Skoči na vsebino
Mazda 6 2 generacije
Napisano

...in z druga?nim motorjem...

Vem ja. Sem samo dopisal,ker sem videl, da ni izpostavil, ko je nasteval razlike :).

Jest bi rajsi vzel spodnjo :). Je faceliftana z manj prevozenimi in pa malenkost vec konji :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

?aki, zakaj bi bil pa te?na stranka ? Sam si napisal, da so ti ?e vsaj 3x zamenjali software pa zadeva ?e vedno ne deluje tako kot bi morala. Jest se ?ist strinjam z juresom in gladko pejt nazaj pa lepo zahtevaj naj ti menjajo cel modul (te prov en k... boli kdo jim more to odobriti). Dal si +20k za avto in nima? ne ?ivcov in ne cajta, da ga na usake dva tedna fura? nazaj na uradni servis, kjer ti samo resetirajo ali na novo in?talirajo SF. Se strinjam, da lepa beseda lepo mesto najde, vendar, kot vidi? ti navigacije ?e vedno niso zrihtali...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vijaki
Napisano

Ja, samo more isti prodajalec imeti na voljo tudi v drugi barvi :). Nad 22e je DDV nad 150 pa carina. Sam fora je v tem, da znesek po?iljke ne sme presegati 22e in se ?teje tudi po?tnina. Sepravi, ?e bo? ti kupil neko stvar za 10e pa bo po?tnina 15e, ti bo ?e carina opalila DDV. V primeru pregleda paketa ti pa zara?unajo ?e dodatnih 5e, ?e ni ra?un prilo?en in so te morali kontaktirati :D. Po doma?e povedano naju isto pride ali naro?iva skupi ali posami?no, saj pride 30e v vsakem primeru ( DDV vklju?en)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vijaki
Napisano

Js bi tud rabil ene 'tuner lug nuts' za nov set felten..Bi imel kaj proti ?e se pridru?im pa razdeliva po?tnino? :zvizga:

Niti malo, samo upam da se bova obadva v iste zagledala :D. Bi pa rabil sive barve, ker imam te GT original feltne. ?e se prav spomnem imava iste feltne,samo nevem ali ima? ti tovarni?ko sive barve ali ima? prebarvane na ?rno.

V mislih sem imel neki na to foro :)

http://www.ebay.com/itm/360798855354?redirect=mobile

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vijaki
Napisano

Mene pa zanima, ?e ima kdo izku?nje s kupovanjem vijakov/matic iz ebaya (ve?inoma so kitajci). Imam namre? samo en komplet vijakov in bi za letne feltne rad nabavil nove pa mal cvikam, da nebom dobil neko kitajsko sranje. Spra?ujem pa zato, ker je na ebayu zelo pestra izbira glede barv, oblike pa tudi cena se mi ne zdi neki pretirana :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Moj fotr ima isto tako samo da je letnik 08 pa laufa use tako kot se zagre :). Seveda se isto pelje na LPG :). Edini problem je tista pizdarija s servo volanom... Ob mo?nem nalivu (ne vedno) avto zna totalno zatrokirat- servo crkne, na armaturki se use lu?ke pri?gejo, gas ne prime ve?.. Skratka, kot bi se avto postavil v nek safe mode in je potrebno vozilo nekako ustaviti ter po?akati kak?nih 15-20min nato pa avto spet deluje, kot da nebi bilo ni?. Baje naj bi zajebaval nek senzor na volanski letvi in je potrebna menjava celotne letve. Ko sem v BTCju majesa spra?eval mi je rekel, da se da menjati samo senzor ter da pride okoli 500?. Te?avo sem omenil tudi simonu in mi je samo pozicijo volana nastavil na 0 in je bilo vredu kak?ne 2 meseca, nato se je pa te?ava zopet ponovila . Naslednji?, ko se bom zapeljal do simona ga moram vpra?ati, ?e je mo?na menjava samo senzorja in koliko pride. Na forumu sem zasledil, da to ni osamljen primer in da je kar nekaj uporabnikov z isto te?avo.

http://www.mazda-si.net/topic/10926-nevarni-servo-volan-na-m6/?hl=servo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Žarnica in servis
Napisano

Kelvini so oznaka za barvo svetlobe ne pa mo?. Tudi ?e da? 9000K ti nebo lu?i uni?ilo zaradi tega. Videl pa ravno tako ne bo? bolje zaradi ve? K.

S tem se lih ne strinjam, da kelvini ne igrajo nic pri tem. Recimo pri 5000K je svetloba bolj bela in je posledicno tudi vecja preglednost na cesto (usaj meni), kot pa recimo tale poscana rumena svetloba k ma 2500-3000K. Se strinjam, da ne pripomore k temu da bi bila svetilnost daljsa, vendar pa definitivno pripomore k boljsemu pregledu na cesto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Da se ne bo tople vode odkril s temi grdimi nalepkami in ker je po novem baje moderno fotkat ra?une, prilimam eno temi primerno:

4e38aefff25a0c737003c86c7761eeb2.jpg Kr sprejemljiv stro?ek za prevo?enih: :zvizga:18fbf3526288fc31d8ea74dbb244d03c.jpg

Aja ?e se komu ne da ra?unat; 24?/725km=3,3? na 100km

Sicer je drvarnca za vozit ampak za namen zimskega ?parov?ka mu to ne gre zamerit :)

Lepaa :). Kpa je to za en avto ? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Žarnica in servis
Napisano

Mene pa zanima, ?e kdo ve do koliko kelvinov (K) naj bi bilo max. priporo?ljivo za ?arnico, da zadeva oz. temperatura ni ?kodljiva za le?e oz. lu? samo? Ker ni nobena znanost, da so mazdine lu?i v podnu sem zasledil, da se da dobiti tudi ?arnice z 6000K (klasi?na ?arnica in ne HID kit). Sem mnenja, da je to ?e vse skupi premo?no za to moje klasi?no halogensko ohi?je in znajo posledi?no nastopiti te?ave, katerih pa no?em :). Sklepam, da je neka razumna/varna meja tam do 4000k, vendar je to samo moja domneva. Sem tudi ?e kar nekaj prebral okoli HID xenon kit-a, vendar me nekako ne prepri?a in poleg tega ?e na tehni?nem znajo srat, ?e ga vidijo.  Zanima me, ?e ima kdo izku?nje z malo "bolj" mo?nimi ?arnicami, ker sem zamenjal ?e od phillips blue vision, night vision itd. in imajo use skp isto svetilnost. Trenutno imam notri ?ist klasi?ne osram za 4? pa svetijo isto, kot recimo night vision k so ble 25?. Vem, da z nara??anjem kelvina nara??a tudi barva snopa (bolj modra), vendar bi rad neki naredil, ker to res bogo sveti...sploh v primeru slabega vremena ali de?ja. Govora je pa o halogenskih ?arometih, kateri so bili slabo leto nazaj tudi spolirani.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

14. to?ko lahko re?i? tako, da z lepilnim trakom malo polima? zvo?nik, ?e ima? seveda posebi zvo?nik za park senzorje. Ali zvok piskanja pri zadnji generaciji prihaja iz normalnih/klasi?nih zvo?nikov?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomoč pri nakupu Mazde 6
Napisano

To je TE oprema, ker kot je bilo ze prej omenjeno CE nima obvolanskih kotrol,manj airbagov itd. GT pa itq ni oz. tud nevem, ce sploh obstaja 1.8 GT. Jest je se nism vidu ;). Drgac pa srecno pa velik kilometrov ti zelim :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomoč pri nakupu Mazde 6
Napisano

Tolk kot sem prebral okoli M6 z 1.8 bencinskim motorjem 89kw nimam kaj zgre?it. Motor je kao neuni?ljiv,?e se seveda z njim dela kot se mora. :)  Gre pa se za vozilo letnik 2003. Ali je bilo takrat kaj posebnega s temi motorji ali ostalimi stvarmi? Za korozijo po pragovih,podvozju in blatnikih sem ?e prebral precej. Ta avtomobil,naj bi bil brez rje. Jutri ga grem pogledat in bomo videli. Na slikah zgleda kar lep. ?e nekaj,ker sem ?e sve? v Mazdinih vodah,kako se stopnjuje oprema pri Mazdi? CE,TE in tako naprej?  :)

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10437487&show=1&avto=Mazda%20Mazda6%201.8i%20CE

Jest mam identicn avto kateri je v lasti ze od samega zacetka in sem pri 190k km imel problem, da je zrla olje. Ne govorim, da je sedaj to hiba ali kaj drugega se pa splaca bit pozoren na to, ker stro?ek generalke ni lih nizek :). Avto je bil vedno delezen rednih servisov in se je zanj skrbelo vec kot odlicno pa se je kljub temu pojavila ta tezava. Drgac pa super avto in upam, da bos zadovoljen z nakupom :prstgor:. Avto iz oglasa pa zgleda kar soliden meni osebno edino barva ne potegne:). Se pa na lastne oci prepricaj glede rje :)

@jest kje so pa m6 2.3 ? Namrec 2.5 sploh ni bilo pri prvi generaciji sestk?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.