Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 6 urami je Bini napisal:

Če je lepo porihtan,zakaj se sploh prodaja.....🤔🧐🙃

In če mene vprašate, bi se prej prodal, če se popravilo sploh ne bi omenjalo, sploh pa, ker ima že itak tako malo km, da vsakega potencialnega kupca oba podatka skupaj samo šokirata. In seveda prodal po tržni ceni okoli 17.000, ne pa 25.000. 😮

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 15 minutami je sportman333 napisal:

Temu print-outu jaz ne bi ravno verjel, tudi eservisna knjiga verjetno ni več secured, tako da....podobno kot potrdila (original in fake) za covid cepljenje, in druge zadeve...

Imaš prav, a v tem primeru dvomim. Ves čas ga je imela pravna oseba, ves čas na istem servisu.

V digitalni Mazdini servisni knjigi pa itak ne piše nič posebej uporabnega. Menjali so motor in turbino in to v digitalni servisni zgodovini sploh ni zavedeno. 🙃 Vse ostalo, tudi mnogo nepravilnih podatkov pa je, že če sodim po svojih. 

So vam na pooblaščenem Mazda servisu že kdaj kaj menjali pod garancijo? Ste dobili potem kakšno potrdilo o menjavi, da imate v svoji dokumentaciji dokaz? Sam se ne spomnim. A ni to vsaj nenavadno, če že ne čisto neprofesionalno? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 45 minutami je Brane napisal:

Takšne stvari se ne govori javno, naj še kdo drugi trenira.ALEX je JANEZU dolžan vsaj pizzo in pivo

Tega ne privoščim nobenemu, niti @Alex :) Bilo pa je tako, da je bila plastika rahlo podrsana. Podobna zadeva (v resnici veliko hujša - še velika vdrtina) se je na črnem odbijaču Golfa II s toplotno pištolo sanirala praktično do nevidnosti. Tu pa s počasnim segrevanjem in približebvanjem z majhnim modrim plamenom dolgo časa nič, potem pa naenkrat deformacija. 😩 Na pamet bi rekel, da gre pri črni plastiki Mazde za poseben material, verjetno kakšno ekološko reciklirano plastiko, ki na Mazdi doživi zadnji cikel uporabe in je potem samo še za v smeti.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Po moje naneseš gor kako stvar, da je proti uv žarkom. In, da, se umazanija ne zažre noter. Je pa najbrž sonce glavni faktor pri tej zbledelosti. 

Naj bi pri tej stvareh pomagal fen. Segrevaš plastiko toliko časa, da postane zopet lepo črna. Nisem še naredil preizkusa, tako, da ne vem če je to res ali bolj mit. 🤔

To sem sprobal z veliko previdnostjo na CX-3 in jo uničil. 😔 Potem sem naročil novo ... takrat cca 180€ + delo.

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 41 minutami je Alex napisal:

Ne moje. 😊Če jih ne vzdržuješ, se to zgodi. Na moji bivši 6-ki so bilie strešne sanke (črna plastika) še vedno po 18 letih lepo črne, skoraj kot nove. Na nekaterih 6-kah so pa sive barve.

Me firbec matra, ali te začite gume, plastike dejansko ščitijo pred razgradnjo, ali celo razgradijo zgornjo plast, ravno toliko, da vedno izgleda sveža? 🤔

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je Alex napisal:

Večini ljudi,so te plastike celo lepe. Sicer pa imajo vsi novi suvi plastike. Gelipterja je že rešila pred opraskanim lakom. Malo se pozna na plastiki, a na laku bi bila vrtina. Tako, da je ta plastika zelo dobra zaščita pred pacienti na parkiriščih. Pa tudi je kar kul. 😊

Enim so plastike všeč, drugim niso. So pa nek trend in tudi zelo drage, če jih je treba zamenjat. 

Pri starejših avtih s plastičnimi obrobami nikoli nisi videl in zato vedel, ali je pleh pod plastiko zdrav ali gnil. Sam pa rad vidim in vem, ali je avto OK ali ne.

Podobno, kot me je motilo pri CD175, ko niti tester ne pokaže, v kakšnem dejanskem stanju je motor, predvsem injektorji. Pri bencinski me to niti ne moti, ker je po statistiki možnost okvare cca 3x manjša. 

Kolega ima Volvota D4 in se mu na cca 1500 km prižge lučka za olje. Dotoči 1 liter in vozi do naslednje lučke. Nima pa menda šibke, da bi lahko preventivno preverjal nivo olja. Pa tak avto, ki je stal cca. 50.000€. 

Sam imam rad zadeve pod kontrolo, tudi pri računalnikih na primer. Sem še generacija, ki je uporabljala DOS operacijski sistem, kjer si vse "pošravfal" sam.. Potem se spomnim prvih stabilnih Windows - Windows 2000, pa potem XP, ki so nam dolga leta čisto zadostovali, tako da smo dobro poznali, kje se da kaj nastaviti. Potem so pa začeli v naslednjih verzijah (vse do danes) ta osnovna okna nastavitev premeščati na različne konce, čez pa polno šminke. Nekaj je tudi novih konceptov, ki so se razvili skozi čas 20-tih let, pri mnogih maskah pa v globini naletiš na enake nastavitvene menije, kot so bile v XP. Kot da bi hoteli skriti, da nove verzije v glavnem predstavljajo našminkirane stare.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj je odvec danes na avtu?
Napisano
pred 7 minutami je Scr3am napisal:

Da nisi le v napacnem zaporedju priklopil plus in minus.

Tudi sam ugibam, da je velika debelina kabla zadnja, ki bi lahko bila vzrok težave. 

pred 1 uro je dvorjan napisal:

Sem prav nalašč počakal z odgovorom, pa še kar ni nihče napisal "avtomatski menjalnik" ... To je danes "must have".

Sploh je fin, ko v podvozu avto zalije voda in potem avta še gasilci ne morejo na roke porinit na suho. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj je odvec danes na avtu?
Napisano

Sedaj, ko sem že kar razvajen 🙂, bi lahko pogrešal vse, razen

- LED luči 

- daljinskega centralnega zaklepanja

- električnega odpiranja oken

- ABS

- opozarjanja na mrtve kote

- senzorjev spredaj in zadaj

- vzratne kamere

- USB za glasbo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 6 urami je Brane napisal:

Kaj  je JANEZ  morda zaposlen pri SELMAR DOO,ker je vse na tekočem  naj pove za koliko se prodaja in kam so zginli strešni nosilci.

👍😮😃 Janez trenutno nima drugega hobija, pa si s takimi zgodbami krajša čas.

20.500 €. Zanimiva je primerjava zgodbe prodajalke in zgodbe renomiranega preprodajalca - z obema sem govoril. Kot da beseda ni prav dosti vredna. 😔 Ne vem če ni bila prodajalka vsaj tako nabrita kot preprodajalec (slednji skriva še nekje strešne prečke 😄 ). In v torek je bil še letnik 2019/1, danes pa je 2018/12. 

Pa še to. Tega avta se spomnim še s konca lanskega leta, ko se je prodajal na Avtonetu za 25.000 € 🙃. Prodajalka je šla z ene sklajnosti v drugo. Ni si pa teh oglasov Mazd težko zapomnit, saj se pojavijo samo kakšne tri šestke bencinarke v celem letu.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 32 minutami je Alex napisal:

Evola, danes sem šel tankat prvič po dopustu. Domet je kar velik. 👍

Je pa šlo noter 42 litrov. Tako, da me sedaj ta poraba malo bega. 🤔

Nič, enkrat bo treba iti do konca, v minus 70 km, še prej pa v prtljažnik postaviti polno kantico bencina. Najbolje, da to narediš ti @Alex, ker imaš nov avto še brez usedlin. 🙂

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 10 minutami je Bini napisal:

Ok nisi vsega za nazaj prečital! 

Imam gratis prvi servis in sem samo vprašal koliko bi me prišel in odgovor je bil kot sem napisal..... 👍

Volan pa tudi ni na moji ampak na testni s 23kkm....🥴

Ja volan - ko bo moj tak, gre gor pravo usnje pri avtotapetniku.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 16. 8. 2022 ob 15:45 je Janez007 napisal:

Tale M6 G145 MT 45.000 km letnik 2019/1 je bila danes na Avtonetu rezervirana takoj, cena 18.999€. Rezervirala jo je firma, ki jo bo menda prodajala naprej ... Če koga resno zanima, morda lahko lastnico danes še prepriča z nekaj 100€ več gotovine, predno jo ta jutri odpelje na firmo v odkup.😜

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Evo ga 😉

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 23 minutami je Bini napisal:

Evo avto je u nulo kot bi rekli po domače😊

Servis bi cenovno prišel cca 250€ ,5lit olja,filter olja in motorja,čep ter dezinfekcija klimatske naprave itd.

Vzel sem doma tudi kapljico olja,da vidimo kako zgleda novo sveže olje,jutri bodo rezultati....👍

Pa še nekaj o CX30 g122, porabo do Celja 15km sem imel ( na sliki )sicer tekoča vožnja v koloni a vseeno nizka....😊👌

Sem pa opazil sledi obrabe na volanu pri 23kkm.....🤔🧐☹️🥴groza!

To je to zaenkrat....:prstgor:

IMG_20220818_105247.jpg

IMG_20220818_105604.jpg

"Servis bi cenovno prišel cca 250€ ,5lit olja,filter olja in motorja,čep ter dezinfekcija klimatske naprave itd."

@Bini bi ali je?  In, ali si misli morda filter kabine? :) Poceni, če je samo filter kabine cca. 60 €, kje je potem še delo, po normativih predvidevam vsaj kakšne pol ure. 🤪

Glede volana pa sožalje. 😔 Smo vsi na isti ladji, razen @Alex 😂

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 minutami je scania napisal:

Malo za primerjavo, v torek 16.8 (4mesece od nakupa) sem imel prvi servis na yarisu. Prevoženih je imel 11000km, do servisa je se bilo 4000km ampak zaradi slabe ocene stanja olja smo rajsi dali prej. Vglavnem menjali so olje 0w8 (njihovo olje original toyota) 3,6litra, oljni filter, klima filter, razkuzili klimo, pregled in test hybridnega sistema, pred izpustom olja so dodali aditiv za spiranje motorja, dodali aditiv za ciscenje sob, pregled vozila in probna voznja. Cena je bila 195€. Meni se zdi cena super.

Toyota ni sponzor in se mora nekje poznati. :)

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 12 minutami je SeekK napisal:

@Janez007Hah to je prva stvar k sem jo jst naredil, ko sem kupil tvojo :) so mi pripeljali korito na dopust, ker so me že prve dni takoj zmotile iglice in ostale smeti + smola in ostanki slane vode po rekvizitih.

Imam pa zgornjega, se mi prilega vredu. Morda je bil tudi že bolj uležan ko sem ga dobil. Ima oče spodnjo varianto v sedan verziji, pa skoraj preferiram mojega, ker se mi zdi da je ta spodji malo trša guma in se stvari malo bolj vozijo po prtljažniku, da zgornja guma bolj zagrabi.

Ima pa spodnji prednost da je višji rob, je očeta rešilo pred "katastrofo" k mu je kolega naložil šteko pira z dvema predrtima piksnama - mu je padla na tla pri nošnji in je nonšalantno vseeno naložil, brez da preveri če so vse cele. Kljub vožnji ni šlo nič več izven okvirjev gume, ne predstavljam si kako bi ta pir ven spravljal iz tepiha..

👍

Tudi sam sem mislil, da je stvar v zvitosti-neuležanosti, zato sem ga nategnil s težko macolo in sekiro. Mogoče bi se sprostil še kakšen cm, dvomim pa da celih 4 cm. Se pa strinjam, da je Gledring guma na otip in izgled kakovostnejša.

Še hujša katastrofa od piva (verjetno si mislil, da je bilo škoda piva :)) se ti lahko zgodi, če se polije mleko. Če takoj res temeljito in globinsko ne očistiš, smrad v avtu postane stalnica. 😜

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Naveličal sem se sesati prtljažno kosmato dno, kamor se zatakne res čisto vsaka najmanjša smet. 😔

Ker preferiram slovenske proizvode, naročim za Mazdo 6 https://www.gledring.com prtljažno korito v njihovi spletni trgovini https://www.withcar.si/, za Mazdo 3 pa v isti trgovini korito https://rezaw-plast.pl/, ker Gledring korita zanj ni bilo, ob naročilu 2 proizvodov pa častijo poštnino. Cena za oboje tako 70,70 €, manj kot eno originalno korito, pa še s PayPalom sem lahko plačal. :)

image.png

V praksi "izredno natančno prileganje" pomeni, da je bilo prejeto korito 4 cm prekratko. 🙃

image.png

Zadevo reklamiram in korito brez težav zamenjajo (dostavna služba pripelje novo in odpelje staro) s poljskim gumi-plastičnim koritom REZAW_PLAST. Tukaj moram res pohvaliti WITHCAR, ki je reklamacijo rešil prijazno, hitro in učinkovito. :)

Za moj okus sta koriti REZAW_PLAST celo boljši - lažji in bolje se prilegata. Koliko bo utrdela ta gumi-plastika čez nekaj let, pa vidim na zimskih tepihih istega proizvajalca, ki so stari 4 leta in še dokaj OK. Po občutku je REZAW_PLAST korito pol lažje od original Mazdinega korita in tudi nekoliko lažje od Gledring korita.

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 7 urami je NevLado napisal:

Tako jaz to razumem! Ampak pri meni včasih pri 40 km že vklopi rumeno lučko, sepravi imaš od tam še 100 km fore. Nisem probavam, vem pa, da natankam tankrat skoraj 50 litrov. Ponavadi tankam na 1/4 tanka, ker drugače ne pridem do službe in nazaj, pa še pumpe ne obremenjujem :prstgor:

Rumena opozorilna lučka se je pokazala že pri dosegu okrog 50 km. 

Sicer ima Mazda 3 l.2018 tank volumna 51 litrov, Mazda 6 istega letnika pa 62 litrov. Verjetno ni mišljeno, da motor vase pocuza do konca tudi vse usedline z dna. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 45 minutami je Bossek napisal:

Lahko potrdim @Alexovo teorijo. Tisti zapisi na poraba.com so popolnoma neverodostojni in lazni. Veliko voznikov avtorju spletne strani placuje, da prikazuje manjso porabo samo zato da so na vrhu in potem lahko kolegom v gostilni kazejo kaksni carji so.

Prav tako iz zanesljivih virom vem, da lastnik portala prejema podkupnine od firm (predvsem KIA ter VW), da namensko kaze par % manjso porabo od konkurence.

Zakljucek: Tisti podaki so vsi fake in edina resnica je to kar pravi @Alex

Če sodim po sebi, lahko porabo istega avta z načinom vožnje po isti cesti spreminjam od 6.0 do 9.0 l/100 km. 🙂

Če imaš prav, potem sta KIA in VW zelo slaba sponzorja oziroma ostale znamke boljši 😃

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Bini napisal:

Če se bo ta X motor izkazal kot vzdržljiv in, če bo edini na trgu bo čez 20 let pravi biser na trgu in bo vrednost še samo rasla..... :prstgor::zoom-zoom:

Čez 20 let bo X186 muzejski primerek. :)

Benz Contramotor - Sports Car Digest - The Sports, Racing and Vintage Car  Journal

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.