Ampak... Sveta pomagavka. Cx 30 pije manj kot mazda 6 dizel. Wtf? 🤔
Žena je vozila pred mano 6-ko,hitrosti so bile nekje od 130-150. Vozila sva identično od BTC do Kopra.
Edino na vrhniškem klancu me je malo pustila zadaj, ker smo nekaj bremzali in je ona lepo pobegnila naprej ampak sem jo na vrhu klanca dohitel. 😊
Prvi vtisi in razlika med vožnjo ene in druge?
Mazdo cx 30 moraš voziti bolj "filigransko natančno", gas moraš dodajati postopoma. Če ga stisneš naenkrat do konca kot dizel, se ne zgodi najprej nič. Nato postopoma pridobi hitrost. Je pa vožnja z cx 30 veliko bolj sproščujoča kot s 6-ko.
Že vidim, da, se bom hitro sprijaznil z njo. 😊
Pa še porabe obeh pri enaki hitrosti.
Mazda CX 30
Mazda 6 dizel
Evo še en dokaz da se staraš in ti je vožnja v povišani kocki bolj všeč kot vožnja v stabilnem znižanem karavanu
Srečno vožnjo in veliko varnih km!!!!! Pa upam, da boš kdaj stisnil do podna
Evo pa jo/ga imamo..kljuko in nosilec koles.. malo sem odlašal in iskal najugodnejšo varianto in se na koncu odločil za montažo vlečne kljuke kar pri Selmarju v Celju, uspelo mi je celo zbarantati nekaj pospusta na vlečno kljuko in montažo le-te..Mazdo sem jim pustil za en dan in dobil nadomestno vozilo CX-30 skyactiv-x at, moram rečt,da je čisto drug avto proti moji sky-g 122.. še kar dobri pospeški (v Sport mode😅), zavidljiva poraba ob normalni vožnji in dokaj gladko prestavljanje avto.menjalnika,tudi vzmetenje je dosti boljše kot pri mojem..je pa res da se takoj vidi, da je to nadomestno/testno vozilo,saj s dobrimi 9k prevoženimi izgleda in daje občutek kot da je 2leti starejši od moje Mazde s skoraj 11k prevoženimi.. malo mi je žal da si nisem mogel privoščiti x motorja, ampak kaj češ, ko je pa bila januarja takšna razlika v ceni😕..
No, če vzameš testni avto..res je bolj zjahan in zmahan...si pa lahko ziher, da ne boš rabil na peskanje ventilov ker zabit ziher ni
Ko sem bil najstnik al pa na začetku dvajsetih mi je bil pospešek do 100 najbolj pomemben podatek. Je pa to čist overrated podatek, ko enkrat voziš več avtov. Praktično ni nikjer uporaben razen na drag race-ih, kjer pa verjetno s temi našimi avti ne zahajamo.
Skozi leta sem dejasnko uvidel kaj pomeni navor in kaj krivulja navora in moči in kako se to odrazi v vožnji. Na evo pa sem dal kost za glodat in da vidim, kdo se bo prvil javil in se delal norca, ko sem spet omenil krivuljo navora... 🤣
Vem vem, smo že večkrat debatirali o tem. Ampak če se z bencinarjem ne cijažiš 120kmh na AC prav tako ne rabiš mučkat
..in pa da bo Alex končno imel konkurenčen motor našim bencinarkam
Sem vrnil ja, na servisu se mi zdi, da ga menjajo na 2 leti, tako piše v knjigi 🙄, pa ne dam jim 40 eur za ta filter, ko ga dobim za 15...servis mam čez slab mesec
Bodi pozoren, da na servisu menjaš prvih 5 let vse, kar oni predlagajo glede na zahteve Mazde. Na ta način si zagotoviš garancijo!
Filter pa lahko menjaš sam - tisto leto, ko ga po knjigi ne rabiš.
Mah žal živimo v dobi, ker se take stvari dogajajo na dnevni bazi vsepovsod...folk poizkuša prevračat krivdo na vse druge...
Smo bili ravno včeraj na malici na burgerju in tam ob naročilu dobi vsak svoj lokator al kako se že reče tisti vibrajoči zadevi, ki te pokliče na prevzem..
Pa dobi sodelavec burger s slanino, naročil je pa brez slanine, drug sodelavec pa res dolgo dolgo nič. Pa gresta vprašat če je vse ok in tista bejba tam suvereno "ja ste zamešala med sabo lokatorje"... JA PA KRISTUS JEZUS, če bi zamenjala lokatorje bi OBA dobila burger ampak pač napačen, tako ga je dobil pa samo en.... A je res tako težko rečt lej sori, zabrklali smo, mal bo trajal.. NE, je bilo boljše PROBAT prevalit krivdo na način popolnoma nelogičnega in nerealnega scenarija
In prej se bomo s tem nekateri sprijaznili, boljše nam bo. Tiste ki to delajo jim je pa že itak ravno... žalost
Kolk je še tega, kar sploh ne znam uporabljat. 😮 Pri M6 G194 je menda 6 različnih programov-režimov zaklepanja vrat. Mislim, da že pretiravajo in nas večina tega ne uporablja.
Imaš opcijo z memory sedeži da ti sam nastavi na “pozicijo 1” ko odkleneš auto (čeprav potem 20 strani naprej v navodilih piše da priporočajo da sedež premikaš samo ko auto laufa, zdej se pa dej
Ne še, ker imajo tudi kakšno slabost (cena, požrejo del moči, so kdaj samosvoji, če avto ni prižgan, ga ne moreš premaknit,.. ). Me pa nervira tudi kombinacija z i-stop, nisem se še navadil ... se ustavim na parkirišču, pritisnem tipko, da bi ugasnil avto, pa ga že prej ugasni i-stop, tako da ga dejansko prižgem in potem še enkrat s tipko ugasnem. 🙃
Palci pa so bili namenjeni izbiri barve, predvidevam po ženinem okusu (za 800 evrov je sicer po ceniku ni, najbližje je kristalno rdeča za dobrih 700), kar je dobra naložba v zakonu. 😉😀
Če malo bolj grobo pritisneš na zavoro ti ne bo užgalo istop-a.
Prvo testno 6-ko,ki sem jo imel, je imela avtomatski menjalnik. Že na, šestki mi ni bil niti malo všeč. Tukaj pa je verjetno vse skupaj še bolj bogo. Za mazdo je znano-ročni menjalnik+benzinar=uspeh. Ostalo je bolj za silo. Prvi dizel motorji, ki so jih delali v sodelovanju z Fordom so bili ok, ostalo pa bolj tako-tako.
Tako, da ročni menjalnik je zmagovalni. 😉
Še zapis iz avto magazina na testu cx30.
"V Mazdi CX-30 je bil namreč s kolesi povezan preko samodejnega menjalnika.Gre skoraj za posebneža med samodejnimi menjalniki, saj v dobi, ko konkurenca utegne ponuditi tudi do osem prestav ali več, izbira le med šestimi prestavami. In ta je na žalost Ahilova peta avtomobila."
Pa še en zapis:" Tedaj sem se spraševal, ali ne bi avtomobilu nekoliko bolj ustrezal ročni menjalnik. Sedaj je odgovor jasen in glasi se: DA! Vsaj v 90 odstotkih časa. Govorim seveda na podlagi lastnih izkušenj in načina vožnje, ki bi ga opisal kot bolj dinamičnega. Tokrat se je namreč pred menoj znašel avtomobil s povsem enakim motorjem, a brez avtomatike, ki bi skrbela za samodejno pretikanje med prestavami.
A to primerjajo z istimi automatiki za katere si ravno ti na prejšnji strani napisal da znajo cukat in so neodločni? Vrhunski inženering res
Boli mene briga kaj voziš, sam da si ti srečen. Ampak ne mi tle bučke prodajat in o mazdini poeziji avtomatskega menjalnika razlagat traparije, ker sem šel tudi sam iz G120 ročni na G192 avtomatiko in ne grem nazaj.
pred 23 minutami je Aless napisal:
Sicer nisem VW fan ampak, če bi jaz kupoval SUV, bi nekaj takega kot v linku (vendar z 2.0tsi), vizuelno mi je top, Rline oprema, pa 2.0turbak+avtomatik😎
Mazdini atmosferski bencinci me ne navdušujejo, sem prestar za nenehno šaltanje in nabijanje motorja v visoke obrate.
Ta x motor je po moje z AT menjalnikom res bolj bogi. Vsakokrat, ko sem bral kak test, so ga vsi po vrsti odsvetovali.
Pa še zastarel je. Eden je napisal, da bi ga bili veseli edino v kaki zakotni ameriški vasici, kjer se je čas ustavil.
Sicer pa sem imel na preizkušnji tudi cupro z 1.5 turbo motorjem in je bil še slabši, kot ta x mazdin. Pa še tisi njihov dsg menjalnik ni vedel nikoli v katero brzino bi prešaltal. Vseeno je mazdin x motor dragulj proti tem ta švoh tsi benzinarjem. Obstaja tudi 2.0 tsi, ki pa pije kot žolna, če ga le malo pritisneš.
Ta testna cx 30 je navkljub vsemu priganjaju in avtocestni/ mestni vožninji na koncu imela porabo 6,8/100, kar je super podatek glede na to, da je bila skozi v visokih obratih. 😊
Imela je pa tudi šele 2500 prevoženih kilometrov, tako, da po moje se motor še ni niti prav ulaufal.
Alex prosim…..jaz sem tudi že marsikaj prebral v tem življenju pa se je na koncu izkazalo za neresnično. Pejdi probat AT…
Zastarelost pa v veliki meri pomeni, da so nekaj naredili tako dobro, da ni potrebe po menjavi le-tega…dokler nekaj dela, tega ne rabiš spreminjat.
Sploh pa za tvojih tistih par km na dan, ki jih narediš, bo čisto vseeno kaj od tega bo. Koliko jih nabereš?
men se bencinar ne zdi počasen. je pa res da sem prešaltal iz Toyote Corolle 2003, 1.6 vvt-i, k ima samo 150 Nm, ima Mazdo k ma 210 Nm navora
Ma fora je sam ta, da sta X186 v CX-30 in CD150 v 6ki enako “hitra” motorja…razlika pa je v tem, da X186 razvije manj navora - predvsem pa na drugačen način, kar @Alexa moti, ker je navajen tega božanja v hrbet od turbine na svojem dizlu.
Tudi meni se je CX-30 G150/AT/AWD zdel nepremičnina v primerjavi z Mazdo6 CD150/ročni/AWD in G192/AT.
Malo obujam staro temo... Resno razmišljam da bi si nabavil dashcam. Preprosto preveč bedakov na cesti.
Na kaj biti pozoren pri nakupu? Imel bi nekaj poceni in preprostega . Ne rabim nekih vrhunskih posnetkov,dovolj je da se vidi .
Kako deluje potem prenos slike iz kamere na telefon ? Je možno da kamera snema direktno na USB?
Kupi Xiaomi, ker so top za svojo ceno. Jaz imam 70mai pro, sedaj pa vem, da je neka izboljšana verzija.
Snema na micro SD kartico, ki jo potem lahko daš v računalnik in pogledaš. Druga opcija je preko wifi na telefon ampak ne prakticiram. Glej answer nad sabo od Scr3amerja.
Sem peljal, a še vedno me je motil hrup izpod kolotekov. 😉
Bose mora bit. Sicer ga bo treba zopet malo "doterat" ampak osnova je dosti boljša kot v prejšnjih Mazdah. Vsaj sub so zopet vrgli nazaj, kot je bil že v prvi seriji. 🙂
G192/4 in CD150 imata isto glasnost pri 140kmh.......
debata je v smislu +/- bencin/dizel, kar pa je kot alternativa tema dvema opcijama je pa še veliko slabše :), tole je zadnji model od Toyote, cena pa najmanj 52k €, res ne vem kdo od večine SLO bi si to (oz. si bo to) lahko privoščil....če to primerjamo z bencin/dizel motorji je bil to včasih rang že res premium avtomobilov, tukaj pri elektriki pa dobiš....nekako ne razumem te logike/politike EU. V USA pa veselo V8 motorji in bencin/nafta skoraj zastonj :).
V primeru prednjega pogona je na delu le en električni motor z močjo 150 kilovatov (204 KM), pri štirikolesnem pa dva, vsak premore 80 kilovatov (109 KM). Pri obeh je maksimalna hitrost omejena na 160 kilometrov na uro, pospešek prve različice do stotice je 7,5 in druge 6,9 sekunde. Nekaj posebnega je gumb za upravljanje samodejnega menjalnika namesto običajne ročice, na merilnike pa gledamo nad volanskim obročem, podobno kot pri peugeotih. Zmogljivost baterije je 71,4 kWh, hitro polnjenje do 80 odstotkov je mogoče v pol ure, na navadni polnilnici dobrih devet ur, obljubljajo pa, da bodo konec leta vsi bZ4X izdelani z enoto z močjo 11 kW za hitrejše polnjenje. Na slovenske ceste je ravnokar zapeljala, njena cena je najmanj 52.000 evrov, doplačilo za štirikolesni pogon je slabe tri tisočake.
Športni terenec bZ4X je prva toyota s povsem električnim pogonom. Prepriča s prostornostjo in dosegom. Na slovenske ceste je ravnokar zapeljala, njena cena je najmanj 52.000 evrov.
Sepravi ogrevan volan ki mi je nekako ratal "a must" pride paket style (ker ločeno ne moreš dokupit samo te funkcije)... style pa košta 61700 eur
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Napiši da daš 15k in iščeš točno takšno za ženo
Prepis je itak šele jutri
Povezava za deljenje
Deli na druge strani