Skoči na vsebino
Terenec
Napisano
pred 20 minutami je AmpeR napisal:

Vpraši Dončiča, če ti jo donira. Alpa solidarno proda🤭

Sam res, a se ni par dni nazaj s tem prpeljal na tekmo?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
pred 10 urami je Jest napisal:

Saj ne pise, da letna velja eno leto… Pise takole:

Letna e-vinjeta velja od dneva začetka veljavnosti, ki ga določi kupec, do konca istega dne v naslednjem letu. Primer: če za letno e-vinjeto ob nakupu določite, da začne veljati 15. aprila 2022, boste avtoceste in hitre ceste s to e-vinjeto lahko uporabljali do vključno 15. aprila 2023, torej do 24. ure tega dne. Edina izjema pri letni e-vinjeti se zgodi ob prestopnem letu – če namreč kot datum začetka veljavnosti kupec določi 29. februar, ki ga v naslednjem letu ni v koledarju, se veljavnost letne e-vinjete v tem primeru izteče 28. februarja naslednje leto.

https://evinjeta.dars.si/vrste-e-vinjete

Eeee. what? Kaj pa pomeni zate beseda letna? Leto in en dan mogoče? Ne resno, kjer koli boš vzel ali letno naročnino ali veljavnos v tekočem letu boš imel recimo od 1.1.2023 do 31.12.2023 in ne do 1.1.2024. To je 365 dni oziroma 366 na prestopno leto. Sej ne nergam, ker mi je vseeno saj sem na boljšem in ne na slabšem, edino smešno je to, da čez deset let boš imel prelomni datum za novo vinjeto pri 10. februarju in je lahko nekoliko manj naravno kot, da veš, da je vedno začetek nove vinjete prvi februar, ki ga verjetno trenutno ima velika večina.

V glavnem, da skratim... DARSovci Marsovci pač ne znajo računat, kar ni nič nenavadnega.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
pred 49 minutami je Bini napisal:

DO 1.2 23....😁

Ja, ampak ko naročiš novo ti pove, da je stara veljavna do 1.2.2023 in ti predlaga spremembo datuma na 2.2.2023 za začetek veljavnosti nove.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Ampak DARS ne zna zračunat kolk je eno leto al kako. Če ima lanska vinjeta veljavnost eno leto  je to od 1.2.2022 do 31.1.2023. Darsovi mojstri matematike pa pravijo da je veljavna od 1.2.2022 do 1.2.2023 kar pomeni leto in en dan. Sej ne da bi ogromno profitiral zaradi tega ampak vseeno mi je zanimivo kolk so šalabajzerji.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
pred 56 minutami je NevLado napisal:

Včasih si imel svinčnik pa papirček, pa ni nihče zamudil nikamor - zobar, banka, frizer, ... 

Zdaj imaš svinčnik pa papirček, telefon, tablico, koledar tukej, koledar tam, koledar v garaži,.... Jah žalostno res, najboljš da ti pošljejo še priporočeno pošto da boste vedeli kdaj vam vinjeta poteče.

Ej no, jaz mam listek, da me zjutri spomni, da ne pozabim dihat. Zato še nisem pozabil dihat. :rulam:

Ok mal v hecu, ampak je res. Več kot si pišem, več stvari pozabim pa mislim, da ni problem tolk v spominu kot v tem, da se zanašam na to, da me nekaj spomni in pa seveda, da je količina stvari, ki jih je treba dnevno uredit ratala čist preveč velika. In pol ni čudno, da se komu nitka strga in rabi mojmoj jopič.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 5 urami je Slivka napisal:

Možakar je čisto lepo napisal: če voziš po predpisih. To, da s takim avtom nihče ne vozi po predpisih, je pa druga tema. In potem je tudi druga poraba...

Pač ne, kot bi rekla pač tvoja žena. V normalni ne divji vožnji z mestno, AC vožnjo in tudi regionalko po vseh predpisih ne bo šlo niti v sanjah pod 10 litrov. 12 je normala, 14 ko si malo bolj razigran, ko pa greš na hard pa pod 20-25 ne gre.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovenski avto leta 2023
Napisano

Haha, sam res. Tale avto je majhen kot Clio in je jedva čez 4 metre dolžine. 54kWh baterija pa za vse to hočjo met 40k€. Pol pa pišejo, da se da z njim narest 550km. Ja bi verjel, če ne bi takih EV malčkov vozil in pri kolikor toliko normalni uporabi si lahko srečen, če se približaš 300km dosega s tako baterijo. V realnosti pa da ne greš do 0% baterije pa da skrbiš za dobro kondicijo te in polniš le do 80% pa je domet tam nekje 230km. To je pač realno, vse ostalo so pa zgodbice za otroke.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ampak a si videl modela kaj pravi o porabi... to je res smeh, da bi se vozil med 8,5 in 9,5. To je mogoče le na ravni cesti pri 80km/h z ugodnim vetrom v hrbet. Sej ne da bi bilo to pri takem avtu ful pomembno, samo lepo bi bilo, če bi prodajalec bil vsaj toliko pošten, da bi povedal, da dotični motor v tem avtu pomeni povprečna okrog 12 litrov/100km.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 24 minutami je FuManchu napisal:

Kje so časi, ko je bila RX-7 in RX-8 za vrat zlomiti, ko je šla mimo tebe...

Oh ti romantični časi... Pa ni bilo treba met športnika, že Xedos je bil eyecatcher, pa prva šestka je bila tud nekaj novega v oblikovanju. 20 let kasneje pa jada od jade.😭

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 minuto je TiEn napisal:

Ja sam čem rečt kolikov suv-ov bo ponujala mazda

Katastrofa a ne? K da bi ocenjeval kokošja jajca med sabo in v njih iskal neko lepoto oblike.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovenski avto leta 2023
Napisano

Jaz tud nisem slišal, da bi bil to nek šrot zdele. Jih moram pa pohvalit, ker dizajn je drugačen in ni neka uniformiranost, sploh pa to, da še vztrajajo z neSUV modeli. Kapo dol.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 39 minutami je TiEn napisal:

pa še cx-70 in 90 pridejo ven (že napovedane)

To ni za EU tržišče, za nas xo CX-60 in CX-80 za Amere pa CX-70 in CX.90.

Je pa tale CX-8 le grša FL različica CX-5 na steroidih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 34 minutami je Alex napisal:

Nikoli niso lastniki rdečih mazd trdili, da imajo Italijani najcenejšie gorivo. To je navadno levaško  zavajanje. 😉

Trdili so pa, da je esso supreme plus najboljši dizel, s katerim lastniki rdečih mazd  naredijo več kilometrov,kot z kako Petrol župco, v kateri je največ bio dizla. Veliko več, kot v drugih  evropskih gorivih. 😊

Se pravi so Italijani pol neumni, da hodijo v Slovenijo tankat Petrolovo župco? :nevem: Sam verjetno to niso Italijani z rdečimi Mazdami? Ker baje, da kljub temu, da je gorivo dražje ga porabijo tolk manj, da je pol v bistvu cenejše, al neki tazga. Ma nej to razloži kakšen, k je iz hribov doma pa mu je zdrava kmečka logika blizu.🤪

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj je odvec danes na avtu?
Napisano

... še posebej če kdo med njimi fejst prdne. Če je v avtu 6 oseb je taka možnost 6x večja kot če je samo eden... in dejansko jih pol 5 bruha zaradi smradu prdca, ta 6 pa bruha naknadno zaradi smradu bruhanja in tako je krog sklenjen. 🥴

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 18 minutami je godlike napisal:

...kje morem gas stisnit in kje nehat?

Vrh je pod želežniškim mostom?

Nima smisla, da bi na ravnem tiščal in si nabral visoko hitrost, ker je prvič nevarno, tvegaš visoko kazen pa še nič se s tem ne dokaže.

Moj predlog je, da ko si mimo izvoza Vrhnika, počakaš še en km, ko se klanec še lepo začne in pri 130km/h stisneš gas v najvišji prestavi. Od tam je po vse odvisno od avta oziroma motorja. Če ne bo šlo pač šaltaj navzdol, dokler nisi v prestavi kjer bo avto pospeševal. Ja cilj je točno ta železniški tako imenovani Štampetov most. Tam preveriš hitrost in opišeš kaj se je dogajalo v vsaki od prestav.

Jaz sem danes šel tam, ampak so Romuni, Italijani in Švicarji tam naredili tako gnečo, da je šlo vse bolj po polžlje, do maks 110kmh tako, da nisem uspel stestirati zadevo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Če na Kubi lahko vozijo 70 let stare avte pol tud v Sloveniji ne bo nobenmu krona padla z glave, če bo moral par let dlje avto vozit pred menjavo. ko bo prodaja začela šepat jih bo hitro zaskrbelo in bodo še hitreje spet akcije s popusti ter na koncu znižanje cen.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

To je taka žalost, da ni večje... moj naslednji nakup, če sploh bo kaj še možno imet, bo dejansko morala biti neka druga znamka. Žal kot kaže je to to.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.