Ker je ravno tema o porabi - zanima me, ali mazda 3 (bencinarji) res toliko pijejo? Malce berem in veliko jih "?imfa" porabo le-teh. Zanimam se pa za letnik do 2006, torej tiste, ki ?e niso imele "remake-a" al kako se ?e temu re?e...
Aja, bolj me zanima 1.6 motor? Kak?ni so nasplo?no ti bencinski motorji v mazdah napram tistim v drugih japoncih - kak?ni hondi, toyoti,...?
Moja je 1.6 ampak remake letnik 2006 in so manj?i popravki na motorju glede porabe (oz. naj bi bili), pije pa 8,5 l/100km s tem da je 95% mestne vo?nje. Baje naj bi imele starej?e malenkost vi?jo porabo, samo verjetno ne kak?nih ekstremnih povi?anj.
Sem pre?ekiral adacov test in GY 7+ je najbolj?a, ampak ok, prvih pet je vedno tam tam, ena malenkost bolj?a v posamezni situaciji kot druga.
Continetalka pride prav tako 68 EUR, Pirelli Winter W 1900 Snowcontrol = 64 EUR, Dunlop Wintersport M3 = 62,30 EUR, res pa je da pa GY7 brez plusa = 63 EUR,samo tale plus pomeni ve? silike tako da....te?ka bo tale, ampak neki bo treba vzet. Glede Save sem ?e sli?al, in sicer nepreverjena informacija, da je pred cajtom bila kolektivna odpovedi in so ?li vsi delat v neko novo podjetje na Jesenicah, in baje so takrat vzeli v Savi Bolgare za sitne pare in baje so pol k***a vredni delavci. :ne vem:
Dobil informacijo na drugem forumu da so pri mimovrste.com omenjene gume nem?ke in leto?nje, cena pa malenkost ve? kot 57,00 EUR. Sem jim ?e mail poslal da mi to portdijo ?e je res in potem GO 4 IT.
Matr mene pa ?e matrajo tele SLO goodyearke glede na to da pri?param 32 EUR glede na nem?ke. Kaj bi dau da bi lahko kje dobil 100% podatek kak?na je razlika, sam glede na to kolk je cenej?a mooora biti razlika, ?e ne druzga v kvaliteti same sestavine. "recept" za sestavo gume je verjetno enak za vse,samo kaj pa notri me?ajo pa verjetno da ni. Je***ti zimo, pa k ?lovk ho?e zase in za avto najbolj
No meni ka?e no 0 oz. ?al je pri?lo do tega da mi je pokazal samo ?e 2km po BC in mi je bilo ?udno da avto ni ni? cukal, ker to bi moralo biti v keslu ?e manj kot deci bencina. Ok, res pa da BC ne ka?e 100% prav, ?eprav je bolje da ka?e da ni bencina in ga je ?e kak?ne pol litra notri kot pa da bi bil BC to?en in ga res nebi bilo. Se mi to ne dogaja pogosto ampak se mi zgodilo ?e predno sem ?el prvi? tankat avto, avtocesta pa ?re bencina ko sam satan
A je sigurno, da so na?e slab?e od nem?kih. Kakor jaz vem, so to identi?na kopija na vseh tr?i??ih vklju?no z zmesjo. :ne vem:
Ne verjamem, da bi si GY delal sramoto in pod svojo znamko prodajla slab?e gume. Pa tud Sava je z zimskimi gumami po kvaliteti v vrhu nizkocenovnih izdelkov.
Tole glede GY F1 Made in Slo sem ?e tudi jest bral da so katastrofa, celo bule naj bi se delale. Zato dvomim tudi v zimske. Ni 2x za re?t da je za balkan in vzhodne dr?ave ni kak?na druga zmes oz. zmes slab?e kvalitete. Ne vem :ne vem:
Glede na to da bom ko?no dobil feltne, sem ?el v Mercator tehniko pogledat GY UG 7+ kjer jih prodajajo po ceni 60,00 EUR/komad, zakaj so ceneje kot na gumi direkt. V glavnem gume so Made in Slovenija, so pa leto?nje proizvodnje. Ni?, zgleda bom moral kupiti ponovno preko gumi direkt kjer so po cca. 5-7 EUR dra?je po komadu (odvisno od dneva) in upam da bom dobil gume Made in Germany, vsaj do zdej je bilo vedno tako ko sem pri njih kupoval.
Kon?no mi je avto za?el kazati bolj normalno porabo, ?eprav ne vem v ?em je fora da je ?e prej ni ra?unal in je vedno kazal nekje med 8,9 in 9,1 litra na 100 km/h. V glavnem prej niti pomislil nisem da bi jest ?tevec porabe resetiral, ker sem mislil da pa? avtomatsko ra?una porabo na 100 km/h. No sedaj po resetiranju ?tevca porabe in 150 kilometrih predvsem mestne vo?nje mi ka?e povpre?no porabo 7,8 l/100 km. Zakaj prej ni ra?unal porabo kot se zagre pa nimam pojma in se mi niti ne sanja. Res pa da je avto verjetno preden sem ga kupil nekaj ?asa stal (to predvidevam po tem da je bil mal bolj ?udn vonj v avtu,kot da ni bil preluftan en cajt in tudi na za?etku ko sem pri?gal klimo je bil malo ?uden vonj), ampak to po moje nebi smel biti razlog. V glavnem, porabo ka?e kon?no normalno
Ninch-?e pa dobi? A4 al pa BMWja tak letnik,z vsaj pribli?no tak malo kilometri za tak dnar pa ?e meni povej,ga jaz vzamem.
Poky ima prav. S tak?no opremo kot si jo ?eli? za tak denar in dober letnik ne bo? dobil avta tak?nega razreda, razen ?e pogleda? za italjani,francozi ipd. potem se pa najde z vso opremo za soliden denar.
Jest niti 1x nisem imel problemov s stopalkami, res pa da sem iskal dobro pozicijo sede?a zelo zelo dolgo pa ?e zdej mislim da ni tako kot je potrebno.
?e se ne motim, SLO mapa ki bi delal na tej navigaciji ni na voljo.
Po mojem mnenju je bila ta predraga in verjetno uvo?ena.
Tale je 2 leti mlaj?a, SLO, z malo kilometri in za dobrega tiso?aka ve?, res da z manj opreme, je pa ?e remake, se pravi druge lu?i, malo druga?na notranjost in nekaj popravkov na podvozju.
Glede dizel motorja ti bo kdo drug kaj napisal, jest imam bencinarja, druga?e se pa avto odli?no pelje, materiali so kvalitetni, v glavnem jest sem zelo zadovoljen z avtomobilom.
?e bo? kupoval Mazdo 3 in bo to po letniku 2006 (remake) in 1.6 motor so gume ?e v originalu 205/60/16.
Druga?e pa meni pije 95% mestno vo?njo 9 litrov. Druga?e pa po testih povsod pi?e da motor ve? porabi kot pri konkurenci sam jest pravim, liter gor al pa dol ?e vem da se v kvalitetnem avtu vozim.
?ivjo, Mazdo 3 vzemi bencinarja 1.6 obvezno, bo vredno svojega denarja, ima 105 konjev tako da ni lih ?portnik, avto pa potegne ko je treba, klima se rahlo pozna ampak ni krize, teh 20 konjev se mora dosti poznati, tudi pri porabi, avto ni glih lahek. Kot so napisali je pa res da Mazda 3 prihaja drugo leto nova, cena pa ?e ni znana in tudi bog ve koliko ?asa se bo ?akalo nanjo pri naro?ilu. ?e se ti ne mudi in si ?eli? nov model po?akaj, oz. vzemi trojko ki je sedaj, tele zadnje so tudi zelo zelo dobro opremljene za ta denar ki ga da? zanjo. Najbolje da jo stestira? in se potem odlo?i?, ?e ma? mo?nost testiraj pri Mazdi oba motorja, 1.4 ti bo 100% preslaboten.
Druga?e je pa za moje pojme tole visoka cena za 1.4 motor, poglej tele dve:
..to pa ni GTA ?e se ne motim je bila cena kar visoko postavljena. Mi pa ni v?e?, preve? nakranclan sploh tale double spoiler, na originalnega tole krilo nalimano
in js ne morm mami iz riti izbit tega, da ne sme takoj ugasnt avta k parkira
..?e ga mami ne ti??i pa ne goni potem ne sme biti problema.
Je pa problem ?e se vozi po avtocesti in se zapelje na petrol in takoj ugasne avto....vsaj v tem primeru naj pazi in po?aka par 10 sekund predno ga ugasne. Probi vsaj da si bo to zapomnila!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Moja je 1.6 ampak remake letnik 2006 in so manj?i popravki na motorju glede porabe (oz. naj bi bili), pije pa 8,5 l/100km s tem da je 95% mestne vo?nje. Baje naj bi imele starej?e malenkost vi?jo porabo, samo verjetno ne kak?nih ekstremnih povi?anj.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani