnik po 2016 zaradi možnih težav z odmično

Čim fali en servis - vzami raje drugega. Če ima malo km ali pa se boš ti z njim vozil po 10km na dan…kupi raje bencinarja, ker ne bo težav.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 15 minutami je SpEkTr napisal:
Pred eno uro je samSimon napisal:
Danes zamenjal zadnje diske in ploscice. Ni omembe vredno, pa vseeno emoji4.png

A rabiš kak tester da ti popusti zavora zadaj?

Maš neko kombinacijo akcij, ki jih izvedeš - nekje na forumu je nekdo objavil pdf s proceduro, pomoje je v diy temi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 16 urami je Janez007 napisal:

Imam na eni M6 znižane (30 in 25 mm) in na drugi M6 običajne, pa nimam take izkušnje, kot si jo opisal ti. Obe se vozita zelo podobno-udobno, pa sem vozil z obema zimske 17" in letne 19".  :)

image.png

Na beli izklopi samodejno zapiranje ogledal, da ne bo štala čez pol leta z motorčkom :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 13 minutami je Janez007 napisal:

Kako si zadovoljen v primerjavi z BTC, kakovost, cena?

Nimam nobenih pripomb razen tega, da so bile stvari znotraj auta predrmane (sedež, špegli, klima, reže za ventilator,...). Cena pa malenkost dražja v primerjavi z BTC (ampak od septembra so šle verjetno tudi v BTC cene gor). Bom seveda primerjal s starimi računi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je SpEkTr napisal:

A pa imajo mazdini dizli , ti ki imajo sedaj adBlue sistem, kaj manj težav okoli basanja egr-a in sesalnega kolektorja? 

Ne, ker Adblue špricne pri katalizatorju, ko je že vse mimo.

Je pa CD184 manj problematičen kot te starejši baje, ampak dajmo času čas (3 leta šele dobro v uporabi).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Freak napisal:

Tudi jaz moram menjati letne gume, pa malce pogledujem, da bi vzel nexen n'fera su4. Do sedaj sem imel savo uhp2 in se je guma za moj način vožnje izkazala za odlično :) Edino zamero imam nad njeno glasnostjo (zato bom tudi poizkusil z drugo znamko). 

Savine uhp2 so za to ceno super gume, imajo pa majhno obrabo in če jih imaš gor več kot 4 leta ratajo v dežju drsalnica zaradi starosti kljub velikem profilu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča 2018 Mazda3
Napisano
pred 18 urami je Deeyan napisal:

Sam caki, uspodi pod opombam ma napisano, da lahko montora 18" pnevmatike na avto... 🤔

pred 17 urami je Alex napisal:

Samo, a ni to čudno, da je vpisano pod opombe? 

Bo potrdil kolega @TBA ampak zna bit, da je kupil uvožen avto in so na licu mesta to tako zapisali (to sklepam po tem, da so tam zapisani tudi kilometri).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča 2018 Mazda3
Napisano
dne 19. 5. 2022 ob 21:21 je TBA napisal:

Pozdravljeni,

Sem novopečen lastnik G120.

Avto je trenutno na 16'' platiščih in me zanima, če lahko na avto montiram platišča dimenzije J7x18 ET50 (borbet design V)brez dodatne homologacije za pnevmatike ki so navedene pod opombe. 

image.png

Žal ne.

Homologacija velja samo za original Mazda platišča. Tudi če je ET originala enak kot na aftermarket platišču je potreben homolomo.

Ko pri vulkanizerju kupiš pnevmatike naj ti izpolni tehnično potrdilo o vgradnji. Na internetu najdeš original tuv cert za platišča (torej najdeš platišče, ki je na tvoji Mazdi podprto), ga natisneš in s potrdilom o tehnični vgradnji obiščeš najbližjega ponudnika tehničnih pregledov s supportom za homologacije. Sabo vzameš tudi homologacijski kartonček.

Plačaš 35 eur in on poslika auto, vzame papirje, homologacijski kartonček ti pa pošljejo po pošti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano
pred 2 urama je JureR napisal:

Bom nadaljeval v tej temi da ne odpiram nove. 

Iz nemčije sem pripeljal mazdo 6 letnik 2018 (ze novi FL) z cca 60k km. Motor ima Diesel 2.2 150hp.

Prebral sem, da imajo novejse verzije Android auto. Je mozno kako posodobiti sistem v obstoječih avtih?

Naslednje vprašanje imam glede motorja. Je znana kakšna hiba teh motorev? Po enem mesecu vožnje imam odlične izkušnje. 

Hvala za vsako informacijo. 

Lp

2018 bi morala imeti Android auto. Preveri za svoj telefon kako ga uklopiš, potem pa povežeš telefon s kablom v namensko luknjo usb.

In pa čestitke za nakup in srecno voznjo!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je Bini napisal:

V nekaterih navodilih celo piše, da moraš vsake toliko prižgati kompresor, da se olje ne vsede na dno in preveč zastane... itd😊

Jaja, to sem jaz razlagal na prejsnji strani :prstgor:

Daš na auto pa “ac eko” v “ac” in imaš mir celo leto, samo zapiram centralno konzolo ko začne pihat preveč, nikoli težav.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 minutami je Janez007 napisal:

To pa je povezano - kompresor lahko zariba zaradi premalo plina. Če se ne motim je plinu primešano tudi olje za mazanje kompresorja. Torej je verjetno priporočljivo na nekaj let preveriti količino in kakovost plina (vsebnost olja in vlage), ga prečistiti in dodati.

Stara ljudska modrost pravi, da kompresor klime vsebuje olje zato, da podmazuje tist ležaj kjer se gor vrti pogon za jermen.

Zdej pa mal ljudske kmečke pameti - če je klima redno v uporabi, se to olje skos maže okoli ležajev in gredi. Če klime ne uporabljaš dolgo dolgo časa pa začne plin spuščat tam pri pogonu in woila, plina zmanjka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 53 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Žižka nikoli nisem jemal preveč resno, ampak tokrat je zadel. Da človek proti ne prav veliki množici demonstrantov uporabi vodne topove in 200 kil solzilca da pol Lublane joka, pomeni samo eno - bivši "heroj osamosvojitve" ima od strahu čist usrane gate. 

Primerjava. Janša in bivši njegovi tovariši so v 45 letih do let 91 pridelali 2 miljardi dolga. Da bi zmagal volitve si je jacoglavec v samo 2.letih od naših otrok sposodil  celih 10 miljard.  Tudi zato bomo gorivo plačevali dražje.

Aaa štekam. Bo imel Golob izgovor zakaj ne morjo bit cene nizke, ker bo pokrival Janšev puf? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
pred 7 minutami je Slivka napisal:

Danes sem ga pa zamoču, pa me zanima, kako bi ga odmoču...

Sem bil s službenim vozilom v Sežani. In po pomoti zavil na avtocesto. Čim sem napako opazil, sem na prvem izvozu zavil dol. Ampak se bojim, da bo zdaj prišla kazen. Zato sem klical na DARS, pa mi niso znali nič povedat. Rekli so samo, da se bodo nadzorniki odločili ko bodo obravnavali, ali bodo poslali kazen ali ne.

Je kdo tu kdaj imel podoben primer oz. mogoče kdo ve, kako se izogniti kazni? Ker jaz na avtocesto nisem zavil z namenom, da se bom švercal ampak po pomoti. In čim sem ugotovil, sem šel dol - na prvem izvozu. In se potem po stari vračal nazaj, da sem našel pravo križišče in zavil v pravo smer...

Po mojih informacijah sistem za avtomatsko nadziranje še ni povsem v veljavi. Če bi bil, ne bi redno srečeval dars kombijev, ki prežijo na kontrolo vinjet. Ne sekiraj se, se pač zgodi, nobene kazni ne bo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je SpEkTr napisal:

A kdo tole ve, kako je bilo prei predzadnji verziji šestice (2017 letnik), a je bila revolution top oprema s strešnim oknom ali ne? Lih berem en forum, kjer se je nekdo pritoževal, da mu zavarovalnica noče plačati stekla, češ da ni zajeto v polici. 

Pa sem šel za hec gledat mojo polico, in piše revolution top sd belo usnje. In gledam, ali se iz tega vidi, ali avto ima šibedah ali ne? 

Verjetno bi blo treba dopisat pod dodatno opremo... pri meni je revolution top sd črno usnje avt.... kaj pomeni sd?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
dne 7. 5. 2022 ob 15:01 je amatej napisal:

Ja, ga je v planu poklicat. Gledam Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005 oz. Michelin Primacy 4+. Kot gledam je itq vse cca. 200€, pomoje karkoli vzamem ne bom falil. Bom pa še malo preveril kakšne cene imajo vulkanizerji. Mogoče je kje kakšna akcija...

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Bridgestone Turanza T005 225/45 R19 92W Mazda na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.

T005 dobiš za 160 na komad

pred 20 urami je scania napisal:

Jaz imam zdaj 2meseca nexen nfera su4 in so super. V primerjavi z prejsno bridgestone je top, v dezju ni primerjave bridgeston mi je drsela ta pa drzi kot zvecilna. Zaenkrat zelo zadovoljen.

Kje pa si vzel su4? Jaz ne najdem v M6 dimenziji 92W, vse so 96...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 18 urami je NevLado napisal:

Tako ja. Ma drek je, da so prišle z avtom in nimam informacij. Potem sem prevozil par km in menjal na zimske - nove. Tako da nisem imel pojma v kakšnem stanju so te letne. Zdele po šihtu bom obrnu pa vidim.

Sem menjal najprej sprednji dve po osi (ker so turanza t001 take da lahko obrneš), avto še kar mal v levo.

Sem menjal potem naprej/nazaj, avto v desno.

Zdaj samo nevem a naj menjam samo ta “star” par ali kar vse.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.