Skoči na vsebino
Mazda CX-60
Napisano
pred 57 minutami je scania napisal:

Smo pa imeli primer na kamionu 40ton 90tempomat, na prikolici razneslo, kot nic normalno vstavis, na prvi osi pa ga ni junaka ki vlovi, gre direktno s ceste pa lahko delas kaj ces. 

Od takrat zmeraj pri veliki hitrosti predvidevam, kaj pa ce... bog ne daj ampak kaj pa ce....

Tudi z letalom ko letim in razmisljma kaj pa ce motor odpove kje bom pristal.... 

Ziher je ziher.

Ponavadi na tleh, ponavadi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 54 minutami je Deeyan napisal:

če bi na to razmišlju se niti z beciklom nebi več upu po klancih spuščat 😬

Ma kaki klanci stari, folk se po lj po celovški vozi z 10 let starimi bicikli in prepelelimi gumami, avti pa mimo 60kmh. Pa brez čelad.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 53 minutami je Alex napisal:

Hmm... Kdaj pa si nazadnje vozil 200 km/ uro in več ? 🤔

Spet si sfalil bistvo. :D Drugače pa včeraj, da sem preveril če že kaj škripa, pa ni še krize pri teh dinozaver 2.5 mašinah. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

kratek test/poročilo, kjer so jo pohvalili, verjetno pa jih prav veliko na SLO cestah ne bo, glede na vstopno ceno preko 52k €.....

WWW.DNEVNIK.SI

Prvi Mazdin priključni hibrid sliši na ime CX-60, gre pa za petega športnega terenca v ponudbi v Sloveniji. Krasijo ga zmogljvosti, udobje in tehnološka naprednost, zanj je potrebno odšteti najmanj 52.290...

Citat

Ali prevedeno, če boste želeli, boste na cesti med najhitrejšimi, saj je pospešek do stotice za SUV-a športnih 5,8 sekunde, maksimalna hitrost pa je omejena na 200 kilometrov na uro.

Moja 6ka z istim bencinskim motorjem gladko preko 200kmh, CX-60 z dodatno elektriko pa omejena na 200kmh? In to avto, ki košta 52 tisoč eur :lol::lol::lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Keramična zaščita in podobno
Napisano
pred 27 minutami je Alex napisal:

Če bo mogoče koga zanimalo. 

Ta keramična zaščita res deluje. Z njo se lahko namaže praktično vse (od laka, luči, plastik (to pride v poštev za naše cx30 😄) do platišč in gum. 

Če premažemo avtomobilski  lak z njo naj bi zaščita delovala vse do enega leta. Seveda moramo nanesti dva sloja sredstva  v razmaku 24 ur (na opran avto, lahko tudi brez priprave - odstranitve rje, poliranja...). Če avto prej pripravimo bo rezultat seveda še boljši. 

Nanos sredstva je otroško lahek - pošpricaš in takoj obrišeš ter z čisto krpo spoliraš do visokega sijaja. 😊

To mi je predlagal en profesionalni detailer. To sicer naj ne bi bil profesionalni izdelek a za nas ostale je odličen. 

Da ne bo kdo pomislil, da dobim kaj od promocije. 😊 Nisem prodajalec. 😊IMG_20220901_131640__01.jpg

To je od Turtle Wax?

Jaz imam njihov vosek za moker nanos, top shit zadeva.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
pred 1 uro je 50keda napisal:

@Alex ne, če pogledaš okolico ne zgleda ravno  kot garaža. Nisem pa še preverjal, kaj se zgodi če ga laufaš na parkingu, vrjetno bi blo po 20 min, 0.0 l/km :D

Pomoje bi zraslo, ker ko si na meru je poraba ubistvu neskončno... ti računaš litre na km, km == 0, etc

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 26. 8. 2022 ob 12:54 je 50keda napisal:

@Janez007 in tisti ki spremljate avto.net, če bo kakšna zanima 350Z kje, me prosim tagajte ali pa pošljite ZS, hvala :)

A boš bencinska jajca menjal za še večja bencinska jajca? :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 6 minutami je Bini napisal:

A bi raje imel 0w08....😟🤔

Jaz verjamem, da tudi z 0w8 oljem ni nič narobe - je pa res, da je to bolj okoljska muha kot karkoli drugega. Ampak če ti mašina zaradi tega spije 1 deci manj in potem računaš, da je v EU toliko pa toliko avtov, se na koncu nekaj pozna pri izpustih :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
dne 17. 8. 2022 ob 22:53 je NevLado napisal:

Tako jaz to razumem! Ampak pri meni včasih pri 40 km že vklopi rumeno lučko, sepravi imaš od tam še 100 km fore. Nisem probavam, vem pa, da natankam tankrat skoraj 50 litrov. Ponavadi tankam na 1/4 tanka, ker drugače ne pridem do službe in nazaj, pa še pumpe ne obremenjujem :prstgor:

Evo tole smo se zadnjič pogovarjal in sem imel včeraj ravno ugoden remaining pa sem rekel grem probat - pri 48 km mi je vžgalo lučko. Kok je še fore @Janez007:D

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 15 urami je sportman333 napisal:

Temu print-outu jaz ne bi ravno verjel, tudi eservisna knjiga verjetno ni več secured, tako da....podobno kot potrdila (original in fake) za covid cepljenje, in druge zadeve...

A poznamo kak primer, kjer so dejansko sfejkal mazda servisno knjigo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Je vprašanje, če so sploh zamenjali motor. Pod "nov" motor jaz smatram motor z 0 prevoženi kilometri. 

Najbrž so se zatipkal in so hoteli napisati "novi kilometri na, števcu".

Saj je izpisek iz servisa priložen in imaš menjava motorja pri 72124 km gor označeno iz pooblaščenca izpis.

Avto ima pa vse skup 89 tisoč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 8 minutami je FuManchu napisal:

Mi dajemo testirat take stvari v t.i. slano komoro. Kjer simulira naravne vplive. Vsak material do določene mere prenese marsikaj. Te reciklirani materiali iz plastenk in starih gat na novih avtih so pa veliko slabši od starih. Važno da je eko. 

Povej kaj več o tem prosim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj je odvec danes na avtu?
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Sedaj, ko sem že kar razvajen 🙂, bi lahko pogrešal vse, razen

- LED luči 

- daljinskega centralnega zaklepanja

- električnega odpiranja oken

- ABS

- opozarjanja na mrtve kote

- senzorjev spredaj in zadaj

- vzratne kamere

- USB za glasbo

HEADUP!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 18. 8. 2022 ob 12:05 je Bini napisal:

Evo avto je u nulo kot bi rekli po domače😊 Opran in osušen kot vedno,hvala Selmar Celje in seveda fantom...:notworth:

Servis bi cenovno prišel cca 250€ ,5lit olja,filter olja in motorja,čep ter dezinfekcija filtra in klimatske naprave itd.

Vzel sem doma tudi kapljico olja,da vidimo kako zgleda novo sveže olje,jutri bodo rezultati....👍

Pa še nekaj o CX30 g122, porabo do Celja 15km sem imel ( na sliki )sicer tekoča vožnja v koloni a vseeno nizka....😊👌

Sem pa opazil sledi obrabe na volanu pri 23kkm.....🤔🧐☹️🥴groza!

To je to zaenkrat....:prstgor:

IMG_20220818_105247.jpg

IMG_20220818_105604.jpg

Fak, 2022 se piše. Na CX-30 pa še VEDNO težave z motorčki zunanjih ogledal in sedaj tudi volani????

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 urami je TBA napisal:

Sej lahk da si delita samo motor, menjalnik je pa drug, druge znamke tud tko delajo, še pri mazdaj majo določeni modeli enak motor pa drug menjalnik. Tud oprema avta vpliva na porabo. 

Najbolj na porabo vpliva tista oprema od voznika :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 urami je 50keda napisal:

@NevLado torej rezerva se začne kurit ko je doseg 0 km? 🤔

Tako jaz to razumem! Ampak pri meni včasih pri 40 km že vklopi rumeno lučko, sepravi imaš od tam še 100 km fore. Nisem probavam, vem pa, da natankam tankrat skoraj 50 litrov. Ponavadi tankam na 1/4 tanka, ker drugače ne pridem do službe in nazaj, pa še pumpe ne obremenjujem :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 4 minutami je 50keda napisal:

Čujta fanta, sj nimam nič proti vajinima CX-30 in X propagandi, sem zelo vesel, da vam ugajajo in da je celo @Alex-a transfromirala v pravega šparovnega petrol heada :D
Sam da bojo to kaki biseri čez 20 let, dejmo ga no srat ... SPCCI vs. NA al pa turbo ni kot wankl vs. navadn motor, da bi mel spet tolk dodane vrednosti. Si pa res želim, da bi ti motorji leteli krepko čez 200k km, če ne bo mazdi in ljubiteljem bolj trda predla.

Hkrati me pa zanima, zakaj niso v CX-60 dali X motor namesto "starega požrešnega" 2 pa pol litrskega, hm. ...

Zastareli in požrešni motorji, sori kolega. Kdaj prodamo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 minutami je sportman333 napisal:

Podobno izkušnjo je imel kolega, ko je izbiral med škodo scalo in kio ceed....po testni vožnji, kjer ni sparal ne ene ne druge, je imel razliko skoraj 2l višjo porabo pri kii🤔, zato se je odločil pol za škodo....

Mah, tudi x186 bi pila 8 litrov, takole pa imajo vsi varčevalne ukrepe in delajo gužvo na avtocestah z 110kmh :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 16 urami je Janez007 napisal:

Menda jo je kupila in sama pripeljala iz Nemčiji v času začetka Corone, ne vprašaj za kakšno smešno ceno. 😝

Te zanima? 😁

Glede na motor in 2019 letnik bi rekel okoli 17 tisoč?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 49 minutami je Janez007 napisal:

Tale M6 G145 MT 45.000 km letnik 2019/1 je bila danes na Avtonetu rezervirana takoj, cena 18.999€. Rezervirala jo je firma, ki jo bo menda prodajala naprej ... Če koga resno zanima, morda lahko lastnico danes še prepriča z nekaj 100€ več gotovine, predno jo ta jutri odpelje na firmo v odkup.😜

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Glede na okvirček tablic takole na prvo žogo uvožena pri naročiavto?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.