Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

Pričakovat, da boš za 9.000 evrov dobil nov avto razreda Mazde 6... Ne vem, no, misliš, da ljudje kupujejo avto za to, da ga bodo neuporabljenega prodali naprej za pol cene?

Mah, kaj morem, sem pač kmet in s hribov doma, pa določenih stvari ne razumem. In potem je bolje, da sem tiho...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 22 minutami je robz napisal:

Tole sem videl ja, hvala, je kar mamljiva. Skoda za grde sedeze, zakaj bi nekdo to naredil :D ima pa kljuko in kar podrajsan odbijac pri prtljazniku, zgleda se je avto uporabljal za prevoz necesa. Mogoce tudi zato taka cena in menjane prevleke na sedezih. Idealno bi bilo 5 vrat in zadnji par senzorji, ampak vseeno v ponedeljek poklicem tipa, ce bo se na voljo.

"Zgleda se je avto uporabljal za prevoz necesa"

Ta izjava je pa zmagovalna. Glej, priznam, sem kmet in s hribov doma, pa določenih stvari ne poznam. Mi lahko razložiš, za kaj se pa sicer uporablja avto?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Glej, sem kmet in s hribov doma, pa enostavno ne zastopm...

Cele dneve jo goni kot hudič grešno dušo, potem se mu bo pa smilila, ko jo položi v prtlažnik in jo pelje z avtom?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 20 minutami je robertk6 napisal:

Kupil bi nov avto za 12.000 -14.000 in bi potem v njega tlačil specialko???? A se ti nič ne smili????

A ne kupiš nekaj za to, da ti služi?

Če ima možakar potrebo po tem, da prevaža bicikl v avtu, zakaj pa ne?

A avto kupiš za to, da ti služi ali zato, da boš lepega prodal naslednjemu lastniku?

Sem namreč kmet, pa s hribov doma, pa določenih reči ne zastopm tanartabol. Mi lahko kdo razloži?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Kljun podoben staremu Tamu 5500, platišča z naperami kot od bicikla,... Počasi bomo prišli do tega, da je Lada leta 1990 delala lepša vozila. Predvsem pa bolj praktična...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 16 urami je Nejc1986 napisal:

Enaka kot ta, le bele barve in z 18.000 km, slovenski papirji. Če koga zanima, jo lahko dobi za eno desetino cene te iz oglasa...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Ne, ne bo original, ker originalni pooblaščeni uradni Mazdin servis v osmih dneh sploh ni sporočil, kolikšna je cena.

Tako sem dobil od konkurence. 52€ za 76 gramov težki semering. To pomeni, da je 1 gram konkurenčne gume dražji od 1 grama čistega naložbenega srebra Zlatarne Celje... Kaj bi šele bilo, če bi dobil original, bi se kosal že z zlatom...

Kakorkoli, zdaj se BTjka spet vrti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano (urejeno)

Kako hitro se pozna menjava enega vodilnega delavca.

Dokler je bil g. Majes vodja Mazdinega servisa v BTCju, sem odgovor dobil takoj, najpozneje naslednji dan.

Ko sem imel težave z BTjko, sem 1. februarja vprašal samo za ceno semeringa zdajšnjega vodjo servisa. ker ni bilo nobenega odgovora, sem še enkrat poklical na servis v BTC in vprašal kar tistega, ki se je oglasil na telefon. Zagotovil mi je, da bo sporočil. In vendar do danes še nisem zvedel odgovora. Če odštejemo sobote, nedelje in praznike, je bilo 8 delovnih dni. 

Mogoče so pa tudi tam vesoljci...

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ta avto mi je pa od nekod poznan. Kot, da bi ga enkrat že kupoval pa me je takratni prodajalec nategnil in dogovor z njim ni veljal nič... Kakorkoli, potem sem našel drugo petko, vse enalo edino barve druge...

WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda5 CD143 - 1 LETNO JAMSTVO - BREZ POLOGA, letnik:2009,5990 EUR :: www.Avto.net ::

Tale oglas ima pa gotovo napako. Tu na forumu vsi trdijo, da je nemogoče, da dizelaši naredijo toliko kilometrov. Gotovo se je možakar zatipkal pa pritisnil eno ničlo preveč...

WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda5 CD110 TX - NAREJEN TEHNIÈNI PREGLED, letnik:2010,3200 EUR :: www.Avto.net ::

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
dne 8. 2. 2022 ob 7:43 je sportman333 napisal:

ja se strinjam, več je zapisano v reviji, če jo kdo ima na voljo dobiti oz. ima web dostop....-> 

WWW.AVTO-FOKUS.SI

Nova mazda CX-60 bo imela dve različici, s petimi ali sedmimi sedeži. V japonsko hišo prinaša zasnovo vzdolžno postavljenega motorja. Obudila bo spomine na šestvaljni bencinski motor, tokrat bo 3,3-litrski.

Ta novinar iz Avto Fokusa je tipičen primer Slovenskega novinarja: nima pojma, kaj piše. To velja za veliko večino novinarjev v Sloveniji, ne glede na teme: politika, šport, epidemija korona virusa, kultura, avtomobilizem, ekonomija,...

Hitro na začetku članka lahko preberete: "V japonsko hišo prinaša zasnovo vzdolžno postavljenega motorja."

1.) Evropa ni cel svet. Mazda pa vozila prodaja po celem svetu. Če Evropa nima politikov z jajci, si je sama kriva. In ker so ti politiki pokleknili pred neko Švedstko (takrat) 16-letnico, ki jih je, stare vole, naoblala kot cucke, to ni težava Mazde. In če se je Evropa zaradi posranih evroposlancev ustrelila v koleno, to ni težava Mazde.

2.) Mazda je določene modele umaknila z Evropskega tržišča, določenih modelov pa na Evropsko tržišče sploh ni poslala. Tako je, recimo, umaknila z Evropskega tržišča dva (za moje pojme) najuporabnejša modela. Ki pa ju še vedno izdeluje in prodaja po drugih tržiščih, predvsem z "desnim volanom".

3.) Kot sem omenil, na začetku članka lahko preberete: "V japonsko hišo prinaša zasnovo vzdolžno postavljenega motorja." Mazda je leta 2011 v Evropi nehala prodajati en model, ki je imel vzdolžno postavljen motor. Sicer štirivaljnik, ampak vzdolžno postavljen. Drugi model pa še vedno prodaja. Tudi v Evropi. Celo v Sloveniji se ga lahko dobi. Toda, tudi če je to en sam samcat model, prihajajoči motor ne bo pri Mazdi novinec z vzdolžno postavljenim motorjem. Ob dejstvu, da je prej bilo še več takih modelov...

4.) In taki cepci od novinarjev potem krojijo javno mnenje in glasujejo za avto leta in testirajo avtomobile ter potencialnim kupcem predstavljajo novosti, prednosti in slabosti določenih znamk in določenih modelov. Potem se pa najde en kmet s hribov doma in ugotovi, da novinar nima pojma, o čem piše... Novinar ima to smolo, da ima kmet, ki je s hribov doma, v garaži eno Mazdo z vzdolžno postavljenim motorjem. Drugi tak model je pa ta isti kmet vozil na enem od MPL, ko si ga je sposodil od enega od udeležencev (ta avto je bil živo oranžne barve, kdor je bil tam, bo že vedel, o katerem avtu govorim).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najvišja hitrost z kovčkom na strehi
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Kaj tako razumnega in korektnega redko kje prebereš ali slišiš,bravo.....👍

Če bi vsi tako razmišljali bi bilo dosti bolje na naših cestah.....:prstgor:

Pri vseh šolanih glavah in internetnih pomembnežih, ki se oglašajo po celem svetu, kaj tako razumnega in korektnega napiše kmet, ki je s hribov doma...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najvišja hitrost z kovčkom na strehi
Napisano

Eno je, kaj dela zračni upor in kdaj ga odtrga s strehe.

Drugo je, ko se pred teboj "zagužva" in moraš naglo zavirati, pa tovor poleti iz tiste PVC-truge.

Tretje pa je, ko imaš na strehi 50 kg tovora (rajši več, ker vidim, da ljudje ne tehtajo, koliko naložijo na streho ampak bašejo, dokler ni polno...), potem pa se na cesti zgodi "situacija" in moraš naglo zavijati. Tovor na strehi krepko spremeni težišče. Bi bilo zanimivo opraviti "losov test" s polno "trugo" na strehi - najbrž bi se vsi kotalili...

Ampak kaj, ko so ljudje taki, da brez zadržkov preobremenijo vozilo. Kolikokrat slišim: "Saj bo šlo, motor je močan." Ja, šlo bo, a pa se bo tudi ustavilo? Domnevam, da "trugo" na strehi uporabljate, kadar ste na počitnicah. Če ste torej na počitnicah - kam se vam mudi? In ko se vsem tako mudi in so živčne rezvaline, se precej hitreje zgodi, da začne treskat. Potem je pa jok. Zakaj?

Zdaj pa en teoretični primer, ki bi ga bilo zelo lepo podkrepit s praktičnim preizkusom.

Vzemimo najdaljšo možno diagonalo čez Slovenijo: start je Brestovica pri Komnu, cilj je vas Budinci. Razdalja je 316 km (po Google Zemljevidi). Od tega je avtoceste 241 km. Sicer so na teh 241 km avtocest odseki, kjer je omejitev hitrosti 100 km/h ali manj (križišča avtocest pri Mariboru, Trojanski predori, Ljubljanska obvoznica,...), tako, da "polno hitrost" lahko razviješ "le" na okoli 210 km - če ni kakšnih zgostitev v prometu. Če torej vozite 210 km s hitrostjo 120 km/h, to razdalji prevozite v eni uri in 45 minutah. Če pa vozite s hitrostjo 150 km/h, pa to razdaljo prevozite v eni uri in 25 minutah.

To pomeni, da:

- celotno potovanje lepo umirjeno opravite v 3 urah in 35 minutah, na cilj pa pridete umirjeni, avto ima pa manjšo porabo, po poti manj tvegate

- ali pa celotno potovanje predivjate v 3 urah in 15 minutah, na cilj pridete nervozni in utrujeni, sopotniki zeleni, o porabi pa niti ne izgubljajmo besed...

Odločitev je vaša...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
dne 3. 2. 2022 ob 11:12 je Bini napisal:

Če nisi onga v BMW-ju na g***c si zapravil edinstveno priložnost....😇

Danes, ko sem se peljal iz službe, me je prešinila ena misel.

A ni zanimivo: od vseh avtomobilskih znamk: 

Alfa Romeo
Autobianchi
Bentley
Bugatti
Cadillac
Chevrolet
Chrysler
Citroën
Cupra
Dacia
Daewoo
Daihatsu
Dodge
DS
Ferrari
Fiat
Ford
GMC
Honda
Hummer
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
KIA
Lada
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Lincoln
Mahindra
Maserati
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Proton
Puch
Renault
Renault
Rolls-Royce
Rover
Saab
Seat
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Škoda
Toyota
Volkswagen

Volvo

in gotovo sem še kakšno zgrešil,

je prva misel: BMW...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
dne 2. 2. 2022 ob 22:17 je Alex napisal:

Naj se še malo dvigne cena elektrike pa se boš vozil ceneje kot tesla. 😉

Mislim, da se že zdaj... Dokler sva z ženo imela samo pet otrok, je bil to edini avto, s katerim smo šli na počitnice. In tako smo vsako leto naredili med 5000 in 6000 kilometrov pod polno obremenitvijo: na začetku šest, kasneje pa sedem oseb, zraven pa počitniška prikolica s težo 1300 kg. Se je kar poznalo pri porabi, je kar precej dvignilo povprečje. Od kar pa nas je preveč za en avto in gremo na počitnice z dvemi, pa s tem avtom ne vlečemo več prikolice - in se na porabi precej pozna. Sem pa imel priložnost narediti primerjavo med 10 let starim dizelskim enoprostorcem s 300.000 pregonjenimi kilometri in novim e-golfom s 14000 kilometri. Bom poiskal, kje sem to objavil, pa prilepim link tukaj...

To je to:

Popravljeno od Slivka
Dodal link
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 14 minutami je AmpeR napisal:

Kaj pa une narobe parkirane je policija popisala?

Če sem prav razumel, je imel policaj težave, ker je imel "samo" 25 tistih nalepk za nalepit...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.