To skladiščijo baje good year, conti in michelin. Da se pravilno po starajo, ker če so preveč nove, se lahko prilepijo na cesto. Upam, da nima kdo teh znamk? 🤔
Od kar pomnim in malo gledam te teste se ne spomnim, da bi ne bi bila vedno prva conti....ma to že zadnih 10.let.....tako da je bolj kot ne vsako leto isto🤔 (verjetno največ financirajo te in podobne akcije/teste ter udeležencem dajo največ ugodnosti😉)
Definitivno. Spomnimo se, kako je vw podkupoval pred leti ADAC, da je bil golf najboljši avto. Kot sem že napisal, poglejte kaj pravijo kupci, kolegi, ljubice, žene. In se odločite za prave. 😉
Pri katerem avtu? Ne vem, nisem imel občutka, da bi kej žvižgalo ali da bi se kakšne neprijetne frekvence slišalo. Pa sem vozil BMW i3, VW e-Golf, e-Smart, Renault Zoe, Nissan Leaf.
Verjetno je mišljena cx 60. To tako gre, da so frekvence neznosne. 😊
Nič posebnega v zadnjem mesecu. Sej se bo našlo, upam. Razen če še ne. Zihr je kaka budalastina
Po moje je najboljše, da prižgeš motor kje na samem, kjer je tiho, odpreš havbo in pazljivo poslušaš. Lociraš s katere strani zvok prihaja. Nato se osredotočiš na ta del bolj podrobno in z roko ali kakim predmetom potolčeš po teh predmetih. Preveriš vse objemke, spoje, vijake, plastične stike.
Ma daj, @Alex, koliko imaš pa ti težav z avtom, je pa nekaj neverjetnega! Jaz sem jih na naši petki menjal pri 280.000 km pa še to samo zato, ker so me tu na forumu nekateri strašili s tem. Jure (mehanik v BTCju) pa mi je rekel, da ni bilo potrebe, ker so bile še čisto v redu.
Resnično mislim, da ga ni na svetu avta, s katerim bi ti bil zadovoljen...
Jaz to delam iz preventive, ne kurative. 😉 V bistvu, da mazdi ne bi bilo dolgčas, jo vsake toliko malo popedenam. Pa da imamo tukaj na forumu za pisati neumnosti. Da ne govorimo samo o generatorjih in lopatah. 😉
Po nekaj mesecih vožnje izključno z bencinarji danes prevozim 300 km s Škodo Kodiaq dizel 150 4x4 MT. Kako sem bil zadovoljen, ko sem se po nekaj urah vožnje s tem robatim dizlom spet usedel v uglajeno Mazdo bencinarko.
Tudi jaz ne pogrešam več dizla in hrupa izpod havbe. Saj gre, ne rečem, a cx30 je bolj uglajena. Veliko bolj spočit prideš na cilj kot z mazdo. Boste rekli, ja, višje sediš. Ni v tem fora. Pač veliko bolj udobna, tišja vožnja je. 🤗
Po opravljenih še 593 kilometrih do doma se je poraba ustavila na 5,9 l/100.🤗
Vožnja cel cajt z tempomatom na 135, včasih sem jo nateral tudi na 150,160, ko je bilo potrebno prehiteti kako dolgo kolono tovornjakov. Ima pa še 270 km dosega po računalniku. Škoda, da nima večjega rezervoarja, kot 6-ka na primer, bi bil doseg res vrhunski.
Bom kar tukaj nadaljeval....če koga zanima,kaj se pri moji CX-5 dogaja z porabo...pač moja opažanja.
Trenutno je gor cca. 3.030km...in sva sredi tedna z ženo šla na "relacijo" Lj.-Podčetrtek-Lj.
Tjagrede sem Trip-B resetiral...in je bilo veliiiiiko cincanja proti trojanam zaradi dela v predoru in posledično "3 kolone v eno"😡...in seveda tovornjakov "k listja in trave"...in je šlo seveda počasneje kot pa "peš".Naprej v Trojanskem območju nikjer več kot 100km/h....kasneje max. 140km/h...izven avtoceste "dokaj po omejitvah"...in je bilo 8,4L/100km.
Zvečer (po 22i uri) ko sva se vračala pa je bila čisto druga zgodba....veliiiko manj prometa,čez naselja nobene gužve,na avtocesti nič tovornjakov...in sem vozil točno po omejitvah na tempomat-rezultat 8,2L/100km
Če bi na območju 130km/h vozil npr. 120 ali pa še manj,bi se po moje krepko poznalo,k se mi zdi,da vse kar je čez 120 krepko nanese🤔...k ko sem vozil 100 čez Trojanski hrib je kazalo "čist drugo zgodbo"...🧐
In sedaj po par dneh po tem tripu skupaj z vožnjo po Lj.,k nisem resetiral,mi kaže 8,2...skupna poraba pa je že padla na 9,8L/100Km...to pa pomeni,da bo skupna poraba še padla.
Sem sicer že tako zadovoljen,k tastari C-max kuri cca.10,2L samo po mestu...in če bo kot kaže skupna pri Mazdi še padla,bo super😀👍...pa ne,da bi kaj veliko gledal na vožnjo,ali,da bi se "nazaj držal-pač če me prime al pa "razkuri",naredi "klik" na pedalki za gas (končni položaj)😁...drugje pa itak-brezveze "gas v rdečo" ipd...pač klasična"mestna"
Bom ob priliki še kaj napisal,kaj se dogaja z porabo oz. kje se bo ustalila😉
Aja-še nekaj...v moji soseščini je naročena CX-5 G194 "Takumi Plus" Machine Grey z strešnimi sanmi....samo če bo AWD pa ne vem🙄...tip še čaka na avto...to bo ena redkih v SLO🧐...sva čisto slučajno prišla v stik-posredno preko prodajalca...
Da vidimo,če se nam bo pridružil tukaj😀...prav lepo-naša "družinica" raste😁
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To skladiščijo baje good year, conti in michelin. Da se pravilno po starajo, ker če so preveč nove, se lahko prilepijo na cesto. Upam, da nima kdo teh znamk? 🤔
Povezava za deljenje
Deli na druge strani