No,moje mnenje;naj bodo vse gume dobre. Ker pa se prednje bolj obrabljajo,jih jaz naslednje leto zamenjam;spredaj-nazaj. Itak je razlika 1mm v sezoni med prednjo in zadnjo osjo,tako da ko gredo v smeti so vse 4 enako(merno) obrabljene.
Ampak... Kakor razumem deejana , ima on 1par ?e vozenih in 1par popolnoma novih?
Jaz bi se odlo?il na podlagi tega koliko so katere stare in koliko imajo profila...
Js pa lani dal zadaj Continental SportContact 5, ki so se obnesle ve? kot odli?no, letos pa spredaj Continental Premiumcontact6, ki bi naj ble ?e bolj?e
Zakaj imam ob?utek, da se bo zdaj razvnela debata o tem kam dati bolj?e/novejse gume....
Evo,upam , da je zima od?la, na avtu so pirelli gume. Upam da se obnesejo bolje, kot michelin Alpin 4, ki so me razocarale kar se tice oprijema.
No... nek vulkanizer jih je odkupil za 20eur/kpl... profila ?e 6mm.
?e kdo potrebuje 4 sezone rabljene letne sava intensa hp 185 65 15 z 4mm (za driftanje ali pa za teglc za ro?e ali pa konec koncev za zvozit), ki so me ubistvu zelo pozitivno presenetile, jih dam za kufe.
Ja, ja, vem, kako je to. Tudi jaz sem imel Francoski avto in je bilo podobno...
Pa to ni ?e ni?, pri Opelu (mislim, da model Adam) dobi? ?e tovarni?ko narejen nosilec za kolesa, ki je skonstruiran nekje v zadnjem odbija?u...
Am... Vedno ko sem rabil avto je funkcioniral,tako da ni to razlog . Isto km bi bilo s katerokoli firmo. Hvala Bogu avto rabim zelo malo (pe? na siht)....
Nejc,?e bi mene avto tako zafrkaval, da bi bil ve? pri mehanikih kot na cesti, bi bil ?e zdavnaj kup o?gane plo?evine na kaki njivi. Jaz sem imel podobno sranje z p ugijem 306.
Mi je kar ugasnil in ga za vraga nisem mogel v?gati. Pa je pri?la avto vleka in glej ga zlomka-v?ge?Pa so menjali na servisu glavni ra?unalnik, pa to pa ono, za silo so ga zakrpali in je ?el na brzino od hi?e.In sem si obljubil, da nikoli ve? francoza k hi?i.
Mah, ko so minus stopinje in stoji vec kot 8h ( oba pogoja morata biti izpolnjena) pac avto ugasne sekundo po vzigu, potem pa dela normalno.
Avto je star 10 let, dokler je samo to...
Vreden je pa toliko kot bi placal kaska za nov avto v prvih treh letih, nisem nujno odvisen od avta, na pleh pa nisem mahnjen. Pac za moje potrebe ni racunice...
Me je vceraj presinilo... letos naredil z avtom manj kot 1500km.... z bajkom "rahlo" ve?...
Jaz bi pa rad pohvalil servis jerovsek (pooblascenec za citroen v grosupljem).
Torej moja tezava z vziganjem xsare in tresenjem je bila definitivno prevec specificna za lokalne mojstre.
Tudi jerovsek je v startu pomislil na cinspulo. Po menjavi le-te, se napaka ni odpravila.
Ni kompliciral, vzel novo tuljavo ven, vrnil staro in denar.
In smo raziskovali naprej; ciscenje lopute, menjava ?obe ?t3, menjava lopute, bencinskega filtra, senzorja temperature vode (ga je zalila voda), senzorja tlaka goriva...
Seveda, stvar po stvar in potem vsakic cakanje na hladno jutro , da vidim ce bo avto delal b.p.
Avto vseskozi pri meni, placeval sproti, kar je bilo menjano brez potrebe so brez besed zamenjali nazaj in vrnili do centa tocno nazaj...
No... to je trajalo skoraj celo zimo.... zamenjana ?oba na tretjem cilindru in senzor temperwture vode , benz filter, ciscenje lopute , nevemkoliko priklopov na tester in ur.... 120eur....
Na koncu se je izkazalo, da bo potrebno menjati drocnike. Je rekel,da dokler se pojavljajo tezave zgolj obcasno ob hladnih vzigih, naj pocakam do velikega servisa , ko bo ze vse razkopano...
Ves cas je deloval zelo razumevajoce in pomirjujoce.
Vceraj peljem avto k njim na redni servis (letni redni servis). Omenim, da me caka TP in da se mi zdi, da je desni koncnik fuc.
Me klice cez 2h... ni koncnik ampak desni zglob polosovine in pa ostalo ti je samo ?e pol litra olja v menjalniku (od 2litrov!!!!!) Ker spusca semering... brez da bi vprasal za ceno jim narocim naj popravijo...
Se vrnem po avto (avto pripeljal ob 8:30, naj bi bil gotov z rednim servisom ob 12h, zavleklo se je zgolj do 13:30), pokaze porabljen material, greva na testno voznjo. Se mi opravici , ker se je zavleklo. Mu odgovorim, da ni panike, ?e?: sem pa naredil malo daljsi krog s kolesom ta cas... debata tudi o kolesu, je namrec tudi sam kolesar.
Skratka , racun: njihov material, delo, 2 semeringa polosi,1 kroglicni lezaj, 1zglob roke,1pu?a, 2l olja za menjalnik, olje za motor,2 filtra in drobni potrosni material, vgradnja mazalic za zadnjo premo... 223eur...
Za delo so mi racunali 1,5h...
Nevem, cena se meni zdi vec kot fer... odnos in storitev pa tako kot pravijo; najboljsi servis dalec,dalec naokoli.... imajo 1stranko vec.
Da ne bomo samo kurcali, pohvalili pa nikoli.
Res toplo, toplo priporocam.
P.s. pri jerovsku sem bil tokrat tretjic(prej menjava benz pumpe in kljucavnice na vratih), torej nisem neka vecletna stalna stranka, vse je bilo z racunom in brez vez in poznanstev.
Vrjetno si eno nulo pozabil napisati (200 kkm). Mazalice? Kaj je pa to?
Nope,redni servis na 20t km (oziroma na 1leto,kar je prej).avto ima sicer 150t km.
Mazalice? Xsara ima torzijo zadaj (kot tudi p.306 in 206, prvi berlingo, mislim da tudi prvi kangoo ipd) in se to scasoma posede, kolesa marsikomu stojijo na X in potem pa? majstri vgradijo t.i.mazalice, da notri 1x leto nakapljajo neko mast, ki naj bi izpodrivala svinjarijo in naj bi se zadeva kasneje posedla. upam, da sem prav razlozil...
Sosed zato ni naredil tehnicnega s xsaro staro 7 let, je pa res, da je konstantno vozil prikolico in gradbeni material. Pri meni je ?e cisto ok...
Se strinjam , nove kie so dejansko hude za pogledat. Dolgo casa sem govoril: notranjost od kie in zunanjost od hyundaia (ce se pogovarjamo o korejcih)pa bi blo top... zdaj so pa koncno ?e zunaj lepe Kie.
Corolle ?e nisem videl v zivo, ampak... trajalo bo, da se bo toyota (sploh v tem razredu) otresla imidza, da je to za starejse, z videzom manj obremenjene, ljudi. Pustimo CH-R, ki je itak v svojem svetu...
Civic mi je pa top... tezka bi bila, ce bi kupoval v tem rangu. Teznja po karavanu bi verjetno pretehtala in bi izbiral med i30 in ceed-om... ah,na koncu bi izbral Tipa in ostanek denarja dal za zame pomebnejse stvari... mah... kupil bi Sandera mcv in za ostanek denarja kupil ?e vec meni pomebnejsih stvari hahaha..
Jebemu, za?el sem... mazda 3? Od dalec sem jo videl pa ?e to na hitro... ni mi delovala tako bajsasta v rit, kot na fotkah.
Sem zasledil v amzs testu izpred parih (nevem, dve, tri nazaj), da so ugotovili pri pirelliju veliko razliko med gumo narejeno v Romuniji in Turciji...
In jih zato 1leto celo niso testirali.
Ve kdo kaj o tem?
Edit. Sem nasel ; leta 2016 naj bi ugotovili, da so turske slabse za 14odstotkov daljsa zavorna pot in vodljivost na mokrem. Naj bi to potem popravili, saj naj bi zgolj zacasno prislo do nekega zamika v tovarnah glede spremembe zmesi gum..
imam dilemo... pireli dot 2113... profila se dovolj, so pa rahle razpoke ob robovih profila... je to ?e za vozit? nism jih pa probu vozit k sm kupu take z platisci.... nevem a ?m zmontirat pa probat al ?koda dela in prec druge gor nataknem...
Jaz nebi. Tole je bilo verjetno vozeno 5sezon, niti ne ve? kako jih je vozil tisti pred tabo...
Sam sem imel letne 4sezone ,pa sem ?isto preventivno zaradi starosti prej?nji teden kupil nove, s tem da sem bil prvi lastnik gum in ne skacem po robnikih... imele so pa ?e 4mm, razpok ni bilo...
Mene bi starost tvojih gum bolj skrbela kot razpoke. Sploh ?e nima? namena avta prodati v roku 1leta. Slej ko prej bo? moral kupiti nove gume in nevem zakaj bi se ?e 1leto vozil z gumami,v katere nima? zaupanja (?e bi imel zaupanje namre? nebi spra?eval,ne?).
Nejc, daj se ti potrudi da bo ta tvoja kolegica bolj umirjena, pol jo bo pa katerakoli guma zdr?ala.
Moji najdra?ji sem v omenjeni dimenziji letos kupil turanca t005. Ziher jo zdr?ijo. Res pa da imam kar precej dela z njo.
Dejansko ?ivi v vukoj.... Tako da ni vse zgolj v malce hitrej?i voznji... in verjamem,da bi ji kak?na druga guma zdr?ala dlje kot Conti. Verjamem pa ,da bi meni tudi Conti zdr?ala dlje...
Se zapeljal do Kamnika in nabavil pirelli . Gospod jih je dobil na novem hyundai i20, naredil 50km in presaltal na zimske. Ne samo, da imajo gume ?e "kocine",ampak je ?e videti gor tisto barvasto crto in disijo po novem.
Labi... V po?tev prideta zgolj ta 2modela, ker ju imam priliko dobiti DOT 3018 , vzete iz pozimi kupljenega avta,ki je ?el direkt na zimske gume...
Kakor gledam po testih,je plus GY nizka obraba, minus pa slab?e lastnosti na mokrem (logi?no).
Nekako se bolj nagibam k pirelli-ju, glede na to,da guma pri meni prej zastara,kot da bi ostala brez profila....
Delam po cca 10-12t km na leto, saj zato tudi malo (ampak res malo )razmi?ljam , da bi ?e ?ez poletje zgonil do konca tele alpin4 (ki imajo za sabo 4zime)....
Pozdravljeni, na xsari je cas za menjavo gum, v ozjem izboru sta ostali pirelli cincurato p1 in GY duragrip.
Dimenzija 185 65 15.
Do sedaj sem imel sava intensa hp, 4sezone oddelale normalno, zdaj jih zaradi starosti ne mislim vec dati gor. Kljub temu, da delam malo km pa ne mislim imeti zimskih (ki bodo ?le jeseni, prav tako zaradi starosti, v smeti).
Obraba ni torej ni bistvenega pomena,voznja je umirjena. Kaj priporocate?
Dejstvo je da je mazda (podlegla) spremenila svojo tradicijo sportno duzinskih modelov v trendi kompaktne modne muhe, kjer uporabnost ni vec na prvem mestu. Se vedno pa gre za avte ki te 'osrecijo' v voznji
Tako kot je Boss rekel bo s tem tudi zamenjala obcinstvo. Mazda je bila avto ki ja vozil oce, ga predal sinu oz si zacel z necem manjsim in z veselejem prehajal na vecje, mogoce ob strani imel se preblisk ali krizo srednjih let ali zelel biti cool mulc in se spogledal s cabrijem, ki je bil neverjetno dostopen.
Danes napadajo ljudi ki kupujejo z ocmi in zelijo biti in, samo take stranke niso zveste stranke
Se povsem strinjam. Ampak... Katera znamka pa ?e ima zveste stranke? Ok... Audi,bmw,MB,mogoce mogo?e Volvo... Pa ?e to dra?ji modeli,pa? stvar imidza...
Recimo moj fotr ne bo kupil drugega kot ?kodo,ampak takih je malo.
Jaz npr sem zamenjal 5avtov,vse razli?ne znamke,verjetno bo 6i s5 druga znamka.
V?asih je Citroen imel zveste kupce,zdaj je pa tudi Citroen ratal podobn ostalim in ni ve? neka exotika z hidro vzmetenjem.
Renault,ford,kia,hyundai,fiat,opel...?
Meni je to vse isto... In mislim da sem kar v ve?ini.
Ljudje imamo pa? polno rit vsega,izbire malo morje,na koncu pa itak dostikrat marsikdo kupi popust...
No...verjamem da kak?en subaru ima ?e zmeraj svojo bazo obo?evalcev. Ampak jih je tako malo...
?e bi se vsak kolesar , pe?ec ipd.zavedal da je hudicevo ranljiv, ter na drugi strani,ce bi se vsi vozniki motornih vozil zavedali,da vozi potencialno morilsko oro?je, bi bilo vse druga?e....
In ?e ljudje nebi bili tako hudicevo egoisticni...
Fantje... ja, se strinjam; pesci , kolesarji in ostali ranljivi udelezenci v prometu se premalokrat zavedamo tega, da moramo delovati samozascitnisko. Samo poglejmo kdaj smo nazadnje videli pesca s kresnicko, kolesarja z lucjo ipd...
Namesto tega videvamo zombije (beri : mulce s telefonom, ki hodijo po cesti slepi in gluhi za vse ostalo kot tistih par cm2 ekrana), ljudi ki stojijo na robu plocnika, da se tovornjakarjevo ogledalo pelje 2cm jimo njih, kolesarje ki se vozijo v kontra smer in se potem cudijo ko jim kdo ne odstopi prednosti ipd....
Ampak, tako kot je slivka napisal; preckati sta zacela ze nekaj casa nazaj, glede na to, da sta prehodila ze 2pasova in cca 3metre med otokoma in ce ni bilo slisati nekega cviljenja gum (cesar verjetno ni bilo,, ker je cesta tam ravna), potem povsem verjamem, da sta ga videla recimo zadnjo sekundo, dve... in takrat pac clovek zmrzne...
Se pa absolutno strinjam; na cesti je prevec bedakov, pijancev, narkomanov, bolnikov in "bolnikov", da bi tem neznacem zaupali svoje zivljenje , da se bodo res ustavili pri rdeci luci..
Pamet v glavo in o?i na peclje, ni druge...
Kar pa se tice kazni;12 let.. malo , veliko? Jaz sem najprej pomislil na to, da mu bomo vsa ta leta ostali ljudje (ki smo ogrozani s strani takih izmeckov druzbe) placevali all inclusive hotel...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz ni? kriv....
No,moje mnenje;naj bodo vse gume dobre. Ker pa se prednje bolj obrabljajo,jih jaz naslednje leto zamenjam;spredaj-nazaj. Itak je razlika 1mm v sezoni med prednjo in zadnjo osjo,tako da ko gredo v smeti so vse 4 enako(merno) obrabljene.
Ampak... Kakor razumem deejana , ima on 1par ?e vozenih in 1par popolnoma novih?
Jaz bi se odlo?il na podlagi tega koliko so katere stare in koliko imajo profila...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani