Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano

Sam kaj pa mu druzga preostane - prepri?at audifahrerja v to, da se moti je misija nemogo?e. Lahko zadevo samo pospremi? z nasme?kom.

Absolutno,pravim samo,da je problem, ?e te dobi na levi nogi s slabimi ?ivci...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Pripeljem v kri?i??e in nasproti mi pripelje Audi. Na moji poti sekam njegovo. Opazim, da mo?akar ne zavira in zahodim zavoro na polno. Takrat se tudi on zave, da se zadeva ne bo iz?la in za?ne zavirat. Ustaviva na nekaj centimetrov. Mo?akar stopi iz Audija ven in za?ne kri?at in tulit, oblal kot zverina, ni nehal in ni nehal. Ko se je kon?no umiril in ?tartal proti svojemu Audiju, ga povsem mirno pokli?em:

- "Gospod."

- "Ja."

- "Prevozili ste stop - znak."

- "Kak?en stop znak? Kje ti vidi? stop znak?" Se obrne okoli, ga opazi, se obrne k meni:

- "Ma spel se mi, ti sploh ?e ne ve?, kdo sem jast!"

Ker res nisem vedel kdo je in ker me to niti najmanj ni zanimalo, sem resni?no upo?teval nasvet in speljal...

Dobre ?ivce ima?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ampak,naj me kdo popravi ?e se motim, kolikor spremljam forume in izku?nje; se mi zdi da imajo ljudje najve? te?av z nokian?

Mi smo jih imeli na kombijih in razen ogromne obrabe so bile sicer ok , je pa res,da so po pol sezone letele dol,za razliko od Michelin,ki zdr?i 1sezono.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Se absolutno strinjam, moja najdra?ja otrokom vedno te?i ?imbli?e robu, jaz jim te?im ne preblizu roba.  Ko sem za seboj ?e vlekel otro?ko prikolico ni bilo nobenega rinjenja, ker sem bil zadosti ?irok so vsi pravilno prehitevali. 

Danes me je res presenetilo to kako razburjeni so bili vozniki zaradi nas kolesarjev.

Se strinjam... Meni je Najhuje ko par dni kolesarim po IT ali AUT in ko se vrnem v SLO vidim kaki gnoji pri nas ?ivijo.

Ni druge kot vozit se po manj prometnih cestah. Meni je ?elja iti na Krk k star?em s kolesom pa ne grem , ker ga ni denarja da kolesarim po glavni cesti do Ko?evja ali pa od Pivke do meje. Je preve? nestrpnosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Danes smo se drznili iti s kolesi od Morav? do Krtine. Vozili smo ustrezno opremljeni z dodatki za bolj?o vidnost, dr?ali smo se 10cm od roba ceste, hitrost pa je bila nekje 20km/h - na? sedemletnik na 20colcu na dolge proge pa? ne zmore hitreje. To na?e po?etje je tako zelo razburilo nekatere avtomobiliste, da so nam piskali. Balkan svuda oko nas.

Dobronamern nasvet osebe,ki prekolesari okoli 50h na mesec: ne se vozit 10cm od roba ceste. Vsak se bo rinil med tabo in nasproti vozecim prometom. Ljudje te bodo prehitevali na razdalji 15cm , ti pa ne bo? imel prostora za umik.

Raje se samozavestno vozi 50cm od roba, spremlaj promet za sabo in nasproti voze?e (ogledalo je zlata vredno!!!) in ko vidis ali sli?i? da te dohiteva debil , se odmakni k robu. ?e pa te ?e kdo prehiteva na 10cm,se pa s5 odmakni k robu (ker si si pa? pustil prostor za umik) in na1x bo nastal prostor med tabo in idiotom.

In najpomembneje... Izogibaj se prometnih cest . In ?e 1x; ogledalo je zakon. Jaz ga imam na obeh kolesih.

Je pa res,ljudje se ne znajo obna?ati. Fous so nam,ker nekateri ne zmorejo kolesarit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz pa mislim,da je jures dal kar ok idejo; jeseni da? gor nove celoletne(pogleda? katere so bolj usmerjene za zimske razmere),?ez poletje jih pa zgonis do konca.

In ima? vedno max 1leto stare gume gor, znebi? se 1montaze na leto, in pa? kupis dimenzijo ki ti bolj ustreza.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Glede na razliko Savinih in Pirellijevih je sedaj vpra?anje, ?e se spla?a dat skoraj enkrat ve? denarja za gume, ?e potem v dveh sezonah pri?para? na gorivu za tako ceno. :D

Jaz Mislim da se spla?a dat ve? denarja za gume izklju?no zaradi boljsega oprijema in recimo da ne kupi? ravno gum,ki imajo ogromno obrabo . ?eprav se to dvoje dostikrat izklju?uje med seboj. Dober oprijem pa? prinese ve?jo obrabo.naceloma.

?e neki je.

Zimske gume mam na plati??ih dimezije 205/60R16 in bodo tudi kmalu za zamenjat, mogo?e ?e to zimo.

Vpra?anje je, ali se mi spla?a kupit sedaj letne gume za ta plati??a in bi s tem pridobil, ker so cenej?e gume. :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ne vem ?e cena gum kaj pade/raste izven sezone.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sam sem imel obdobje ve? kot dveh let,ko se je delalo 4t km na mesec.

Sava intensa hp poleti in Michelin a4 pozimi.

Oboje so zdr?ale 3sezone b.p. in se ?e zdaj vozijo ko se dela bistveno manj km.

Je pa res da je to bila 90% umirjena vo?nja po AC, redna kontrola tlaka in dimenzija 185 65 15. Kupljene nove,da ne bo kdo mislil da je ?lo za star DOT.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Meni je sava komi dve sezone zdrzala, medtem ko mi je nexen (isti cenovni rang) zdrzala toliko, da sem jih menjal zaradi starosti (6let) in ne obrabe.

Kot ka?e je tole zadnja sezona za moje Sava , menjane bodo s skoraj 5mm, ?etrta sezona.

Bi pa probal z uniroyal naslednje leto,glede na to,da se kot ka?e ne bo ve? delalo toliko km (max10t na leto)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Po ve? kot 1.000.000 kilometrih sem tudi jaz v?eraj do?ivel kretena na vipavski hitri cesti,ki se je pri delovni zapori peljal v kontra smer

Falil je odcep in je potem zavil ostro desno nazaj (180 stopinj ) na pospe?evalni pas in po njemu nazaj v smeri Ajdov??ine.

Srebrn mb e razred rijeskih tablic.

Res sre?a da ga ni nabil sleper,ker takega bisera bi bilo pa res ?koda...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakaj ne maram digitalizacije...
Napisano

Sicer nimam pojma o glasbi, instrumentih, glasu,akustiki in podobnih re?eh, ampak lahko kar re?em da se strinjam s takim razmi?ljanjem.

Problem je v tem, da je vse ratalo dosegljivo, vsak vse obvlada, vspovsod se nekaj komplicira in vsak se ?uti poklicanega za nekaj.

Verjamem da je v glasbi podobno. Vse je instant. Ker z instant sranjem je najla?je nahraniti ovce. Ovc je pa veliko. Razni bieberji, Katy Perry in podobna sranja, katerih publiko zanima vse kaj drugega kot kakovost. Oziroma imajo ukrivljen pogled na to kaj je kakovost. Ali pa sploh nimajo lastnega pogleda.

Vse instant,takoj, cimbolje,cimhitreje, samo prvi ?teje,vse ostalo je "kr neki". Pozabljeno takoj.

In ja... Ra?unalniki so vsepovsod.

Naprimer ?port... Vidim vsak dan na kolesu. Powermetri, strava,navigacija na balanci,kadenca, vi?inomer... Ja pa pizda, a ni poanta zivljenja in s tem ?porta, da se u?iva in kak?en bebec u?iva na kolesu,medtem ko gleda v kurcev ekran??

A ni lep?e gledati okoli sebe, se izgubiti pa potem vpra?ati doma?ina za pot in se zaklepetati z njim?

Iti za nosom in pred ritjo in ne tam,kjer kjer se nek neznanec postavlja s svojim dose?kom na strani?

V?asih preprosto ne iti na kolo , ker se ti pa? ne da in namesto tega pojesti veliko pico in ne vestno bele?iti kalorij?

Ko pride? s kolesa, iti ?e za 45' tect,namesto se povezati z ra?unalnikom, da ?irnemu svetu poka?e? svojo traso na GPSu?

Grr,saj vem da sem se razpisal in ?el Off topic,ampak Evo,zato gre meni na ?ivce digitalizacija in vse kar je povezano z compi. Ker smo zaradi tega nehali u?ivati v ?ivljenju,gledati okoli sebe in ?iveti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Zame najve?ji debil je pa kamionar,ki mu je razgnalo gumo in kot ka?e ni obvestil DARSa.

Podobno je bilo kak?en teden nazaj na s.obvoznici. Za guzvo neobi?ajna ura (okoli 12h), hitrost max 30kmh( normalen ?lovek bi ?e tukaj predvideval da je nek dogodek),?ez 100m na odstavnem pasu koscki gume (opica bi predvidevala neko pizdarijo), ?ez 200m sredi voznega pasa guma od kamiona . Se odmaknem na odstavni las,picka v miniju pa direkt ?ez. Kolk je treba bit zabit da se tega ni predvidevalo.

Na darsu seveda niso ni? vedeli. Se pravi je kamionar menjaval gumo , te?ko pa je poklicati in obvestiti pristojne. Isto kot nevemkoliko ljudem ki so ?li mimo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Tudi zaradi takih bedakov in primerov je pametno, da se re?evalni pas za?ne formirati ?e, ko se promet za?ne upo?asnjevati.

Tak bedak bi nabil kolono, pa lahko le-ta stoji na pasu,ali pa polovico na odstavnem pasu... ce bi bil sos pas , vprasanje ce nebi tale imbecil mislil, da je zanj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda "starodobnik"?
Napisano

Pozdravljeni,

zanima me ali ?e velja, da lahko vozilo pridobi status starodobnika, ?e je starej?e od 25 let?

Kak?ni pogojo morajo biti izpolnjeni oz na koga se obrniti po konkretne informacije?

Ima kdo izku?nje s kako 30 letno mazdo ipd. Verjamem da vsak ki pomisli na starodobnik vidi le 1930 ipd. zato me tudi zanima kako in kaj.

Za kakr?nekoli informacije se vam lepo zahvaljujem,

COBO

Mislim da lahko status pridobi tudi "le" 25 staro vozilo, ce je dovolj redko.

Ne vem pa ali steje stevilo izdelanih,prodanih,nekdaj vozecih ali sedaj vozecih teh modelov...

Sicer je starost potrebna za pridobitev statusa ze nekaj let dvignjena na 30let

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.