Zanimiva prigoda danes pri Bogensperku. Kolesarim iz ljubljane preko Janc, mimo Bogensperka in ob cesti stoji bel Citroen Nemo (ali Fiat Qubo oziroma Peugeot Bipper ce se ne motim). Prizgani vsi 4je smerokazi in avto laufa...
Slucajno malo bolje pogledam... skozi priprta (oziroma na pol zvita) zadnja krilna vrata maha cloveska roka in nekdo notri se dere.... pridem blizje, precej panicen moski glas se dere naj odprem....
Pogledam okoli sebe,nikjer nikogar. Odprem vrata in kaj je bilo... po?tarju so se paketi premetavali,?el jih je pospravljati, vrata so se mu zaprla. Drsnih vrat nima in kot je rekel z notranje strani ni kljuke za krilna vrata.... kljuc v kljucavnici (avto laufal), telefon spredaj, vmes pa fixna mreza.
Sem ga vprasal ce je skrita kamera....
No,off topic; bajk je raketa. ? na 158i letosnji furci sem obrnil 9500-ti km
Saj za vozit CX-3 niti ni tako napacna... sploh glede na to, da gre za nadgradnjo mazde 2, ki je v osnovi majhen mestni avto... Problem je, ker je prtljaznik res majhen... pa zadaj sicer nisem sedel... je pa verjetno prostora malo...
Verjamem da ni napacna. Saj je mazda. Problem je ze v tem, da je dvojka malenkost manjsa kot npr.polo,clio, ki so (vsaj zame) na spodnji meji kar se tice velikosti. In cx3 je res majhna, sem sedel tudi na zadnji klopi. Meni je bil zelo klavstrofobicen obcutek....
Pa kaj je s tem folkom??? Grem na kolo,usput pade povabilo na kavo na grad.
Guzva za znoret in predvsem zaradi gne?e stopim dol s kolesa in ga potiskam ob sebi... Malo pa tudi zaradi znaka z precrtanim kolesarjem.
Hodim ob kolesu;prite?e do mene varnostnik in za?ne rjoveti name da se tu nimam kaj vozit s kolesom. Mu lepo sku?am dopovedati da kolo lepo mirno potiskam ob sebi in da nikomur ni? no?em.
Tip se dere.
"Ne more? tu s kolom se vozit..." Res je,s kolom se pa res ne morem... Se popravi "s kolesom"... Gamad tudi slovensko ne zna govoriti. Se ne pusti. On bo poklical policijo... Mu re?em da naj,ampak da vpra?anje ?e ga bodo razumeli...
Seveda... Jebal sem ga v glavo. Ker je on za?el.... Od kdaj ne sme pe?ec ob sebi potiskati kolesa? Na to mi ni znal povedati...
Prav tako mi ni znal odgovoriti ?e ga morda le daje ljubosumje ker se s svojim trebuhom ne zmore vsesti na kolo ali pa morda ne preboli tega,da si takega kolesa ne zmore privo??iti...
Pride mimo nek xy tip s nekim (zame) profi fotoaparatom... Da naj zapustim varovano obmo?je... Na moje vpra?anje kdo je on,mi odgovori da je zaposlen na gradu...
Mu razlo?im da faking potiskam kolo ob sebi in da nevem koga ogrozam in motim in kaj delam narobe...
Njegov odziv (ta je vsaj znal Slovensko): ja,saj vem... Skomigne z rameni.
Ko mu re?em da jih je samo ljubosumje ker ne so na son?no soboto v slu?bi mi re?e "a odlo?im fotoaparat pa se bova druga?e menila?" . U?ke so se mi zasvetile... Gro?nja sredi Ljubljanskega gradu... Od tamkaj?njega zaposlenega...
No,je odnehal.... Jaz pa izrekel na ves glas vse mo?ne kletvice kar jih poznam...
Gamad ena. Medtem ko te na eni strani marsikje sprejmejo kot prijatelja ko si na kolesu,te sredi najlep?ega mesta varnostnik z neznanjem sloven??ine prepri?uje v nekaj v kar ?e sam ne verjame in nek xy tip ti pred turisti grozi...
Bravo,slovenija,bravo Ljubljana...
Jebat v glavo ?portnike. Ja,res je... Dale? najslab?e izku?nje imam z osebami s prekomerno telesno tezo;tudi tokrat se je to pokazalo...
Se strinjam, zato se lahko ponovno vrnemo k temi, ljudem na forumu je zmanjkalo pokovke Nimam se namena prerekat, sploh pa ne na dan, ko sem nabavil tako dober avto... Danes so dovoljene sanje... Jutri je nov dan... Lahko no? soforuma?i....
Bo? si moral najti bolj?o zabavo kot to, saj pa si iz metropole... Aja v fuzbalu smo vas razbili, pa je tuga, verjamem ja Jaz sem svoje informacije dobil, sedaj pa jih dobivam ?e ?edalje ve?, in to je tudi to, kar mi je va?no. Je pa res, da na tem forumu niso (nismo) tako striktni glede off topicov, tako da kaj naj re?em, ?e sam sem se navadil na to
Veliko od teh, ki stalno pisejo, da je olje po 25? in vec, imajo avte izven garancije ... in ce dajo kot referenco Pelkota ali neke druge nepooblascene servise, potem res ne more biti izgovor garancija ...
Se mi zdi, da nekateri ne razumejo, da tudi znanje stane... Resda pri rednem servisu ne rabi toliko znanja... ko pa je nekaj narobe, pa je fino,d a ve, kaj dela ... oz. da ve, kje lahko dobi dodatno znanje... in to tudi nekaj stane ...
Enostavno zato, ker ne poznam nobenega Citroen servisa in ne mislim iskati okoli in sprasevati po forumih, kateri je OK ... Pac enkrat letno ga peljemo k Pelkotu in to je to ...
Aja... jaz za redni servis pomoje se nikoli nisem dal vec kot 200? - na pooblascenem servisu ... razen ce je bilo treba narediti se kaj dodatnega... recimo licarska dela ce sem ga kam naslonil, zavore... ali kaj podobnega ...
Sem pa tudi prej recimo Xedosa vozil takrat se v Gamo (preden jih je A-Cosmos kupil) ... ceprav je bil ze zdalec izven garancije ...
Ce je treba kar naprej nekaj sraufat pa popravljat, pa verjamem, da potem lahko pride drago ... ampak ce je avto redno vzdrzevan in ce se ne zaletavas prevec pogosto, potem je ponavadi dovolj servis enkrat letno... ali pa na 15 do 20K km, ce se dela vec kilometrov ...
nevem... ocitno imam sreco, da mi avto ne crkuje ... in so dovolj redni servisi Meni veliko pomeni, da servisu zaupam... in za to sem pripravljen tudi dati mogoce malo vec, kot na nepooblascencu ali pod kozolcem... Sam pa nimam niti znanja, niti volje ali casa, da bi sam sraufal ...
K si napisal, da ne poznas nobenega citroen servisa... jerovsek grosuplje je top. Iz lastnih jn tujih izkusenj. Sem nekaj casa vozil k popoldancu,zdaj pa s5 k jerovsku. In to 9let staro xsaro picasso...
Jaz pa mislim da si avtor teme malo preve? dovoli.
Bravo! Slovenska fau?ija in nevo??ljivost, ksenofobnost na vrhuncu! Nikamor je bom ?el, lahko se samo ti umakne? iz moje teme! Se strinjam, bogi serviserji. Kak?ne zahtevne stranke imajo v?asih, da jih celo ne morejo "nategnit" !
Verjemi... ksenofobija in nevo??ljivost sta 2pojma ki sta pri meni prosotna... Nula %.
"zahteval relevantne informacije"... edini ki lahko od mene kaj zahteva je nekdo, s katerim imam podpisano neko pogodbo, ne pa nek bodo?i lastnik Mazde.. Jaz mislim da je najbolje , da gre? nazaj na Honda in toyota Forum, ?e ti je bilo tam tako super in ?e s(m)o tukaj taki, ki ti radi solimo pamet...
Res ne razumem, kaj ho?e? povedat. Namen foruma se razlikuje od namena moje teme, zato jih prosim ne ena?i. In raje poskusi odgovoriti na dano vpra?anje, kot da mi postavlja? "pametovalska nova vpra?anja na moje vpra?anje". Pa ta o splo?nem debatiranju na forumu je tudi bosa, ?e bi to dr?alo, bi se na tem forumu pogovarjali o vremenu, ne pa specifikah Mazd.
Sometimes, the greatest way to say something is to say nothing at all
Saj se pogovarjamo tudi o vremenu. Pa tudi o kolesarjenju in o doma?ih ?ivalih pa tudi ?ale kro?ijo po forumu pa tudi kaj nas razpeeezdi napi?emo tu gor. Skratka, same CLOVESKE stvari,ker pa? smo ljudje tu gor.
In verjemi, da ti nih?e, ?e posebej pa g.wankel ni ?elel "pametovati".
Ljudje pa? v?asih funkcioniramo tako, da ko nekaj vpra?amo, ne ?elimo dobiti zgolj hladnega odgovora "da/ne", ampak nam ubistvu koristi, da se razvije DEBATA,ki nam (dostikrat nepri?akovano) odpre o?i in osvetli problem ?e z druge strani. Saj ve?, ve? ljudi ve? ve... Zate koristne informacije pa mora? seveda sam izlu??iti.
Je pa problem, ?e ?lovek misli, da vse (?e) ve in da mu nih?e ni sposoben raz?iriti obzorij...
Lahko je milijonkrat lepo ohranjen in ne?tetokrat brez rje in z 18imi kilometri... To tipi?nega kupca takega avta ne zanima... Kdor misli,da rabi 4x4 bo kupil novega suv-a, Kdor pa rabi staro ?katlo za na jago, bo pa kupil staro nivo,pando,ferozo ali pa konec koncev starega golfa... Nekateri so pa? optimisti...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
https://media.citroen.es/image/53/3/1250x520_nemovu1.227533.jpg
In kot kaze res nima kljuke z notranje strani...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani