Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano

“Ne da se poširat ceste”….pride eu dnar za kolesarsko, čudo božje sedaj se da vse.

Isto kočevje - lj…”ne da se poširat ceste”…pride eu dnar za kolesarsko, naredijo 2 metra placa poleg ceste in potem še 2 metra tega asfaltka za kolesarsko. Ampak za en pas pa ni blo placa :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 55 minutami je Alex napisal:

V primerjavi z mojimi  good year assimetric 5 je res za odtenek slabša na mokrem (z enako hitrostjo v rondoju) a ju ne morem primerjati, saj so nexen širine 215, GY pa 245.So pa nexen presenetljivo tihe pri 130/ uro. 

Kako pa ugotoviš da je odtenek slabša? Kaj, te ven nese?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 35 minutami je Bossek napisal:

A imam obcutek, da se ce se enkrat forum dobi bo cx30 v vecini :) al je se vedno vec šestic?

Hmm, to bi blo pa fajn nek "poll" nardit...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Kovček šenkajo, ker vejo da je premal placa zadi? 

Ej pomoje si prvi s to barvo na forumu, vrhunska!!! Kdo ga bo vozil, ti al tvoja? Srečno vožnjo!! :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je scania napisal:

Barval sem z diskom gor, vse sem zascitil. Scistil sem z drotpirsno in z brake cleanerom. Vse je v kompletu

Hudo. Te barve maš v spreju?

Jaz bi dal živo flurescenčno zelene

EDIT: vidim da si dopisal "vse je v kompletu"..lahko link?

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 18 minutami je 50keda napisal:

A pozna kdo tole? Sumim, da je tole moja bivša, ki se je 2019 pri 110k km prodala za 11k € :D

WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 CD150 KOT NOV SERVISNA KNJIGA, letnik:2015,12990 EUR :: www.Avto.net ::

A volan so imele te 2015 letnik tak iz "celega kosa"? Ni bil usnjen in dvakrat zarezan?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 27. 3. 2022 ob 9:06 je Janez007 napisal:

Pri nas je pa včeraj žena vzela avto z novimi gumami. Ko pride nazaj po prevoženih 50 km jo vprašam, če ji je vožnja z novimi gumami všeč, odgovor "niti opazila nisem, da so nove gume" .... Prej so bile zimske GY 225/55 R17, sedaj letne Michelin 225/45 R19. 🤪 Mogoče bi opazila, če bi kakšna počila. 🤣

Blondinki se vozita z avtom in postopoma začne zanašat avto bolj v levo. Ko rata na meji znosnega se ustavita, gresta iz avta in preverita gume. Pa reče prva "o lej fak, sprednja leva je prazna". Tadruga se zadere iza avta "a res, a čist?". Taprva mal razmisli pa reče "Ne, ni čist, sam spodej - zgorej je še polna" :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 25. 3. 2022 ob 18:55 je scania napisal:

Še ena slika barvanja

20220325_153859.jpg

A si barval s čeljustmi na disku ali si odmontiral stran disk? Zadaj tudi?

Kako si spucal čeljusti, dratena krtača?

dne 25. 3. 2022 ob 18:55 je scania napisal:

Še ena slika barvanja

20220325_153859.jpg

A si barval s čeljustmi na disku ali si odmontiral stran disk? Zadaj tudi?

Kako si spucal čeljusti, dratena krtača?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Fora je sam ta, da vsaka skupina uporabnikov naših cest dela traparije. 

AMPAK! Če imaš v vsaki skupini recimo 10% "norcev"...

Pogledaš množico povprečnega prometa: pri avtomobilih 100 ljudi na 1000 avtov, pri kolesarjih 1 od 10, pri motoristih 1 od 10 in pri kamijonarjih 10 od 100.

Ampak avtomobilov je največ in se potem ta faktor norcev malo razporedi... + večina nas je bolj pozorna na kolesarje in motoriste (jaz recimo iz razloga da ga ne zbijem če naredi napako, nekdo drug mogoče zaradi sovraštva, etc..) in se potem to bolj izrazi pri opažanju. Ampak garantiram, da če bi opazoval avtomobiliste, bi vsak deseti naredil neko traparijo prej ali slej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 15 minutami je Nejc1986 napisal:

Nevem,no,jaz vem da se nebi kuhal 1h v motoristični obleki. Vem da ni prav,ampak,ja... Tako bi naredil. In niti slučajno ne gledam postrani motorista ki to naredi :). 

Pa čist tko, a ni bilo nekaj govora da lahko enosledno vozilo prehiti stoječo kolono,oziroma jo obvozi? Ali pa je bila želja po tem... Vem da je bila debata o tem tukaj nekoč... Celo neka anketa je bila .

Mah ,ne bom delal tega z otroškim vozičkom . Grem raje na express blagajno :)

Tvoj lajf, tvoje odločitve. O solidarnosti pa raj ne bi, ker na ac v primeru zadrge in zožanjih izpadem ko bedak, ko se držim pravil.

Predlagaš torej da naredimo še en mejhni prehod samo za motoriste, tako kot je za avtomobile in tovornjake? Teoretično bo še vedno v prekršku.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 4 minutami je Nejc1986 napisal:

Ah,jebi ga fantje, nikomur ni luštno se voziti 110kmh po prehitevalnem pasu, ampak včasih je žal  treba potrpeti in se pač voziti v koloni. Ker potem ni daleč do tega,da se nekomu ne da čakati na rdeči , nekomu se ne da čakati v trgovini ker ima samo kruh in se bo malo vrinil, tretjemu se ne da čakati pred križiščem in bo pač malo slalomiral med ostalimi. Ne gre to tako . 

Meni je tule izgledalo kot čisto izživljanje . Razumem da je stoječa kolona in se motorist zapelje po odstavnem pasu z 40kmh. Razumem da se mu ne da čakati 1h pred mejnim prehodom in se kulturno in defenzivno pelje mimo. Vse se da narediti na subtilen način. 

Vse to razumem in bi tudi sam verjetno isto naredil (konec koncev tudi s kolesom ne čakam na MP v koloni),ampak cikcakanje pri hitrostih 100kmh+, ne...to ni ok. 

Edino tam na Z obvoznici ,ko je Boss zavijal na primorsko AC ,verjamem da je motorist preprosto spregledal Bossa in je brez žmigovca zavil predenj. 

Najprej je kot ranljiv udeleženec v prometu potrebno sam nekaj  narediti za lastno varnost. In teli majstri tega niso naredil :)

Evo tle sm nehou brat tvoj post... J********* za takšne. Pravila so za vse enaka. ;) Pa samo v razmislek... Vzami drugič v trgovini otroški voziček pa prehiti ljudi z navadnimi vozički na blagajni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 4 urami je scania napisal:

Zgleda se še premalo motoristov ubije na cestah. Žalostno kako izzivajo usodo. (nekateri da nebo pomote, obstajajo tudi odgovorni motoristi, so sicer v manjšini ampak so)

Tako, potem smo pa vsi drugi krivi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ogromno je v temi že napisano.

O prostoru je najbolje, da ga greš pogledat v živo.

O sami avtomatiki v menjalniku se pa moraš odločit sam - če so ti avtomatski menjalniki všeč, je pri mazdi totalna klasika, tako da rabiš malo prilagajanja, da se navadiš. Jaz bi vzel najboljšo opcijo X186 AT, AMPAK odvisno od avtoceste in kje se voziš. G150 je starejši preverjen motor ampak je v kombinaciji z AT malenkost len.

Pojdi na test in se dobro odloči!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 16 urami je Janez007 napisal:

Kolega na Passatu pa ves čas vozi samo zimske, zamenja jeseni, vozi jih 2 leti, kar pri njemu pomeni 60.000 km. Do sedaj je kupoval Michelin Alpin (trenutno ima gor Alpin 6), razmišlja pa o prehodu na Vredestein, s katerimi je imel včasih dobre izkušnje, ko je veliko vozil v Nemčijo. 

Meni so Vredestein kul (prevoženih skoraj 10kkm).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

👍 Zanima me na katerm servisu in kaj so za ta denar naredili, poleg avtopralnice? 😁

Sicer pa se za ta motor slišijo pohvale, le ena malenkost menda obstaja, da malo cukne pri spremembi režima delovanja svečke-kompresija. Je to res, zelo opazno?

Mal večkrat ga po gasu stisni, pa bo še tebi kdaj cuknil :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Na začetku bo kar precej prestavljanja ker če si navajen ročnih menjalnikov si verjetno večkrat pohodil stopalko preko 50%.

Pri G192 AT je to pomenilo nenehno spreminanje 5-6 prestava kar sem na začetku tudi zapisal pod prve vtise.

KO SE NAVADIŠ menjalnika boš precej bolj nežen z gasom in je ta strah odveč, na AC p priporočam, da daješ ročno v 6to in sam pičiš :prstgor:

Je pa vsak strah s preverjeno G150 AT kombinacijo iz vidika vzdržljivosti odveč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 4 minutami je SeekK napisal:

Tole sem tud jaz že zjutraj gledal. Avtomatski menjalnik lepo zdrži al so ble že kakšne težave pri kom?

Se bom s težkim srcem poslovil od moje 3ke, sam drugi otrok pomeni da rabmo počas več prostora..

Glede na informacije iz servisov (pooblaščencev) so te avtomatiki neuničljivi. Po uradni knjižici ne potrebujejo servisa sploh, priporočeno pa je, da menjuješ olje in filter na 80kkm. O tem smo že veliko govorili v temi o vzdrževanju na tem forumu.

Tako da strah pred nekimi znanimi težavami/napakami je v kombinaciji tega bencinskega motorja in avtomatskega menjalnika povsem odveč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano
pred 2 urama je Deeyan napisal:

js sm do zdej na čist vsakem avtu menju olje na 10kkm

Tudi jaz, na vseh dizlih do sedaj. Ko pa sem prešel na mazdo bencin gre pa pri moji kilometrini relacij to olje v bencinarju komot do 15kkm. 

Glej bom videl zdaj pri 6ki, ko pridem na 15k naredim kapljico olja in preverim stanje.

pred 1 uro je LabiGT napisal:

Prva mazda 6 dizel, prevozenih 290k km, servisi delani na 20k

Druga mazda 6 dizel prevozenih vec kot 300 km servisi na 20k. Razen kolesnega lezaja pri 5000km prevozenih, 0 okvar.

No to so prave relacije za dizla evo :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano
pred 3 urami je LabiGT napisal:

Kako je servisov manj?  Vsakih 20k imata oba interval?

Ja, ampak roko na srce je glede na opažanja iz objav na tem forumu treba na dizlu delat servise na 10k, če želiš, da motor preživi neko solidno obdobje.

pred 2 urama je sportman333 napisal:

👍, se kar strinjam, imam veliko kolegov ki imajo sedaj novodobne turbo 1.0 mlinčke vw, skoda....in debatirajo o decilitrih ....jaz recem da na porabo gledam na 0.5 natančno, vse ostalo je brezveze🤭😁, bistvo je da avto dela in diha, poraba je redni strošek, ki se mu ne moreš izogniti....in te vedno spremlja.

Točno tako, meni tudi kosilnica pije cca 3 deci na pol ure. :lol:

Ma glej, na relaciji in mirni vožnji prideš izpod 8 ampak ni to to. Za dinamično vožnjo je poraba 8-9 na tem 2.5 motorju prava številka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.