Če pa že hočeš avto za gledat - in da ga gledajo tudi vsi drugi - pa najprej poštimaj garažo (vsaj ploščice po tleh, če ne kar topli pod), potem pa noter parkiraj Bavarca ali kaj od nemške trojice. Pa vsako nedeljo škafec in krpico, odpret vrata in ga razkazovat...
Jaz sem imel z Nexenkam zelo slabe izkušnje glede obrabe. Je pa res, da tu pri nas v hribih dobro vemo, zakaj je volan okrogel - zato, da ga v ovinkih ne zmanjka...
Moj sosed je imel Rexona. Za začetek moram povedat, da je ta moj sosed zelo žejen, če me razumeš in mislim, da me. Tista reč je bila stara že, ko jo je kupil, potem ga je pa vozil še enih 10 let. Torej, ta avto je bil vsako leto vsaj enkrat pod cesto. Pa ne zaradi avta, ampak, kot sem že omenil, je bil voznik zelo žejen. Ko smo ga pospremili na odpad, je imel okoli 400.000 km. Kakšnih hudih okvar ni imel. Je pa res, da se je lastnik bolj sekiral zaradi praznega flaškona kot pa zaradi izginjanja motornega olja. Ga je na vsake toliko malo dolil, pa je... V glavnem, zadeva je še mene navdušila, ampak v Sloveniji ne dobimo Rexona s sedmimi sedeži, ki je npr. na voljo v Italiji. Potem smo se pa odločili, da naša stara petka še ni tako zelo stara in da 320.000 km, kolikor jih ima naša petka, še ni tako grozno veliko in da jo bomo vozili še naprej. Zato nismo šli na Rexona. Je trpežno in udobno vozilo, precej nezahtevno in spodobno opremljeno. Pa še cena ni tako blazno visoka. Vsaj takrat ni bila, ko smo si mi to ogledovali...
Saj tudi mi že kakšnih 10 let nismo bili na Hrvaškem. Pa čisto nič ne pogrešamo.
Resnici na ljubo smo pa v vsem tem času bili samo enkrat v Italiji. Pri štirih sinovih je najbrž razumljivo, da smo si šli pogledat oba muzeja v Maranellu. Pa ko smo bili že tam, smo se zapeljali še do San Marina. Od tam pa potem ni bilo daleč še do Assisija. In Perugia je čisto blizu. Potem smo se počasi obrnili nazaj proti Firencam, pa Spotoma smo še Padovo obiskali in ko smo se po osmih dneh vrnili domov, je bilo za nami 1500 km. Tisti Maranell (glavni cilj potovanja) je nekam daleč...
Ker pa je tema o cenah goriva: Italija je že takrat imela precej dražjo nafto kot npr. mi v Sloveniji...
Če jaz dobro izgledam in očaram ženski spol, potem ne potrebujem zloščene pločevine. Nekateri pa potrebujejo kak drug atribut za očarat ženske. Se zgodi, kaj jim čem...
Sem se kar oddahnil, ker moja BTjka naredi več kilometrov s pripeto prikolico kot pa brez. Včasih ima pripeti kar dve prikolici hkrati, od tega je ena Poljske izdelave. Zato sem mislil, da je to namenjeno meni.
Sem si vzel trenutek za pripravo obrambe, a se je rešilo kar samo od sebe. Kar se mana tiče, še boljše. Torej, kaj je naslov? Sprememba cene goriv. Hja, upam, da se še dolgo ne spremeni. Jutri moram pa v Italijo in moram malo preračunat, kje tankat in koliko še v kantah vzet s seboj, da bo dovolj še za nazaj😛. Ker v Italiji je preko 2 evra za liter...😯
Bolj je zaradi Romunov, Bolgarov, Ukrajincev in podobnih, ki s kombiji dirkajo gor in dol in pred mejo natočijo poln rezervoar pa še 3 kante po 20 - 25 litrov, ki jih imajo kar v kabini na desni strani, pokrite s kakšno bundo ali jopico... Ja, pa Slovenci, ki špekulirajo, da bo nafta po 3 evre za liter (in to po tistem, ko minister izjavi, da vlada ne bo dovolila, da bi cene eksplodirale) pa naredijo doma enoletno zalogo...
Tudi jaz v naši okolici opažam, da ljudje živijo samo še na kredite in obroke. In izpadem kot najhujši bogataš, ko za otroka Šolo v naravi plačam v enem obroku, pa je govora o 150 evrih, ki jih napovedo že septembra (na začetku šolskega leta). Sploh ob dejstvu, da so pri nas štirje šoloobvezni otroci. Čakam samo, kdaj me bodo začeli spraševat, od koga sem podedoval zlate palice, da se nam zdaj tako izide...
To je bilo posneto včeraj, 16.3. okoli 11ih na glavni cesti Ajdovščina - Čepovan, odsek Predmeja - Lokve. Snemano z mobitelom, pa je malo narobe obrnjeno, a mi ni uspelo popravit - nekateri se na štirikolesni pogon, reduktorje in vitlo spoznamo boljše kot na računalnike...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa kaj. Avto je za vozit, ne pa za gledat.
Če pa že hočeš avto za gledat - in da ga gledajo tudi vsi drugi - pa najprej poštimaj garažo (vsaj ploščice po tleh, če ne kar topli pod), potem pa noter parkiraj Bavarca ali kaj od nemške trojice. Pa vsako nedeljo škafec in krpico, odpret vrata in ga razkazovat...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani