Skoči na vsebino
Gume
Napisano

To skladiščijo baje good year, conti in michelin. Da se pravilno po starajo, ker če so preveč nove, se lahko prilepijo na cesto. Upam, da nima kdo teh znamk? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 47 minutami je sportman333 napisal:

Od kar pomnim in malo gledam te teste se ne spomnim, da bi ne bi bila vedno prva conti....ma to že zadnih 10.let.....tako da je bolj kot ne vsako leto isto🤔 (verjetno največ financirajo te in podobne akcije/teste ter udeležencem dajo največ ugodnosti😉)

Definitivno. Spomnimo se, kako je vw podkupoval pred leti  ADAC, da je bil golf najboljši avto. Kot sem že napisal, poglejte kaj pravijo kupci, kolegi, ljubice, žene. In se odločite za prave. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

A ne bi bilo lažje, da bi ta model, ki  prodaja to 6-ko  kupil na češkem prikolico in bi lahko potem tovoril pivo in hrano na  Krk ali pag 🤔

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

Pri katerem avtu? Ne vem, nisem imel občutka, da bi kej žvižgalo ali da bi se kakšne neprijetne frekvence slišalo. Pa sem vozil BMW i3, VW e-Golf, e-Smart, Renault Zoe, Nissan Leaf.

Verjetno je mišljena cx 60. To tako gre, da so frekvence neznosne. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 4 minutami je SpEkTr napisal:

Nič posebnega v zadnjem mesecu. Sej se bo našlo, upam. Razen če še ne. Zihr je kaka budalastina

Po moje je najboljše, da prižgeš motor kje na samem, kjer je tiho, odpreš havbo in pazljivo poslušaš. Lociraš s katere strani zvok prihaja. Nato se osredotočiš na ta del bolj podrobno in z roko ali kakim predmetom potolčeš po teh predmetih. Preveriš vse objemke, spoje, vijake, plastične stike. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 minutami je Slivka napisal:

Zakaj nisem presenečen?

Nekaterih se pa res smola drži...

Ampak jaz vsaj lopate ne vihtim okoli za vsako stvar. Nekateri to počno za vsako malenkost. In teh malenkosti se čez dan kar nabere, a ne? 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je FuManchu napisal:

Prvič slišim to, pa servisiram kar nekaj avt.

Glih z robo od autodoc-a nisem imel nobenih težav. Razen mogoče če si naročil kšne čudne znamke filtrov.

Jaz sem imel težavo z diski. Ne kup nič več tam. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pravkar je Slivka napisal:

Ma daj, @Alex, koliko imaš pa ti težav z avtom, je pa nekaj neverjetnega! Jaz sem jih na naši petki menjal pri 280.000 km pa še to samo zato, ker so me tu na forumu nekateri strašili s tem. Jure (mehanik v BTCju) pa mi je rekel, da ni bilo potrebe, ker so bile še čisto v redu.

Resnično mislim, da ga ni na svetu avta, s katerim bi ti bil zadovoljen...

Jaz to delam iz preventive, ne kurative. 😉 V bistvu, da mazdi ne bi bilo dolgčas, jo vsake toliko malo popedenam. Pa da imamo tukaj na forumu za pisati neumnosti. Da ne govorimo samo o generatorjih in lopatah. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 34 minutami je Boss napisal:

Ne vem, jaz se s tem nisem obremenjeval, sem pa vprašal na servisu pa so mi takrat rekli, da je to bil problem v prvi generaciji Mazde 6 CD.

O, boš zamenjal boš. 😉Ali pa tudi ne. Kakor želiš. Verjetno ne veš natančno, čemu služijo in kaj se zgodi, če se izrabijo. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 minutami je Bini napisal:

Dizlaši so obmolknili, ko so prebrali kako malo pije CX-60..... :jupiii:

To pije toliko, ko dela tudi elektrika zdraven. Ko pa je ni....je pa druga zgodba. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano
pred 34 minutami je Janez007 napisal:

Po nekaj mesecih vožnje izključno z bencinarji danes prevozim 300 km s Škodo Kodiaq dizel 150 4x4 MT. Kako sem bil zadovoljen, ko sem se po nekaj urah vožnje s tem robatim dizlom spet usedel v uglajeno Mazdo bencinarko.  :)

Tudi jaz ne pogrešam več dizla in hrupa izpod havbe. Saj gre, ne rečem, a cx30 je bolj uglajena. Veliko bolj spočit prideš na cilj kot z mazdo. Boste rekli, ja, višje sediš. Ni v tem fora. Pač veliko bolj udobna, tišja vožnja je. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 43 minutami je SpEkTr napisal:

A to si jih zdej prvič menjal al kako? Koliko km imaš?

Ja, prvič. Imam pa 71000 km. 

pred 4 minutami je FuManchu napisal:

In za koliko časa je sedaj mir? 

Kakih 60-70 Kkm. 🤔

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Na 6-ki zamenjani sprednji diski + ploščice (textar pro), bakrene  podložke in tesnila injektorjev. 

Na sliki podložke se lepo vidi, kje je sikalo ven (svetlo območje). 

Tudi tesnila okoli injektorjev niso več prav tesnila zato smo jih kar zamenjali. 

Ne obstajajo od  konkurence (original mazda  so 4kosi 80€😬

IMG_20220927_154249__01.jpg

IMG_20220927_154259__01.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Po opravljenih še 593 kilometrih do doma  se je poraba ustavila na 5,9 l/100.🤗

Vožnja cel cajt z tempomatom na 135, včasih sem jo nateral tudi na 150,160,  ko je bilo potrebno prehiteti kako dolgo kolono tovornjakov.  Ima pa še 270 km dosega po računalniku. Škoda, da nima večjega rezervoarja, kot 6-ka na primer, bi bil doseg res  vrhunski. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 57 minutami je FuManchu napisal:

Od zadaj bočno me spominja na AR stelvio. Se pa vidi, da je ornk krava tole.

Mene tudi. Zadnji del je res posrečen. Najbolj ne uspel je spred ji del. Kam so gledali ko so to narisali?

Pa bil lahko to top avto. In bela brez črnih obrob blatnikov izpade precej čudno. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je DonFelipe napisal:

Kaj ti ni jasno da cene določa trg in ne ti kot uporabnik oziroma potrošnik?

Vse se pozna koliko kdo uporablja določeno storitev, samo v kolikor bi vse preračunal in koliko zares potrebuješ potem ne bi jamral. 

Jaz recimo bojkotiram večino zadev katerih ne potrebujem zares nujno in to se pozna da veliko prihranim. 

Ti kar bojkotiraj pa se vozi z biciklom. 😉 Ali tudi bicikle bojkotiraš? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde CX-5 SKY ACTIV-G 194 AT AWD
Napisano
pred 6 minutami je skritikrt napisal:

Bom kar tukaj nadaljeval....če koga zanima,kaj se pri moji CX-5 dogaja z porabo...pač moja opažanja.

Trenutno je gor cca. 3.030km...in sva sredi tedna z ženo šla na "relacijo" Lj.-Podčetrtek-Lj.

Tjagrede sem Trip-B resetiral...in je bilo veliiiiiko cincanja proti trojanam zaradi dela v predoru in posledično "3 kolone v eno"😡...in seveda tovornjakov "k listja in trave"...in je šlo seveda počasneje kot pa "peš".Naprej v Trojanskem območju nikjer več kot 100km/h....kasneje max. 140km/h...izven avtoceste "dokaj po omejitvah"...in je bilo 8,4L/100km.

Zvečer (po 22i uri) ko sva se vračala pa je bila čisto druga zgodba....veliiiko manj prometa,čez naselja nobene gužve,na avtocesti nič tovornjakov...in sem vozil točno po omejitvah na tempomat-rezultat 8,2L/100km

Če bi na območju 130km/h vozil npr. 120 ali pa še manj,bi se po moje krepko poznalo,k se mi zdi,da vse kar je čez 120 krepko nanese🤔...k ko sem vozil 100 čez Trojanski hrib je kazalo "čist drugo zgodbo"...🧐

In sedaj po par dneh po tem tripu skupaj z vožnjo po Lj.,k nisem resetiral,mi kaže 8,2...skupna poraba pa je že padla na 9,8L/100Km...to pa pomeni,da bo skupna poraba še padla.

Sem sicer že tako zadovoljen,k tastari C-max kuri cca.10,2L samo po mestu...in če bo kot kaže skupna pri Mazdi še padla,bo super😀👍...pa ne,da bi kaj veliko gledal na vožnjo,ali,da bi se "nazaj držal-pač če me prime al pa "razkuri",naredi "klik" na pedalki za gas (končni položaj)😁...drugje pa itak-brezveze "gas v rdečo" ipd...pač klasična"mestna"

Bom ob priliki še kaj napisal,kaj se dogaja z porabo oz. kje se bo ustalila😉

Aja-še nekaj...v moji soseščini je naročena CX-5 G194 "Takumi Plus" Machine Grey z strešnimi sanmi....samo če bo AWD pa ne vem🙄...tip še čaka na avto...to bo ena redkih v SLO🧐...sva čisto slučajno prišla v stik-posredno preko prodajalca...

Da vidimo,če se nam bo pridružil tukaj😀...prav lepo-naša "družinica" raste😁

L.P.

Lepo, da si zadovoljen s tako porabo. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 11 minutami je Boss napisal:

Kako da se pred 14 dnevi nisi isto spraševal, ko je bilo obratno? :nevem:

Saj imam oba pogona ampak vseeno se mi zdi, da te cene kar poljubno oblikujejo brez nekega reda in logike. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 3 urami je dvorjan napisal:

Ne bo take panike.

Ko bodo par let stare, bodo prišle iz uvoza, kot še vedno do sedaj ...

Sploh pa so naše cene 20 % višje od nemških - kje je tu logika, razlike v DDV je le 3 %.

Se pravi, da bodo čez tri, štiri leta, stale med  30 in 40 tisoč? Koliko stane nova baterija, ki zdrži kakih 8 let, če imaš srečo? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.