Skoči na vsebino
Sonax pena
Napisano

Z vodnim sem jest spucal sede?e (matr je blo svinsko), mora? pa to delati pri toplem vremenu, s koli?ino vode sam upravlja? in pazi? da ne na?prica? preve?, kanta za ?isto vodo in umazano sta pa tako ali tako lo?eni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TO?A, prvi? letos
Napisano

hmmm...to?a je sraje...jest ?akam da bo konc in to je to....?e ?e je to?a je najbolj da je avto pri miru in se ga ne premika, mora kar ornk to?a padat da bo pleh potolko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema - kje tankati
Napisano

Alex ti ki si iz primorske, si kdaj tankal v Italiji tisti ta zelo drag Shellov diesel??Ne vem ?e ga imajo na vseh pumpah.Tisti bi ?e moral biti ve? kot ta ta nov na OMV-ju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija
Napisano

jest bi tudi rabil homolomo za 323 BA, dimenzija 195/50/15-sam ne dobim nikjer. ?e se ne motim bi ?lo 195/55/15 sam tudi nimam papirjev, za feltne jih sploh ne najdem niti na netu :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AC in hitrostne prekora?itve
Napisano

Boss, seveda da se strinjam s tem karsi napisal glede limanja na rit, ko se meni nekdo nalima me bolj skrbi da ?e bom zabremzal, mi bo v rit priletel, ?e se mi ?e nalima se mi v gu?vi, odtod skrbi. Na avtocesti, obvoznici se vozim po voznem pasu, tako da se nima kdo kje limat, na prehitevalnem nisem za brezveze. Veliko jih tudi blenda iz lastne varnosti in zaradi tega da ga vidi? ko goni po prehitevalnem, tudi ?e so vozila na vozne, vsi imamo ?e izku?nje da se k?n kreten?ek najde da se vozi po prehitevalnem oz. da sko?i ven iz kolone pri 100 km/h, in ?e ti pelje? 130 km/h in ve?, itak da se ti scufa ker kreten ni pogledu v ?pegel ?e kdo prehiteva. Jest osebno malo blendam, itak se ve? ali manj xenonu vsi odmaknejo ker mislijo da gre k?n Porsche, potem pa zelenc lih za lih mimo pade :hohoho: ?e pa vozim malo hitreje, nad 150 km/hm, po voznem pasu pa vozi kolona cca. 100-110 km/h (to so k?ne nedelje popoldan ipd.), oz. ob slabem vremenu, temi pa imam vklopljen smernik za prehitevanje. Priznam da se pa nalimam pa svetim ko zme?an samo kretenu na prehitevalnem pasu, ki prehiteva nikoga i ni?ta. Pa ?e ?ele po tem ko vozim za njem k?nih 10-15 sekund, ?e spremlja promet se pa hitro umakne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AC in hitrostne prekora?itve
Napisano

Glede Italijanskih avtocest imam kar OK izku?nje, relacija LJ-RIM, so bile pa vedno jutranje in ve?erne ter no?ne ure. No ?e ?tartamo kar iz LJ ob ene 03:00 se na poti do Italije neprestano blenda kamionarjem, da se jim preko ?pegla v glavo zasveti in se umakne iz ?rte med prehitevalnim in voznim pasom na svoj pas. Jest ne vem, zgleda da ?e napol spijo. To je pri meni standard in ve?kratno dejanje v teh zgodnjih urah. Glede Italije pa tako, zjutraj je vedno in tudi vedno bo gu?va, sploh okoli Venezie tako da itak skoraj da nima? ?ans gonit, se pa najdejo tudi tak?ni pacienti kot pri nas. Pono?i ko se je ?lo pa nazaj sem pa opazil nekaj. Vozi? 160-170-180 km/h, se ti Italijan nalima na rit, brez blendanja, se umaknem in ne prehiti, in potem jest spet pred njega..no in to je bilo tudi nekajkrat tako...ugotovil sem pa naslednje. Kljub temu da se ti zalima na rit in ?e ti ne poblenda oz. nima vklopljenega ?migavca, nekako pomeni da te no?e prehiteti in bo s ta?no hitrostjo lepo peljal za tabo. Ne bom trdil da to zdej velja za vse voznike, moja opa?nja so bila pa tak?na.

No pa ?e zanimivost, vozimo ?e kar uni?eni in lih tista jutranja zaspanost v okolici Toskane, zjutraj ob ene 09:00, hitrost s kombijem do daske cca. 170 km/h seveda po prehitevalnem in se mi nekaj zabliska v ?peglu, in pogledam zadaj pa policaj z Mareo in lu?kami in vklopljenim levim smernikom, blenda da se mu umaknem :hohoho: in lepo je pi?il mimo in se naslednjemu napopal in verjetno enako postopek. Me je prav presenetilo, prvo me je pa kar mal stisnl :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tole je pa dost v?e?en voz, pa primerno opremljen, no sicer be? usnje lih ne pa?e u srebrn avto, se mi zdi! :P

..tole pa Dando prodaja ?e se ne motim

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homolomo
Napisano

Kolikor razumem ona nima ?t. o skladnosti, ki pa je napisana na prvem kartonu o tehni?nem pregledu vozila.

Meni MMS ni hotel oz. mogel izdati karton?ka brez te ?tevilke. Po mojem mnenju je tako da ?e je bil avto uvo?en preko mms so tako ali tako oni morali naresti prvi tehni?ni pregled in imajo podatke od skladnostih nekje zavedene, tako da ?e zgubi? karton?ek ti lepo naredijo novega. Moja mazda je bila kupljena preko Mazda Celje, prvi tehni?ni narejen na UE ?entjur pri Celju in tam so na?li tudi karton o tehni?nem pregledu in mi ga pofaksirali, to sem poslal na MMS in dobil karton?ek. Info da moram tako naresti so mi dali na MMS.

Tele veliko UE so pa verjetno velik problem ker to se nabere nekih dokumentov v arhivu da joj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

R.I.P.
Napisano

Evole, hitro pride do nesre?e, opa?am da se zadnje ?ase me?a ljudem na cesti. Res ?koda avta, ?e dobro pa da nobenemu ni ni?, upam da bo? ostal na Mazdi ?e naprej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homolomo
Napisano

Katera UE pa je to?Si ziher da na pravo kli?e?? Meni so rekli da brez te ?tevilke ne morejo dati homolomo. Samo mo?no da je pa to ?e kje v compu vne?eno pa izdajo samo potrdilo. Pa povej jim, ?e te slu?ajno niso razumeli, da naj ne i??ejo homolomo karton?ka, ampak cel karton A4 o prvem tehni?nem pregledu vozila, tam je tudi napisana ?t. homologacije ki jo potrebuje? za izdajo karton?ka. En na?in more biti da se to zrihta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homolomo
Napisano

Pri meni je bilo pa malo druga?e. Od UE sem moral pridobiti podatke o prvem tehni?nem pregledu vozila, tam je tudi ?t. homologacije, (to je tisti karton, ki ga vsako leto izpolnjejo na tehni?nem). Brez te ?tevilke ti tudi MMS ne more dati homolomo karton?ka,in tudi oni so me napotili na UE, kjer so ga iz arhiva potegnili in mi ga poslali po faxu v parih uricah :bravo::bravo: za UE CELJE :bravo: , potem pa na MMS kjer sem pla?al novi homolomo in na LPP kjer so naredili spet novega in sem ga seveda spet pla?al. To je to.

?e gre sedaj tudi druga?e in la?je pa toliko bolje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Gregec, ?e bi pila pod 6l jo takoj kupm (pa ?e konje ma neki ?udno napisane), ugotavlam da treba mal tut na ekonomiko gledat! <_<:D

...a to z ekonomiko velja tudi za ?enske?? :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigon 2100 vs. Garmin N?vi 250
Napisano

Boss, a ?e zbri?e? City Navigation iz Garmina 250, potem bi ?el gor AdriaRoute.

Sem tik pred nakupom 250w, samo ne najdem pa SD kartice ki bi bila za ta model, vedno so v opisih neki drugi modeli. Kaj pa ?e se kupi SD kartico z nalo?enim AdriaRoute ali je bolje vse posebej?? Oz. kak?ne ima? izku?nje z City Navigation, je uporaben za SLO in ostale dr?ave?

Ve kdo morda kje so kak?ne akcija garmina, 250w za zdaj nisem na?el pod 236 EUR.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.