Skoči na vsebino
Gume
Napisano

blizamo se 15.11. Kmalu bodo vsi pametni da nujno rabimo zimske gume, pa ?eprav kje ?e bilo zjutraj 0, tudi sneg, pa ?eprav je sedaj zunaj 22...........

zakonski eksperti.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Mislim da kar proizvajalci...

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklic CX-5, CX-3, Mazda3, Mazda5, Mazda6
Napisano

Ej.....nov usnje volan in novo predstavo ro?ico..usnje pod garancijo.volan zlizan,,,slabo usnje.jebemliga,,,lp

Kar ti hoce povedati je da nimas usnjenega volana. Le prevleko na njem...

Enako so meni zamenjali cel usnjen zic v njegovi 6ki...v 3h minutah so zamenjali usnjeno preveleko na njem....

Stro?ke je treba ni?at...VW gre sedaj na no? ker so imeli izgubo...zapirajo vsepovsod, VW si bo? sam na internetu sedaj konfiguriral...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Italijani majo pa ?e bonus. Sicer je pa Slovenija edina dr?ava ki dovoljuje 3mm, Hrvati, Ita, nemci, Avstrijci itd itd vsi so na 4mm, ?e Bosna...in potem AMZS pametuje da bo treba spremeniti zakon...

V primeru, da zimske ali celoletne pnevmatike uporabljate tudi v poletnih mesecih, pa v Italiji velja poseben zakon. V ?asu od 16. 5. do 14. 10. lahko uporabljate pnevmatike, katerih hitrostni razred ni ni?ji od najvi?je hitrosti vozila, ki je zapisana v homologaciji vozila. Na primer vozilo, ki ima max. hitrost 205 km/h, mora imeti pnevmatike vsaj hitrostnega razreda H (210 km/h). Najbolj pogosti hitrostni razredi pnevmatik so T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) in W (270 km/h). Kazen za napa?no uporabo pnevmatik je od 419 do 1.682 EUR.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ampak tud slab?e pobiranje finih tresljajev.

Ko smo ?e v indijanskem poletju eno vpra?anje. Kdaj vi zabri?ete zimske gume stran, ko so stare ali ko imajo profila 3mm. Baje da ?e pri 4mm niso ni? vredne https://siol.net/avtomoto/nasveti/nove-proti-rabljenim-zimskim-gumam-neposredna-primerjava-pokaze-vse-pasti-video-450940

ZAme je glavno vpra?anje (tako kot si ti ?e nakazal) koliko je bila razlika v starosti teh gum na testu, ki imajo 1mm profila razlike. Prej kot profil je pomemben material ki rata trd in nepro?en, torej drsi....

Prosil je pomemben za de? itd.

P.S. s 3mm profila se ?e poleti z letnimi ne upam voziti

Druga?e pa pozor, v Sloveniji je na papirju, kot sledi spodaj, kar pa ne velja za Avstrijo....tam je min 4mm:

Zimska oprema za vozila do skupne mase 3,5 t:

• 4 zimske pnevmatike (M+S) z min. globino profila 3 mm, ali
  • 4 letne pnevmatike z min. globino profila 3 mm + sne?ne verige v priboru.

Na ?e?kem je enako 4mm, in obvezne so zimske, letne z verigam niso.....vsaka dr?ava ima svoja pravila. EU pa to. NA ?e?kem je kazen 75?....kar je nenazadnje ceneje kot zimska oprema...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Se da kje na spletu videt cene bencina na ?rpalkah na avtocesti (pri nas)?

http://www.petrol.si/bencinski-servisi/zemljevid

mislim pa da skoraj noben ne prilagaja cen, na desni izberi bencinski servis ob AC

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

A ni XL oznaka ponavadi za gume s pove?ano nosilnostjo?

ja tr?i boki. Kar se odra?a tudi v vo?nji (manj guncanja)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

ti naj ajvar pove ki jo ima (nima ve? 260KM)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Lahko da je cipirana :)

To ni dizel eavno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

38 konjev je pridelala od rojstva

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Lahko da je bilo kolo z motorjem. Za novinarje so tudi skuterasi motoristi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Samo, da se eni zavedamo, da smo v prekr?ku in ne pizdimo ?ez policaje, ko opravijo svoje delo.

A sem prekrsek jaz kje zatajil? Nimajo nikakrsnepravice ogrozat, da bi svoje delo opravili..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

To je isto sranje kot na Hrva?kem, na AC proti Beogradu. Tam imajo tudi ob popolnoma normalnih izvozih/uvozih obla?no omejitve. In ko za?ne rositi je cela AC 110, ali celo 100....

PS: glede hitrosti - dobro, da niso konec maja kaj merili ni Hrva?kem. Najprej sem pozabil suknji? (z dokumenti) in sem se pri Bi?u obrnil nazaj v Medvode, nato sem pa ?e na SI-HR meji ?akal 45 min in HR-SR meji nadaljnjih 15 minut. ?e z vra?anjem je ?la vsa rezerva, jaz pa naj bi pobral direktorja na letali??u v Bg.

Naj samo omenim, da je bila povpre?na poraba 9,5  ;)

vsi smo isti pod kozo......100% by the book voznika ni, so situacije ki se jih ne more? izogniti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Najvi?ja izmerjena hitrost v meritvah ta mesec pri omejitvi 100 km/h zna?a 153 km/h, pri omejitvi 130 km/h pa je bila v?eraj izmerjena hitrost 212 km/h. Voznik osebnega avtomobila je tako hitro vozil med izvozom z avtoceste in priklju?kom nanjo v Radovljici, kar je mesto, kjer vozila zaradi izklju?evanja iz prometa na avtocesti in vklju?evanja nanjo obi?ajno vozijo z ni?jo hitrostjo in je verjetnost nastanka prometne nesre?e zaradi neprilagojene hitrosti vo?nje ve?ja kot na preostalih avtocestnih odsekih. Zato je tam potrebna posebna previdnost, navajajo gorenjski policisti.

ker bull, tam je ?iva ravninva (brez dodatne zni?ane omejitve hitrosti), je samo nadvoz.....

Verjetno pa je res temu tako, ker za?nejo zavirat ?e na AC, ne pa na odstavnem in se priklju?ujejo s 70 na uro, ker ne pospe?ujejo do konca pasu.........Ker Radovlji?ki vklju?evalni in izvozni pas sta ena najdalj?ih v slo saj je to tudi izvoz/ uvoz na OMV, med njima je pa ?e cca 1km razlike....

Samo ?e ima? spalca na levem je potem veri?ni problem na vseh pasovih, ker ne more? levo da mu da? plac in iti mimo, vsi morajo potem zavret.....bistvo je poudarjati da je problem hitrost, ko enga manijaka ujamejo.......

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/pri-radovljici-radar-ujel-voznika-ki-je-divjal-s-hitrostjo-212-km-h.html

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Sem se za nekajkrat vpra?al zakaj v 21.stoletju ne (z)morejo narediti ogrevanega takega ogledala...

naredili so ga v 20., a ga je treba pla?at.....(pazi na kandelabru razsvetljave je druga?e.....)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Jaz bom enkrat probal slikati (ni primerno to delati) moj izvoz na glavno, klanec, na levo me blokira ograja, zato imamo ogledalo.............ki je celo zimo zaro?eno zaradi jutranje megle, pozimi pa zamrznjeno. To je med drugim tudi glaven prehod za ?olarje (avtobusna je na desno)

Kaj ho?em re?i, da se avto z normalnim lu?mi ?e nekako prepozna v ogledalu, medtem ko tele dnevne brlivkarje, ki tudi v megli ne pri?gejo lu?i NE VIDI? popolnoma ni?, in gre? ven na glavno kot igralec tombole. Seveda v prekr?ku sem po defaultu jaz v primeru nesre?e. A vzrok ne briga nikogar.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ampak nisem bil to jst... sicer sm dostikrat na tem odseku , zato sem prou sou gledat , pa sm se spomnu d me je tisti dan neurje ujelo na mtb pa sm se iz dolenjske vra?al z o?etovo octavio pa kolesom na strehi:)

no bila je srebrna xsara 1 generacije z enako nalepko na levi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ja. Bil sem na mopedu okoli treh

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sam tole je res idealen full snow condition. Tega pri nas ni razen ce gres na smucisce..pri nas je plundra, voda, pesek, led oz zlizan sneg...

Nobena slika ni s suhe ali mokre ceste kot pravijo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

En od vaju ma se mi zdi xsaro a ne s to nalepko? Prehitel tako v nedeljo pred zadnjim tunelom pri razcepu Malence (smer lj)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Te?ak motor v de?ju in avtomobili brez zavesic, da ti ja vsa voda ?iba gor... Naj je slu?ajno ?e kaj peska na ovinku ali pa kak?no razlito olje ali nafta... Prav ni? ti ne zavidam...

Normalno, da je vedno kriv motorist. :P

Zakaj?

Pozna? na?e policaje: "Vsi, ampak res ?isto vsi vozniki so pijani divjaki z mobitelom na u?esu, ki ne uporabljajo varnostnega pasu in vozijo na premajhni varnostni razdalji". Torej ti je jasno, da bo vsak, ki je ?e kdaj imel izku?nje z na?imi policaji, pani?no reagiral in zahodil zavoro ne samo do podna, ampak ?e skozi poden prav do ceste. Torej bi moral pri?akovati, da bo voznik kombija pred teboj pani?no zaviral takoj, ko zagleda policaja, pa katerega koli. Torej si sam kriv, ker se nisi prej ustrezno pripravil in pustil dovolj prostora za ustavljanje. Ker vedel si. V drugi zgodbi si pa ?e bil v Sloveniji in si torej upravi?eno lahko pri?akoval na?e policaje. Torej si spet ti kriv, ker si "nagazil na mino". Kaj pa nisi pazil, saj vendar ve?, kak?ni so.

Torej, kriv si.

:jezicek:

Pa poro?aj, kako se bo razpletlo, to me pa res zanima.

Dobra. :)

Sicer pa nikjer nisem rekel da nisem kriv. Celo 2 x priznal. Razen za domnevni prekr?ek v Metliki, za katerega se mi ne sanje, niti meni niti kolegu....ki so ga 'dodali'. A ni logi?no da ?e je bilo tam ?e kaj da se te ustavi, kaznuje pa mirna Bosna. Ne pa da te ko kravo namerno podi proti temu delu, ki je o?itno pripravljen na pobiranje denarja.

pa ?e ena zanimiva. Od rondoja do mesta ustavitve je to?no 3km in po pla?ilnih nalogih (ugotovljenih z osebno zaznavo policistov) 3 min (13:49 za domnevni prek v Metliki in 13:52 ta drugi). To znese 3000m v 180s ali povpre?no 59km/h. Gre pa za regionalno cesto izven naselja....le prvih 50m od Rondoja do konca Metlike je omejitev 50. ?e en dokaz da sva bila pazljiva.

?alostno res. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Primer 1: voznja s prekratko varnostno razdaljo

Primer 2: pustil si se sprovocirati. S kolegom bi se ustavila za 5 sekund in bi bil problem re?en.

Lahko razmi?ljat na papirju a ne, verjemi da varnostna razdalja 6-7s ki sem jo imel ni bila dovolj za ta primer, zakaj? Ker sem bil v ovinku, kot je omenjeno z nagnjenim motorjem. In ravno razdalja mi je omogo?ala pogled in manever. Bremza v tem primeru pomeni zdrs prvega kolesa (pa ?eprav le 60 na uro, pa ?eprav imam ABS spredaj), motor ima vso te?o za zaviranje spredaj (zadaj pa je nagajal, a to ni bistvo)

Mislim, da nima smisla sploh imeti debate, razen ?e je kdor koli tu kdaj sedel na motorju. ?e posebej v de?ju.

?e na motorju v 1s nisi sposoben reagirati dani situaciji ti ni? iz CPPja ne pomaga. Pa ?e ima? 2 x predpisano razdaljo in 3 x manj?o hitrost od predpisane. 

Razdalja pri 60 na mokrem je cca 50m za motor cca 70, ?e bi imel jaz imel manj v pr?u de?ja, mokrem vizirju, ne bi imel ?asa zavreti, preveriti pas in iti. 

Jest si blizu - moj point ni inkasa?tvo ampak razumevanje situacij, predvsem ko se govori o nevarnih situacijah, policija naj bi skrbela za varnost, ne samo za kazni

Predvsem pa si razumel kje je problem, valjda bo vsak forumsko pameten pa ?el citirat zakon, a to kar dela policija presega vse meje. Oni naj bi bili na?a za??ita ne samo kontrola

To?ka 2, regionalna cesta metlika - NM, nevihta. Ja lahko se je ustaviti.In pravi? da ima policija pravico provocirati in ogro?ati?

EPILOG

Dobil sem potrditev,da je avto opremljen s provido, in ker mi nista hotela vsaj predvajati posnetka, sta s tem kr?ila postopek obravnave oz kot se uradno re?e me ni seznanila z vsemi dejstvi in okoli??inami prekr?ka + osebna zaznava policista ne velja v tem primeru.

?e bi mi pokazala video bi imel dokaz o njuni vo?nji.

Tako da pi?em pritio?bo z utemeljenimi dejstvi, case closed.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ne vse si narobe razumel.

Pa ce se ne ves zavorna pot motorja na suhem raste s kvadratom hitrosti. V dezju pa se x3....do the math.

Za policista pa 2x preberi.

Ja itak motorist je kriv.

naprej za kolegom, ki je bil z menoj in za menoj na ?isti riti vozi srebrn golf.

Mogoce pred darwinovo rabis osnovno solo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.