Bini hvala za dobrodošlico, ostalim pa za obilo humorja. S CX30 sem v dobrem letu prevozil kakih 10.000 km, nekaj z AT in nekaj z MT. Privat pa ne vozim nemških premium jajc ampak japonska jajca, če nekateri avtom sedaj tako pravite. Bi pa z veseljem imel premium nemca. 😀
@Joda, daj kaj povej o razlikah med tema dvema CX-30, kateri motorji, oprema, kilometri, dobre in slabe izkušnje, itd. 🙂
Folk se vozi tudi 150-160 in več z kovčki na strehah. 😉
Ja, nekateri delovne stroje vozijo tudi po cestah, čeprav so mišljeni za vožnjo po šumah in njivah. 😉
Hec, da ne bo zamere. 😊
Škoda 😔, sem kupil Mazdo 6 ravno zato, ker je bila po tvojih številnih objavah @Alex leta in leta šestka daleč najboljši model Mazde. 😉
OK, sedaj je to CX-30. Dobro da vemo.😁
Sicer ugotavljam, da mi je všeč široka paleta različnih avtov in vsaka sprememba je zame pozitivna popestritev. Postane dolgočasno z istim avtom "kuča-posao-kuča". Pred 3 leti so mi na Mazdi bolj priporočali Mazdo 6 (bencinarko), kot CX-30, sedaj pa isti ljudje že CX-30 z motorjem X186. Nekaj že bo na temu. 😉 Žal CX-30 še nisem uspel preizkusiti. Pri vsakem servisu namignem, da bi si želel nadomestni avto CX-30, pa mi ne rata.😔
In zakaj imamo zadnja leta doma Mazde?
- ker imajo Audije, Mercedese, BMW-je že sosedi, če hočeš izstopati, ostanejo le še japonski avti 😜
- ker so primerljive Honde, Toyote, Lexusi precej dražji, ali pa primerljivih modelov ni
- ker so zadnje Mazde seksi aerodinamičnih oblik (ostali člani družine nakupu nikoli ne nasprotujejo), cenovno še dostopne (kupujem rabljene) in še zadovoljive kakovosti (mlajša člana se ne bi strinjala - počasen info sistem je zanju muzejski)
Mogoče zarad oblike vrat ali pa načina brizganja tesnil. Važno da tesni.
No pa ni več prašna, ker sva se oprala 😎
Če bi res tesnilo, bi bilo super. Pa žal ne, tudi spredaj ne, kjer so gumice ravne ...
Se je že zgodilo, da stekel na prednjih vratih M3 2018 nisem mogel spustiti-dvigniti. Ali recimo, suho steklo spustiš in nato dvigneš mokro (znotraj je očitno vse mokro). Na Mazda servisu so mi dejali, da je to, da kdaj v mrazu ne morem spustiti stekla, normalno. 🙃
Mazda 6 G165 MT, 3 odrasli + poln prtljažnik, Ivančna Gorica - Metlika - Split, povprečje 7,0 l/100 km, po avtocesti nekje 125-135 km/h (občasno tudi 160). Zadnjih 10.000 km povprečje 6,6 l/100 km.
Mene veliko bolj motijo črički, kot sam hrup (če je motor zdrav še posebej). Trenutno mi na šestki škripa plastika, predvsem ko je avto zjutraj mrzel, praktično na vsaki luknji.
Seveda sem moral vzrok ugotoviti sam: plastika vrat (tapete) se pri zaprtih vratih dotika plastike praga, in to po tem, ko so tapeto na servisu dali dol in gor. Za popenit. 😩 Bodo menda zamenjali vse čepe z novimi, a jih moram še enkrat spomniti - zakaj jih niso že takoj, ali si vsaj dali v opomnik??? 😮
Tole z Mazda servisi me počasi utruja. Za uspešno rešitev reklamacij se moram zelo angažirat, namesto da bi se oni, ker so zato tudi tam. Sam moram iskati rešitve, jih večkrat spomniti, ker pozabijo ali ne naredijo nič ... to pa traja in traja ... 😏
Vsi (velja tudi zame) bi morali do drugih gojiti malo več spoštovanja.
Recimo "če nimaš kaj pametnega za povedat raje ne komentiraj" ali "spet si zamudil priložnost, da bi bil tiho" deluje zelo pokrovitelsko, oblastno, ne izkazuje spoštovanja in ne prispeva k izboljšanju odnosov.
Isto napravo (profi snemalnik, telefon) namestiti na enako mesto v avtu (na primer sredinsko konzolo), posneti in potem primerjati posnetka (amplitudi) z nekim orodjem, na primer Audacity.
Samo to je ta nekatere že znanstvena fantastika. Oblečejo ti volan za cca 80-100€. In to pravo usnje. In imaš mir dvajset let. Ne vem, kako nekaterim uspe tako uničiti volan. Moj je na 6-ki pri 70 Kkm še kot nov. No ja. Nekaterim uspeva nemogoče.
Če ti je všeč in te zanima ta avto, kar hrabro v nakup. Je top avto. 👍
Alex, ne bo minilo 3 leta, ko boš naredil tistih tvojih 30.000 km in se boš pritoževal nad zguljenim volanom. Stavim. 😀
Težava je bila, ker se sprednja desna ročka pod sedežem za dviganje voznikovega sedeža ni premikala - ne gor, ne dol in se zato sedeža ni dalo premakniti gor ali dol.
Našprical tečaje vzvodov, potem pa poskusil premakniti vse kar je izgledalo, da je za premaknit in je vezano na ročko in mi je na koncu uspelo zadevo premakniti z ročajem kladiva.
Poleg tega sem šestko peljal na tehničnega in registriral
Pri trojki se že nekaj časa ubadam s smradom iz klimatskega sistema. Ko že mislim, da sem zmagal, se spet pojavi. Avgusta gre na dezinfekcijo na servis: ozon -> megla -> menjava kabinskega filtra.
Peljal vozilo v mobilno enoto za prijavo skode TOCA
Menjali bodo vse kromirane letvice okoli oken pa vse udrtine vakumsko vn potegnili ...
Iscem ideje kako naslednic zascititi vozilo tisto pokrivalo mi vsi odsvetujejo pa sem nasel tole zadevo sam ni nikjer dobavljiva
Poslano z mojega SM-G998B z uporabo Tapatalk
Lepo je tole videti, samo ko pride toča, z njo ponavadi tudi sunki vetra in tole bi po moje odletelo nekam stran.
Sem imel protitočno pokrivalo - tudi zelo neuporabno, če avta nimaš ves čas parkiranega doma. Ko začne padati, ni časa in je preveč nevarno, da bi se ukvarjal z namestitvijo. Če bi to delal iz previdnosti nekoliko prej, pa bi namestil vsaj 50 x na leto za navaden dež in izgubil veliko časa. Zavarovanje je glede na verjetnost škode, kar OK.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Bo moderator @Boss porihtal.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani