Na platišče 7,5" bo v redu, na 8" pa ne. Preveč bo razširilo gumo in bo platišče izpostavljeno poškodbam na kakem robniku. Na 8" montirajo celo gume širine 245.
Meni se zdi že 7,5J preširoko za gume 215 45 R18 (nizka guma).
Iščem si dodatna platišča za mojo M3, kolikor sem uspel pogooglat, so original Mazda platišča dimenzij 7J x 18", ET 50.
Zimske gume imam Michelin pilot alpin PA4, dimenzij 215/45/18.
Zanima me, ali lahko te gume montiram tudi na platišča 7.5J x 18" ET 45 ali pa na 8J x 18" ET 43. In pa seveda če katera platišča sploh pašejo na moj avto.
Danes sva z sinom na sivki, (stari 6-ki), zamenjala gume z zimskimi. Ker študira v Ljubljani nikoli ne veš, kdaj bo tam začelo snežiti. Tako da mislim, da sem prvi to postoril. 😊
👍
pred 12 urami je g.Wankel napisal:
Lih tko razlagaš k, da smo na Švedskem Drug teden bo do 18 stopinj 😮
Takrat, pred skoraj štirimi leti, ko sem jo kupil, je bila kar konkretna nižja cena avtov v Nemčiji. V povprečju so bile 6-ke cenejše za 4-5 jurjev napram pri nas. Predvsem dizel variante. Takrat so ravno začeli strašiti, v Nemčiji še posebno, da z dizel motorjem ne boš mogel niti na njivo več.🤪
Pa so jih množično prodajali.
So pa bile benzinarke že takrat precej iskane tudi tam in precej dražje ravno zaradi tega razloga. Veliko mazd 6 se je zato prodajalo z prevoženimi komaj 20Kkm,30, 40, 50Kkm in več je bilo že veliko. Je bila, res velika izbira in so si zbijali ceno eden drugemu. Tako da ja, imel sem srečo. Tudi pozneje, na uradnem servisu so potrdili, da je avto v res odličnem stanju in brezhiben.
Verjetno. Ampak jaz ne kupujem nikoli novega avta.
Moja je bila nova v trgovini v Nemčiji okoli 32000€. Ko sem jo jaz kupil je imela dobro leto in par mesecev in prevoženih le 19500 kilometrov. Dal sem zanjo 20500€, v Slo je prišla za 22000€. Se pravi, da bodo te za 40K€ po dveh letih prodajali za nekje 25K€. To bo pa že cena, ko se bo splačalo kupit. Vsaj upam, da bo tudi takrat tako. Do takrat bomo pa vozili dizelco. In to z veseljem. 😊
To pa skoraj ne morem verjet, tako ugodno??? Je bila razbita?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Se spomniš @Bini, ko sem te malo zafrkaval pri optimiranju nakupa tvojih zimskih 😜
Popravljeno od Janez007Povezava za deljenje
Deli na druge strani