Skoči na vsebino
pred 1 minuto je SpEkTr napisal:

A kdo tole ve, kako je bilo prei predzadnji verziji šestice (2017 letnik), a je bila revolution top oprema s strešnim oknom ali ne? Lih berem en forum, kjer se je nekdo pritoževal, da mu zavarovalnica noče plačati stekla, češ da ni zajeto v polici. 

Pa sem šel za hec gledat mojo polico, in piše revolution top sd belo usnje. In gledam, ali se iz tega vidi, ali avto ima šibedah ali ne? 

Verjetno bi blo treba dopisat pod dodatno opremo... pri meni je revolution top sd črno usnje avt.... kaj pomeni sd?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
dne 7. 5. 2022 ob 15:01 je amatej napisal:

Ja, ga je v planu poklicat. Gledam Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005 oz. Michelin Primacy 4+. Kot gledam je itq vse cca. 200€, pomoje karkoli vzamem ne bom falil. Bom pa še malo preveril kakšne cene imajo vulkanizerji. Mogoče je kje kakšna akcija...

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Bridgestone Turanza T005 225/45 R19 92W Mazda na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.

T005 dobiš za 160 na komad

pred 20 urami je scania napisal:

Jaz imam zdaj 2meseca nexen nfera su4 in so super. V primerjavi z prejsno bridgestone je top, v dezju ni primerjave bridgeston mi je drsela ta pa drzi kot zvecilna. Zaenkrat zelo zadovoljen.

Kje pa si vzel su4? Jaz ne najdem v M6 dimenziji 92W, vse so 96...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 18 urami je NevLado napisal:

Tako ja. Ma drek je, da so prišle z avtom in nimam informacij. Potem sem prevozil par km in menjal na zimske - nove. Tako da nisem imel pojma v kakšnem stanju so te letne. Zdele po šihtu bom obrnu pa vidim.

Sem menjal najprej sprednji dve po osi (ker so turanza t001 take da lahko obrneš), avto še kar mal v levo.

Sem menjal potem naprej/nazaj, avto v desno.

Zdaj samo nevem a naj menjam samo ta “star” par ali kar vse.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 43 minutami je robz napisal:

Pozdrav :D trenutno se vozim s kolesom in tem lepotcem. Glede na cene in ponudbe na avto.net pa vidim, da nic ne zamujam. Ko sem videl tele stare 6ke z 2.5 masino za 9k sem bil pa res skoraj brez besed.

Glede na situacijo in trg rabljenih vozil boš še dolgo brez besed :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 18 minutami je Scr3am napisal:

Sem že prej hotu napisat, da vrjetn ni problem v centriranju, ampak v gumi.

Jest gume centriram samo takrat, ko kupim nove. Sepravi 1x na 5-6 let.

Tako ja. Ma drek je, da so prišle z avtom in nimam informacij. Potem sem prevozil par km in menjal na zimske - nove. Tako da nisem imel pojma v kakšnem stanju so te letne. Zdele po šihtu bom obrnu pa vidim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 2. 5. 2022 ob 14:08 je NevLado napisal:

Evo zmontirou amortizerje iz alija na haubo in zamenjal končno na letne 19ke, ki so prišle z autom. Sam bo treba scentrirat pelat ker mi trese pri 130, tko da nism nč naredu :lol:

Sliko prlimam ko scentriram da bom zadovoljen 100% :jupiii:

Dobra novica, včeraj sem bil na centriranju gum pri Majesu na Interclassu. Sem izkoristil priliko, ker mi je 5 minut stran od službe pa še kofe sva spila. Dela tam torke, srede in četrtke; če koga zanima in bi peljal k njemu. Nisem bil nikoli prej na Interclassu ampak baje je prenovljen salon in se vidi kako je zaenkrat še vse v piko in lepo za pogledat ker je novo.

Slaba novica, en par teh gum, ki so prišle z autom so "slabe", ena hoče jit mal po svoje. Danes bom probal obrnit pa če bo isti šmorn v kontra smeri bom mogu kupit nov par. Me jezi, da niso v piko. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 6 minutami je Boss napisal:

Zanima me zakaj noben od novinarjev ne vpraša kako si je Petrol zamislil strukturo cene? Še naprej pa Petrol laže, da je bila cena nafte vrste Brent tudi 136$ pa čeprav je samo v enem dnevu enkrat skočila na max 127$. V bistvu jih niti ne zanima realna cena ampak le in samo kolk je lahko visoka glede na sosednje države.

No ja, to so vplivi deregulacije, ki so jo marsikateri (tudi tu na forumu) zagovarjali, da bo to znižalo ceno. Sej bi se smejal ampak ni čisto nič smešno. Glede na skoraj nično konkurenco jo to približno tako kot, če bi pošti pustili proste roke pri oblikovanju cen pisemskih pošiljk.

Ej sam…kako je to s pošto? A ne postavjo oni sami cene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razlike
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Lado, moraš nabavit G194, ki izklaplja cilindre ... 😁

image.png

Pripeljem v torek mojo do tebe pa grem s tvojo do LJ in nazaj po AC, dvomim da mi izklapljanje cilindrov kaj pomaga na AC :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razlike
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

Po načinu vožnje... dizelaš bo pičil po AC, bencinar pa mora varčevat, ker si težko privošči 9 litrov porabe na 100km... :hudicek: Ok, ta je bla bolj Alexova izjava, ampak dejansko se ne da razlikovat od zunaj, če ne slišiš zvoka motorja.

Za trenutek sem se (spet) počutu napadenega s temi 9 litri ampak mi je ravno danes po 12 tisoč prevoženih od zadnjega servisa padla poraba na 8.9 tako da vse kul :lol: :zoom-zoom::wub:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 27. 4. 2022 ob 8:48 je Lentus napisal:

Evo, v ponedeljek sem vplačal srebrno CX-30 G150AT/Plus/Style iz zaloge. Dobim jo že v petek.

Čeprav mi na testni vožnji ni bila všeč poraba in zelo počasno pospeševanje v nizkih do srednjih obratih, dopuščam možnost, da testni avto še ni bil dovolj utečen.

Če se spomnim za nazaj, ko je žena kupila nova Mazdo 2 G75 Takumi, je na začetku bil motor totalno mrtev in avto je bil nepremičnina. Dočim nekje po 2. servisu, pa se je motor dobesedno razživel in avto za svojih 75 konjev, leti ko sneta sekira. Poraba pa pade tudi na 4,5l na en tank goriva. Zato upam, da se bo tudi pri mojem zgodilo podobno. Ker avto mi je blazno všeč. Predvsem zadnji in sprednji del z temi lučmi, znotraj in tudi odličen položaj za volanom. Pa še dobil sem ga dokaj ugodno za trenutne razmere in tudi z zimskim alu kompletom koles. Tako, da nisem imel kaj razmišljati o čem drugem.

Čestitke za nakup in srečno vožnjo! :zoom-zoom:

Odločil si se za preverjeno kombinacijo in verjami, da ti na dolgi rok ne bo žal! Jaz sem imel točno takšno za nadomesten avto med servisom, ko sem imel CX-3 z G120. Moč je bila tam tam, čeprav ima motor več konjev, fora pa je v tem, da jih ima samo na 4k obratov, o čemer smo že večkrat razlagali na tem forumu v različnih temah. Ne je šparat pa boš super zadovoljen z njo! :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 2 urama je 50keda napisal:

Hm ... a zdej nam pa že hladilne zmankuje? :D Js sm jo po 2 pa pol letih tut moral dolit 0,5 litra da je pri hladnem na sredini med min/max, zdej mal bolj natančno spremlam kaj se dogaja.

Ah dej no mer no, avto pač pije olje in hladilno ko se uteka. In ja, lahko to traja tudi prvih 50 tisoč kkm. Če te kaj skrbi zacahnej z alkoholcem pa boš videl nihanje. Mislim nihanje seveda da bo, sam maš pa skalo do katere loh paničariš :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilci koles
Napisano
pred 2 urama je Deeyan napisal:

to se še na 1. razdalji dogaja 🤦‍♂️

Jst sm probou dat na 1 ampak mi je kr mal srhljivo malo, pr 2ki se mi zdi pa preveč. Ampak po nekih pravilih naj bi bila razdalja takšna, da lahko notri vskoči nek drug avto, kar lahko za to 2ko potrdimo. Ampak sej pravim, pri 150/160kmh je čist preveč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilci koles
Napisano
dne 21. 4. 2022 ob 12:31 je Slivka napisal:

Hudič je v tem, da drugi ne tolerirajo tvoje velike velike mere predvidevanja dogodkov in če voziš z malenkost večjo varnostno razdaljo, to razumejo kot povabilo za vrivanje, prehitevanje,..., Skratka, vse drugo samo strpno vožnjo ne...

To mene jebe pri radarskem tempomatu, mam na 2/4 razdaljo in folk veselo notr uletava pred mano :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde v tujini
Napisano
pred 10 urami je dvorjan napisal:

Ja, za rabljeno vozilo to ne bo nobena težava, za nove pa zna biti kak trik (oziroma večji davčni primez), da zaščitijo lokalne trgovce - vsaj tako je bilo.

In zgleda je še:

Kdaj je za naše organe rabljen avto? Star mora biti 6 mesecev in imeti 6.000 prevoženih kilometrov. Sicer pa se šteje kot nov.

Fak, ta je pa kar huda.

Naroči čim prej novega pri nas pa bo. Ali pa pokliči direktno na uvoznika če lahko potegnejo kako iz okoliša…

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 minutama je Carot napisal:

Slabih 700, vsi so sinhronizirani ... ko kličem, je vse OK, problem je, ko kličejo mene.

A je kakšna fora z +386 mogoče?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 33 minutami je Carot napisal:

Kontakte imam sinhronizirane in jih imam v imeniku, nekaj tudi med priljubljenimi, mi pa pri dohodnih klicih v večini primerov ne pokaže klicatelja ampak samo številko, tudi če je shranjena med priljubljene. Nimam iPhona ampak Samsunga S20. Sem poskusil že vse nastavitve, tudi na novo povezal telefona (tudi drugega) pa isto.

Na Mazdi 6 mi vse deluje OK

Kupi Iphone :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 17 urami je Carot napisal:

Zanima me, ali tudi pri vaših CX-30 ne pokaže imena klicatelja, tudi če ga imate v imeniku? Povezava telefona preko BlueTooth-a.

Ali imaš iPhone?

Settings - bluetooth - najdes mazdo - kliknes info ikonco - uzges sync contacts

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
Pred eno uro je Deeyan napisal:

pa normalno, tak ko zej 6-ko, večino AC 140km/h. 6ica pa tut bla poraba prej na letnih gumah 9.3 zej je okrog 8 (oboje gledano po računalniku)

Tototot :wub: Ampak pssst, k te bodo spljuval ker nemore dizl tok pit no :lol:

Jaz sem pred vikendom tankal in imel ogromno ene relacije zaradi velikonočnih obiskov, 6,8 je kazalo na računalniku. No danes sem moral na šiht in je bil spet tempomat 160kmh iz NM do LJ. Pa sem spet na 8,5. Še domov pridem iz službe pa bom na 9....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
pred 54 minutami je sportman333 napisal:

nisem prepričan, če boš v takem primeru prišel čez tehničnega, razen, če boš dajal gor/dol.......

Zaenkrat še prideš čez, ker ne merijo vseh parametrov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.