Skoči na vsebino

Ampak glede na to da je to tema o menjalniku, predvidevam, da je bolj problem v antomsko oblikovani ročici ročnega menjalnika napram tisti avtomatskega, kjer ji verjetno gabariti ali položaj ne ustrezajo. Mislim ne vem, se sprašujem zato, ker vožnje še ni mogla sprobat, ker je takoj izstopila in glede na dejstvo, da je nekaj "telovadila" mi pač pride na misel kaj je bilo narobe in zakaj ji nova KIA od znotraj ni všeč.

Verjetno barva ni glih glavni problem, sploh ponoči ne ker so vse zelo podobne/temne.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 urami je Alex napisal:

Sodelavec je zamenjal niti dve leti staro kio xceed ,18000 km za novo enako, druge barve. 

Prej ročni menjalnik, sedaj avtomatski.

In sedaj smeh, žena ga noče vozit, samo enkrat se je vsedla noter, nekaj telovadila, preklinjala in izstopila iz njega... sedaj je že kak teden tiha maša. 😊

Prejšnjo rdečo barvo je izbrala ona, sedanjo svetlo-medlo zeleno pa on. 

Grše barve za avto še nisem videl. 

Tako je, ko se mož odloča, brez, da bi poslušal ženo.😊

Tko je to k majo otroc dnar :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj je odvec danes na avtu?
Napisano

Jaz mam bolj občutek, da so to ročni preklopi in ne avtomatski. Bolj ljudje spijo in pozno reagirajo kot avtomatika. Je pa res, da izkušen voznik zna predvidet tudi po osvetljeni ograji, obcestnih objektov, dreves, da mu gre nekdo nasproti in to lahko naredi predčasno. Ampak kolk pa je takih?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 36 minutami je Alex napisal:

Eni itak samo nergajo v življenju. Tudi meni prihajajo nasproti avti z led lučmi, pa ne godrnjam. 😉

To ni še nič, men pridejo nasproti ponoč tud taki brez luči, tam me pa prime, da bi ustavil in mu dal ene par vzgojnih okol kepe. Pa kako za vraga ne vidiš, da ti luči ne svetijo.

aja, tud kolesarji brez luči si zaslužijo parkrat okol kepe, ker namenoma vozijo brez. Res ne vem kako je lahko kdo tako neumen z IQ-jem sobne temperature (BTW je to letos 19°C), da ne razume, da on seveda vidi druge, ker imajo prižgane luči a ti drug pa njega silno težko in lahko mimogrede pride do katastrofe.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 49 minutami je Thazz napisal:

...se jih da na roko ...

pred 38 minutami je NevLado napisal:

... ni niti več pri meru stal ampak je bil bolj tak mlahav

pred 37 minutami je Liuch napisal:

... pa mu z roko pomagaš.

pred 20 minutami je NevLado napisal:

...pa potem doma zdrgneš na roko ...

Ne me linčat, za off topic, ampak tale debata, če jo vzameš iz konteksta je sila zabavna. 🤪

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hmmmm, pol ti bo bolj AT "pomagal" da greš v 3PM, če te že infarkt ne bo pokopal.:unsure:

Ok, tole je blo mal grobo povedano, samo line assist je v Mazdah bolj tko tko in popravlja bolj po eni logiki ostati znotraj linij, kar včasih pomeni, da te potegne v ovinku v nasproti vozečega, če le ta pelje preblizu ali čez sredino ceste. Ko se ti 1x to zgodi, da se začneš "borit" z volanom, da ne pride do nesreče, ga pač izklopiš. Sem pa pustil zvočni signal.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Men pa je, sem opisal tudi na forumu. Ampak zdaj sem nastavil na neko srednjo vrednost kako hitro opozori oz. reagira pa je zdaj OK in razen kakšnega piska in napisa Brake še ni prišlo takoj, do samodejnega zaviranja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je FuManchu napisal:

Se jim je pa res dalo oz. so imeli preveč časa :rolleyes:

... če si na sociali in ljubi dan ne delaš nič je to skor kot en konjiček... verjemi, da če bi bili v rednih službah in normalno zaposleni jim kaj takega ne bi padlo na kraj pameti, ker tud časa ne bi meli se s takimi manipulacijami ukvarjat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Kako se vsakič, ko zamenjam gume na začetku težko navadim, da zimske na AC slabše držijo smer vožnje kot letne. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 14 urami je Alex napisal:

Itak. Pri hitri vožnji pobere robove. 

Zato pa ima Boss tako majhno porabo, ko se vozi kot DeSUS. 😉

Ok, bom tokrat malo bolj resno odgovoril. Nekaj je res, v ovinke se res ne zaletavam kot kozliček, gume ne škripljejo pri vožnji skozi, ker takrat, ko že škripljejo nisi več hiter, saj si že čez optimalno najhitrejšo linijo. Tudi v motošportu imamo enako hitre voznike a eni uničijo gume nenormalno drugi pa ne. recimo Nascar je en tak tipičen primer al pa Indycar, kjer obvladovanje vožnje in hranjenje gum dostikrat odločajo kdo zmaga.

Mi je pa zanimivo, ker imam sodelavca, ki je resnično hiter voznik in to v kapelci od S-maxa pa sva zadnjič gledala gume na njegovem avtu in ni nikjer pobranih robov, še več, tako enakomerne porabe redko vidiš, ampak model pumpa na 3.0 😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 17 urami je Bini napisal:

Dobro očuvane gume 👍 Ampak mislim,da se  @Boss bolj po polžje vozi in še to samo "naravnost"...:hudicek:

Tud jaz mislim, da je tako in bom še nadgradil misel, da ima po moje avto celo na klocnih in da vrti kolesa v zraku ter nabira kilometre, tukaj se pa hvali, kako zna delati z gumami. Je lump tale Boss in prefrigan za povrh. 🤪

pred 16 urami je FuManchu napisal:

Te gume niso videle hitrih ovinkov. 

Seveda ne, ker ovinki sploh niso hitri in tam stojijo na mir za čist brezveze.😉

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 46 minutami je Alex napisal:

Naj kar sam varčuje. Jaz se bo grel na toliko stopinj kot sem se do sedaj in vozil se bom prav tako, zadnje čase se vozim celo več.  Naj predava on svojim ovčicam, ki so ga izvolili, najj šparajo.😉 

V paralelnem vesolju, kjer je trenutno Janša na oblasti in je dal enako navodilo, je tamkajšni Alex hudo jezen na izjavo tukajšnjega Alexa in ga je zmerjal z antivarčnežem. 😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne oziroma sila malo, razen, če je tako nizek tlak, da se deformira guma in s tem zmanjša volumen v gumi. Potem se tlak poviša.

Zato pa polniš gume več pri višjih masni obremenitvi vozila, da se izniči efekt stlačene gume.

Tlak v gumah spreminja le temperatura in pa seveda količina samega zraka v gumi. Se pravi več kot daš zraka notri oziroma bolj kot ga segreješ bolj zvišaš tlak.

In se en oglasi od zadaj - zakaj pa poči žoga če se usedeš nanjo? Krogla je najbolj idealna forma saj ima na količino plašča največji volumen in če se usedeš nanjo spremeniš to formo in avtomatsko zmanjšaš volumen. Pri zmanjšanem volumni in isti količini zraka se tlak bistveno poveča in žoga poči.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 6. 11. 2022 ob 22:30 je Bini napisal:

Evo,tole je moja Turanza prednja guma slikana po prevoženih 9kkm in takole zgleda na sliki.....😟

Med rdečim črtama jih je zelo pobralo, med zelenim pa ne. Mislim, da je to zaradi premehkih bočnic. 🤔

IMG_20221106_203210.jpg

IMG_20221106_203332~2.jpg

IMG_20221106_203259~3.jpg

IMG_20221106_203008.jpg

Sem poslikal mojo, ko sem dal dol in po cca 30.000 prevoženih km, je v sredini profil 6,8mm, pri straneh pa še vedno dobrih 5,5mm. Tole bo za minimalno še 1x toliko km, lahko celo 75kkm. Očitno ji paše, da je mal več napolnjena, grem pa spomladi na 2,8 bara spredaj in 2,7 zadaj.

guma.jpg

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.